Last news in Fakti

24 Юли, 2020 15:04 7 525 34

Проф. Луджев: Борисов е страхлив нарцис, никога няма да се оттегли

  • проф. димитър луджев-
  • бойко борисов

В ГЕРБ няма нищо освен кокал, няма идеология. Това е партия на властта. Създадоха невероятна корупционна система, в която всяко нещо се купува и се продава, подчертава бившият вицепремиер

Проф. Луджев: Борисов е страхлив нарцис, никога няма да се оттегли - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

„Промените в кабинета са мимикрия и опит за спасяване на положението... Тази нова протестна вълна се отличава с нещо много важно – те много добре разбират, че докато партията – мафия ГЕРБ е на власт, нищо в страната няма да се промени. Първо, държавата трябва да бъде освободена с избори“. Това коментира пред БНР проф. Димитър Луджев, учен, политик, депутат, вицепремиер (1990 – 1991 година).

Според него „този страхлив нарцис Борисов никога няма да се оттегли от властта, защото иначе с ГЕРБ е свършено, партията се крепи на мафиозната структура, която той е създал“.

„Това е партия на власт, няма идеологии, там няма нищо, освен кокал... Създадоха невероятна корупционна система, в която всяко нещо се купува и се продава“.

В предаването „Хоризонт за вас“ проф. Луджев допълни:

„Борисов няма смелост да се срещне с протестиращите, няма доблест и чест за това. Тяхното очакване е, че протестът ще се оттече. Донякъде имат основания, защото протестиращите срещу такава авторитарен тип власт трябва да се самоорганизират, трябва да си излъчат лидери, да създадат устойчива сила, която да застане срещу господстващата сила... Силата е в новите млади хора с модерни разбирания за държавата. И много енергия“.

Проф. Луджев нарече теориите за президентска република „глупости“.

„Румен Радев започна да изразява обществения глас. Страх ги е от Радев, защото той е реална политическа алтернатива“.

По повод исканата оставка на главния прокурор проф. Димитър Луджев коментира:

„Може да си тръгне, ако се промени съдебната система и бъде създаден вид обществен или парламентарен контрол върху главния прокурор. Гешев е една от главните опори на ГЕРБ и Борисов“.

Проф. Димитър Луджев прогнозира, че вероятно ГЕРБ ще оцелеят до изборите, но тогава ще изгубят и това ще е последният вот, в който партията ще участва.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 51 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 напротив

    85 8 Отговор
    Страхливите нарциси бегат най-бръже.
  • 2 Последния Софиянец

    73 9 Отговор
    Не закачайте стария комунист под карантина.Идете да му занесете портокали в Банкя.

    Коментиран от #14

  • 3 КОТарАК

    55 6 Отговор
    незнам само защо президентската република като вариант се струва глупост за някой...нали видяхме ,че измишльотината парлам. демокрация не работи и при нас и никъде. ние не сме древна гърция , град-държава-там може и да е работил този модел но при по-големи общности не става! народът не управлява реално-управляват излъгалите го крадци да гласуват за него! Б. Димитров беше подел някакво движение , но не успя за жалост да завърши делото си-изкараха го всякакъв , но за мен си беше патриот с възгледи , подкрепени от мъдростта на историята
  • 4 Иван от Горубляне

    39 36 Отговор
    Много се съмнявам в прогнозата на този "професор" като си спомня как се олюляваше в храма на законотворчеството от... махмурлук. Не е ли по-добре да се занимава с неговите неща отколкото да прави "прогнози" за да напомня за себе си. Ние го помним.

    Коментиран от #25

  • 5 Karosel

    31 24 Отговор
    Този е от клуба на анонимните алкохолици. Трябваше да дадете гласност на някой по - читав.

    Коментиран от #13, #18

  • 6 питащ

    22 26 Отговор
    какъв учен, каъв професор, тое е част от задкулисието на което боко намали порциите и влиянието, сега плюят ....... хаха

    Коментиран от #10

  • 7 Кой68

    17 12 Отговор
    Що вие каква цел,посока имахте ?От нафталина ли ги вадите тия!
  • 8 Да да

    41 3 Отговор
    И ДИСТАНЦИОННО И МАШИННО ГЛАСУВАНЕ. ИСЧИСТВАНЕ НА ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СПИСЪЦИ ОТ 800 000 МЪРТВИ ДУШИ ГОТОВИ ЗА МАШИНАЦИИ НА ИЗБОРИТЕ. КОЛКОТО ЛИЧНИ КАРТИ ТОЛКОВА ИЗБИРАТЕЛИ. ВИСОКА ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОСТ 75 - 85 % . БУДНО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО Е ГАРАНЦИЯ ЗА РАЗВИТА И ПРОСПЕРИРАЩА ДЪРЖАВА .ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА. МЛАДИТЕ НЕ ДОПУСКАЙТЕ ДА ИЗЛЪЖАТ И ВАС. НА БЪЛГАРИЯ МЯСТОТО Е ПРИ РАЗВИТИТЕ ДЪРЖАВИ. ОТВОЮВАЙТЕ СИ БЪДЕЩЕТО.
  • 9 100% Вярно

    51 6 Отговор
    „този страхлив нарцис Борисов никога няма да се оттегли от властта, защото иначе с ГЕРБ е свършено, партията се крепи на мафиозната структура, която той е създал“. Няма, какво са се добави, факт !!!!

    Коментиран от #16

  • 10 Густо, майна!

    13 5 Отговор

    До коментар #6 от "питащ":

    Благодаря, за потвърждението, че именно порционите от ГРОБ са нещото осигуряващо Ви пУткрепа! Бойко и бай Ставри под един покрив, с една фамилия!
  • 11 Перко Наумов

    11 4 Отговор
    Борисов ще остане на власт докато укрепи подстъпите към него и стане недосегаем. Това означава сериозно финансово обезпечаване по всички линии- партньорски взаимоотношения, правни казуси свързани с корупция и бандитски прийоми и не на последно място на хора от ъндърграунда които си водят някакви несъбрани сметки плюс лихвите към ден днешен. Всички закони и омерти са прескочени, така, че туй нарцистично tulipче много скоро ще е като препикано мушкато, Тургений и бегонийя!
  • 12 Наблюдател

    16 6 Отговор
    Прав е !
  • 13 Густо, майна!

    5 5 Отговор

    До коментар #5 от "Karosel":

    Разбрахме, че познаваш такива от клуба, в който явно члениваш, но всеки би се осъмнил в зрителните способности на членовете...
  • 14 Густо, майна!

    17 3 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    А развалени домати и яйца може ли да му доставим, от разстояние?!
  • 15 Да пази Бог

    35 6 Отговор
    Борисоффф е опасен за България. Има все още пълни кретени , които вярват , че герб е дясна партия и гласуват за нея. Откога дясното се асоциира с рекет и мутра премиер? И то премиер неук , без английски? Кой десен политик спи с пистолет , бърбън и милиони евро? Борисоффф е непоносимо нещо , което разказа играта на бъдещето ни , хварля едни кинти - ето живеете добре , а Румъния ни задмина в пъти - там премиерът е в затвор.......ДА НА ПРОТЕСТА! БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ ПРОТЕСТА И ДА СЛОМИ КРАДЛИВАТА ХУНТА!
  • 16 Последния Софиянец

    28 4 Отговор

    До коментар #9 от "100% Вярно":

    Това не е и мафия .Мафията си защитава хората.Това е шайка и без главатар ще се разпадне.Като НДСВ.
  • 17 пак ббб

    28 6 Отговор
    Борисов ЛЪЖE!!! Тoя индивид БМБ e пaтoлoгичeн лъжeц! Вижтe го на всяка снимка -излъчвa вcички нeгaтивни чeрти нa чoвeкa: aлчнocт, зaвиcт, злoбa, cтрaх и oмрaзa... никaквa милocт зa тoзи...caмo OCТAВКA!!!
  • 18 Не е

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "Karosel":

    Не е от атонимните, от явните е!
  • 19 Хммм

    10 5 Отговор
    Има филм Копленд полицията си направи град където е рай за тях, същото направи Борисов в БГ обаче за цяла държава е трудно да бъде рай за полицията, а може би е рай за Борисов и определени хора. За много хора обаче не е ок да ги мачкат и да се чувстват наведени. Демокрация няма, има лъжа, измами и корупция. Престъпността е овладяна, тъй като полицията е силна, но тъй като е силна полицията властта се възползва от това и тъпче хората. Политиците се чувстват толкова силни, че дори не им пука и от протести и не смятат че трябва да изпълняват исканията на народа си.

    Коментиран от #21

  • 20 Така ли????

    7 8 Отговор
    Ами че той вече се е оттеглял ДВА ПЪТИ. БРОЙ, ЛУДЖЕВ, ПРЕДИ ДА ЛЪЖЕШ.
  • 21 ТИ ЛИ СИ НАРОДЪТ??????

    7 12 Отговор

    До коментар #19 от "Хммм":

    НЕЩО МНОГО НА ЕДРО СЕ ВЗЕМАШ!!! ИСКАТЕ ВОЕННА ХУНТА??? ЩЕ СИ Я ПОЛУЧИТЕ. И ТОГАВА РЕВ ЩЕ ОРЕВЕТЕ ДО НЕБЕСАТА.
  • 22 Радо

    15 4 Отговор
    По-добре военна хунта - военните са хора на честта, отколкото сегашната мутро-джандарска хунта.
  • 23 Помня го

    12 3 Отговор
    Някога този китарист - професор в качеството му на военен министър го караха като талпа с хеликоптер от Петрова нива до Евксиноград. Сега е мъдрец - “прогнозаджия”. Ама не е само той. Много научни разбойници се пръкнаха от люпилото и на Иван Костов.
  • 24 Главоча от Банкя

    11 2 Отговор
    ТОЯ БОКЛУК,ОТ НАФТАЛИНА ЛИ ИЗЛЕЗНА....ТАКИВА КАТО НЕГО И КОСТОВ РАЗБИХА СДС.4АК ВОНИ И ОТ ЕКРАНА,ПРОСТАКА МИРИЗЛИВ.

    Коментиран от #27

  • 25 Ефрейтора

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "Иван от Горубляне":

    Ха ха ха - Митко дамаджаната министър на отбраната ¡
  • 26 бобо

    14 1 Отговор
    Този е от групата, които дадоха на Доган списъка на нашите разузнавачи в Турция. А онзи право в посолството. Така, че титлата е напълно заслужена.
  • 27 мдаа

    3 9 Отговор

    До коментар #24 от "Главоча от Банкя":

    Лошо е когато на човек са му промили мозъка а една лъжа казана 100 пъти се променя в истина. Костов ни измъкна от кризата и ако не беше лъжливият Симеончо сега щяхме да сме наравно с останалите страни от ЕС. Незабравяй кой вкара в политиката един бандит и рекетьор, управляващ ни и до днес.

    Коментиран от #28

  • 28 плевен

    9 2 Отговор

    До коментар #27 от "мдаа":

    Изборите го вкараха в политиката. Изборите. И всички ви е страх от тази дума.
    Борисов влезе в политиката след като царя заяви за него: Аз не съм поемал ангажимент за кариерата на този човек.
    И си спомни защо в ушите на хората Костов звучи като мръсна дума.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Хехе

    7 2 Отговор
    Митенце, спри глътката! Даже Митьо Пищова изглежда като висшист пред теб..
  • 31 Каза Митьо водката

    7 0 Отговор
    и отврори следващата бутилка. Тоя боклук на времето.беше обърнал Министерството на отбраната в селски хоремаг.
  • 32 Ко речи!?

    3 3 Отговор
    Професор!? Тоя!?
  • 33 chi

    3 0 Отговор
    Каквито са ни политиците /мутрите/, такива и професорите...
  • 34 ТнТ

    1 2 Отговор
    От нафталина ли го извадихте тоя образ, от малко ли партии беше гонен, от малко ли постове беше свалян, за малко ли власт ламтя и не беше избиран... Чудя се, такива дето са били в политиката, 15-20 години се кротнали на някаква шефска службица и сега почват да дават акъл защо изобщо стават новина? Разбирам че трябва да пишете нещо за да сте интересни на хората но понякога направо прекалявате.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове