Last news in Fakti

4 Юли, 2020 20:03 12 553 145

Кантарджиев призна: Изведнъж се изпуснаха нещата с коронавируса у нас

  • коронавирус-
  • кантарджиев

Причината за новия рекорден брой заразени е неспазването на мерките, категоричен е директорът на Националния център по заразни и паразитни болести

Кантарджиев призна: Изведнъж се изпуснаха нещата с коронавируса у нас - 1
Снимка: бТВ

COVID-19 настъпва още по-стремглаво. Разпространението на заразата у нас удари тревожни два рекорда за едно денонощие.

182-ма българи са новоинфектирани за последните 24 часа, което е абсолютен пик от началото на епидемията.

От тях 69 са в София, което е и рекордно висок брой за града, показва Националната система. Направените PCR-тестове са 2 538.

Увеличението на случаите се дължи на разхлабването на мерките и на липсата на социална дистанция, категорични са експертите. А връзката между тестовете и заразените е, че изследванията се увеличават заради ръста в случаите и повечето контактни лица.

Според членове на оперативния щаб не е изключен и нов рекорден брой заразени. Все пак се очаква и положителна тенденция - заради връщането на маските на закрито и при спазване на мерките.

Според нови изследвания, у нас циркулират 35 щама на COVID-19, обяви директорът на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Оперативния щаб професор Тодор Кантарджиев.

„Значителна част от щамовете вече имат придобитата мутация, която ги прави по-възприемчиви. Могат да заразят повече хора“, казва Кантарджиев.

Увеличението на случаите обаче не се дължи единствено на по-заразните мутации. Нито пък на повечето тестове, допълни професорът.

„Ръстът е в държавите, които не спазват мерките, където народът не слуша специалистите, а самозванците. Лично мене ме притесняват тези стойности. Май месец бяхме държавата с най-контролирана инфекция. Изведнъж нещата се изпуснаха. По религиозни, по спортни причини. И дискотеките на закрито. Не съм за тези мерки“, смята проф. Кантарджиев.

Подобна позиция има и пулмологът д-р София Ангелова, която напомня, че заболяването може да протече тежко.

„Хората и мерките се отпуснаха, а това води до заболяване на рисковите групи“, казва пулмологът.

Пациентите с хронични заболявания, особено с белодробни, не бива да прекъсват терапията си, обясни доктор Ангелова.

„Нека да не се струпват хората. Нека да използват лятото, за да каляват своя организъм с водата и слънцето. Изключително важни са маските в затворено помещение“, съветва специалистката по белодробни болести.

Специалистите все още не могат да прогнозират, какво  ще е поведението на вируса, когато температурите у нас се повишат трайно.

С новите над 180 случая,  заразените у нас достигнаха близо 5 500. Расте и броят на хоспитализираните - 450 души. Починали са 7 души, а са излекувани 90.

През вчерашния ден има и 21 заразени медици, с което общият им брой вече е близо 450. Според професор Кантарджиев, това вече създава затруднения в някои болници.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 демократ

    49 229 Отговор
    Вярвам в Бог, в премиера Бойко Борисов и в ген-май. проф. д-р. Мутафчийски!

    Коментиран от #21, #35, #39, #43, #63, #65, #125

  • 2 Гришо

    154 141 Отговор
    фитнеси, молове, пълни стадиони ... можехме няколко месеца без тях. ама ... искат. нека тогава да си патим. сами сме си виновни.

    Коментиран от #7, #74, #99, #109

  • 3 Отпуснаха

    96 67 Отговор
    Се хората не мерките защото повечето. нямат грам. мозък
  • 4 Гришо

    87 52 Отговор
    ше гоп усетим, когато всеки конкретен си изпати от статистиката: болен, за в болница, на входа: ма нямаме място, върви у по-голям град, там: нямаме, върни се в къщи, до най-накрая в София. и там като не стане, остава да се молим на Бог. иначе никой на нищо не вярва и на знаещите се подиграва.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Лост

    96 11 Отговор
    Те и зимата можеха да се каляват на открито, ама нещо не си спомням такива работи. Някъде даже и пейките прибраха.
  • 7 Алфа Чакал

    44 35 Отговор

    До коментар #2 от "Гришо":

    Прав си ама като слушат ония откачания така е
  • 8 психо

    111 50 Отговор
    майтапчийски къде го скриха? няма ли да се скрие и тоя мижитурко
  • 9 НИКОЙ

    89 16 Отговор
    НЯМА ДА ВИ ПАЗИ АКО НЕ СЕ ПАЗИТЕ ВИЕ САМИТЕ

    Коментиран от #11

  • 10 Грузин Ибачев

    49 43 Отговор

    До коментар #5 от "Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер":

    Аве ей курти каква хуманитарна помощ? Скоро ще искаме от Италия и Испания хладилни камиони да караме труповете към моргите...
  • 11 Гого

    58 16 Отговор

    До коментар #9 от "НИКОЙ":

    При 99 болни покрай теб от 100 човека, и да се пазиш, нямаш шанс като си купуваш хляб в магазна, а не си го произвеждаш ти у вас. Така че не всичко е в моите ръце да се пазя.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 fey

    159 60 Отговор
    Много е просто, но за средностатистически умен човек - всички ще минем през вируса, колкото по-скоро, толкова по-добре, не можеш да избегнеш вятъра. Причините за тая истерия не са медицински, а политически, така, че няма място за паника - колкото повече заразени, толкова по-добре. Данните се представят манипулативно - заразен не значи болен! Заради 30-на лекувани (от странични болести) се насажда страх и паника.

    Коментиран от #17, #71, #77

  • 14 Нормален

    129 33 Отговор
    Спри се, бе, еййй! Стига плещи глупости и лъжи, бе!! Стига с тая измама и предварително заразени тестове с някакъв лек грипен вирос, бе!!! Осъзнайте се овреме или ще ревете, бееее!!!!!! Нема такова безумие и наглост!!! И в световен мащаб също!

    Коментиран от #59, #108

  • 15 Гоцев

    95 26 Отговор
    Нещата се изпуснаха, защото се подложихте здраво на бизнеса и вие и само вие сте виновни за това. Защото идват избори и се наакахте!

    Коментиран от #24, #64

  • 16 Михаил

    56 80 Отговор
    Глупав народ, чалгаджийски. Ше се мре, никой не спазва най-елементарното.

    Коментиран от #130

  • 17 Гоце

    24 46 Отговор

    До коментар #13 от "fey":

    Върви това го кажи на родителите си. Дано не те послушат.
  • 18 кантара от

    56 17 Отговор
    Щаб-а !Да връщат мангизите...
  • 19 Помощ

    31 33 Отговор
    Да, ще се налага да молим за, лекари и респиратори от Италия и Китай, само по-отрано да, ги ангажирам, че като гледам навсякъде се вдигат бройките. Иначе легла по болници все ще отпуснат, и без това останалите ще се свиват у дома и ще отлагат други интервенции. А, и който има кинти, може да, се навия някои частни бомници да го приемат, ако нямат достатъчно пациенти. В краен случай някой и друг хотел ще пригодят, но лекари няма.
  • 20 Рошко

    77 30 Отговор
    Наврете си и статистиките и вируса в г*******, я кажете нещо за записите за алепу и за още мн други далаверки дето нарочно ги прикриват с вашия измислен вирус
  • 21 Behemoth

    38 5 Отговор

    До коментар #1 от "демократ":

    Ко да ти кажа.....на тебе ти трябва психиатър....
  • 22 истината

    33 15 Отговор
    Бойко пусна на Мангъров , това е

    Коментиран от #72

  • 23 Гледам

    24 8 Отговор
    сеира на племето.
  • 24 Хората са келяви и прости

    59 10 Отговор

    До коментар #15 от "Гоцев":

    С изключение на барове и дискотеки другото можеше да работи, ако всички спазва ха мерките, ето, че Гърция си работи, ама контролира нещата.
  • 25 Йосарян

    52 6 Отговор
    Събирам залози! Коя Престъпно неграмотно крадлива маймуна, ще ни довърши.
  • 26 животновъд

    62 21 Отговор
    За мен причината са занижените цифри в началото и нищожния брой тестове.Когато ни се казваше,че носителите на вируса са няколкостотин хиляди ние отчитахме има-няма под 1000 носители за да се "доказваме",че сме шампиони и най-умните! И другото е саморазпускането на щабът от истинските специалисти,които видяха че не могат с глава да разбият стената на тъпаците!
  • 27 риторично

    43 24 Отговор
    Какво да признава? Главатаря нареди да се пуснат десетки хиляди публика по стадионите, хиляди по абитуриентски балове, отваряне на ресторанти. Можеше пората да си ходят на работа, но можеха без мачове, забавления и събирания без спазване на носене на маски, спазване на разстояние, избягване на събиране от повече от двама души. ТОЙ сега мълчи и се крие като плъх!
  • 28 the truth

    69 16 Отговор
    Бай Шиле лъже та се не вижда как нагло лъже. Всичко е, за да се усвоят едни 6 млрд. лв. Мръсници!

    Коментиран от #69

  • 29 Грейс

    69 22 Отговор
    Ако визира Мънгъров не съм съгласна че е самозванец. Докторът е Вирусолог и си разбира от работата. Има един трол, който непрекъснато пише, че дъщеря му ходи с маска, което за маските говорим той отрича като средство за предпазване. Жената не ходи с маска, но тъй като има мин заповед я спазва. Заразени има, и болни но всички починали са с обременяващи заболявания и каква е гаранцията че и при сезонен грип не биха дали фира.? Аз не съм от най вярващите, но каквото е писано на глава на камък не ходи. Спазвам разпоредбите, но не вярвам на лекарите. Мисля, че и те самите вече не си вярват.

    Коментиран от #55, #60, #105

  • 30 гневна

    95 22 Отговор
    Сериозно ли, бе, Кантарджиев! Ти сериозно ли! Ще повторя: има писмена заповед до всички марионетни правителства. В нея пише ДА СЕ ПРОТАКАТ "МЕРКИТЕ" ДО ПРОЛЕТТА НА 2021 г. минимум! С "прозорци" от по 2 седмици, за да не скочат хората. ТОВА И ПРАВЯТ! ИГРАЕМ СИ НА "ПАНДЕМИЯ". Това е най - големия ФЛАШМОБ правен някога ! Изключваш телевизора - и няма вирус. Включваш телевизора - има вирус. ПРЕСТЪПНИЦИ. Лекарите и те се включиха в тази манипулация, за пари. Това е толкова долно, че няма накъде повече. А тоя па още КУКУРИГА: "мерките, мерките"...ПОДГРЯВА ЗА ЕСЕНТА.

    Коментиран от #92, #104

  • 31 Гарантирано от герб

    51 5 Отговор
    Aвтoритeтнaтa инфoрмaциoннa aгeнция "Рoйтeрc" излeзe c мaтeриaл зa нарушаването на правилата за социална дистанция от привържениците на ЦСКА по време на финала за Купата на България, кoeтo намери широк отзвук в Западна Европа.
    Запалянковците на "армейците" са се струпвали по трибуните и са псували премиера Бойко Борисов.
    "Привържениците на ЦСКА стояха близо един до друг и крещяха обиди по адрес на прeмиeрa нa Бългaрия- Борисов".
  • 32 Картарджиев

    36 12 Отговор
    почакай да минат 14 дни от мача за Купата на България и тогава се вайкай !
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 the truth

    70 13 Отговор
    Защо скочи цената на клиничната пътека за тоя вирус? За да източват касата! Масата доктори са търговци в бели престилки и отдавна са изгубили хуманността си! Така че целият Щаб е за оставка и за съд! Нагли алчни и крадливи боклуци!!!
  • 35 аз съм

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "демократ":

    Тъъъп ли си бе????
  • 36 Шопо

    11 10 Отговор
    Абе добре ,че Бойчето не пусна на Мангъра! Щеше да е голема пр€€бушк@ !!!
  • 37 На този

    37 12 Отговор
    от коронавируса да не му се скъсат тирантите. Къде ги намирате тези типове. От цирка или от селския театър. Голямо шоу пада!
  • 38 Българска армия2

    45 11 Отговор
    Лъжете и мажете .Всичко слагате в общата бройка ( оздравели починал, и носители) без признаци на заболяване.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 гдгхд

    61 18 Отговор
    Не ме интересуват колко са заразени. Почти никой не боледува. Свърши сезона на грипа,когато умират повече хора, и сега ни плашат с бройки заразени. По измислена пандемия от тази не може да има.
  • 41 Ббс

    21 10 Отговор
    Ами хвани го пак бе Кантарджиев
    И тоя път го дръж здраво с две ръце
  • 42 Аз на Оня

    3 5 Отговор

    До коментар #12 от "ФЕН":

    Шефа искам да знам кой е да го ева?!?
  • 43 ДГД

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "демократ":

    Всеки има право да се излага и ти го правиш много успешно!!!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Страничен

    27 3 Отговор
    Казината и нощните заведения са проблем!
  • 46 калин

    4 14 Отговор
    Много адекватни действия на правителството за отваряне на стадионите и ресторантите
    Няма само да се мисли за избушените и бедни хора
    В България сме доста и хората с пари
  • 47 Вари го печи го

    9 10 Отговор
    Цървул, във Флорида не е по каса!!! Калифорния също!
  • 48 Е и ?

    29 17 Отговор
    Що ревете бе?
    Нали искахте навън,дистотеките на мах и екшън по стадионите !!!
    Сега к'во било станало.
    Зрелите хора би трябвало да ЗНАЯТ КАКВО искат и да си дават сметка,че за всяко нещо си има цена.
    Няма такъв филм ,,а кой ще плати цената"
    Каквото искахте,това ви и дадоха.
    Пък и нали целият свят участва в схема разработена от бг.правителство.
    А и корона вирус няма.
    От к'во се оплаквате.
  • 49 Оставка

    34 9 Отговор
    Оставка и смърт за предателите на народа!
  • 50 ЯЯЯ

    40 6 Отговор
    Усещам наближаването на деня за разплата.
  • 51 Васил

    38 7 Отговор
    Нормално все пак ни управлява диктатор за него човешкият живот не струва по важни са чекмеджетата с евро.

    Коментиран от #61

  • 52 Софянец

    43 16 Отговор
    Аре стига.Бастаааааа стига лъжи и манипулаций.Това си грип като другите.Когатоумираха хора предните години от усложнения от обикновенния грип никои не каза колко хиляди са починали или са втешко състояние,а сега страх и паника.Стига...

    Коментиран от #136, #138, #139

  • 53 Независим

    16 34 Отговор
    Имаше по една време дигитална тълпа, която без повод нападаше щаба, успоредно с това хората на Слави Трифонов също водеха неморална война. Всичко това доведе до въвеждане на прошведски и промангъровски, проопозиционни мерки, за които сега някой трябва да плаща. Щабът не мога да удържи на натиска на тълпата, а оттам и на премиера и се огъна. Дано дойде акъл на хората, че дигиталната тълпа, междувпрочем това ще се отнася и за интернет гласуването е нищо повече от перфектно манипулирана и купена сигурна власт, произлизащи от хора без лице и тяло. Когато стигнем до - това да владее света, може смело да приключим филма. Бдете!

    Коментиран от #101, #140

  • 54 miro

    24 6 Отговор
    тоя кой плаща да говори глупости
  • 55 baihui

    28 6 Отговор

    До коментар #29 от "Грейс":

    Като знам какъв инженер съм, как да отида на доктор?!
  • 56 Цървулджиев

    15 6 Отговор
    Аййй мустак...ко речи?
  • 57 Троен аксел,двоен ТУЛУП

    15 2 Отговор
    МУСТАААААК!!!!11!!
  • 58 КПП

    21 8 Отговор
    Върнете КПП тата за да видим колко е заспало стадото. Ако си кротуват, значи това заслужават.
  • 59 ЗАРАДИ

    9 8 Отговор

    До коментар #14 от "Нормален":

    ТАКИВА УМНИЦИ КАТО. ТЕБ СМЕ НА ТИЗИ РЕД
  • 60 ХХХХ

    13 25 Отговор

    До коментар #29 от "Грейс":

    Проф. Кантарджиев е епидимиолог.
    Доц. Атанас Мангъров е вирусолог.
    Когато става въпрос за епидемии Мангъров е некомпетентния. Той разбира от вируса и начините му на разпространение, но това част от картината.
    При всяка епидемия има човешки фактор който трябва да бъде управляван с цел да се минимилизират щетите. Медицински ресурси да се управляват и др.
    Съвсем явно е, че от управлние на тълпата Мангъров нищо не разбира иначе отдавна щеше да спре да се изявява по медиите.
    Нещата, които говори са верни, но са за медицински грамотни хора. Или най-общо казано за хора с определени знания и навици. Над 80% процента от хората не са достатъно грамотни да осъзнаят и разберат, къде са границите, които той поставя.
    Това е проблема на всеки специалист високо ниво да обясни така нещата, че да го разберат хора без специално образование.

    Коментиран от #89, #141

  • 61 АЛОООООО

    6 20 Отговор

    До коментар #51 от "Васил":

    УМНИКО ТОЗИ ДИКТАТОР ЦЕЛИЯ СВЯТ ЛИ УПРАВЛЯВА? ТОЗИ ВИРУС ДА НЕ Е САМО В БЪЛГАРИЯ?
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Левскар

    16 14 Отговор

    До коментар #1 от "демократ":

    Във втория не вярвам: когато военните лекари предупредиха отпускането на ограничителните мерки да е "на час по лъжичка", премиерът заяви, че ще следва това, което прави Германия. Само че ние,българите, не сме германци.И коронавирусът започна да "треби" и млади хора. Остава сега старите майки и бащи да започнат да странят от децата и внуците си.
  • 64 Пенев

    9 19 Отговор

    До коментар #15 от "Гоцев":

    Трябваше мерките да се държат, иначе на матряла не може да се разчита....
  • 65 ХУ Ю

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "демократ":

    ТЪ-ПАК
  • 66 жжжж

    22 8 Отговор
    Това не са доктори,а екстрасенси. Открили 35 щама на несъществуващ вирус. Да се пробват да открият как само определени шкафчета се пълнят с евро и злато.

    Коментиран от #82

  • 67 факт

    12 7 Отговор
    мустаците са заразни!
  • 68 Гост

    15 4 Отговор
    Така е бате! Изпускането струва пари! Питай гламавото Барселонче! Който си плати, на него му се разрешава - хотели, заведения, спортни срещи.
  • 69 Сигурно

    2 3 Отговор

    До коментар #28 от "the truth":

    Си пиян!
  • 70 357

    29 5 Отговор
    Защо нито един от НОЩ, нито един от присламчилите се пишман медици не обясни с думи прости на хората къде отидоха ГРИП,АНГИНИ,ПРОСТУДНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ? Как да им вярваме, като самите те се оплитат в лъжите си?
  • 71 БРАВО

    6 6 Отговор

    До коментар #13 от "fey":

    Оказва се че тук пишат много лекари. Всичко знаят от всичко разбират
  • 72 Отиди

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "истината":

    И ти да не завиждаш
  • 73 ТИ НЕ СИ ВИНОВЕН

    11 3 Отговор
    КАНТАР НЕ СЕ КОСИ БОБОЙКО ЩЕ ОТГОВАРЯ И ЗА ТОВА
  • 74 Патето яки

    13 4 Отговор

    До коментар #2 от "Гришо":

    Що да си виновен ти ли ги отвори стадионите, моловете, кръчмите, хотелите по лайноморието или ген. ББ и ген. Майтапчийски.

    Коментиран от #85

  • 75 БАК

    16 4 Отговор
    Ами това е съдбата на вторият говорител / първияат вече се скри след летуване в Гърция/ . Въпросът е кой тогава ще понесе отговорноста - говорителят или некой друг?
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 ХХХХ

    7 19 Отговор

    До коментар #13 от "fey":

    Кажи го за починалия лекар днес от спешното това 30-тината болни.
  • 78 Юда

    31 12 Отговор

    До коментар #5 от "Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер":

    Корона вируса не може да убие човек ! Кризисните щабове са купени и всички смъртни случаи от други болести и старост се приписват на корона вируса ! Всичко е една гигантска манипулация ! Друго е по-страшното ! Тези които създадоха този вирус и го пуснаха като тест за населението на земята , няма да се спрат до тук !Те контролират всички правителства в света ! Те избират президентите и премиерите ! Те се считат за наместници на Бог на земята и смятат да прекроят човечеството по тяхна мярка ! Ако не се намери Сила която да ги спре !

    Коментиран от #88

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Госあ

    10 18 Отговор
    Кантарче, добър и умен човек си за разлика от онова недоразумение на природата. Защо не се опълчихте срещу баце и мангърчето? А сега обвиняваш ганьо? Ти какво очакваше?
  • 81 Какво се е изпуснало!?

    23 9 Отговор
    Вирус няма и не е имало!Къде са болните и починали от сезонен грип?Общата смъртност даже е намаляла!Зимата и пролетта като бръкнат на Ганчо в джоба да видим каква песен ще запее!
  • 82 Верно ли

    24 5 Отговор

    До коментар #66 от "жжжж":

    От всички пишман коментатори един да види основното. Естествено, че са над 35 - този вирус е познат от средата на миналия век. Т.нар.тестове не могат да разграничат различните щамове, затова са и тези болни, дето хич не разбрали, че са болни, ама са карантинирани. Неслучайно го избраха точно този вирус, та да захапят всички паникьори. А тоя, изпуснатия, пръв хукна към Гърция, като отвориха границата.
  • 83 Браво!

    10 2 Отговор

    До коментар #76 от "1357":

    Заставам зад всяка твоя дума!
  • 84 айде бе

    5 2 Отговор
    Изведнъж , като при силно стомашно разстройство. Един вид , както се казва оср@хте се . Ами то си беше изначално .
  • 85 ТОЙ

    8 1 Отговор

    До коментар #74 от "Патето яки":

    Като ги е отворил да не ви е изпратил там вие нямате ли глави на раменете.? Защо ли питам сигурно нямате
  • 86 Робот

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер":

    Иди на Царевец и пак надолу с главата!Още ли си портиер на болярка?А бащите на малките момиченца набиха ли ти канчето?

    Коментиран от #93

  • 87 Петьо Петров

    12 3 Отговор
    Става страшно!Онази с косата тропа на вратата.Треперете и мълчете!Целта е постигната,паниката пълна и никой не смее да повдига неудобни въпроси.Е,не точно никой,има останали и разумни хора и то не малко надявам се.Вирусът ще мине и премине като всеки друг,ще има починали от усложнения както при всяка грипна вълна,но нека не забравяме,че никой не е вечен. Каня лично Кантарджиев в областната болница на Монтана да види защо се заразяват и медиците и хората.На медиците от началото на паниката,защото за мен не е пандемия,не е направен нито един тест,нито обикновен,нито ПСР. Само веднъж в спешно отделение е правен еднократно.оборудвани са първокласно с престилки,обикновени маски и ръкавици.На приеманите пациенти не се правят също тестове,само,ако имат изявени дихателни проблеми.В линейките имат по 3 скафандъра за 12 часова смяна.Но вие треперете,те мислят за вас!
  • 88 Господин Искариотски,

    3 2 Отговор

    До коментар #78 от "Юда":

    не си заслужава да обяснявате-гойте няма да те разберат!
  • 89 Грейс

    4 1 Отговор

    До коментар #60 от "ХХХХ":

    1976 г тъй като съм от набори те които не са били имунизирали против морбили, ваксината се появява 70 г, а може и малко по рано се разболях, бях на 17 г. преминах през ада,но защото майка ми беше мед сестра и доста лекари ме преглежда ха. Изписва ха антибиотици, които влошава ха положението. Тъй като имах белодробни проблеми ме приеха в белодробната, но дойде лекар от инфекциозна и ме преведох там. Спряха антибиотиците успях да се изрична и все още съм жива. Затова написах каквото е писано на глава на камък не ходи.

    Коментиран от #118

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Пич

    3 5 Отговор

    До коментар #30 от "гневна":

    Ти не само си гневна, а предимно тъпа!
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Ахахха

    3 3 Отговор

    До коментар #76 от "1357":

    Брат, браво! Супер казано! Адмирации от мен!
  • 95 111

    16 9 Отговор
    Спрете телевизорите и се запитайте кой има интерес от тоя цирк?
  • 96 Гост

    15 8 Отговор
    Става "страшно".... Някои "заразени" имат "неблагоразумието" да си правят повторни тестове, които се оказват... отрицателни! Как ще обясни ракиджията това?
  • 97 николаъ

    12 4 Отговор
    Кажете как поо точно предпазват маските ...........обяснете ....четох теза че ....ако кашля човек и отдели примерно 10 капки то маската би спряла само 5 от тях ,значи пак ще се заразим е какъв е смисъла кажете докажете го или има много маски за продаване и контролата в тролей и автобуси ........някой видял ли е на какво приличат ръкавиците им .......инак правят проблем за маските а ръкавиците им мръсни и ми пипат билетчето и ..........какво правим ...
  • 98 kak

    7 5 Отговор
    оставам в Гърция
  • 99 гост

    12 5 Отговор

    До коментар #2 от "Гришо":

    И след тия ,,няколко месеца,, какво ? Щеше да изчезне? Ами то точно от щаба ви казаха че няма да изчезне. Те си то знаеха от самото начало.Няма лекарство,няма ваксина.Скриваш се и чакаш. Какво чакаш? Ваксина? Ще я дочакаш ли след две години? Лекарство? След .....незнайно кога .Няма как да стане с криеница.Гладните ще излязат и тотава ще стане страшно и за скритите по къщите.Проблема е от 2002/2003 .Тотава същия вирус беше,,укротен,, с едно ,единствено нещо.Откриха нулевия пациент и затвориха всичко на момента.Като казвам,,затвориха,, имам впредвид тотално заключване и атвън е армията и полицията.Спрени полети,затворени градове. Мислели са че и в бъдеще,ако възникне нова зараза,пак ще я овладеят.Само че сета закъсняха ,не откриха нулата и оставиха самолетите да си летят и границите отворени.Е, това е резултата.Може още да се напише за случващото се, но няма смисъл.Човечеството си е виновно само.Заради глупоста на едни и алчноста на други.
    .
  • 100 Анализатор

    16 7 Отговор
    Дотук написаните коментари показват необразованост и много гледане и слушане на държавните медии.Излиза,че тези,които непрекъснато ни лъжат и грабят са се загрижили за нашето здраве!Хора,все още има нецензурирани книги,които отдавна са описали какво става,какво ще стане и кой има пари и интерес да прави това!
  • 101 Независим

    2 1 Отговор

    До коментар #53 от "Независим":

    Това беше мнение-тест. Повечето минуси доказват правотата му.
  • 102 666

    6 4 Отговор
    ей,как ни кажат,че яко ша мрем и веднага свършва тоалетната хартия
  • 103 Охо Бохо

    12 3 Отговор
    Как е положението със старците по селата а? Не публикуват такива данни. Горките сигурно са съгласни на корона пред цигански изстъпления.
  • 104 Тиберий

    10 3 Отговор

    До коментар #30 от "гневна":

    Експеримента продължава Целта е близо
  • 105 мангъра

    11 15 Отговор

    До коментар #29 от "Грейс":

    Брадчет, много го издигна тоя самозванец мангъра!
    Пак провери каква специализация има и освен да ходи да лае от тв в тв друго виж дали работи тоя самозванец

    Коментиран от #114

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Троен аксел,двоен ТУЛУП

    4 5 Отговор
    Къде е Мутафа,разжалваха ли го,МУСТААААК???!!!
  • 108 Нормален1

    12 4 Отговор

    До коментар #14 от "Нормален":

    Абсолютно съм съгласен, няма нормално мислещи, по скоро не искат да мислят, освен да се страхуват и да са медийно зомбирани повечето... естествено, че има готови тестове с положителни резултати, естествено, че се предлагат и пари, нормално е и управляващите от всички страни, като разберат какви помощи им се предлагат и им заповядат да се подчинят, да изфабрикуват заболели, колкото им трябват и т. н. и т. н..... защо никой не спомена по водещите медии за разследването на Валя Ахчиева за Банско... само това беше достатъчно за да се развенчаят нещата, като гледам как разсъждават повечето, заслужаваме си и управлението и всичко което ни се случва, няма единство в нищо, дори в протестите, без значение кой ги организира, но това е друга тема... Вируси е имало и ще има, но простотията на хората е по страшна от всеки вирус.
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 предимно прост

    12 3 Отговор
    Аз съм леко простоват-според бившата ми жена,та пак да попитам:къде са болните от сезонен грип?
  • 111 Име

    6 2 Отговор
    Ей не се спряхте с тия глупости...
  • 112 някой

    5 1 Отговор

    До коментар #93 от "бай курти 45 г.-Ерген- 20 г.ваш ЛИДЕР":

    Курти,пак си спрял Халоперидола.От години ти повтарям да го взимаш редовно.Щото виж пак какво си написал.
  • 113 блаблабла

    3 2 Отговор
    абе Кнатар изпусна и парите не разбра ли
  • 114 Грейс

    6 2 Отговор

    До коментар #105 от "мангъра":

    Я обясни каква е разликата между вирусолог и епидиомолог? Вирусолога лекува вирусни инфекции, които излезнали извън контрол стават епидемии! Е дали е първи епидимолога или вирусолога който първи се сблъсква с вируса?
  • 115 недялко недялков

    1 4 Отговор
    турил съм си дедовия на короната и го натискам и не ми дреме
  • 116 Иван

    9 4 Отговор
    Цяла европа се оправи от тази пандемия само вие се продължавате да лъжите и мажете палниБОКЛУЦИ
  • 117 Геро

    5 1 Отговор
    Мангъра ще те опрай тебе.Натурално.
  • 118 ХХХХ

    9 3 Отговор

    До коментар #89 от "Грейс":

    Аз съм имал сереозни проблеми проблеми точно заради пресичане на шарка със антибиотици. Лекар не разпознава шарката и я присича. Годината е някъде 77-78. При мен е варицела. Бил съм на 1г и 8 месеца.
    Засягане на бъбреците и тичане по доктори до 4-5 годишна възраст докато се пооправя.
    За това,че им и късмет, го има наистина.
    Просто Мангъров не осъзнава, че заради работа си има изработени навици, които едно 90% от хората нямат. Примерно да не си пипаш носа и очите докато си с ръкавици и маска(правиш ли го обезсмисля носенето им), хигиенни навици.
    При него има привикване с опасноста и изграждане на навици за защита.
    Електро инженер съм, ако кажа, че може да се бърка в контакта с гола ръка без да те удари ток. Повечето хора ще ми се изсмеят, че си измислям. Истината е, че възможно, но при определени условия, но за това са си нужни определени знания.
    За него вирусите са позната опасност, и може да определи, кога трябва да взима мерки. За 90% от хората това не важи.
    Мангъров иска да приложи правилата, които важат за 10% знаещи, върху незнаещите.
    Това винаги е рецепта за големи ядове.
    Това е все едно аз да кажа, че е безопасно да се бърка в контакта.
    Според статистиката в 93% от случайте Дефектно Токовата Защита те спасява. Да, но дало проклетия контак има ДТЗ и дали е изправно.

    Коментиран от #124

  • 119 Емануил

    9 3 Отговор
    И кой ги изпусна бе, мустакат ли зач?
    Кога най-после ще понесете отговорността, за която ви плащат?
  • 120 гроздомицинов

    12 3 Отговор
    тоя е по-смешен и от майтапчийски
  • 121 Мангъра

    9 4 Отговор
    Ако беше опасно,ония толуп нямаше да обикаля с джипката,като изоглавен.
  • 122 DBS

    9 3 Отговор
    Защо имам чувството, че като удвоят клиничната пътека , положението ептен ще се изпусне ?
  • 123 9873

    8 2 Отговор
    Странна корелация, нараства недоволството от Боко и правителството, нараства и броя на заразените!Ти да видиш!
  • 124 Грейс

    3 2 Отговор

    До коментар #118 от "ХХХХ":

    Не я разпознават, защото няма налична клиника но има доктори, има изследвания. Те не са фокустници особено, когато няма много случаи. 1984 г синът ми беше зле, свекърва ми беше педиатър по мед причини нямаше единствено дифтеткок, е оказа се че е болен от коклош, баба му не разпозна коклюша имаше 5 случая в София, но независимо от баба му всички бяха ангажирани защото болестта не беше обичайна. За съжаление вече няма лекари работещи за здравето на българина, дори за малките пациенти. Съжалявам, но след 1989 г стигнах до извода :ако имаш век имаш и век.
  • 125 Ужасът

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "демократ":

    ПУ. Т ьо.
  • 126 Додо

    16 8 Отговор
    Мангъров се оказа прав.Затворихте хората,налупихте им маските и имунитета им се срина.Сега хората вместо да се вдигнат и премахнат хунтата,която им срина имунитета се молят на Бог да ги спасявал.Никой няма да ви спаси вие сами трябва.Корона вируса не е опасен,опасни са тия,като тоя мустак и онова банкянското недоразумение и черния генерал
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Гост

    8 4 Отговор
    Абе, що не си .... изпратите поздрави на родителките?! Изпуснахте се вие, от НОЩ и рано рано си признахте, че ще трябва да лапате ЯКО, но за наша сметка! Така ви поръчаха от Световната ЗАРАЗНА Организация, щото иначе пари няма да има. Та, вървете на .... си!
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Шоп

    3 4 Отговор

    До коментар #16 от "Михаил":

    Интетесно ми е тези с минусчетата,сделка с Господ ли са сключили?или имат застраховка вечност,как мислиш?

    Коментиран от #131

  • 131 Мангърчип ПСР

    2 0 Отговор

    До коментар #130 от "Шоп":

    Че от телефона по-голем чип има ли?
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Безбельовска пита

    0 1 Отговор
    Тошко , помниш ли как и аз се изпуснах веднъж?
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Петър Танчев

    5 12 Отговор
    За съжаление, народо психологията на българина е да не се подчинява, да се съмнява и лъже. Стотици хиляди и един президент отричаха и отричат епидемията . Хиляди лапаха аспирин да свалят температурата си и отиваха на работа. Стотици хиляди ходят без маски, събират се на софри за всеки повод. Стотици хиляди решиха и не си промениха малко живота. Когато един генерал-лекат ви каза, че ще има много умрели, стотици хиляди и много мисирки завиха . На ви сега !
  • 136 Научи се първо

    3 1 Отговор

    До коментар #52 от "Софянец":

    да пишеш, неграмотнико. Няма дума в българския език, която в множествено число да завършва на Й. "В тежко", а не "в тешко"се пише. Разни двойкаджии като почнат да се изявяват по форумите и да се опитват да разсъждават...Ами не им се получава нещо.
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Грамотен

    0 1 Отговор

    До коментар #52 от "Софянец":

    МанипулациЯ - манипулациИ.
    Подарявам Ви лесно правило (да не се налага да мислите) - в българския език НЯМА дума в ж. р., мн. ч., която да завършва на Й.
    Успех!
  • 139 Грамотност

    0 2 Отговор

    До коментар #52 от "Софянец":

    МанипулациЯ - манипулациИ.
    Подарявам Ви лесно правило (да не се налага да мислите) - в българския език НЯМА дума в ж. р., мн. ч., която да завършва на Й.
    Успех!
  • 140 Ей пълно е с глупаци

    1 3 Отговор

    До коментар #53 от "Независим":

    Щаба бил под натиск - ще падна от смях. Тази шайка клоуни прави това което казва СЗО - престъпна структура, която манипулира всички корумпирани правителства по света в момента. Всичко се случва по команди - затягане, отпускане, с маски, без маски - без значение дали има болни, здрави или умрели. Обаждат се едни измислени цифри, здрави хора се нарочват за болни, всичко що мре се пише че е от корона и т.н.
  • 141 АНОНИм

    1 0 Отговор

    До коментар #60 от "ХХХХ":

    "Проф. Кантарджиев е епидимиолог."
    Не е! Специалист е по кандидози и микози/гъбички/!
  • 142 софия

    0 0 Отговор
    бай шиле ти си оруспиа
  • 143 ТИХОООООО

    0 2 Отговор
    КАНТАРА МОЖЕ ДА Е ВСЯКАКЪВ НО НЕ Е МУТРА И ПОЖАРНИКАР - ДОКТОР Е !
  • 144 Софиянец

    0 0 Отговор
    Здравейте!Имам предложение към всички нормални хора.Има ли статия за ковид 19,да не пишем никакви коментари.Да оставим само платените и вярващите.Както се вижда,те не разбират ни от дума,ни от факти.
  • 145 волен сидеров

    1 0 Отговор
    А СОПРЕТЕ СЕ БЕ ИЗМИСЛЕН ЩАБ ,ЩЕ ПОДЛУДИТЕ ХОРАТА.КАТО ЩЕ СЕ МРЕ ДА СЕ МРЕ ПО ДОБРЕ ОТ ВИРУСИ А НЕ ОТ ГЛАД И БЕЗРАБОТИЦА