Last news in Fakti

16 Юли, 2020 08:30 3 857 34

ДПС: Не може да има наши министри в кабинет на ГЕРБ

  • ерджан ебатин-
  • дпс

Винаги сме гласували против този кабинет, тврди Ебатин

ДПС: Не може да има наши министри в кабинет на ГЕРБ - 1

"Винаги подкрепяме вотовете на недоверие, както е било и досега. ДПС никога не може да има свои министри в кабинета на Борисов. Как е допустимо, как може да се мисли, самата партия ГЕРБ никога не би допуснала най-важните министри в кабинета да бъдат на ДПС", коментира пред БНТ Ерджан Ебатин трите оставки на ключови министри от кабинета "Борисов" 3 с основен мотив – опровергаване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски.

"Ако си спомняте, още в началото, с формирането на този кабинет, ДПС започна да говори за неговия демонтаж. Тогава Горанов също беше министър на финансите. От самото начало говорим, че това е една неконструктивна формула, която е на грешна основа. В момента измъкването, през опита да се разграничат от ДПС, не знам доколко ще изиграе роля. Процесите, които диктуват едно такова действие, идват от улицата, от емоция", настоя депутатът.

"ДПС никога не е имало министри в този кабинет. Нашата позиция, по всички вотове е била категорична и винаги сме гласували против този кабинет", допълни Ебатин.

По думите му през годините движението е подкрепяло действията на кабинета, свързани единствено с евроатлантическата ориентация и с европейската политика на България.

Според него процесите в държавата и протестите, както и очаквания на обществото, са свързани с оставката на цялото правителство.

"Това витае в общественото пространство. Опасното не е свързано с оставката на един или друг министър. Когато има обществена енергия за промяна, политиците го опредметяват в опреден тип популизъм, и най-опасното е да се превърне в национализъм. И ГЕРБ дойдоха чрез протести и се получи един модел на управление, които не е добър. Това, което ще се случи, е че политически партии пак ще обсебят тази позитивна емоция на протестите", аргументира се Ерджан Ебатин.

"Никой не може да каже какво следва, но е ясно, че вървим към избори. Политическата система, независимо дали ще има или не предсрочен вот, върви към възпроизвеждане на популисткия модел", заключи депутатът от ДПС.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахах

    62 1 Отговор
    Те са на Пеевски. А Пеевски е ДПС. Иначе не са на ДПС. Но са на Пеевски.

    Коментиран от #17

  • 2 Наблюдател

    40 0 Отговор
    И ДПС свалиха доверието си от СИК.

    Коментиран от #30

  • 3 Гошко

    55 0 Отговор
    Айде стига с тези глупости бе! Ние трева не пасем.
  • 4 бацето си призна

    36 1 Отговор
    Вие отзад така , що ви са министри.
  • 5 Васил Левски

    39 0 Отговор
    Дааааа,а ВлаТко ГораноФ и Мл.МариноФ на кой са министри?Посочени от ДПС и от ПееФски в квотата на ГерП...
  • 6 РЕАЛИСТ

    45 0 Отговор
    ДПС не било подкрепяло кабинета, а само евроатлантическата ориентация и европейската политика на България. Казано с две думи, ДПС се е интересувало само от разпределянето на еврофондовете и колко от тях ще влезнат в джобовете на Доган и Пеевски.
  • 7 big

    29 1 Отговор
    Да, няма официално! Неофициално има, има и неофициална коалиция ГЕРБ - ДПС. Не искам да вярвам в това, но ДПС май контролира цялото правителство, а Доган го каза преди години, че той раздава порциите у нас!
  • 8 цецо апартамента

    28 0 Отговор
    Тия продължават да ни праят на глупаци,утре черепа ако ви изкара някой видео как борисоф и дУган си договарят порциите пак ще кажете че вяма такова нещо.
  • 9 Актуална Антена

    28 1 Отговор
    Прав е. Бойко возеше Горанов като куфар в жипа и му нареждаше за кой стадион колко пари да се отпуснат. Това правителство се състои от един министър и калинки. Дори кмет на София реално е Борисов. Държавата се управлява от Доган и Толупа останалото са статисти.
  • 10 Виц е

    18 1 Отговор
    Разправят че на местните избори ДПС са избрали по заявка кметове на герб и съветници на брой необходим им за мнозинство.

    Коментиран от #19

  • 11 Видовден

    17 4 Отговор
    Оставка! Съд! Затвор! Дпс е противоконституционна партия(мафиотска структура) и трябва да бъде разследвана и закрита.
  • 12 гого

    19 1 Отговор
    А бухалката на пееФски иван гешеФ кой го предложи и кой по скоро заповяда да бъде назначен?Пак ДПС....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 цецо апартамента

    21 2 Отговор
    Цветан Василев хубаво го каза на 🎃 преди време...Влезеш ви в игрите на ПееФски и ДПС си политически труп.
  • 15 ДПС винаги са подкрепяли ГЕРБ задкулисно

    18 2 Отговор
    Доган,Бойко и Пеевски коват политиките в сарайте.
  • 16 Щеше

    15 1 Отговор
    Щеше да е смешно ако не беше тъжно ! Всеки разумен нормален човек вижда че в този парламент ни управляват задкулисно скритата замаскирана управляваща коалиция ДПС-ГЕРБ, а Патриотарите и Марешки служат само за маскировка ! Факт ! Всички, абсолютно всички ключови решения се вземат от гласовете на ГЕРБ и ДПС... Факт!
  • 17 Неточно

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хахах":

    Пеевски е и ДПС. Той е на всички партии. Тръгна чрез майка си. Сари соц кадри и млади подкупени дупетутчета
  • 18 По добре

    2 1 Отговор
    По добре
  • 19 Даа

    16 1 Отговор

    До коментар #10 от "Виц е":

    Давам ви един конкретен пример за местните избори в Хасково. Там ДПС умишлено не издигна свой кандидат, а подкрепи кандидатурата на ГЕРБ, хората на ДПС гласуваха за съветници от ДПС и кмет на ГЕРБ и кандидата им спечели на първи тур. Има още много случаи на таен СГОВОР между ГЕРБ и ДПС...
  • 20 Пришалец

    10 1 Отговор
    Кого лъжете? Вие управлявате задкулисно! Дуган и Пеевски държат в мъртва хватка Борисов и Гешев и се готвят да продължат да го правят с всеки, който дойде на власт!За това ще сменим модела на управление! Българският народ вече ви диша зорко във врата! Никой не ви вярва на лъжите като изключим вашите поддръжници от ДПС, които държите в страх и подчинение.
  • 21 Гост

    10 2 Отговор
    Е, няма и да имате като гледам. То кабинет отдавна няма, той министри търси. Пък и някой да ви е канил?
  • 22 Гост

    10 3 Отговор
    Дпс трябва да св забрани със закон!!! Не се ли направи след 15-20 години тия ще са мнозинство и ще ни управляват!!!

    Коментиран от #28

  • 23 Сург

    6 0 Отговор
    А сам министри, началници отдели, директори, началници на областни структури на кво ли не , на МВР , на МЗ , на банки, и т.н. точно с тях ДПС управлява и дели евро парите, и са така от 30 г и все по дълбоко
  • 24 Умно село

    6 0 Отговор
    Абе и тия са пълни дебили.
    Ами Влад$€€€слав Горанов на кой служеше?
    /ПОРТФЕЙЛ, КЕСИЯ, ЧЕКМЕДЖЕ, СЕЙФ/
    Нали е работил след А. Ценов ,Свищов в Централата на ДПС.
    Все едно външния дето имахме Даниел да е работил за България.
    Също е производно на Демократическата партия на Америка.
    Бог да го прости Жорж го изкоментира в едно студио.
    Всичко е толкова пос..но и зависимо от чужди интереси, че ми е трудно да мисля, че ИСКАТ ДА РАБОТЯТ за хорота и държавата , която погребаха!
    Както е тръгнало да връщат ФИДОСОВА , БАРЕМ САМО НЕЯ ДА ХРАНИМ!
  • 25 Лол да си припомним

    5 0 Отговор
    Правителството на Сергей Станишев, известно като правителството на Тройната коалиция, е правителство на Република България, назначено с решение на 40-ото Народно събрание от 17 август 2005 г.[1] Правителството управлява с мандата на третата политическа сила в парламента – Движение за права и свободи (ДПС) – и е формирано на базата на коалиционно споразумение между трите най-големи парламентарни сили – Българска социалистическа партия (БСП), Национално движение за стабилност и възход (НДСВ) и ДПС, а разпределението на министрите е на квотен принцип 8:5:3:1, тъй като в правителството влиза и 1 независим експерт. Правителството управлява страната до 27 юли 2009 г. и е последвано от първото правителство на Бойко Борисов[2].
  • 26 1234

    6 0 Отговор
    Ваши министри по никакъв начин не може да има в Българско правителство в Турско може
  • 27 За един прЕател

    5 0 Отговор
    Питам как този Ебатин го назовават на кратко?
  • 28 киро

    7 1 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    ТАКА Е ! ДПС е движение , което е направено на ПАРТИЯ , но ПАРТИЯ на етническа основа , а това е забранено от КОНСТИТУЦИЯТА !!!!

    Коментиран от #32

  • 29 Я... Я

    4 0 Отговор
    ЕГАТИ И ФАМИ. ТИ МОЖЕ ДА СЕ ЧУДИШ АМА ДУДИ И КОЙ ДОБРЕ ЗНАЯТ. А И СНОЩИ НЕ ЧУЛИ ГЛАВНИЯТ ТОЛУП НА УПРАВЛЕНИЕТО ТОЙ КАЗА:ДА МАХНЕМ МИНИСТРИТЕ НА ДПС. АНАДЪКМУ.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 бактън бе аркадаш

    3 0 Отговор
    На мен ли подари Караниколов, 500 000 000 без разписка, за какво са използвани тези пари?
    Нерде топлоцентрала, студен резер, нерде Марица изток капладъ?
    Не сме дели патъри!
  • 32 за спокойствие арест на Гешев

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "киро":

    Гешев, може ли сам, да тълкува конституцията ,без помощ?
    И ако случайно може ,да покаже ,че не е прост!
  • 33 КРАЙ

    4 0 Отговор
    СЪД И ЗАТВОР !
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове