Last news in Fakti

2 Август, 2020 15:10 3 224 77

Ивайло Дичев: Грешките на управляващите радикализират протеста

  • окупация-
  • блокада-
  • протест-
  • софийски университет

Може да има окупация на Софийски университет наесен

Ивайло Дичев: Грешките на управляващите радикализират протеста - 1
Снимка: БГНЕС

"Не бих се учудил, ако наесен имаме окупация на Софийския университет "Свети Климент Охридски"". За това предупреди културологът и преподавател в университета проф. Ивайло Дичев в сутрешния блок на БиТиВи.

Той вижда, че тече една ескалация на напрежението от протестите. Стъпка по стъпка управляващите правят грешки, които радикализират протеста, коментира проф. Дичев и посочи, че никой не е разбрал защо са спрели буса на "Системата ни убива" и не са го допуснали до площад "Орлов мост".

По думите му ден след ден започват нови разкрития на властта. Всеки ден има нещо, като даде пример, че главният прокурор Иван Гешев си купил два джипа по 200 000 лева. Тепърва ще има един тип граждански трибунал, който ще вади все нови и нови неща, посочи проф. Дичев и допълни, че с магическа пръчка не може да падне правителството, а трябвало дълга гражданска битка.

Професорът вижда хората на протестите, които са стреснати и ужасени от това, че стъпка по стъпка цялата държава преминала в едни ръце. Това ни връща в една епоха, която мислихме, че е свършила, напомни проф. Дичев, който не приема мотивите на управляващите, че те били единствените да ни прекарат през кризата.

Кризата, която се задава ще бъде решена от държавата, а не от хората, които криволичат. Започнаха с хубави мерки, после либерализираха всичко и всичко, което спечелихме - загубихме, подчерта културологът.

Проф. Дичев не вижда президента Румен Радев като лидер на протеста, а като символ и като капка, която преляла чашата. Това е един символ и повечето хора, които протестират нямат нищо общо с държавния глава, смята той. Според културолога каскетът на главния прокурор Иван Гешев се превърнал в символ в превръщането на ранния комунизъм, със забитото знаме от страна на Христо Иванов - в окупация на държавата. Зад тези символи няма план за действие, но няма страсти, а има недоволство и протести, коментира проф. Дичев.

За да се реши проблемът и конфликтът трябва да има нещо за едната страна и другата - да има достоен път за отстъпление на Борисов. Трябва да се наместят нещата, така че да може да се оттегли с достойнство, коментира проф. Дичев и допълни, че на протестите има много лидери. Лидерите трябвало да потърсят някакъв медиатор между различните групи и да сложат на масата минимална реформа за България. В нормална ситуация това трябвало да бъде президентът.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    50 8 Отговор
    каскета постоянно подклажда съчки да гори...
  • 2 Мдаааа

    31 39 Отговор
    Ако целта е да сменим бойко с мая или корнелия или друга подобна муцуна ,то тогава по-добре да си спестим усилията.

    Коментиран от #8, #17, #28

  • 3 обаче истината е друга

    12 48 Отговор
    Точно ТОВА ЦЕЛЯТ "майките" след като лумпените на Орлов Мост не постигнаха "успех" да създадат напрежение - сега някакви "майки" - които трябва да се разследват - защото изобщо не са разждали повечето - са ТАМ за да нагнетяват напрежение - и да предизвикат разрастване на протеста който е СМЕШЕН --- последните дни имаше 150-200 човека!!! Не им се връзвайте!!!

    Коментиран от #31

  • 4 Активист на БКП

    45 14 Отговор
    Един т¥п бандит побърка държавата !!? Оставка съд затвор и конфискация на имуществото на всички от хунтатата ГЕРБ-Суджук!

    Коментиран от #11, #18, #76

  • 5 Янко Сакъзов

    18 17 Отговор
    Ха така , Това се нарича подстрекателство .Не може ли да отидете на Орлов мост и да питате ,Вий няма ли да запалите министерския съвет ,да окупирате Метро , да окупирате и да завладеете телевизионната кула ,въобще това се казва демократично мнение . Браво бе професоре. Вземи ти да го окупираш.

    Коментиран от #19, #46, #77

  • 6 Още един

    15 25 Отговор
    червен професор на амбразурата.Жалка история.
  • 7 МОТОТО НА бтв

    28 6 Отговор
    Мотото на БТВ - "НЕЗНАМ, но ЩЕ СИ ИЗМИСЛЯ!!!"
  • 8 Тато из Правец

    15 5 Отговор

    До коментар #2 от "Мдаааа":

    Не,бе! Че викнеме Сакскобургготски!!!
  • 9 Последния Софиянец

    31 11 Отговор
    Свободното слово беше заглушено.Сега всички далавери излизат наяве.Гледам хора които уж не са свързани с властта се тресат от страх.Те си знаят най добре защо.

    Коментиран от #12

  • 10 Начко

    30 12 Отговор
    Прoтaкaнe нa ocтaвкaтa и дo рaзгрaбвaнe нa държaвaтa.Нaчaлницитe нa вcички пoлицeйcки вeдoмcтвa, ca в зaщитa и cинхрoн c шaйкaтa упрaвлявaщи.Грoб в мoмeнтa купувaт мaлцинcтвoтo и oчaквaт грaждaнcки cблъcъци.Прeгoвaрят зa нacтaнявaнe нa aмeрикaнcки вoeнни в Бългaрия и aбдикaция в CAЩ, зaщoтo знaят , чe ги oчaквa зaтвoр и връщaнe нa зaгрaбeнoтo.Aмeрикaнцитe в cвoй интeрec ги пoдкрeпят в мoмeнтa и нe им пукa ,въoбщe зa нaрoдa в Бългaрия. Зaкупувaнe нa имoти в чужбинa c пaри oткрaднaти oт нaрoднaтa хaзнa и eврoпeйcки прoгрaми нa мнoгo имoти зa виcoкo пocтaвeнитe гeрбaви миниcтри и дeпутaти.Фирми c пoдcтaвeни oт тях лицa, щe прoдължaвaт дa изтoчвaт eнeргeтикa, туризъм и други oтрacли.Тe щe изтoчaт мaкcимум бюджeтa нa Бългaрия и cлeд тях ПOТOП
  • 11 хунтата

    16 35 Отговор

    До коментар #4 от "Активист на БКП":

    Ако говориш за мУТРАТА РАДЕВ - окопал се в Президентството с бивши кадри от ДС и Офицери с прав! Долу ХУНТАТА на РАДЕВ!!!
  • 12 Петко

    18 11 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Може би не искат на Власт разни разграбващи българия МУТРИ и МАФИОТИ - които зоват от Дубай: "Мутри ВЪН!"

    Коментиран от #13, #47

  • 13 Последния Софиянец

    12 6 Отговор

    До коментар #12 от "Петко":

    Ти какво си откраднал?

    Коментиран от #15, #36

  • 14 оставка

    14 35 Отговор
    Оставка на националния предател РУМЕН РАДЕВ!!! ОСТАВКА!!!

    Коментиран от #27

  • 15 Петко

    11 10 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    Аз работя за разлика от теб, който чака Държавни Помощи --- и от виден протестър - нападащ жени до БНТ --- превърнал се в по-културен след получаването на голяма хапка от последните социални мерки.
  • 16 Ох ,не знам...

    30 8 Отговор
    Въпреки ,че знам как ще завърши и тази миниреволюция,подкрепям протестите. Може пък да се случи чудо и да дойдат нови и достойни хора ,които до управляват,ако ли пък не....още едно разочарование. Но при всички случаи трябва да се опитаме ,още веднъж.( като с инвитрото), винаги има надежда. Но едно искам да кажа на младите....бсп не трябва да припарва до властта.

    Коментиран от #33

  • 17 Behemoth

    11 9 Отговор

    До коментар #2 от "Мдаааа":

    Всеки е няколко нива като интелект и култура от тъпата мутра!Борбата е две виждания за България на азиатската бацевщина и на европейската цивилизация ....

    Коментиран от #25

  • 18 вземи проумей

    12 16 Отговор

    До коментар #4 от "Активист на БКП":

    Побърка я оня Череп-а. Ръководи сценария по оста РАДЕВ - НСО -ХРИСТО ИВАНОВ и обратно. Радев ИЗЛЪГА като заяви: "Аз не назначавам шеф-а на НСО", а преди 3 дни издаде УКАЗ за освобождаването му от длъжност и НОВ УКАЗ за НАЗНАЧЕНИЕ на нов шев на НСО. ЕТО ви Президента --- ЛЪЖЕЦ!!!

    Коментиран от #23

  • 19 Чочо

    14 9 Отговор

    До коментар #5 от "Янко Сакъзов":

    Те Мутрите от ГРОБ, ДПС и Патерицоидио.ете, са окупирали всичките тези ведомства и се лее пом.я и дезимформация срещу нормалния Български народ.Лъжи, наглост и като някои малоумници се правят, че не чуват и не разбират.Най-нагло продължават грабежа в държавата и доунищожаването и.Разплащат се с наши пари за купуване на противодействащи формации.Ще ни зарежат, като Хирошима.

    Коментиран от #22

  • 20 ъъъъъ

    12 14 Отговор
    виждам не лидери на протеста , а лузъри . и затова няма да успеят. много вожд, малко индианец....

    Коментиран от #24

  • 21 Яверт

    17 10 Отговор
    Времето за " достойно" оттегляне на Борисов отдавна свърши. Минимални реформи не устройва никой освен крадците в администрацията на държавата и техните кукловоди.
  • 22 фейсбукарчето

    5 6 Отговор

    До коментар #19 от "Чочо":

    Това във Фейсбук ли го прочете!!! Някакви Факти?!?
  • 23 Любомир

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "вземи проумей":

    Май ти нещо не си проумял?Манипулацията, която спретнаха, може би някой трябва да ти я разясни?Пиши с по-големи букви.

    Коментиран от #26, #30

  • 24 истината

    10 16 Отговор

    До коментар #20 от "ъъъъъ":

    Ако Отровното трио и Мая Божкова съм им Лидери :))) Да не говорим за протестърите - прошляци търкалящи се по асфалта след като са се налюскали с бира. Пикаят и се.ат в градинките и си хвърлят кенчетата и бутилките по градинките!!!СМРАД!!!

    Коментиран от #42

  • 25 Расте

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "Behemoth":

    ли мишката Мехмед???
  • 26 дааа дааа

    10 17 Отговор

    До коментар #23 от "Любомир":

    Дааа, манипулацията е от Христо Иванов И Румен Радев --- любезно финансирана от Черепа --- нагнетяване на напрежение и разклащане на Правосъдието!!! Вземи помисли...ако можеш!

    Коментиран от #37

  • 27 Мишка

    15 7 Отговор

    До коментар #14 от "оставка":

    И ти ли си от тези дето се крият в миша дупка, да не ги намери оставката, а само от дупката цвърчат в защита на мутрите с тикви и каскети. Идва времето когато всички прости и крадливи некадърници трябва да си вървят. Не съм сагласен да ме управлява някой по-прост от мен и на всичкото отгоре народа им плаща заплата за това. УВОЛНЯВАМЕ ГИ. ОСТАВКА!

    Коментиран от #32

  • 28 И това е целта.

    10 10 Отговор

    До коментар #2 от "Мдаааа":

    Точка първа - отстраняване на Борисов; точка следваща - описана в Конституцията. И нека не бързаме с " убедителното" " Еди- кой си Не трябва да е". Поне засега има само един начин за съставяне на правителство - избори. На последните избори спечели ГЕРБ. Логично и законно е да опитат да съставят ново правителство без Борисов. Многократно са заявявали, че имат голяма банка от компетентни кадри. Сега е моментът да докажат, че са демократични партия и че са говорили истината.
  • 29 Преминаващ

    10 21 Отговор
    Връщам се от морето с пълни ресторанти и дискотеки за уикенда с почиващи си българи и пренатъпкани плажове от весели и безгрижни хора, а по магистралата не може да се разминеш от задръствания на скъпи западни коли и се замислям че само някой който завижда и мисли лошото на българина и иска да заживее по зле , може сега да провокира и спонсорира тези протести срещу Бойко и правителството....!!!
  • 30 вземи проумей

    3 5 Отговор

    До коментар #23 от "Любомир":

    Извинете Любомире, Бихте ли ни я разяснили???

    Коментиран от #58

  • 31 Един оптимист

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "обаче истината е друга":

    Кой ти премести маската от устата и ти я сложи на очите?!6
  • 32 ама друг път

    10 17 Отговор

    До коментар #27 от "Мишка":

    Оставка няма да има. Народа НЕ ДАВА!!! Ясно! България е с Бойко!!!

    Коментиран от #35

  • 33 Защо да е чудо?

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "Ох ,не знам...":

    Вижте Франция, Австрия, дори Германия - кой знаеше имената на днешните им лидери?
  • 34 Мордекай

    10 8 Отговор
    Така е има ескалация на напрежението , обикновения българин му писна да търпи глупостите на тия платени напушляци с барбекютата и палатките по кръстовищата и скоро ще ги измете воден от натрупания гняв към тъпите им простотии.

    Коментиран от #38

  • 35 По- точно -

    6 5 Отговор

    До коментар #32 от "ама друг път":

    Категорично против оставката Му са под 20% от гласоподавателите в България. Те са народът, а останалите са мисирки и толупи, нали?

    Коментиран от #39

  • 36 Мъжа ти

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    гаси тоя телефон и идвай да направиш една....мусака.
  • 37 Мъка

    5 4 Отговор

    До коментар #26 от "дааа дааа":

    Е защо му е да мисли? Ти да не би да го правиш? Цитираш ми глупостите, които оня ден спомена онова недоразумение, което и за президент го бяхте избрали даже. Според мен, след неговите цитати не е нужно да мисли човек.

    Коментиран от #40

  • 38 Обаче на обикновения българин

    4 6 Отговор

    До коментар #34 от "Мордекай":

    Не му е писнало да живее в най- бедната държава не само в ЕС и щастливо преживя с подаянията на Незаменимия Вожд.

    Коментиран от #55

  • 39 ако са ти малко

    4 4 Отговор

    До коментар #35 от "По- точно -":

    Ами 20% от България са доста голям процент, акто се има в предвид, че гласуват около 35-40% --- това сие над 50% Подкрепа. Другите като са СИЛА, защо ги няма никакви.

    Коментиран от #45

  • 40 дааа дааа

    7 9 Отговор

    До коментар #37 от "Мъка":

    Това е МОЕ мнение. О.К. А че Президента е лъжец е видно. Едно говори - друго върши.

    Коментиран от #43, #50

  • 41 ЙУД

    7 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: да има достоен път за отстъпление на Борисов.А той дали достойно управлява страната ни 10 години? и я управлява по мутренски зкани да бъдат подслушвани министрите си, ало Ваньо, последните записи с пцувните на президент и председател на парламент, еврата... изхарчените народни пари в нищото.Оставка веднага!
  • 42 Само едно име на протестът прошляк

    1 3 Отговор

    До коментар #24 от "истината":

    пр оф. Александър Кьосев. Чувал ли си кой е той? Към коя политическа идеология принадлежи? И не е изключение - още имена?

    Коментиран от #44

  • 43 Дай пример.

    3 4 Отговор

    До коментар #40 от "дааа дааа":

    Искаш ли примери за лъжица Б.Борисов - или присъдата му за лъжа е достатъчно убедително доказателство?

    Коментиран от #48

  • 44 леле леле

    6 4 Отговор

    До коментар #42 от "Само едно име на протестът прошляк":

    Като има ЕДИН професор, какво? То в началото имаше доста нормални и умни хора на протеста --- първите 2 ДНИ... После видяха простотията и нагласените циркове и се отказаха да се излагат. Сега ходят тук-там някои да се разходят с деца и кучета...

    Коментиран от #49

  • 45 Голяма сила.

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "ако са ти малко":

    Обаче 59% е повече , както и да го погледнеш. Или?

    Коментиран от #51

  • 46 Zodiac

    5 6 Отговор

    До коментар #5 от "Янко Сакъзов":

    Този пишман професор е червен куркундел и подлизурко.

    Коментиран от #61

  • 47 Петьо Петров

    13 4 Отговор

    До коментар #12 от "Петко":

    Ще се опитам да ви поправя.И Божков и Борисов са били членове на ОПГ СИК.Единият е бил бухалкаджия,другия счетоводител на организацията.Любен Гоцев ги лансира и започва издигането им,единият в сферата на бизнеса,другия в политиката.В случая и двамата са кадри на ДС.Божков става олигарх отначало чрез връзките си с БСП,впоследствие и с ГЕРБ.Бизнесът му винаги е бил свързан с тези които са на власт,а това навсякъде по света се нарича олигархия.Борисов от своя страна,целувайки ръката на Доган,чрез намесата на Бриго Аспарухов започва изкачването си по политическата стълбица стремглаво.Но това си има цена,а именно зависимост от Доган в лицето на Пеевски в момента.Дотук с историята.Хората от протестите искат правова държава,а това значи еднакво правосъдие за всички.Освен всички следствени в момента да се повдигнат обвинения и на Борисов,Доган,Пеевски,Домусчиев и всеки облажил се от парите на народа.Нека не забравяме и сляпата Темида с каскета,защото е ярък пример за корумпиран прокурор.

    Коментиран от #54

  • 48 ами хайде

    4 5 Отговор

    До коментар #43 от "Дай пример.":

    Хайде - Кажи какво открадна и какво направи? Чакам...

    А Президента излъга, че не назначава шефа на НСО === ФАКТ!!!

    Коментиран от #52

  • 49 Един?

    1 1 Отговор

    До коментар #44 от "леле леле":

    Разбира се, присъствието му се обезсилва от свръхестествени на Борисов. Авторът на тази статия също е професора. Станаха двама...
  • 50 Мъка

    4 4 Отговор

    До коментар #40 от "дааа дааа":

    Щом казваш. Утре ще имаш и други твои мнения! Гледай какво ще надраскат утре в Догановите медии, истинските новини в ПИК и недоразумението Плевнелиев. После ела пак драсни някое недоразумение и да не забравиш да ни убедиш, че е твое мнение недомислицата, която си сътворил.

    Коментиран от #53

  • 51 я пак виж

    3 1 Отговор

    До коментар #45 от "Голяма сила.":

    Кое е 59% - подкрепящите Протеста като цяло --- или искащи нови избори и служебен кабинет --- НЕ МАНИПУЛИРАЙ!!!

    Коментиран от #56

  • 52 юТи май не си чел изказването му.

    4 2 Отговор

    До коментар #48 от "ами хайде":

    Относно назначенията - полагането на подпис в много случаи НЕ Е назначение, а формализиране на такова. Президентът ли назначава главния прокурор?

    Коментиран от #60

  • 53 дааа дааа

    3 5 Отговор

    До коментар #50 от "Мъка":

    ПИК не чета, но явно има интересни неща за ХУНТАТА на РАДЕВ и МУТРИТЕ на БОЖКОВ!!! Азс и чета във ФАКТИ и си коментирам...

    Коментиран от #59

  • 54 Мъка

    6 7 Отговор

    До коментар #47 от "Петьо Петров":

    Чест и почитание за коментара. За всички драскачи на глупости: Това е коментар, градящ се на факти, а не на облъчване от Доганови медии и сайтове на "ИСТИНАТА" като ПИК.
  • 55 Мордекай

    7 4 Отговор

    До коментар #38 от "Обаче на обикновения българин":

    По принцип ли говориш или от личен опит. Виждал си ти бедност , това тука ако е бедност какво да кажат другите 90% които се борят за хляб и вода. Не оценявате искате всичко да е най , ама не ви се плащат данъци , искате хубави пътища ама не ви се плащат винетки , искате големи пенсии ама не ви се плащат осигуровки.... ГЕРБ са най доброто към момента за България , вкараха ни реално в Европа , другите които се натискат нямат и половината от опита и успехите на ГЕРБ. Лоши добри , това е има избори , нека по добрите спечелят , тия лумпени дето крещят и платените говеда от черепи и тем подобни некадърници са си чисти рекетьори , паразити , никаква оставка по натиск на такива толупи.
  • 56 Не съм казвал никога нищо

    4 2 Отговор

    До коментар #51 от "я пак виж":

    за искащите нови избори, аз самият съм против такива, ПРЕДИ да е преминат конституционният път - мандатоносител1-ГЕРБ / имат парламентарна възможност!/; евентуално - следващите БСП/ нямат потенциал, ще върнат мандата/, следват третите-ако е ДПС, също като БСП, но вероятно няма да са те; от другите - с ГЕРБ имат потенциал... Но 59% са ЗА протеста с основно искане ОСТАВКА! Къде видя манипулация?

    Коментиран от #63

  • 57 Българин

    7 8 Отговор
    Най-наглото управление!
    Режим, който за 10 години направи бедните още по-бедни, а шепата богати още по-богати.
    Мутрите вън!
  • 58 Любомир

    5 3 Отговор

    До коментар #30 от "вземи проумей":

    Приетият закон 2015 за НСО отнема правомощията на президента да контролира и ръководи службата.

    Коментиран от #64

  • 59 Мъка

    2 1 Отговор

    До коментар #53 от "дааа дааа":

    Не е нужно да ни казваш. Всеки разсъждаващ му е ясно какво си написал и кой може да ти е въздействал. Така, че дерзай. Ние ще подминаваме цитатите.
  • 60 естествено

    6 2 Отговор

    До коментар #52 от "юТи май не си чел изказването му.":

    Естествено че -НЕ --- Избира се от КС. А кой е Виновен че БСП не издигнаха кандидат за главен прокурор? А знаете ли че след като БСП се отказа да даде кандидат и Герб не излъчиха кандидат? Знаетели че на НИКОЙ не му се набурква в мафията --- да му звънят по нощите и да заплашват семейството му? ФАКТ имаше само един Кандидат --- затоваотложиха избора. После РАдев върна за прегласуване. Пак избраха Гешев --- иначе трябваше да остане Цацаров... Какво правим в тази ситуация? Къде са Кандидатите за Главен Прокурор и Зашо никой не се кандидатира?

    Коментиран от #65

  • 61 Ивайло Дичев-

    2 4 Отговор

    До коментар #46 от "Zodiac":

    " пишман професор" и " червен"? Е това може да го каже само достоен двойник на Вожда!
  • 62 гост

    4 5 Отговор
    Гешев вече подслушва президента Радев и публикува записи на негови разговори и смс-и.
    Следователно Гешев е нарушил Конституцията и ВСС трябва да го освободи заради уронване на престижа на съдебната власт.

    Коментиран от #66

  • 63 съгласен съм

    1 4 Отговор

    До коментар #56 от "Не съм казвал никога нищо":

    Добре - ако това твърдите съм съгласен - аз също искам Електроно гласуване, ако може и някакъв образувателен ценз (може да е противоконтитуционно). Обаче в момента, не мисля че има някаква алтернатива на управлението. Нека да направят нов кабинет без Бойко. Аз съм за повече малки партии в управлението --- затова винаги съм гласувал за такива... В повечето случаи се коалират с дясно центристи...
  • 64 добре а къде

    3 0 Отговор

    До коментар #58 от "Любомир":

    "Със свой указ държавният глава Румен Радев освободи бригаден генерал Красимир Станчев от длъжността началник на НСО, считано от 31 юли 2020 г. , съобщават от прессекреатариата на държавния глава.
    С друг указ президентът определи заместник-началника на Националната служба за охрана полковник Емил Тонев, да изпълнява правомощията на началник на НСО, считано от 31 юли 2020 г."

    Къде е истината?!?

    Коментиран от #68

  • 65 Че БСП не издигнаха кандидат

    3 2 Отговор

    До коментар #60 от "естествено":

    означава, че просто нямат такъв. А и че няма да бъде избран предвид политическата / за съжаление/ конфигурация на избиращия орган. Нека включим в разсъжденията си и факта, че преди " избирането" Гешев беше на задокеанско посещение. И още един странен факт - кое наложи Цацаров да прекъсне мандата си? Желанието да стане шеф на една общо- взето по- ниска в йерархията комисия? Спор ед мен беше търсен точен момент, след като бе намерен нужният амбициозник . От кого и защо - имам съмнения, но нямам информация. Нещо обаче не сработи.Или не сработи достатъчно - ще видим.
  • 66 доказателства

    2 3 Отговор

    До коментар #62 от "гост":

    Къде са доказателставата, че се подслушва Президента?

    Коментиран от #69

  • 67 Властта и каскета

    1 2 Отговор
    Прокуратурата си е поръчала 2 броя високопроходими автомобили с мощност не по-малка от 410 к.с. Проверка на Клуб Z в секцията "Профил на купувача" в сайта на държавното обвинение показа, че всъщност поръчката е за цели 11 автомобила на обща стойност почти 1 милион лева без ДДС.
    Джиповете трябва да са черен металик, пише в обявлението на държавното обвинение.
    Цялата поръчка е спечелена от "Порше БГ" ООД, която накрая се оказва и единственият участник, защото вторият е отстранен.

    Коментиран от #70, #71

  • 68 Ами в написаното

    0 1 Отговор

    До коментар #64 от "добре а къде":

    Тези укази фиксират ситуация. Новоназначеният е само ВРИД.
  • 69 Че се подслушва

    1 0 Отговор

    До коментар #66 от "доказателства":

    Или ЧЕ Е БИЛ подслушван?
  • 70 Жипки значи,а?

    5 2 Отговор

    До коментар #67 от "Властта и каскета":

    С тези машини на лов ли ще ходят? Или ще преследват бракониери?
  • 71 Мъка

    2 2 Отговор

    До коментар #67 от "Властта и каскета":

    Тази новина излезе от сайтове, на които не може да се има вяра. Следователно не е редно да се коментира, докато не се потвърди от по-сериозна медия или не се намерят факти. Ако някой е видял нещо в сериозна медия, да напише.
  • 72 Гражданин

    6 2 Отговор
    Е омръзнаха ни тия червени набедени професори.Защо не си гледа културологията и да не се прави на следовател.
  • 73 Хаджиментов

    6 1 Отговор
    А бе тоя какви ги бъбри за символи и бла, бла, като че ли слушам гледачка на кафе...
  • 74 оня с коня

    3 3 Отговор
    А ето и ОЩЕ ЕДНО непредубедено Мнение/лично МОЕТО/ също като това на проф.Дичев:"Грешките на Протестиращите радикализираха Държавата".Е как е Профе?ТВОЯТА ДУМА СРЕЩУ МОЯТА!:)
  • 75 прокурор

    3 5 Отговор
    Единственото достойнство, което все още е позволено морално на Борисов, Гешев и цялата хунта е да си подадат достойно оставките, да се изправят достойно пред съда и достойно да си понесат и изтърпят присъдите.
  • 76 Само бсп да не се проверява

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Активист на БКП":

    Защо изкукуригали хора защитават наркомани и алкохолици кои разследва радев-никои/гузен не гонен бяга/ колко са протестиращите/управление на малцинството над мнозенството е-диктатура или комунизъм/ каквито протистиращите такива и закрилниците им
  • 77 Социалист

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Янко Сакъзов":

    Нас партията ни учи така виж те радев нинова и другарите комунисти щом не можем с избори и атентати и терор
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове