Last news in Fakti

10 Юли, 2020 08:37 4 593 35

Политолог: Президентството не може да води битка с прокуратурата

  • стойчо стоев-
  • президентство-
  • президент-
  • румен радев

Според доц. Стойчо Стойчев са се активизирали агитките

Политолог: Президентството не може да води битка с прокуратурата - 1

Какво стои в основата на протестите срещу властта? Политологът доц. Стойчо Стойчев отбеляза за "Денят ON AIR", че президентството не може да води битка с прокуратурата.

"В момента са мобилизирани така наречените агитки, които са в постоянна бойна готовност за всеки един мач, да отидат и да се раздават за своя отбор. Този път изобщо не става въпрос за Министерския съвет, а за вземане-даване между президентство като институция и главния прокурор. Не трябваше да се стига до ситуация, в която да се влиза в открита конфронтация между тези две институции", посочи той за Bulgaria ON AIR.

По думите му сме изправени пред проблем и ще понасяме последствията от него.

"По отношение на правомощия, на ресурс и на власт, президентството не може да води битка с прокуратурата. Нито е от ранга на прокуратурата, нито от калибъра. Това, което президентът има и това, което умело използва е трибуната от която говори", добави политологът.

Според Стойчев президентът формира обществено мнение и създава настроения.

"Пикът на цялото това нещо беше с директните обвинения към прокуратурата, все едно оповестените материали не са истински. Напротив - те са истински и проблемът беше, че президентът вместо да си оттегли поне временно уличения съветник, той настояваше това нещо да бъде политическа поръчка. Главният прокурор не се поколебава да действа", поясни доцентът.

По негово мнение преди да се "хвърлим да защитаваме каузи", трябва да помислим дали не "вършим нечия работа".

"Същите тези хора, които протестират на жълтите павета пред Министерския съвет срещу кабинета Борисов, преди само 6 години протестираха на същото място против кабинета Орешарски", каза още събеседникът.

Според доц. Стойчев няма социално напрежение и протестите едва ли ще ескалират. Той посочи, че алтернативите на сегашното управление не са по-желателни, защото знаем какво да очакваме от ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само

    53 18 Отговор
    ала - баланице от господина !
  • 2 Жоро

    79 21 Отговор
    Хайде на амбразурата поредният мазняр продажен...

    Коментиран от #13, #14

  • 3 Абе

    79 22 Отговор
    Това гербаджийско мекере пак ли го изкопаха?
  • 4 888

    63 21 Отговор
    Aктивираха ПОДЛОГИТЕ....НАПРЕД НАРОДЕ
  • 5 Панов

    49 12 Отговор
    Никой не може и не бива да бъде над закона.
    Нека ДАНС и Военна прокуратура си свършат работата и представят факти и доказателства.
    Тогава ще се гледа кой,какво

    Коментиран от #22

  • 6 2838

    52 15 Отговор
    Е, какво очакваме от ГЕРБ - корупция, погазване на човешките права, саморазправа с неудобните, бедност и геноцид. И това според този политолог как е? Неговото шкафчер сигурно е пълно. Какво ли не правят хората за пари? Ще видите този каква метаморфоза ще претърпи, когато ГЕРБ паднат.
  • 7 Димитър

    28 61 Отговор
    Истината е че президентът вече е политически труп, хората които се колебаеха дали да го подкрепят вече са тотално разочаровани от него.

    Коментиран от #17, #29

  • 8 Наща фирма

    30 8 Отговор
    Само така доценте! Ние сме силните на деня и истината е каквато кажем ние! Успех на теб. Аз отивам да хващам автобуса, както е уговорката от началството.
  • 9 Няма къща в Барцелона

    46 22 Отговор
    Тоя матросов от коя дупка изпълзя?
  • 10 Б.Х.

    38 21 Отговор
    Впрегнаха всичко и всички да защитават властта.
  • 11 СТАТИСТИКА

    36 19 Отговор
    Кога стана доцент по политология този стипендиант на Отворено общество?
  • 12 Уди Кълвача

    41 20 Отговор
    Платен лакей. За жълти стотиник ще оправдае и Турското робство !
  • 13 Иван

    36 23 Отговор

    До коментар #2 от "Жоро":

    Откъде измисли тази глупост? Подкрепата за Радев е огромна. Навсякъде.
  • 14 Иван

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Жоро":

    Извинявай, не е към теб! Грешка!
  • 15 МОЛЯ

    31 20 Отговор
    ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ ПОЛИТОЛОГ ЛИ Е ИЛИ ПОДЛОГА НА ГЕРБ, ЗАЩОТО ЗА СЕГА ДОКАЗВА, ЧЕ Е ВТОРОТО?
  • 16 Гост

    27 18 Отговор
    Още една калинка на амбразурата! Къде е еднокнижния бе? Да не би да е във ВМА на лечение при гологлавия от високо кръвно.... Мястото му е в следствения арест!
  • 17 Иван

    23 24 Отговор

    До коментар #7 от "Димитър":

    Откъде измисли тази глупост? Подкрепата за Радев е огромна. Това е истината!

    Коментиран от #21, #24

  • 18 Даа

    31 23 Отговор
    КОЙ каквото и да казва, Истината е една- Мафията е на власт в България ! Президентът Радев единствен ОТКАЗА да бъде един от тях и затова, така яростно мафията атакува семейство му, екипа му и самия него.... Но все пак и въпреки всичко, огромното мнозинство разумните хора, подкрепят и ще подкрепят още по силно Президента и Справедливостта в България!
  • 19 Баце

    16 7 Отговор
    500 Евро - кво му плащаш? От тия си имам в чекмеджето колкото искаш!
  • 20 Ха ха

    16 17 Отговор
    Стойчо Стойчев, пуснете една анкета “на чия стана сте, на Гешев или на Радев”, резултатът ще те изненада
  • 21 Оставка и затвор

    20 16 Отговор

    До коментар #17 от "Иван":

    Радев има доблестта да каже това което всички ние усещаме, виждаме и знаем, мафията си има държава, но това трябва да спре. Затова и хората застават на негова страна а не на Борисов/Горанов/Пеевски/Доган/Гешев.
  • 22 ххх

    7 17 Отговор

    До коментар #5 от "Панов":

    Въпросът е тези "доказателства" и "факти" могат ли да послужат за образуване на нак.производство?От показаното дотук в медиите липсва състав на "търговия влияние"/ каквото и да значи това/.Стигат единствено за PR акция ,която и сътвориха! Сега ще си берат гайлето от това! Това дело ще има съдбата на това срещу Прокопиев/без да съм му фен/.
  • 23 Да питам

    13 16 Отговор
    Що му давате трибуна на това мекере. Този цървул си пази хляба.
  • 24 pepy

    20 11 Отговор

    До коментар #17 от "Иван":

    "... Подкрепата за Радев е огромна. Това е истината!"

    Това е САМО една мечта... МЕЧТА... но щом вдига самочувствието и осмисля ежедневието - нЕма лошо...
  • 25 Behemoth

    10 13 Отговор
    Някой да преразгледа как се дават научни титли бе!
  • 26 В.В.П.

    12 6 Отговор
    ИСТИНАТА Е ,ПЕ ГЕШЕВ БЕШЕ ,,,СЛОЖЕН,,НА ПОСТА ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ МЕТОД ...ЕДИН КАНДИДАТ ,ЗА ЕДНО МЯСТО....ТОЙ Е НЕЛЕГАЛНО НА ПОСТА...И ПРАВИ ЧИСТКИ В ПОЛЗА НА СИКАДЖИЯТА...И РЕКЕТ СЪШО...ТОВА Е ПОГАЗВСНЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА...НА РАДЕВ Е ЗАДЪЛЖЕНИЕ ДА ЗАЩИТИ КОНСТИТУЦИЯТА...А И ИВАН НЯМА КАПАЦИТЕТА...МИЛИЦИОНЕР...БЕЗ ИСТОРИЯ.
  • 27 7654321

    6 4 Отговор
    СБТВ на живо показа агитката и водещата въздишаше за времето когато младежите от (на си позволи да ги назове) с паветата, замерващи полицаите и падането на правителството и т.н. Не спомена самозапалващите се и добре направи. Сега нямт пари а действат; младежите с паветата безплатно няма да дойдат, а и сОВеЦкаЕта червена вече не съществува.
  • 28 Българин

    6 6 Отговор
    Селянина с колелото най-безцеремонно наруши КОНСТИТУЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ, чл.39 т.2.Само за това трябваше да бъде арестуван с повдигнато обвинение.Тогава ще кажем,че всички са равни пред закона.
  • 29 Маги

    4 11 Отговор

    До коментар #7 от "Димитър":

    Политически труп с покачващ се рейтинг?????
  • 30 мекере си бре

    9 5 Отговор
    Във видеото не видях агитки.Дори напротив.Имаше много по сами хора,които страхливо се оглеждаха назад и настрани докато вървят напред дали не са останали единствени.И нормално.Хората са наплашени от десетгодишното всяване на страх от тия мутри в управлението.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Георги

    4 8 Отговор
    Платен политолог нища да ти знам името даже
  • 33 Интелигентен

    5 4 Отговор
    Президентът Р.Радев не е направил нищо нередно и нищо престъпно,-НЕ Е нарушил Конституцията,само си ИЗРАЗЯВА мнението,като всички граждани и като Мен.Прокуратурата,полицията и другите,тям подобни органи,НЕ СА направили нищо на Радев,даже не са се ръкували,нито са го разпитвали.И те не са нарушили Конституцията.За какъв"преврат?"се говори.Къде са бунтовниците-превратаджии(С ОРЪЖИЯ?) Изводът е:-Нищо не е станало.Ще бъдат моментално уволнени,неговите съветници,осъдени,и ще се назначат други.Президентът ще продължи да ръководи държавата и да си ИЗРАЗЯВА мнението.
  • 34 сноу

    1 1 Отговор
    Стойчо стана доцент ,щото най-бързо схвана с каква стипца да си намаже езика ,че то езици много ,ама най-грапавия е най-тачен.. Какъвто и железен довод да му представиш ,едно си баба знае ,едно си баба бае...
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове