15 Юли, 2020 15:29 2 814 34

Министър Маринов разкри детайли от кървавия протест в София

  • протест-
  • софия-
  • сблъсъци

Задържаните при вчерашните безредици са 13

Министър Маринов разкри детайли от кървавия протест в София - 1
Снимка: БГНЕС

"СДВР получи информация за протест, който трябва да се проведе от 17 часа в центъра на София. Около 18:45 започнаха да се събират хора пред Президентството. Около 19 те се преместиха пред Министерски съвет (МС). Около 19:30 започна шествие", това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Той се появи в сградата на Народното събрание, за да внесе яснота за случилото се при вчерашните кървави протести в София, където група платени потресиращи щурмуваха сградата на бившия Партиен дом.

"Около 21 часа участниците започнаха да палят факли, димки, фойерверки и изстрелват пиротехнически средства към сградата на Министерски съвет.

4 лица са се покачили на сградата на бившия Партиен дом и разпънали трансперант. При слизане на лицата плакатът е паднал, а в този момент група протестиращи започват да хвърлят бутилки и камъни към полицаите, които били в района.

В същото време са взривени и две силни, самоделни устройства. Един от протестиращите пада (най-вероятно от взрива на бомбите). Полицаите опитали да му помогнат, но точно в този момент протестиращите нападат полицаите.

След това друга група започва да атакува вратата на Сградата 2 на Народното събрание. 

Предприети са мерки за отблъскване на протестиращите", поясни министър Маринов.

Шефът на МВР заяви, че има образувано досъдебно производство, направени са огледи и има шестима арестувани. Отделно са задържани още седем лица.

"Още вчера МВР и СДВР изнесе информация, че ние постоянно получаваме оперативни сигнали за евентуална ескалация от няколко групи провокатори, които търсят провокация с полицаите и/или към сгради на властта.

Сигналите са тревожни. За съжаление вчера тази информация се потвърди. 

Призовавам протестиращите да правят това мирно. Полицаите са там, за да ги пазят и да им окажат помощ", каза министър Маринов.

"Искам да не се бърка защитното оборудване с въоръжение! Искам и да се отразява обективно ситуацията, за да не се правят внушение, че когато полицията прилага своите правомощия те "бият". Униформеният преценява до каква степен да използва правомощията, дадени му от Закона. Всички полицаи са предупредени да се въздържат, да избягват сблъсъци", поясни още шефът на МВР.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хрониките на герберлунгия

    53 8 Отговор
    Думичка не вярвам на тази мутра.

    Коментиран от #2

  • 2 Новини 67

    8 27 Отговор

    До коментар #1 от "Хрониките на герберлунгия":

    В момента тече брифинг по нова тв гледаш и не говориш

    Коментиран от #12, #19, #20

  • 3 Мето

    27 1 Отговор
    Алото.. шофьорчето идвай на работа закъсняваш
  • 4 ха ха ха ха ха

    32 3 Отговор
    Министър Мето вярва ли му някой?
  • 5 Здрасти

    7 28 Отговор
    За всички вандали арести веднага пиани дрогирани милост не има малки деца там стари хора

    Коментиран от #21, #33, #34

  • 6 Criminal

    29 3 Отговор
    Той паднал и те решили да му помогнат да стане с ритници.............
  • 7 АБВ

    28 0 Отговор
    Ало,шофьорчето!-Карай шофиорее,карай по-нагоре,горе на баира става панаира!
  • 8 2loop

    19 1 Отговор
    Пак нещо се изсилвате със заглавията
  • 9 Срам и позор

    31 2 Отговор
    Заради тъпото и крадливо управление на гроб и сие, обърнахте брат срещу брата, син срещу майка. Оставка и спокойствие за народа!
  • 10 Любомир

    23 3 Отговор
    Всички задържани ще бъдат с пришити обвинения.Само приближени се изказват и се вменява страх и решеност да защитават с всички способи мафията.Мафията се скри и чака каскета да се разправи с народа.
  • 11 Последния Софиянец

    25 2 Отговор
    Видя се че правителството с мир не ще да си ходи.Като не искаш мира на ти секира.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Behemoth

    16 2 Отговор
    Тия смешници Ко ревът...виждали ли са протести във Франция,Гърция ,САЩ.....некадърни хрантутници биз Бизе с криминалния контингент...

    Коментиран от #29

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Koй има интерес

    17 3 Отговор
    Koй има интерес от провокации? Управляващите и МВР обявиха още в понеделник сутринта, че вечерта на 13.07 протестиращите ще подпалят Партийния дом. Защо? Или управляващите сами си подготвиха тази провокация, за да могат да бият, арестуват и сплашват участниците в протеста, за да ги откажат в крайна сметка!
  • 16 Густо, майна!

    11 1 Отговор
    Добре, разбрахме какво е "разкрил", сега да разберем какво е прикрил...
  • 17 Asdfg

    7 0 Отговор
    Кървави???

    Коментиран от #26

  • 18 Кой68

    4 6 Отговор
    А как бие полицията в Франция,САЩ и Испания... .Така че това е нищо...Като влезеш в бившия партиен дом и го подпалиш/изпотрошиш какво постигаш ?Ремонта ще бъде правен със наще пари....За да може групи дъмпели със маски/щот са мъже!/ да се покажат колко са ербап....Наистина си требе дранье на таквиз..
  • 19 Asdfg

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Новини 67":

    Хахахахааа брифинг....и по НоваТВ! Сменяй дилъра!
  • 20 Густо, майна!

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Новини 67":

    Кво да го гледаме тоя "брифинг"! Колко подобни сме гледали... А особено по " Борисов ТВ"..
  • 21 Шляхтиц

    4 10 Отговор

    До коментар #5 от "Здрасти":

    По-голямата част от протестиращите са платени професионални провокатори, които действат в различни градове на страната. Голяма част от протестиращите са постоянни платени протестиращи. Като се започе от платените майки на деца с увреждания и се стигне до безработни безделници, които срещу торбичка със закуски и бутилки с млеко и айрян са готови на всякакви вандалщини и безредици.

    Коментиран от #22, #23, #31, #32

  • 22 Густо, майна!

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "Шляхтиц":

    Ахам, добре, щом казеаш... Значи се продавате за бутилка млЕко? Хмм, а къде са завършили тея "професионалното по провокаций"? Брех, тва е няква нова специалност, откакто Бойко е на власт...
  • 23 Неееееееееее

    5 2 Отговор

    До коментар #21 от "Шляхтиц":

    Не закачай майките. Майчината клетва стига!

    Коментиран от #25

  • 24 ЗИО

    8 0 Отговор
    От провокатори има полза само самото правителство, дали не са и пратени от тях за да се притискат хората които протестират, за да има страх и правителството да не подаде оставка , да продължава да демагогства и още да пълни шкавчета и има евтини апартаменти.
  • 25 Шляхтиц

    4 3 Отговор

    До коментар #23 от "Неееееееееее":

    Истинските майки разкриха пред медиите, че сред тях има платени протестиращи, които след като бяха удовлетворени по-голяма част от исканията им, продължиха срещу заплащане да нощуват в палатки пред НС и да развяват грозни знамена, плакати и чучела. Все пак това е столица на РБ и подобна картина е крайно неприятна и отблъскваща.
  • 26 Пенсионер

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Asdfg":

    На това шофьорче мутренско много му треперят гащите от страх бе!! И това ми било " министър"!! Ха ха ха ха Хи хи хи хи!!
  • 27 Игра за наивници

    1 0 Отговор
    Г-н министър, какво стана с биячите на младежа студент в чужбина? Поне няколко клипа се въртят из медиите за побоя, виждат се ясно четирима биячи, пребиващи младежа, още двама се включват, а от МВР искат цял месец за разпознаване. Интересно е и друго: гл.секретар на МВР придружава почти непрекъснато Ив.Г. по време на обиколките му из страната, същият Ив.И., Терзийски и Хаджиев са основните лица по време на разправата с хората през великденските празници и след това и сега виновни не са те, а министърът! Г-н премиер, на наивни ли ни правите? Вие с ексгл.прокурор Цацаров назначихте И.Г. за гл.прокурор и конкретно вие очаквате Гешев да обвини президента в измяна на държавата и да го свали. Не трябва ли двамата с довереника И.Г. да си ходите/да паднете заедно?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Dr.mengele

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Behemoth":

    Искат моллотов братле ама българския народ е изтормозен на макс
  • 30 Dr.mengele

    0 0 Отговор
    Мутрята като видел червена боя и се разтрепервал и хвърлял оставка слаб 2 за актъорско майсторство ние не сме будали
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Dr.mengele

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Шляхтиц":

    Що за изро д си ти да кажеш такова нещо бе
  • 33 Dr.mengele

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Здрасти":

    Ти в Гърция видял ли си за кво става въпрос бе комундел
  • 34 Dr.mengele

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Здрасти":

    Ти в Гърция видял ли си за кво става въпрос бе комундел
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове