Last news in Fakti

23 Юли, 2020 16:23 4 066 33

Аталай: Следващият министър, който ще си замине, е Петкова

  • рамадан аталай-
  • дпс-
  • теменужка петкова-
  • студен резерв

До другия 3 юли енергийната ни система ще виси във въздуха поради липса на сигурност. Според депутатът от ДПС тя трябва да обясни как и по какъв начин ще нарушаваме принципни неща, които са въведени в енергетиката от 2003 г., откогато има студен резерв

Аталай: Следващият министър, който ще си замине, е Петкова - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Имам чувството, че следващият министър, който ще си замине от правителството, ще бъде Теменужка Петкова. Това каза народният представител от ПГ на ДПС Рамадан Аталай по време на дебата за студения резерв, предаде Агенция "Фокус".

Според него тя трябва да обясни как и по какъв начин ще нарушаваме принципни неща, които са въведени в енергетиката от 2003 г., откогато има студен резерв.

"Разглеждаме един текст, който не му е място в Закона за местното самоуправление и местната администрация. Текст, който възникна въз основа на омразата към собствениците на определени електрически централи. Текст, който няма нищо общо със създаване на сигурност и стабилност на електроенергийната система", каза Аталай.

Рамадан Аталай заяви, че в момента се прави опит за преразпределение на бизнес. "А не загриженост към енергетиката. В момента се опитваме да се самоубедим, че имаме един преходен период до 2021 г., когато да почнем търговията с капацатитет, за да отпадне студения резерв. Това, което е другият принцип на осигуряване сигурност, стабилност и адекватност на електроенергийната система.

Колеги, от 31 юли до другия 3 юли нашата енергийна система ще остане, ще виси във въздуха поради липса на сигурност", каза още депутатът от ДПС.

Припомняме, на 20 юли беше внесено предложението от ГЕРБ и ОП за ограничаване на т.нар. студен резерв - енергийните мощности, с които страната ни трябва да разполага по закон и които трябва да се съхраняват за извънредни ситуации. Като причина за ограничаване на количеството студен резерв, който да се съхранява в този ТЕЦ, е неговата собственост и фактът, че за пазенето на този ресурс държавата плаща определени суми.

На 21 юли Христо Иванов излезе с обръщение от ТЕЦ "Варна" и обвини управляващите за съучастие в далаверата със студения резерв на Доган. По изчисленията на "Демократична България" договорът е струвал на данъкоплатците 54 млн. лв.

Малко по-късно от Върховната касационна прокуратура съобщиха, че са се самосезирали по случая.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 атомното счети

    13 2 Отговор
    Добре!
  • 2 дебит кредит левс джоб десен джоб

    21 3 Отговор
    Нушето е вечно съгласна, сметайте какво счетоводство е водила на младини.

    Коментиран от #18

  • 3 Един

    34 5 Отговор
    Защитават си кръвопиеца Доган!

    Коментиран от #15

  • 4 вееееее

    30 6 Отговор
    Ае стига сте правили хората на малоумни, нагляри лакоми, искаме ОСТАВКА НА ТИКВАТА!!!

    Коментиран от #28, #31

  • 5 миш

    13 17 Отговор
    Не знам,защо за студения резерв е крив Доган?Дали сте ,взел го е,не го е взел нелегално.Има си държавни служители,които носят отговорност,Доган сега е частно лице и не заема никаква държавна длъжност или пост.Дават му пари,печели и толкоз.

    Коментиран от #12

  • 6 Факт

    33 4 Отговор
    ТЕЦ 2 може да осигури и студен, и топъл ,и хладен резерв-1800MW инсталирана и рехабилитирана мощност!Умишлено водена към фалит от Доган и Полиглота.Така,че има мощности Аталай,не реви!
  • 7 Нека

    26 4 Отговор
    Ревът на Догановски подложи започна!
  • 8 ЦЦЪ

    24 4 Отговор
    Да от всичко това се разбра, че едният от обръчите на бай Ахмед / студеният резерв на ТЕЦ Варна / го нема, няма и 50 милиончета за ДПС и тръгна рев да искат главата на още един министър. ББ вече не може да задоволява капризите им т. е да подарява за жълти стотинки ТЕЦ , ВЕЦ-ве.
  • 9 qwe

    19 1 Отговор
    Ами то вие от ДуПяСе ще кажете, нали все пак с Мутрьо Туквов комбина играете
  • 10 Марин

    33 2 Отговор
    Голямо нещастие, Доган вече няма да може да забогатява с 30 млн на година. От ДПС сте много нахални.
  • 11 Майна

    20 1 Отговор
    ЧЕ ВИЙ НЕ СТЕ ЛИ МУ ДАЛИ СПИСЪК КОЙ ДА СИ ЗАМИНАВА...??? ЩО ТЪЙ...
  • 12 Курти

    18 1 Отговор

    До коментар #5 от "миш":

    Е да де ама що всичкото турчин скочи да го защитава.Нали е частно лице или от тез пари се хранят много други гърла.
  • 13 Божа кравичка

    11 1 Отговор
    Ама Теменужка-дружка на всеки с пари и власт много даде и на ДПС.
    До сега си смучехте студения резерв, защо сте недоволни вече. сега тя ще измисли друга врътка да си ви дава пари, вие на нея и така се милее за хората, за децата .Тулупчо ще я научи, на него Севда овцъта ще го изтапани пак да плещи глупости и живота продължава.Празно няма. Старата песен на стар глас и още по-фалшиво ще карат.
  • 14 Сега ще

    14 2 Отговор
    Маат филии с мас

    Коментиран от #32

  • 15 Стършел

    13 0 Отговор

    До коментар #3 от "Един":

    защитават го, щото бая забогатяха и станаха много нагли. Карадъйто нещо се спотайват и другия мушморок ментов. Чакат, снишават се добри ученици на тошо правешки!
  • 16 мурат

    15 1 Отговор
    до кога ДПС ще изнудват ДЪРЖАВАТА
  • 17 Някой

    14 2 Отговор
    Какви са тия имена от Дпс Аталай , до сега само едно българско знам и то на Шиши Делян.. Каква религия изповядват ..Ало Съда Гешев стига сте спали няма ли кой да разкара тия турци власта,само по документ се водят българи
  • 18 Актуална Антена

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "дебит кредит левс джоб десен джоб":

    Никво счетоводство не е водила на младини. Опъвали са и СиСиТе на младини, затуй са таквиз Големи кат на Корнелия:)
  • 19 Този

    16 1 Отговор
    Вижте го много добре. Този е втори след дръндарския циганин по крадене и на едно от първите места в страната. Всичко в Община Минерални бани вече е негово. Никой не го търси, никой не го разследва.....
  • 20 Митко

    12 1 Отговор
    Оставка веднага и доган в затвора един от големите крадци на България.
  • 21 Хайде стига

    10 1 Отговор
    Всички вън , ревизии , съд и конфискации !

    Коментиран от #30

  • 22 Хахахи

    9 0 Отговор
    Колко ли още фекалий ще излезнат, бедна ние фантазията.
  • 23 Консултант

    5 1 Отговор
    Тази министърка трябва да си отиде веднага.В счетоводството има както всички знаем двойно счетоводство,но двойните тигели в работата се заплащат само през чистилището на съда.Тя досега сляпа ли беше?С каква експертиза същата изпълнява длъжността?В това министерство по дирекции и бордове са все хора на кум-гейт,които освен да слушкат за нищо друго не стават.Те през целия си живот не са изкарали един лев на свободния пазар.Там има специалисти по екология в управителните органи ,съпрузи на пиарки,верни партиини членове.Аз се чудя как МГУ не е излезнал още с декларация,в която да пита то защо създава кадри може без всякакво образование и знания ,да вземаш съдбоностни решения за страната.Врене е тези боклуци да бъдат изметени и да си върнат заплатите получавани бадева.
  • 24 Nik

    9 0 Отговор
    Хайде, като е толкова сербез Аталайчо държавата да вземе да направи един внезапен тест на ТЕЦ Варна и да видим дали може веднага в случай на нужда да пусне мощностите и да осигури необходимото количество енергия. Да не се окаже, че залудо са дадени едни 50млн.лв в последните години и сга да има как да се върнат ще е най добре.
  • 25 1944

    2 3 Отговор
    темеНУЖНИКа няма да си ходи докато пълни нощните шкафчета на кремълския момчелюбец. ние казахме на референдума че сме против аец белене ама руската амбасада решши друго.
  • 26 Аве Адолф Хайлллл

    9 0 Отговор
    Поредния ДеПаСарски долнопробник се опитва да изстиска още пари за партийната им каса .
  • 27 Българин

    8 0 Отговор
    НАГЪЛ ФЕС, ЗАЩО НЕ ДОКАЖЕШ С КАКВИ ПАРИ ДОГАН Е КУПИЛ ТЕЦ ВАРНА АМИ РЕВЕШ, ЧЕ ВИ ОТБИХА ОТ ЯСЛАТА???
  • 28 Пешо

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "вееееее":

    По-добре всички в купом.Какво се изнизват един по един.Това да не им е футболен мач, да си пускат резерви.Следващите ще бъдат натопени за грабежа, но те са жертвите да се хвърлят срещу протестите.
    Някой май ще се изнасят ,тихомълком от България.
  • 29 Нали ти

    6 0 Отговор
    Аталай,нали ти беше онзи в правителството на Станишев през 2007 година когато внесе закона за фотоволтаиците и дългосрочното 25 годишно задължително изкупуване на зелената енергия на цена от 1 100 лева за мегават/час.За сравнение от АЕЦ Козлодуй 1/един/ мегават/час струваше 46 лева.Сега се правиш на велик.
  • 30 ДО ДРБИЛ 21

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Хайде стига":

    Др. Съдия, за съд е прецедентът, където се откриха д-ти с Гриф "Строго Секретно". Той е опааен за националната сигурност на Б-Я. За вас деб@ли, това не е страшно. Как осъдихте тези, които участваха в разграбването, приватизацията, откраднатите спестявания и пенсионният фонд? К. ИМПЕКСОВА, Р. ГЕЧЕВ, техните олигарси и доносници на ДС, за 1 нощ, се събудиха милионери, а вие лапахте мухите. Същите са виновни за фалита на д-вата с над 200 млрд. $. Тези пари са на бг народ, за вас вероятно са, като 2 лв. Трябвале да са в затвора, а те имат наглостта да си показват физиономиите. А вие, къде бяхте? Не протестирахте за пенсионният си фонд, но с лекота имате претенции за високи пенсии, които получавате, благодатение на работещите. Как не се срамувате от себе си? Колко трябва да си нагъл и безмозъчен, за да забравиш виденовата зима? Днес, се оказахте специалисти по всичкология! Не създавате, колко дълбоко сте потънали в неграмотност, невежество и простотия.
  • 31 ДАНЪКОПЛАТЕЦ

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "вееееее":

    С ББ или без него, тиквата си ти, до края ще си останеш некадърен, некомпетентен и паразит. Опасният за националната сигурност на Б-Я Мун Чо и "соц."комунистите, които фалираха д-вата, това ли е не корумпираната партия. Защо не ви интересува, в какви задкулисни игри е участвал Радев? Как да не ви казват деб@ли, когато не ви интересува, как и защо д-ти с Гриф "Строго секретно", са се намирали в президентството, касаещи нац.сигурност на д-вата, лични данни на защитени свидетели, за НС, за институции и мн.др. Това е най-страшно. Този нагъл, злобен и алчен човек, се интересува само от собствените си интереси: Служебно правителство със свои хора, изземване на цялата власт, изчезване на всички уличаващи участието му в нац.предателст и зависимостите му от руски служби, възползнаейки се от служебните си правомощия (апартаменти и неправомерно получавани заплати от Деса) от бюджета във ВВС, както и неправомерни далавери с военни материали. Това, нищо ли не означава за вас? Забравихте ли, че бе избран, благодарение на Решетников? Нищо ли не означава, че имаме прецедент, който работи за чужди интереси и против бг интереси? Не се ли притеснявате от предателството и националната сигурност на Б-Я? Това за мен е страшно, а за вас?
  • 32 ХАХАХА

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Сега ще":

    В Живково време, всички редовно са хапнали филип с мас и "мечки"? Не се прави на застреляна пат@ка! И днес, има хора, които все още си предпочитат тези филии, но се срамуват да го казват. Няма нищо срамно.
  • 33 chi

    1 0 Отговор
    Гледай ти да не си заминеш по-рано от нея
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове