Last news in Fakti

30 Юли, 2020 06:18 4 853 61

Протестиращите в София: Оставаме до победата

  • протест-
  • софия-
  • палатки-
  • блокада-
  • кръстовища

Пред Министерския съвет се оформи палатков лагер

Протестиращите в София: Оставаме до победата - 1
Снимка: БГНЕС

Без сериозни инциденти премина 21-ият ден на протести в столицата1 предаде Българското национално радио. Организаторите съобщиха, че ще опънат палатки пред Министерския съвет и ще останат там до подаването на оставка на правителството и главния прокурор. Няколко палатки се появиха и на Орлов мост.

В центъра на столицата часове наред останаха затворени няколко ключови кръстовища. Преминаващите през тях линии на градският транспорт бяха пренасочени.

През нощта се стигна до напрежение между протестиращи и полиция в района на Орлов мост, но нямаше сериозни сблъсъци. Протестиращите освиркваха колите на полицията, които преминаваха покрай образувалия се палатков лагер. Коли на Бърза помощ се пропускаха веднага.

Над 10 ключови кръстовища в централната част на София бяха блокирани от протестиращи. Спряно бе движението на кръстовището на булевардите "Дондуков" и "Цар Освободител". Блокирано беше и кръстовището на СУ "Св. Климент Охридски".

Малко след 22 часа протестиращите се разделиха и насочиха към блокиране на 8 кръстовища в столицата - Халите, "Витоша" и "Патриарх Евтимий", Паметника на Васил Левски, площад "Македония", "Дондуков" и "Раковска", Моста на влюбените, Лъвов мост.

Организаторите на протеста от "Отровното трио" съобщиха, че по тяхна информация на Лъвов мост ще има провокатори. Те призоваха протестиращите, които се отправиха към тази точка на столицата, да не се поддават на провокации.

Сред протестиращите имаше хора от всякакви възрасти. Въпреки късния час можеха да се видят майки с малки деца. Имаше и колоездачи, които използваха велосипедите си, за да възпрепятстват още повече движението. Имаше и хора, които са били на големите протести в началото на 90-те години.

Всички те са убедени, че действията трябва да продължат в същата посока, докато не се постигне крайната цел, завърши репортажа си БНР.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 39 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bai nudals

    71 21 Отговор
    ОСТАВКА.

    Коментиран от #37

  • 2 ендиянец шошон

    102 29 Отговор
    ПОЖАРНИКАРЧЕ ЖАЛКО ,ЗНАЕШ ЛИ КАКВО Е ДА СИ ВОЕНЕН ПИЛОТ - ЩО ЛИ ПИТАМ ,РАДЕВ ОСВЕН ПИЛОТ Е И ГЕНЕРАЛ ОТ АВИАЦИЯТА ,ГЕНЕРАЛ НЕ КАКТО ТЕБЕ ,ТВОИТЕ ФАЛШИВИ ПАГОНИ КЪДЕ ГИ ЗАСЛУЖИ ,С РЕВ...РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ТЕБ И РАДЕВ Е КОСМИЧЕСКИ ГОЛЯМА НЕЩО КАТО - ВЛЕЧУГОТО НИКОГА НЯМА ДА РАЗБЕРЕ ПОЛЕТА НА ПТИЦАТА

    Коментиран от #23, #60

  • 3 Мазнинката

    32 42 Отговор
    Ей ш..ан народ Божооо.Аз се грижа за тях,те оставка та оставка.Кой ще дойде после а?Сядайте си на задниците,че ще ме ядосате накрая,и ще ровите по кофите.

    Коментиран от #33

  • 4 Възможно ли е

    75 19 Отговор
    и има ли друга държава, чийто министър-председател да има единствена цел удовлетворяване на своите комплекси и незадоволености чрез оплюване и " тровене" на всичко и всички, които не го венцеславят или са над него по пост или интелект? Учудването е, че все още има хора, впити в мита за неговата незаменимост и нежелаещи да признаят, че кумирът им е фалшив. Катарзисът е трудно, понякога болезнено дело, но без него ...

    Коментиран от #51

  • 5 Bai nudals

    67 16 Отговор
    На Боко трябва да му се отнеме,псевдо званието генерал . Някак си не му отива.
  • 6 llll

    56 13 Отговор
    Нека бутнем пожарникарския маркуч в мръсната уста на пожарникарчето.

    Коментиран от #12

  • 7 ШкафБАНК

    60 13 Отговор
    Алчността е болест, а Бойко със сигурност е събрал пари за няколко живота, но не му се дава оставка, защото иска още и още да взима..
  • 8 Фаро

    43 13 Отговор
    Оставка и на пангара
  • 9 Трътката

    32 11 Отговор
    Ето тук/Божурище/идвай да си играя като бях дете.Плужека Горанов пита :с колелото ли ГЕНЕРАЛЕ???Заобиколен от бъзгръбначни,управлява генералския толуп!!!
  • 10 СссереМ

    23 15 Отговор
    Само як пердах ще ви оправи мърди такива.
  • 11 Хрониките на герберлунгия

    52 11 Отговор
    Блокирането на кръстовища и магистрали е добро начало, но трябва да проттестираме и пред посолства на държави, които открито подкрепят мафията в герберлунгия. Нека меркел, макрон и херо мустафа също да чуят отношението ни към тях.

    Коментиран от #16, #18

  • 12 lllll

    32 9 Отговор

    До коментар #6 от "llll":

    Конкретно тиквено пожарникарче имам предвид. Нищо общо с професията на истинските пожарникари. :)
  • 13 Стоян Бомбата

    15 9 Отговор
    Почвам а ви набивам обръчите, пом:ияри
    и копоите нема да ви спасят.
    Друсани мър:ши
  • 14 Съчуствие

    28 9 Отговор
    Неволно заради тази тиква унижаваме достойните пожарникари.
  • 15 Емо

    30 17 Отговор
    Не се отказвайте младежи.
    Честните и интелигентни българи сме с вас.
  • 16 Защо блокиране?

    23 7 Отговор

    До коментар #11 от "Хрониките на герберлунгия":

    Един по-силен мегафон , от който да се лее брилянтното слово на Вожда - Мъдрец и Учител - с адекватен превод, би бил по-ефективно средство. Едва ли някое посолство би останало сляпо и глухо пред такива излияния, ако техни Превъзходителства не биха искали да бъдат обвинени в съучастие....
  • 17 Жоро

    26 27 Отговор
    Това да лежиш и къркаш в палатка и да пречиш на хората да работят не те прави протестираш.Тия в палатките бяха пияни и дрогирани.Заложници сме на 10 човека наркомани.
  • 18 Червен терорист

    13 18 Отговор

    До коментар #11 от "Хрониките на герберлунгия":

    Никакво блокиране,ще взривяваме църкви,училища,болници.Ние сме червени терористи обичаме да избиваме невинни.

    Коментиран от #27

  • 19 Лошото е че протестиращите

    24 25 Отговор
    Лошото е че протестиращите се свързва с БСП и Радев( който си е техен представител де), не че огромна част от протестиращите не са за БСП. И аз съм недоволен, но няма да отида на протеста. Не искаме БСП да ме причисляват към тях. Защо се политизира гражданският протест. Побдобре сегашното положение, отколкото БСП на власт.

    Коментиран от #22

  • 20 българи юнаци

    24 10 Отговор
    Баце днес какво ще инспектира ? На Кьор Асан фурната в Полски Тръмбеш ?
  • 21 Реалист

    23 30 Отговор
    По - добре Бойко отколкото червената чума,един път завинаги да стане ясно НИКОГА ПОВЕЧЕ ЧЕРВЕНИТЕ НА ВЛАСТ!!!

    Коментиран от #53, #55

  • 22 мушмурок

    15 5 Отговор

    До коментар #19 от "Лошото е че протестиращите":

    Ми що мрънкаш тогава бе . Кой искаш да подкрепи протестиращите - доган ли ?
  • 23 100

    19 16 Отговор

    До коментар #2 от "ендиянец шошон":

    Ако Радев е птица, то е кукувица или кукумявка.

    Коментиран от #28

  • 24 Завоевателя

    20 18 Отговор
    Никакви оставки заради няколко човека никога да изчезват от БГ като не им харесва лумпени
  • 25 РЕАЛИСТ

    17 14 Отговор
    Нищо няма да излезе от този ялов протест. Западът крепи Бойко и си затваря очите за случващото се у нас. Блокират кръстовища и пътища, а Тиквоний си обикаля страната с джипката. Ами блокирайте го него бе, в милата му дупка. Да трепери там и да се гръмни в простата си глава.

    Коментиран от #47

  • 26 БРЦК

    6 1 Отговор
    Явно нищо реално няма в главата
  • 27 Сигурно си от ГЕРБ

    11 6 Отговор

    До коментар #18 от "Червен терорист":

    Те "червените терористи" са в основата му. Притискат до гърдите си "червените книжки". А с "взривяването" на образование, здравеопазване, че и на Църквата видно добре се справяте.
  • 28 дон чичо

    8 8 Отговор

    До коментар #23 от "100":

    Ама ако ти изкука знаеш на къде заминаваш , нали ?
  • 29 100

    11 12 Отговор
    Оставате докато плащат или докато не ви тръшне короната.
  • 30 Дебелата императрица

    10 8 Отговор
    как Борисов стана Императрица при тия обиколки с джипа пред специално подбрана публика:


    "...по време на пътуването на Екатерина Велика до Крим през 1787 г. Григорий Потьомкин, човекът, стоящ зад проекта за превръщане на Крим в част от Руската империя, нарежда да се построят фалшиви села около пътя, по който ще мине императрицата. Току-що издигнатите лъскави сгради с новобоядисани фасади, обитавани от щастливи селяни (пристигнали от руски села в Централна Русия), трябва да прикрият действителната ситуация - бедност и разруха."



    При Императрица Борисов дотук имаме Враца, Варна и златни пясъци.

    С интерес следим пътуванията на банкянската Императрица.
  • 31 Майна

    10 11 Отговор
    120 000 снощи бяха на протеста само в София.ПЛОВДИВЧАНИ , СРАМУВАМ СЕ ОТ ВАС!

    Коментиран от #38, #56

  • 32 мухаха

    9 14 Отговор
    Като няма достатъчно протестиращи и опънали едни Празни палатки да пречат на софиянци!Като сте толкова силни направете Национална стачка бе Некадърници!

    Коментиран от #35

  • 33 Мама миа

    10 10 Отговор

    До коментар #3 от "Мазнинката":

    Всеки един в по-добър, умен и кадърен от утайката на обществото борисов! Той е кръгла нулА, който и да дойде е по-добре! Та си разкарай смръдливите заучени лафове! Ние ще кажем кой да дойде! Ние, окрадените данъкоплатци! А вие калинки в септичната яма!

    Коментиран от #48, #61

  • 34 Разочарован от начина на протестиране

    14 11 Отговор
    Прoтecтирaщитe ca мeжду 30 чoвeкa и 350 души в нaй-cилнитe дни, кaтo oбикнoвeнo ca 100 и нa кръcтoвищe ca рaзпрeдeлeни пo 15 души! Нaркoмaнитe, кoмуниcтитe и бeзрaбoтнитe нe знaм зaщo cи миcлят, чe кaтo блoкирaт движeниeтo зa дa нe мoжe нaрoдът дa oтидe нa рaбoтa и cи изкaрa хлябa, и тo cлeд тримeceчнa кaрaнтинa, нaрoдът щe лeгнe и щe умрe oт глaд в пoлзa нa нaркoмaнитe и бeзрaбoтнитe, кoитo вce пaк пoлучaвaт пo 30 лв нa дeн зa тeзи прoтecти??Нaркoмнитe и бeзрaбoтнитe, кoитo блoкирaт кръcтoвищaтa дa ce мoлят дa нe ce вдигнe 7000000 бългaрcки нaрoд, чe нямa дa им cтигнaт нocилкитe и бинтoвeтe зa cпукaнитe им прaзни тикви!

    Коментиран от #36

  • 35 До трола

    4 1 Отговор

    До коментар #32 от "мухаха":

    И 100 имена да си измислиш на постовете, вижда се, че си единствен и многооооо тъппп
  • 36 Марш

    6 7 Отговор

    До коментар #34 от "Разочарован от начина на протестиране":

    Марш в затвора бе отрепкоооо

    Коментиран от #44

  • 37 Шеми ядете

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Bai nudals":

    Дядовия . няма да има оставка.само герб.
  • 38 Хихи

    9 3 Отговор

    До коментар #31 от "Майна":

    120,000 хаха сложи очилата явно не виждаш добре и математика куца явно броиш през 100

    Коментиран от #52

  • 39 Новини

    6 2 Отговор
    Протестиращите много ще си протестират 6,7 месеца
  • 40 Жалваджиан, Рачков и Зуека

    3 2 Отговор
    Аз пиша музиката на пекен за Банкя, а вие Толупи ще се подиграват с Жител на Банкя???? Аут, да ви нема, ритнахте си сами"канчето" Аз. ГРАДЯ, А ВИЕ РАЗТРАЖДАТЕ, АЙДЕ АУТ, ЗАМИНАВАЙТЕ НА ПРОТЕСТИТЕ!!!!
  • 41 Песен

    1 1 Отговор
    Песен
  • 42 Върнал се от Москва скоро

    12 6 Отговор
    Трябва да се действа като в Русия! Там протестиращите като блокират кръстовища в центъра на Москва полицията се намесва и арестува около 700-800 протестиращи само в рамките на час и ги вкарва в следствените арести за 2-3 месеца. Тука жандармерията може да свърши тази работа за 10 минути защото протестиращите са 100-на човека и да освободи кръстовищата!

    Коментиран от #43

  • 43 Вълк

    8 4 Отговор

    До коментар #42 от "Върнал се от Москва скоро":

    Ако се действа като в Москва тези джендъри няма да си покажат носа на улицата
  • 44 Отивай

    4 4 Отговор

    До коментар #36 от "Марш":

    Да работиш бе търтей, сигурно и помощи получаваш
  • 45 месара

    10 2 Отговор
    ква победа бе льольовци ? бира можете да пиете и пред блоковете където живеете !
  • 46 дедя

    2 5 Отговор
    Аве хора, вие си протестирате / подкрепям ви/ когато нема никой в сградата на МС и Баце си се разхожда с " жипката" , слушаме му каруцарският език срещу президента, срещу там едни 200 и пр. нигледохме се поне на евра в шкавчето в спалнята му и този човек още няма достойството да си даде оставката.
  • 47 xa xa xa

    1 3 Отговор

    До коментар #25 от "РЕАЛИСТ":

    много акъл имаш,внимавай да не ти изтече
    от ушите!
  • 48 xa xa xa

    4 3 Отговор

    До коментар #33 от "Мама миа":

    не, няма да кажете, НЕ СТАВАТЕ!
  • 49 Мирен гражданин

    6 5 Отговор
    Докога 2 000 000 жители на София ще търпят 500 лумпена заедно с децата ,пубертетите и кучетата да тероризират мирните граждани.Протестите са незаконни,нямат разрешение въпреки,че имат организатори-отровното трио.Това е нарушение на Българската КОНСТИТУЦИЯ.

    Коментиран от #54

  • 50 Историк

    5 2 Отговор
    Браво, блокирайте още кръстовища.. И на изборите ще сте гласували за "победата" само вие и Черепа
  • 51 генерал

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Възможно ли е":

    Всички са по-умни от пишман ген. Борисоф чекмеджето , а той е една комплексирана мутра , която се прави на държавник на наш гръб.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Боко крадецът

    3 4 Отговор

    До коментар #21 от "Реалист":

    ти си ......герберо....гер...както и да е. В общи линии пишеш че крадецът е по-добре от бсп?! Един въпрос - като те краде герб по-богат ли ставаш? Не ми давай отговор. Спи ...спи си беден и окраден от Боко.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Бачо Киро

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Реалист":

    Че Бойко от кога не е червен? Сигурно до ден днешен си държи книжката близо до сърцето... Похватите му и те са същите... Само балъците си мислите, че БКП и ДС са само в БСП....
  • 56 Без една 0

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "Майна":

    поне. И то в чест на Божков явно бяха малко повече от обичайните 1000 души.

    Коментиран от #57

  • 57 кьор фишека

    3 3 Отговор

    До коментар #56 от "Без една 0":

    Тези другарчета по площадите би трябвало да са прибрани на топло и да ги съдят.Те нарушават всички норми и свободи на другите жители на София.Но какво да очакваш от синчетата и дъщерите на селяните другари дошли като стадо говеда от всички села и паланки и заграбили със убийства власта.
  • 58 АТАКА МУТРИИИИИ

    2 0 Отговор
    ПОМНЯ КАК РЕСТОРАНТЬОРИ И БАНИЧАРИ ХРАНЕХА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ И ПОСЛЕ КРАДЯХА ОТ НАС , КАТО ЧЕ ЛИ НИЕ НЕ ЗНАЕХМЕ ЧЕ ВСИЧКО Е ПЛАТЕНО ОТ МУТРИТЕ !
  • 59 АРТ И ЧАЛГАРИ

    1 0 Отговор
    КРИСКО АЗИС И СОФКА ЗАЩО НЕ СА НА ПРОТЕСТИТЕ -- ПОСЛЕ ЩЕ КАЖАТ ЧЕ СА БИЛИ И ТЕ СА СВАЛИЛИ ПРЕСТЪПНАТА МУТРА !
  • 60 тц тц

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "ендиянец шошон":

    Пилот мафиот на самолет миг от XIX век става само за агропилот.От каде на каде пилотчето се познава с мафията и секретарката му мафиот.Такава простотия бих очаквал от тиквата не от президент с едва един неизтекъл мандат.
  • 61 оня с коня

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Мама миа":

    Толко сте окрадени, че нощната смяна в магазина за алкохол вече е пропищяла от вас, сополи...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове