3 Август, 2020 17:10, обновена 3 Август, 2020 17:30 31 259 246

Алфа Рисърч: ГЕРБ рухва до 14,5%, Трифонов диша във врата на БСП

  • алфа рисърч-
  • герб-
  • бсп-
  • парламентарни избори-
  • проучване-
  • слави трифонов

Министър-председателят Борисов се ползва в доверието едва на 23% от българите, а президентът Радев - с 43%

Алфа Рисърч: ГЕРБ рухва до 14,5%, Трифонов диша във врата на БСП - 1

Според изследване на "Алфа Рисърч", ако парламентарните избори бяха днес, ГЕРБ биха се сринали до 14,5%, БСП има 10,4%, а неизлязлата още на терен партия на Слави Трифонов "Има такъв народ" е трета политическа сила с 10,26%. Министър-председателят Борисов се ползва в доверието едва на 23% от българите, президентът Радев - с 43%. За около 6% от българите е възможна ситуацията Слави Трифонов да бъде министър-председател. За 57,2% от българите нито една няма потенциал да се пребори с корупцията.

Българите са разделени в позицията си за незабавна оставка на правителството и провеждането на предсрочни избори - 39,3  на сто са на това мнение, а 36,8 % са за оставане на кабинета до редовния вот за парламент през пролетта на 2021 г.

В същото време, ако изборите са сега, в парламента щяха да влязат 6 или 7 партии на база на гласуващите - ГЕРБ, БСП, "Има такъв народ" на Слави Трифонов, формацията "Демократична България", ДПС, "Изправи се.бг" (Мая Манолова) и евентуално "Обединени патриоти", които са на кантар за влизане в следващ парламент.

Това сочи националното представително проучване на "Алфа Рисърч", направено по поръчка на "Дневник" и което е направено в периода 23 - 30 юли 2020 г. сред 1017 души по метода лице в лице.

Според изследването малко над 45 % от анкетираните заявяват, че няма да гласуват или не са решили.

На база всички запитани се вижда драстичен спад до 14,5 % за ГЕРБ. 

Със спад има и в доверието към БСП - 10.4% 
Трета политическа сила е все още неизлязлата на терена партия на Слави Трифонов, която събира почти колкото БСП - 10.26%
Четвърта е "Демократична България" с 6,7%
На пето място е ДПС с 4,5%.
Формацията на Мая Манолова има 3,2% доверие.
Обединените патриоти нямаш шанс да влязат в парламента с 2,2%.
ВОЛЯ, политическият проект на Цветанов, на Васил Божков, Възраждане и други събират под 1%

Преценката на повечето българи (48,5%) е за коалиционно правителство и в следващия парламент.

Като най-висока подкрепа събира кабинет с участието на "Демократична България" - или в коалиция с ГЕРБ (8,1% виждат такъв вариант) или повече с партията на Слави Трифонов - 9,4%.

Разрез на електоралните нагласи, показва, че в София в момента "Демократична България" има 11,9% подкрепа при евентуални избори и е втора политическа сила с малка разлика спрямо ГЕРБ - 13% (малко над половината в столицата все още не са решили как да гласуват).

Слави Трифонов печели вота на младите - почти 20% на хората между 18 и 30 години. И малко над 20 % при учащите се.

Данните показват, че заемането на ясна и категорична позиция срещу корупцията и превземането на институциите - се оценява от българите и това са лидерите и политическите сили, които получават или добавят подкрепа - като Христо Иванов (и "Демократична България") и Румен Радев (и неговите позиции).

Останалите - дори и в опозиция (като БСП, които не заеха ясна позиция за ролята и действията на главния прокурор) губят.

Слави Трифонов, който изглежда най-пасивен, повишава малко резултата си спрямо предишни изследвания на нагласите и той явно е различаван като антисистемния играч от по-младото поколение избиратели и дори и без усилия и кампания изглежда сигурен в следващ парламент.

Въпреки публичните заричания, че нямат нищо общо с ДПС, а се освобождават от свързвани с партията министри, ГЕРБ страда от влиянието на Пеевски и Доган. Както и главния прокурор Иван Гешев. И това е разбираемо от повечето българи.

СРИВ НА ИНСТИТУЦИИТЕ

Правителството се подкрепя от само 13,3% от българските граждани, главният прокурор - от 12, 9%, полицията - 26,5%, съдът - от 13,4%.

БЕЗ ФАВОРИТ ЗА ПРЕМИЕР 

Малко над 11% от българите дават предпочитания Борисов отново да бъде премиер, а други - над 11% - посочват президента Радев.

За около 6% от българите е възможно абсурдната ситуация и Слави Трифонов да бъде министър-председател.

Христо Иванов от "Демократична България", който е най-активният лидер в подкрепа на протестите, получава подкрепа от 5% за премиер, следван от Мая Манолова - също активна в протестните шествия и обикаляне на страната през последните месеци.

Българите са настроени скептично доколко партиите могат да се справят с корупцията и отговарят (57,2%), че нито една няма потенциал да се пребори.

Подобно е и отношението им към политическите фигури - 49,6% казват, че нито един политик няма да се справи.

Най-много очаквания има към президента Радев - 20,1%. Той е следван от Борисов, но с почти два пъти по-малко подкрепа - 11,1%, Слави Трифонов (10,9%) и Христо Иванов (8,2%). Мая Манолова е със 7,3% спрямо лидера на БСП - Корнелия Нинова - 3,2%.

ГЕРБ - ОСНОВНИЯТ ГУБЕЩ

Като последица от нестихващите протести през изминалия месец управляващите са губещи от събитията през юли, които предизвикаха и продължаващите протести с искания за оставка на правителството и доверието към тях сериозно спада. Повече от половината българи дават отрицателната оценка за работата на кабинета, а половината оценяват негативно и дейността на премиера Бойко Борисов (49,3%).

С високо неодобрение на действията и недоверие се отличава и главният прокурор Иван Гешев само след шест месеца на този пост. Най-много от анкетираните смятат дори, че негова оставка ще помогне повече за преодоляване на политическата криза, отколкото оставка на кабинета.

"Демократична България", акцията на чийто лидер Христо Иванов пред лятната резиденция на Доган в Росенец и последвалите събития предизвикаха гражданското недоволство и направиха масово публичното говорене за задкулисието между управляващите и представители на ДПС, се връща на политическата сцена с увеличена подкрепа.

БСП също е губеща в момента, докато президентът Румен Радев получава подкрепа и в двата публични конфликта - с главния прокурор и с премиера. Акцията на прокуратурата и въоръжени в президентството - другият катализатор на гражданското недоволство - се оказва в негова полза, а половината българи не смятат, че са представени достатъчно доказателства за нея. Радев запазва висока положителна оценка и дори е еднакво желан като евентуален следващ министър-председател заедно с Борисов.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 58 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Номер 57

    170 112 Отговор
    Щом като дори тези са дали такъв резултат на Слваи, смятайте как ще ги отнесе всички на изборите ...

    Коментиран от #12, #39, #43, #45, #83, #129, #188

  • 2 Гост

    127 32 Отговор
    Глупости!

    Коментиран от #51, #53, #57

  • 3 Гост

    256 57 Отговор
    Какви 14% за тия МУТРИ......ОСТАВКА КРАДЦИ!

    Коментиран от #63, #193

  • 4 mmm

    195 10 Отговор
    Гледайте най-долния ред на графиката.
    Това е важното.
    Винаги гледайте броя на гласували и негласували на изборите.
    Така се добива реална представа за изборите и се разбира че шепа хора гласуват и решават съдбата на милиони които не гласуват.

    Коментиран от #225

  • 5 до изборите

    187 64 Отговор
    ГЕРБ (ако все още съществува такава партия) ще е под 4% , а тия 23% са му много

    Коментиран от #37, #226

  • 6 мда

    97 58 Отговор
    Трифонов диша в гащите ми.
    ХА ХАХ ХА ХА
  • 7 Хрониките на герберлунгия

    162 50 Отговор
    Платените проститутки на баце все още стакмистват гроб, като първа политическа сила. Гроб и банкянски са в небитието.

    Коментиран от #14

  • 8 да рухват

    181 87 Отговор
    Президентът Радев е единствената надежда за народа.

    Хората вече не искат ни ГЕРБ ни БСП.
    Славчо, Манолова и хората на Костов и Прокопиев също са стари чанти, които няма да доведат никаква промяна.

    Експертен програмен служебен кабинет за спасение на България, назначен от Радев, с дълъг мандат, докато не се появи истинска алтернатива, която да подкрепим.

    Коментиран от #49, #214, #245

  • 9 Оххооу

    97 26 Отговор
    23% подкрепяли Бойку-ро. А Мадуро има пдкрепата на 80% от населението на Венецуела
  • 10 Миризлив пор

    101 12 Отговор
    Дайте да видим изборите, социолозите неведнъж са казвали едно а на избори е било друго.
  • 11 Румпелщилцхен

    109 43 Отговор
    За това умират от страх от електронното гласуване. Хората в чужбина имат ли възможноста да гласуват нормално играта на партиите ще рухне. Но сега на дневен ред е ОСТАВКАТА, НОВО ВЕЛИКО СЪБРАНИЕ и да спасим това, което е останало от Родината ни!
  • 12 учиндолския шут

    131 43 Отговор

    До коментар #1 от "Номер 57":

    Славчо е чалга-мутра офшорен милиардер.

    На диванчето му за 20г. сядаха всички управляващи политици и той удобно ги обслужваше. Сега се изкара репресиран и борец за промяна.
  • 13 тхйт

    65 116 Отговор
    Пълна манипулация!!!
    Тук са включени 100% от българските граждани... то сигурно и броят новородените..
    ХА ХАХ
    ГЕРБ продължава да МАЧКА комунистите Слави, Маяма и БСП.
    Ако покажете другата графика (на гласуващите) ще видите че ГЕРБ е с 26% електорат.

    Коментиран от #93

  • 14 Хрониките на герберлунгия

    81 29 Отговор

    До коментар #7 от "Хрониките на герберлунгия":

    Дори платените проститутки на баце не могат да стъкмисат влизане в следващия парламент на патреотето. Затова платените проституткки на баце се опитват да внушат, че Да България би се коалирала с гроб.
  • 15 Кольо

    33 83 Отговор
    Давай Славчо ти си надминавай ги. С ТЕБ СМЕ
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 яявеад

    59 18 Отговор
    Марче Слави почна да плаща вече а
  • 19 Абе

    97 24 Отговор
    побъркани ли сте чалга в правителството , начело с комплексиран нарцис ?
  • 20 Томахок!!

    60 12 Отговор
    Даа само да уточним да правиш социология на базата на 1000 човека е смешно! Грешката е огромна.... Избирателите са 1500000 а може сега да са и повече... Как ще вадите резултати на базата на 1000 човека... Леко маниполорате хората!

    Коментиран от #69

  • 21 илия

    55 39 Отговор
    Алфа Рисърч за извършили гнусна манипулация, като са сложили останалите 45% подкрепа за ГЕРБ в "Няма да гласувам"
  • 22 миш

    60 8 Отговор
    Абе,чудя се ,като се казва народно събрание,защо няма нито един депутат ,който е обикновен човек-работник,който пие морен вода,нали представлява народа,а голяма част са работници/беднотор и голотор/,така е нали?Кой,от депутатите не е милионер в движимо и не движимо имущество,че не мога да се сета?
  • 23 Значи Бат

    25 55 Отговор
    ... Бойко идва на бял кон със Слави Трифонов, ДПС-то и още куп други патерици. И така ще управлява още 4 години!!! А 45% няма да гласуват. Значи т. н. "демокрация" е в патова ситуация. Управляващите управляват без мнозинство. Управляваните не могат да се организират, защото единствения им път е социализъм, но той се критикува от цялата управляваща върхушка. Следователно пътя е продължаване обучението на народа в предимствата на социализма. Време е хората да разберат че на 10 ноември временно победи контрареволюцията, но времето е на наша страна на по-прогресивния строй-социализма и вървенето към следващия последен обществен строй-КОМУНИЗМА.
  • 24 Karosel

    34 46 Отговор
    Твърдият електорат на ГЕРБ е 21%,а на БСП 18%. След конфронтацията на различните клики БСП може и да не събере и толкова, но ГЕРБ е обединен и много трудно ще го измести който и да е. Слави, Мая ще "дръпнат" от БСП-то, а Цветанов ще събере отрицателен вот!

    Коментиран от #94

  • 25 Румен

    57 9 Отговор
    Слави който има индиански пс.”Големия език”и ограничен главен мозак. Този човек който стана това което е с помощта на мутрите” Илия Павлов и др.” Той и досега не подкрепи тези деца на протеста. Мълчи кат п———тка. Да пусне песента на Лили”Не всичко е пари пр—-ю , и да гледа старините си. Тик так тик так , остаряваме все пак
  • 26 Хахахахах

    52 3 Отговор
    Аре почнаха и социолозите, ама все на финала ви таковат мамата и се пулите като червени домати и въртите очите само и само да не отговорите кой ви плати за такива "прогнози".
  • 27 James

    41 11 Отговор
    Хехех, какво заглавие. Веднага се създава впечатлението, че БСП хваща 30%, а Славчо е плътно след тях. Народе?????
  • 28 Пешо

    57 13 Отговор
    По смешни резултати не съм чел. Чалгаря премиер звучи като фентъзи филм. Факти големи сте смешници. Манолова президент. Луна кмет и всичко ни е наред.

    Коментиран от #35

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Анализ

    42 29 Отговор
    Днес сутринта някакъв гербераст по ТВ -то напоително обясняваше, колко голяма подкрепа имали от избирателите и т.н., лъжи! Всъщност и тази цифра 14% е изключително завишена, никой не брои това, че в самите герберастки структури има разцепление Тиква vs Цвкчкта ! Физкултурникът дебело, ще олющи тyлyпа, защото има да му връща! Реално, ако Диктатора сдаде властта сега се обрича на бавна и болезнена агония и затова никой да не се и надява, че ще подаде оставка !
  • 31 Някой си

    29 21 Отговор
    На стъкмистики НЕ вярвам!
    ГРОБ били по-по-най.......ахахахахаааааааа
  • 32 ААААХАХААА..ОТНИВО ЗАПОЧВАТ ДА НИ

    31 13 Отговор
    ГЛАСЯТ.....ЗА.. НОВА ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ.., БСП-ДПС-СОРОСПИЯ !
    ТОЧНО КАКТО ..ЕЛ ЧАПО..КАЗА,..ОКОЛО 130~140 ДЕПУТАТА СА НУЖНИ ЗА ДА СПАСИМ... ОЛИГАРХИЯТА ОТ БКП!😂
  • 33 Кактус

    41 12 Отговор
    В изборните резултати участват още: Мишо Константинов,Стотици хиляди в не изчистените списъци,подправените протоколи,Десетте процента ,,невалидни" бюлетини,Прегръдката на Меркел,пет,шест мастити авторитети от Европа,които ще дойдат да обясняват,че земята се върти,благодарение на могъщите мишци на Банцига,спящ напреки на леглото,мургавият ескадрон...Не се дава лесно кокала.
  • 34 лошо

    46 13 Отговор
    Народе, пак ще те излъжат, ако не излезеш да гласуваш.

    Социологията е едно, но когато в деня на изборите се включи уплашената от съкращение администрация, и пачките от чекмеджето тръгнат към циганските квартали и председателите на избирателните комисии броящи бюлетините, резултата ще бъде различен. На това разчитат - да е ниска избирателната активност, за да натежат манипулациите.
  • 35 миш

    22 11 Отговор

    До коментар #28 от "Пешо":

    Що,Борисов беше научен сътрудник и ядрен физик,кога стана премиер?
  • 36 учиндолския шут

    33 24 Отговор
    ГЕРБ и Славчо ще са заедно, остана само групичката на Гергов да свали Корнелия и ето ти нова ТРИГЛАВА ЛАМЯ!

    Бог да ни е на помощ тогава.
  • 37 ares

    7 4 Отговор

    До коментар #5 от "до изборите":

    Нищо не ти разбира кратуната
  • 38 Не оптимист.

    29 6 Отговор
    ДПС ще е втора политическа сила ако поискат.Но не ни чака нищо хубво.По скоро обратното.Ще ни управляват още по големи популисти и неподготвени ,амбициозни , насекоми/бръмбари,пчелички ,дървояди/Е сега вече ще се ходи в чужбина.
  • 39 Паулу Куелю

    12 14 Отговор

    До коментар #1 от "Номер 57":

    CТ: Дaвaт ми вeчe 12%. Cъc cигурнocт зaeднo cмe нaд Кoрнeлия.
    ББ: Пoвeчe cи – нa 15%, aмa cъм им кaзaл дa нe тe oбявявaт, чe мoжe дa нaврeдиш и нa ГEРБ.
    CТ: Тoвa cи e твърдo мнoзинcтвo. Нямa дa ни трябвaт нитo Пaтриoтитe, нитo пcихo-дecнитe.
    ББ: Дa, якo e тaкa. И aз нe иcкaм и дa чувaм зa пcихaритe. Тия ca луди нaиcтинa.
    CТ: Дa ги ocтaвим нa Кoрнeлия тoгaвa.
  • 40 dar

    34 6 Отговор
    кога ще изгоним и сорос от българия
  • 41 Барцелоняка

    13 19 Отговор
    До март месец 4 ри процента мах
  • 42 ДДД

    35 1 Отговор
    Стига с тая платена социология и политология.
  • 43 Паулу Куелю

    9 18 Отговор

    До коментар #1 от "Номер 57":

    ББ: Дa, нeкa cи нaпрaвят кoaлиция БCП и Плeвнeлиeв. Нo ти cи вaжeн, зa дa нe изпрeвaри БCП ГEРБ, чe дocтa ce дoближихa. Нeзaмeним cи зa тoвa.
    CТ: A c Рaдeв кaк щe ce oпрaвим?
    ББ: Тaм щe e пo-труднo. Мнoгo пoпулиcтки ce държи, хaрecвa гo нaрoдът. Мнoгo тoчки трупa. Мoжe дa нe гo биeм и зaeднo. Нo c ДПC щe гo измecтим cъc cигурнocт.
    CТ: Aкo ДПC oфициaлнo ни пoдкрeпи, мoжe дa ни убиe.
    ББ: Тoвa щe гo прaвим caмo aкo имa cмиcъл. Aкo нямa, щe e кaтo ceгa – дaвaш им тaйнo миниcтри и пaри, и тe пoдкрeпят oткъм тъмнoтo, бeз никoй дa ги виждa.
    CТ: E, кaквo знaчи “дa имa cмиcъл”. Кaтo cи имaмe cвoe мнoзинcтвo бeз тях, кaквo пoвeчe…
    ББ: Cмиcъл имa, aкo зaeднo c тeб, и c ДПC, нaпрaвим нaд двe трeти дeпутaти. Тoгaвa мoжeм дa прoмeним Кoнcтитуциятa и дa вкaрaмe прeзидeнтcкa или пoлу-прeзидeнтcкa рeпубликa. Пocлe прeдcрoчни избoри зa прeзидeнт, и Рaдeв изгaря.
  • 44 ivo

    13 24 Отговор
    Българина е много завистлив виде шкафче с евро и виднага лае ами идкарай ги и ти като можеш с измама или не направете го вие ама не можете
  • 45 Паулу Куелю

    8 13 Отговор

    До коментар #1 от "Номер 57":

    CТ: Рaзчитaш дa гo биeш нa прeки избoри?
    ББ: Aкo cмe тримaтa c ДПC, нямa кaквo дa нaпрaви. Никoй нaрoдeн любимeц нe мoжe дa биe cъюзeнитe ни мecтни cтруктури. Aпaрaтът щe cпeчeли избoритe.
    CТ: Цeцo знae ли, щe ce cъглacи ли?
    ББ: Цeцo прaви кaквoтo му кaжaт oт Пocoлcтвoтo, рaбoтя c тях дa гo убeдят дa ce рaзбeрe c Дoгaн.
    CТ: Дoгaн e тoчeн, кaквoтo cмe прaвили c нeгo, никoгa нe ce e oтмeтнaл. Aмa хвaнeм ли ce c нeгo, e eднoкрaтнo. Пocлe зaгивaмe.
    ББ: Aбe ниe дa взeмeм 5 гoдини мaндaт и прeзидeнтcкa рeпубликa, пък тe нeкa cи лaят…
  • 46 Паулу Куелю

    9 12 Отговор
    CТ: Aкo cтaнe вcичкo тoвa, aз изгaрям кaтo шoумeн. A и ДПC щe мe пoтoпи.
    ББ: Aз кaтo cтaнa прeзидeнт, ти cтaвaш твърдo прeмиeр. Дoри тaкa щe e пo-дoбрe oт тoвa дa прaвим прaвитeлcтвo двaмaтa. Тoгaвa щe трябвa дa cи вицeпрeмиeр или нeщo
    CТ: Aмa мoжe ли Кoрнeлия дa рaзвaли рaбoтaтa?
    ББ: Кoрнeлия e oкoлo eднa трeтa oт глacoвeтe, бeз прoтecтния вoт, нямa кaк дa взeмe нaд 80 дeпутaти. При къcмeт, aз, ти и Дoгaн, щe имaмe нaд 160 глaca. Cвиквaмe ВНC, гoним Рaдeв и cлeдвaщитe 10 гoдини cмe бeтoн. Кoрнeлия щe я мaхнaт кaтo видят, чe нямa дa им дoнece влacт. Тo пoлoвинaтa БCП и ceгa иcкa дa дoйдe нa гoлямa кoaлиция…
    CТ: Дoбрe, знaчи вcичкo ceгa зaвиcи oт мoятa пaртия.
    ББ: Дa, кaтo cи гoтoв, пaдaмe oт влacт, прaвим избoри и зaпoчвa cхeмaтa…
    CТ: Имaм ли дocтaтъчнo врeмe cпoкoйнo дa нaпрaвя нeщaтa, имa ли риcк нeщo другo дa cтaнe и пo-рaнo дa дoйдaт избoритe?
    ББ: Нямa cтрaшнo, Пaтриoтитe щe ни крeпят дo “oткaт”. Хaрeca им влacттa, a и глeдaй кoлкo пaри взe Кaрaкaчaнoв зa тия тaнкoвe и caмoлeти. Щe ни крeпят, a нaрoдът вeчe нa прoтecти нe излизa. Ти cи прaви пaртиятa, ocтaви другoтo, дoкaтo cи гoтoв, нa нac…
    CТ: OК, рaзбрaхмe ce…
  • 47 "АЛФАТА" НА ..ПРОКОПИЕВ и СОРОСПИИТЕ

    28 20 Отговор
    ОТНОВО НИ РАБОТЯТ.
    А ИСТИНАТА Е ТОЛКО ПРОЗАИЧНА--
    БОЙКО ОЩЕ 2 МАНДАТА... ПРЕМИЕР!!
    ..АРЕ СЕГА СЕ НАДЪХВАЙТЕ,... ЦРЪВЕНИ ПОЗИ'ТАНО-САРАЙСКИ АЙ'ДУ'ЦИ И СОРОСПИЙКИ...😂
  • 48 Алфа Вълкът

    19 6 Отговор
    Това означава, че нищо не рухва защото и тези които не гласуват влизат в извадката.
    Тъй че, умножете тези данни х1,81 и ще получите реалните проценти!
    Много зле са тези агенции. Не стига, че лъжат ми не могат и да смятат 😆😆😆
  • 49 Пенев

    5 4 Отговор

    До коментар #8 от "да рухват":

    Я марш от тука бе измекяра!
  • 50 Мнение

    21 20 Отговор
    След 100 Хил души вече почти месец протести на площадите в София, герб отново имали преднина?????
    Алооооу платените агенции!!! Герб има не повече от 2-4% реално!!! Видяхте ли кои излезнаха на антипротестите???!!! Само платените от махалите, щото нямаше как мъртвите души да го направят!!!!!!!
    Спрете да лъжете!!!!!!!
  • 51 Иван

    17 8 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Тази платена подлога от на гербавите Алфа Ррисърч докога ще ни я натрапвате с манипулативната си социология, дето дори шефът и не и вярва. Лична приятелка и близалка на Румито тя е най-големият фалшификатор за прогнозни резултати.
  • 52 АнтиКомуниста

    22 17 Отговор
    Червен,червен .Много червен сайт .Много сте зли бе червени ...!
  • 53 Явно

    14 6 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    учиндолецът работи по договорката с тулупа.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ЗАПОМНЕТЕ !

    24 15 Отговор
    ТЕЗИ СТЪКМИСТИКИ СМЕ ГИ ГЛЕДАЛИ ВЕЧЕ НЯКОЛКО ПЪТИ , НО ГЕРБ НЯМАТ АЛТЕРНАТИВА! НЕ ЧЕ НЕ СА ЗА МАХАНЕ, НО НЯМА КОЙ , СЛАВИ Е ПОДВЛАСТЕН НА БСП И МУТРИТЕ НА КОИТО ПЕЕШЕ, ТОВА ТРЯБВАШЕ ДА СТАНЕ ЯСНО НА ВСИЧКИ КОИТО СИ МИСЛЯТ, ЧЕ СЛАВИ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ, ТОЙ СЕ МОТКА ДЪЛГО ВРЕМЕ И МИСЛЕШЕ ИМЕ НА ПАРТИЯТА ТАКОВА С КОЕТО ДА НЕ БЪДЕ РЕГИСТРИРАНА ЗА ДА ИЗБЕГНЕ НАТИСКА НА МАФИОТИ, КОИТО ГО ПРИНУЖДАВАТ ДА Я ПРАВИ , А ОЩЕ ПОМАЛКО ТИЯ КЪДЕ ПРОТЕСТИРАТ В ЗАЩИТА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ , ХОРАТА ВИЖДАТ КАКВИ ХОРА СА НА ПРОТЕСТИТЕ !

    Коментиран от #72

  • 56 Даката

    17 16 Отговор
    Пак лъжат като дърти цигани с тези проценти. Със сигурност ако има избори сега Христо Иванов ще е преди Трифонов, за когото на повечето хора е ясно, че е човек на дпс и герб и се опитват чрез него да продължат да управляват още някоя и друга година. И възраждане със сигурност не само не са с 0.3 ами гаранция ще преминат 4 % бариера и то с доста. Всички които националисти които бяха излъгани от вмро и боклука Валери Симеонов ще насочат вота си към възраждане. Както и тези които до скоро гласуваха за атака. Така че възраждане ще събере едни 5 до 6 процента.
  • 57 БГ гражданин

    11 7 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Щом се започна с магическото колело на късмета, значи идат избори, хора. Сега са започнали да обработват общественото мнение, за да насочат хората за кого да гласуват. Идеята е отново да се сглоби машината на манипулациите в следващия парламент и гробарите с поставени лица да си осигурят мнозинство с продажници като СТ.
  • 58 Стефан

    15 6 Отговор
    Незнам защо спорите за този или онзи!?!
    Замислете се малко какви фигури кандидатстват... Пожарникар, Пилот, Слави, Пчеличката Мая от цвят на цвят, и няколко кръчмарски мебели в лицето на останалите....!!!!
    Разбирате ли до къде стигнахме, филма Луда надпревара е при нашите избори!!!

    Коментиран от #98

  • 59 Лична оценка

    19 5 Отговор
    Това разпределение е възможно, при условие че изборите се организират и проведат от служебно правителство. Ако Мишо Константинов брои гласовете, всички знаем какво става.
  • 60 Поредната измама.

    22 5 Отговор
    Не се хващайте за тази манипулация, драги съграждани. В никакъв случай шоумени, патреоти, мафиоти и други продажници на власт!
  • 61 Гост

    22 4 Отговор
    Ако дпс изпадне ще е много добре

    Коментиран от #73

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Софиянец

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Този филм вече сме го гледали, Димитрова. Прибирай реквизита и отивай да си получиш парсата за мократа поръчка.
  • 64 ннн

    19 3 Отговор
    Ъм'чи Слави к'во е напраил, чи ша влиза в Парламента?
    Една партия регистрира и толкова.
    Не се вижда ни на протест, ни на барикада...
    ША минИ да Убере каймака ли?

    Коментиран от #196

  • 65 Герб Победа Завинаги

    15 4 Отговор
    Нека видим Бета Рисърч и Сова Харис !
  • 66 божкеееее

    9 2 Отговор
    На кантар са ДПС-ту,демек „патреоте” и неокомунисти са като гладни кокошки просо сънували.
  • 67 Герб Победа Завинаги

    14 11 Отговор
    Спокойно ,комунисти ,вие не се виждате никъде !
  • 68 Смятайте си,

    16 17 Отговор
    на изборите ще видите звезди посред бял ден. Пак ще е Бойко,а вие продължавайте да виете като чакали.

    Коментиран от #80

  • 69 Твоите разсъждения

    11 13 Отговор

    До коментар #20 от "Томахок!!":

    са разсъждения на лаик - привидно верни, но в сациологията има формули, които дават относително точна информация. Приближенията в математиката са дял от нея, въз основа на който се изчерват значими величини - така че 1000 души са вече повод и основания за измоди. Но и да не забравяме - при коректно проведени изследвания, с достатъчно представени социални и електорални нива. Изводът - България има нужда от личност, в която да повярва - най-близо до този образ е Румен Радев, изживяващият се като такъв Борисов е сериозно дистредитиран, а Слави Трифонов е доказателство за провала на политическата прослойка.

    Коментиран от #109

  • 70 ДЕБИЛ ДО ДЕБИЛА МИЛА МОЯ МАЙНОЛЬО

    11 12 Отговор
    АЗИС ЩЕ Е НОВИЯ ПРЕМИЕР, ЛУНА КМЕТ НА СОФИЯ, БАТ САЛИ МИНИСТЪР НА ЕНЕРГЕТИКАТА, ГЕЧЕВ НА ФИНАНСИТЕ, МАСЛАРОВА СОЦИАЛНА, МИНЕКОВ НА КУЛТУРАТА, ХАДЖИГЕНОВ НА ПРАВОСЪДИЕТО, НИНОВА НА ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ МИТНИЦИТЕ....
  • 71 Герб Победа Завинаги

    8 7 Отговор
    За социолозите жътвата настава по избори, разправят завистниците. Е, и през останалото време ако не тече, капе, но наближи ли време за всенароден вот, над тях се отваря рогът на изобилието. Тогава социологическите агенции работят за политическите централи и за ★медиите★.
  • 72 да бе не бил за ГЕРБ

    22 8 Отговор

    До коментар #55 от "ЗАПОМНЕТЕ !":

    Тази мантра "герб нямат алтернатива" мога да ти кажа къде да си я завреш но ще ми изтрият коментара
  • 73 тъй де,ама

    5 4 Отговор

    До коментар #61 от "Гост":

    ако от негласуващите поне една трета си довлекат дътата до урните.
  • 74 Герб Победа Завинаги

    10 6 Отговор
    Най-солидните клиенти са основните политическите партии и националните ефирни телевизии. Урожаят за една агенция може да достигне до 200-300 хил. лв. на кампания. Няколко големи социологически фирми си поделят всекидневниците, а в нощта след вота - електронните медии.
  • 75 Герб Победа Завинаги

    9 8 Отговор
    И почвате да търсите под вола теле .....
  • 76 ЗА ДОСТОВЕРНОСТ

    11 2 Отговор
    СОНДАЖИТЕ СА ПРАВЕНИ В ЦИГАНСКА МАХАЛА.
  • 77 ннн

    17 5 Отговор
    Хубава конфигурация, ама... сметки без кръчмар.
    Забравили са, че 1 милион и половина държавни чиновници (+ близките им) ще гласуват под строй за ГЕРБ.
    БСП има твърд електорат.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Шах и мат

    14 6 Отговор
    Ха-ха, главния Каскет е сложен на бялата точка! След кратък размисъл за + - за излизане от положението в което ги натресе от сарая ще му бият дузпата. Егати грешката излезе тоя милиционер, дето правел онова, което другите само обещавали, но не уточни, че ставало въпрос за простотии!
  • 80 АМИ ХОЙДЕ ТОГАВА КЪМ ИЗБОРИ

    5 6 Отговор

    До коментар #68 от "Смятайте си,":

    - но вероятно ГЕРБ ИМАТ ПО-ТОЧНА ИНФОРМАЦИЯ И , КАТО ПРИБАВИМ, ЧЕ ЩЕ СЕ ЗАСИЛЯТ СЪМНЕНИЯТА ЗА КУПУВАНЕ НА ИЗБОРИ И ЩЕ СЕ СЛЕДИ ВСЯКА СТЪПКА В ТАЗИ НАСОКА - просто се страхуват. Ако бяха уверени в резултата си, те щяха да искат избори - не забравяйте, има такъв прецедент!
  • 81 Герб Победа Завинаги

    11 8 Отговор
    Едно от питанията на анкетьорите е: Ще гласувате ли за ГЕРБ? с откровено очакване за правилния според клиента отговор. Подобни социологически проучвания напомнят за оня разговор от анекдотите: Абе искам нещо да питам, ама отговорът да бъде да.
  • 82 ИНАЧЕ ПО ПОЩАТА

    4 2 Отговор
    НА ВСЕКИ ГЛАСУВАЩ ПО ЕДНА КОРОНА.
  • 83 Георги Атанасов

    12 9 Отговор

    До коментар #1 от "Номер 57":

    А бе вие луди ли сте - да пробутвате чалгаря?! Почвам да вярвам, че са абсолютна истина записите му с ББ. Явно всичко е предварителна договорка между банкалийския и учиндолския боклук! Господ да пази България..

    Коментиран от #200

  • 84 Работодател собственик на верига магазини

    24 6 Отговор
    Цифри, цифри, а никой не ви казва тези цифри с какво ще помогнат на вашият живот да стане по-поносим! Цифри, които показват как нашите продажни политици ще се намърдат на работа в парламента на хубава заплата и които според мене много ясно показват как вашият живот ще стане още по-непоносим още отсега! А нали целта ви е всъщност да имате хубава работа на висока заплата и животът да е сравнително евтин! Като преуспял бизнесмен ще се опитам да налея малко акъл в "главите" на организаторите на протестите които правят груба грешка превръщайки Орлов мост в "символ на властта"! Ако искате да успеете драги протестиращи, блокирайте входа на министерски съвет откъм Дондуков, а не мостовете и кръстовищата защото нищо не правите така! Защо не успяха тези протести? Защото протестират комунисти, но с парите на капиталист, а както знаем комунизмът си отиде безвъзвратно, мъртъв е и това е абсолютно необратим процес! Протестиращите го знаят, но решиха да опитат все пак и разбраха по трудния начин, че мисията е невъзможна
  • 85 Дедо ви

    10 9 Отговор
    Може и да е вярно, НО задължително трябва да бъде елеминиран проф/ана/ М. Костинбродски и системата му, защото този индивид опростачва изборния п-с с неговите "врътки"! Същия е за съд и Белене заедно с Цвъко и Тиквун! Да се изчистят и списъците, защото починалите ни близки масово гласуват и то "правилно".\
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Смъртта

    12 5 Отговор
    България беше разделена от кучетата на ДРУГАРЯ Тошко още 89 които до ден днешен са на власт.Всеки които вярва че има борба за надмощие или е платен или е кух.
  • 88 И от целия цирк

    14 7 Отговор
    Печели кой?ДПС!Да ви е честит новия премиер-Хасан Ахмедов!
  • 89 ха ха ха

    5 12 Отговор
    Тука сега БСП то трябва да получи уплах и да се отдръпне от протестите, щот слафчу щял да я шитне... БОКО, изчерпал си се вече и се повтаряш в идеен план :)))
  • 90 kakvo

    8 0 Отговор
    и каква е разликата като пак ще се намърдат нови крадци
    нали едни и същи дърпат конците
  • 91 Отвратен

    13 3 Отговор
    Поръчковата стъкмистика можеше да ни я спестите!
  • 92 ЗАКЛЮЧЕНИЕТО Е ПРОСТО СТРАННО

    5 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Радев запазва висока положителна оценка и дори е еднакво желан като евентуален следващ министър-председател заедно с Борисов, НО 20,1 НЕ Е ЕДНАКВО С 11,1. Да не забравяме - Радев е действащ президент и за повечето да се бори за министър-председателство е нонсенс; също той е предпочетен в двата конфликта - и спрямо Борисов, и спрямо Гешев. Не е допусната хипотезата "друг" - не че няма, просто подобни личности са потискани от партийните централи.
  • 93 какви 26 процента

    7 4 Отговор

    До коментар #13 от "тхйт":

    -минимум 126, ако те "правят" изборите... Познато.
  • 94 Karosel

    13 10 Отговор

    До коментар #24 от "Karosel":

    Само да добавя, че ОП ще влязат в следващото НС макар и трудно, но все пак ще влязат за разлика от демонична България и ристу (който иска да сменя всички прокурори), която е поръчител на проучването. Анкетираните са общо 100 минзухара!

    Коментиран от #97, #137

  • 95 ЧЕ ТО БИЛО ЛЕСНО БЕ

    9 3 Отговор
    МИ ДА НЯМА ИЗБОРИ, ДА ПИТАТ ПО ТЕЛЕФОНА 1000 СЛУЧАЙНО ИЗБРАНИ И ДА СЕ СЪБИРА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ!
  • 96 Герб Победа Завинаги

    16 12 Отговор
    ПОБЕДА,И ПАК ПОБЕДА ,НИЕ ПЕЕМ САМО ЗА ПОБЕДА !
  • 97 Герб Победа Завинаги

    18 11 Отговор

    До коментар #94 от "Karosel":

    Аз да добавя тотална победа на ГЕРБ със преобладаващо изчезване на опонентите и варираща злоба у победените червени неща

    Коментиран от #106

  • 98 А какви трябна да бъдат

    6 3 Отговор

    До коментар #58 от "Стефан":

    - специалистка по поцинковани кофи, крадци на тръби за напояване, познавачки на задните седалки на луксозни НСО автомобили, физкултурници от помощни училища...?
  • 99 ТЪПО

    15 9 Отговор
    МУТРИ ВЪН! ЗА ДА ИЗБЕРЕМ МУТРАТА ТРИФОНОВ?
  • 100 Божков

    15 5 Отговор
    Аз мога да ви дставя социологическо проучване до два дни ,с екпресна доставка от Икона от Добай
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 ЗА КАКВО ДА СЕ ХАБИМ

    17 9 Отговор
    ГЕРБ ПАК ЛИ БИЕ? 13:0 ?
  • 103 898

    17 12 Отговор
    Гербаджии ,сбъркали сте запетайката 1,45% ви стига! Хайде при Бацко да нанкате!

    Коментиран от #105

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Karosel

    10 9 Отговор

    До коментар #97 от "Герб Победа Завинаги":

    Не знам дали победата ще е тотална, но ако има нови участници в управлението, то тепърва ще трябва да се учат и съобразяват с ГЕРБ, както впрочем бяха ОП преди 8 години.

    Коментиран от #108

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Томахок!!

    15 8 Отговор

    До коментар #69 от "Твоите разсъждения":

    Не съм съглавен! Каквито и константи да слагате и каквото и да правите грешката е огромна! Няма как да ме обедите, че на базата на 1000 човека може да правите графика за останалите избиратели! Каква е вероятноста при изследването да попаднете на хора подкрепящи една партия... И те да съвпадат... Това е под 1 % от избирателите в този процент може да не обхванете всички изватки от населението.... Това е подвеждане! Никой не вярва в тояа! Относно Радев всеки мислещ човек знае,, че е кукла на конци на БСП! Трябва да си мазохист!
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Робих худ

    7 11 Отговор
    Суджуците Боко,Пеевски,Гешев,Каракачанов на мезета.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Тия 14 процента

    12 14 Отговор
    Са в случай, че герберастите правят изборите иначе и 4 няма да вземат.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Герб Победа Завинаги

    14 10 Отговор
    Другари ,Москва не вярва на сълзи ,но...ще и се наложи ,другари
  • 121 само да кажа

    22 1 Отговор
    за да си министър-председател се изисква много повече от това да си шоумен!

    Коментиран от #123, #132

  • 122 Бат Вальо

    19 13 Отговор
    Нямам спомен някога социолозите да са показвали реалните нагласи на избирателите. Винаги БСП "почти догонва" ГЕРБ преди избори, че дори и"бие", пък накрая винаги ГЕРБ печели! И тоя път ще е същото ... не бързайте да палите свещи на ББ и ГЕРБ ...

    Коментиран от #157

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Алфа измислица

    18 5 Отговор
    След като са дали 3.2 % на Мая Манолова ми замирисва на голяма глупост и доста поръчково изследване!
    Така като чета чак се чудя как не са дали и по 6% на Боец и Възраждане

    Коментиран от #128

  • 125 СМЕРШ

    19 2 Отговор
    Никога повече чалгаджии!
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 chi

    10 8 Отговор
    Глупости, в момента рейтингът им е под нулата! Никой не ги ще тези крадливи утрепки!
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Това ли те притеснява...

    6 9 Отговор

    До коментар #1 от "Номер 57":

    Погледни показателя “ не съм решил(няма) за кого да гласувам” !
    Чудете се още защо ви управлява Герб! Ще ви открехна ! Защото над 50% от хората с право на глас , не гласуват ! Явно са много доволни и за това не гласуват . Колко е проЗд българина... като малките деца излиза с цупене и мрънкяне , но когато зависи от него промяната реве и иска друг да я направи.
    Ромите за герб, дъртите за бкп и ненормалните болни фашисти за патреотите. И малкото свестни хора в чужбина за демокрацията. Те това е вота- разпределен по клас.

    Коментиран от #131

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 ИСТИНАТА

    10 11 Отговор
    Помните ли на записа в Банкя между Борисов, бившия земеделски министър Мирослав Найденов и тогавашния градски прокурор на София Николай Кокинов , Буда каза че вярва единствено на Алфа Рисърч и че шефката на агенцията Боряна Димитрова му давала винаги 4-5% повече. Така че реално ГЕРБ в момента е не повече от 10% а до изборите есента ще е на границата от 4-те %...ФАКТ

    Коментиран от #136

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Герб Победа Завинаги

    8 5 Отговор

    До коментар #133 от "ИСТИНАТА":

    Ти помниш ли 65-та зимата ко чудо беше ,къв сняг ?
  • 137 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #94 от "Karosel":

    Напушен ли си?
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Име- Байрям

    0 0 Отговор
    Валла
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Ще гони Михаля

    11 3 Отговор

    До коментар #128 от "сахер":

    Манолова имаше тези гласове, защото обра вота на БСП, Атака, Психодесните, и разни други малки притурки
    Ама сега всеки ще си гласува за партията
    И Манолова ще вземе 0.9% ако и толкова вземе
  • 144 Алфа измислица

    9 4 Отговор

    До коментар #128 от "сахер":

    Може и да ги догони, ако направи широка коалиция с Гошо от Боец, Копейкин, Бойкикев, а ако и Славчо и се притурки, тъкмо ще ги мине и с 1-2 %
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Ние

    5 3 Отговор

    До коментар #105 от "Герб Победа Завинаги":

    ли ? Ние сме тези от които не можете да се скриете!Гражданите на РБ!
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Отклоняване

    8 0 Отговор
    В границите на статистическата "грешка". Дали ще са редовни избори или предсрочно предизвикани, изборните резултати ги обявява ЦИК след приключване на изборният ден. И тъй като и най-умният си е малко прост - изчакайте, а факторите за резултатът са десетки. Представителна извадка е само 100% преброени гласове.
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 микимаус

    13 3 Отговор
    тоя трофоноф е следващото пипало на октопода бкп ,то няма край та мафия

    Коментиран от #199

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Какви

    5 3 Отговор

    До коментар #122 от "Бат Вальо":

    свещи? Меркел факла ще му запали под з.адника!
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 българин

    11 3 Отговор
    тия от бсп дават изборите само когато си раздадат порциите опукат парите фалират някоя банка или деноминация на парите и после който иска да идва ехх тия крадци и костов преватизатора са показа от дупката

    Коментиран от #162

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 898

    5 6 Отговор

    До коментар #159 от "българин":

    Защо гербаджиите и банки фалирахте,за фирми да не говорим?!
  • 163 Илон Мъск

    5 5 Отговор

    До коментар #161 от "Герб Победа Завинаги":

    И с 14 да дойде пак сте пътници,троле!

    Коментиран от #165

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 КОЧА

    11 6 Отговор
    ГЕРБ СА ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ - БЕСЕПЕТО СА НУЛА 0 ДЗЕРО - ДОЛО БЕСЕПЕТО - ЦЯЛА ЕВРОПА ГИ ИЗРИТА .....САМО ТУК НЕ И ЗАТОВА СМЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО .
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Герб , вие

    8 7 Отговор
    СТЕ НАЙ ГОЛЯМОТО ЗЛО, СПОЛЕТЯЛО БЪЛГАРИЯ В ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ. ПО МРЪСНИ, ДОЛНИ МАНИПУЛАЦИИ БЪЛГАРИЯ НЕ ПОМНИ. ТОЛКОВА МНОГО УДАРИ ПОНЕСЕ ТОЗИ ИЗСТРАДАЛ НАРОД, ЧЕ ЗАТВОРА ДО ЖИВОТ ЩЕ ЛЕЖИТЕ. ВСИЧКИ, ДО КОИТО ОГРАБИХА БЪЛГАРИЯ И ДОКАРАХТЕ НАРОДА ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА .МИЛЕН ВЕЛЧЕВ И СИМЕОН ДЯНКОВ ДА НЕ МСЛЯТ,ЧЕ НАРОДА И ТЯХ СМЕ ГИ ЗАБРАВИЛИ.

    Коментиран от #176

  • 173 Диамантената ръка

    9 2 Отговор
    Слави и Герб или Слави с Манолова и Корнелия, страхотни комбинации, да се подготвяме за следващите протести отсега...
  • 174 КОЧА

    6 5 Отговор
    ГЕРБ ПОБЕДА ЗАВИНАГИ ..................

    Коментиран от #182

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Герб Победа Завинаги

    8 9 Отговор
    Винаги е писано по пещерните стени ,че един ден голям човек ще води България напред ,и името му е Бойко
  • 179 ФеноМен Атилка

    8 2 Отговор
    Имам аз мечта, ех, че готина е тя тук в България, днеска е Швейцария. Милка да ядем голички да се печем, а заплатите да са като в Щатите.
  • 180 Хасан от Столипиново

    6 0 Отговор
    Алфата е италянска. Не им вярвам на алфите. Друго си е мерждана , истински цигански автомбил.
  • 181 Дончо

    6 3 Отговор
    ПРОСТОТИЯ И ПЛАТЕНИ СОЦИОЛОЗИ БЕЗ ГРАНИЦА! АКО ТОВА Е ИСТИНА ЗАКРИВАМЕ БЪЛГАРИЯ. НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ДА ПРАВИТЕ ТЕЗИ ВНУШЕНИЯ, КОГАТО НАШИТЕ ДЕЦА СЕ ОПИТВАТ ДА ОПРАВЯТ НАШИТЕ ГРЕШКИ. ЗАКРИИТЕ СИ МАНИПУЛАТИВНАТА АГЕНЦИЯ... БЕЗБОЖНИЦИ ПРОДАЛИ СЕ ЗА ПЕТ ГОЛОГАНА....
  • 182 444

    3 3 Отговор

    До коментар #174 от "КОЧА":

    До кога е това завинаги? То, много близо това завинаги,нещо таквозинка!
  • 183 вИрусолог

    10 2 Отговор
    Според Медиапул от 03.08, данните от изследването на същата агенция са:Няма да гласувам - 45 %; ГЕРБ - 26.7%;БСП - 19.2%;
    „Има такъв народ" - 18.8%;„Демократична България" -12.3%; ДПС - 8.3%; „Изправи се.БГ" (Мая Манолова) - 5.9%;„Обединени патриоти" (ВМРО и НФСБ) - 4.1%; Цветан Цветанов, Васил Божков и „Възраждане" – под 1%. На КОГО ДА ВЯРВАМ?
  • 184 Номер 1

    11 9 Отговор
    И на изборите Герб размазва всички
  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Дълбоко Виждащ

    2 14 Отговор
    И ние Дет не сме гласували от Царя насам ще излезем да си Пуснем Гласа за Партията Има Такъв Народ-няма такава Държава-И ще вдигнем Рейтингът Им!А от тях имаме големи Очаквания!Първо да подаде оставка правителство, после да разследват и съдят-баш главатарят и влади горанов!
  • 187 име

    4 0 Отговор
    щом е за прокопи е ясна поръчката....
  • 188 И като ги отнесе

    12 7 Отговор

    До коментар #1 от "Номер 57":

    какво? Телевизията му фалира почти без реклами. А той опитен икономист ли е, или застаряващ шоумен без публика, че да му е по-успешно управлението от това на Бойко. Кой ще му финансира предизборната кампания и срещу какви обещания? Управляваща коалиция БСП, "Да, България", Слави, Манолова и т. н.Само процентът на ДПС си е сигурен до голяма степен. А Радев като има толкова голяма подкрепа да се отказва от поста си на президент и да прави партия. Но не му стиска, а иска да прави президентска република и да прокарва известно чии интереси в България...

    Коментиран от #189

  • 189 Госあ

    3 12 Отговор

    До коментар #188 от "И като ги отнесе":

    "Управляваща коалиция БСП, "Да, България", Слави, Манолова" между другото, това е много по добре от сегашната коалиция. слафчУ си влиза,нема начин, това е бг все пак
  • 190 Щом си пожелал

    12 1 Отговор
    Ако боклука влезе в Парламента, гражданската война може да започва, защото наистина няма такъв народ, който да избира утайката на човечеството да го чука с 300.
  • 191 ПАТРИОТ

    8 7 Отговор
    Ама тотално си изтрещял а какъв икономист е ТИКВОНИИ бре.Напусни веднага форума ГЕРБЕРАСТИНООО.
  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Светла

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    е и те рода имат все пак, а и на хранилката също има
  • 194 Кирил

    5 5 Отговор
    Без ГЕРБ И БСП

    Коментиран от #197

  • 195 Асен

    15 2 Отговор
    Демократична България им е много пресилен резултата специално.
  • 196 Ами да не е толкоз

    8 3 Отговор

    До коментар #64 от "ннн":

    прост. Знае ли после с кого ще му се наложи да се коалира.Защо му е на Слави служебно правителство на Радев, че да ви е на протеста. А и него го е страх от коронавируса, въпреки, че друго разправя в шоуто си и кани все разни като Мангъров и други подобни.Затова и толкова се пъна онзи журналист от 7/8 Балабанов. Това е, за да обере вота на тези, които са срещу мерките. Иначе си го е шубе, че не е млад, а е кекав здравословно. А и все пак чете какво става по света и вижда как отвсякъде ни затварят вече, заради много случаи на коронавирус... Не е чак толкова тъп да е сред протестиращите в момента.
  • 197 Е, това няма как да се случи

    10 2 Отговор

    До коментар #194 от "Кирил":

    И ГЕРБ и БСП са в парламента. Ще минат 4 %бариера. Така, че или едните или другите ще управляват в широка коалиция с други партийки. А другите ще са в опозиция. Циркът ще е пълен. А от ДПС отново ще зависят много неща и ще си правят своите игри. Нищо ново под слънцето... Много напъни за нищо. Защо са тези протести въобще?
  • 198 Гост

    6 5 Отговор
    11,4%, това са! Това са всички тия пиявици които работят в държавната администрация и вземат луди пари за това че закусват и обядват на работа + приближените фирми от обръча на ББ. Толкова са си били и преди години, толкоз и ще останат, всичко зависи дали ще се плащат на марципанените българи....
  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Далаверата

    7 6 Отговор

    До коментар #83 от "Георги Атанасов":

    между тулупа и учиндолеца се готви не от сега. Всички знаят, но както гледам, народонаселението я одобрява. Вместо един тъпак - двама. Няма лошо. Това заслужава простия българин.
  • 201 Сириние и Кашкавал

    7 3 Отговор
    Оставка Оставка Оставка на цялата Мандра и конфискация за нуждите на Партията Жените Общи Победа
  • 202 чичо

    8 8 Отговор
    Престъпник като Радев-43!Чакайте да се оправим.Или има грешка,че то Радев и БСП е едно и също.А Божков?
  • 203 трифон зарезана

    13 1 Отговор
    Трифонов :)))) - колко пари взехте от шута на мутрите, за да го напишете това - рисърча?
  • 204 Психо Доктор

    10 1 Отговор
    Да се смееш, да плачеш ли??? Ако въпроса от допитването беше "Има ли за кого да гласувате" сигурно отговор №1 щеше да "НЕ/ Няма за кого"-98,9%
  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 НА ФОКУС

    7 1 Отговор
    И за какво са тези протести?!
    Пак едни и същи се натискат за властта, ама много
    неподходящи са кандидатите!!
    Мисля, че за министър председател трябва да бъде издигнат
    най-успешния кмет на България.
    Бойко Борисов също първо беше кмет на София.
    За президент трябва да изберем някой красив, висок и представителен като актьора Веселин Плачков, защото ние сме красив народ, а досега по света ни представяха президенти-грозници.
    А представяте ли си Плачков и Марияна Попова/първа дама/
    на посещение в Америка при Тръмп и Мелания..красиви хора..!!
    Президентът е държавен глава и трябва да има представителна
    визия, да бъде артистичен и нахакан!!
    Започвам да се смея, като си спомня нашите президенти и съпругите им....смотани, грозновати и нищо не работещи..
    Единствен Петър Стоянов беше по-нахакан и жена му Антонина също,/ пловдивски майнички/, но той е доста грозноват.
    А за сегашния - Румен Радев и Деса - нямам думи, ами Ж.Желев?!
    хаха!Твърдо съм за красива артистична двойка!
    А В,Плачков игра Левски..
    Ако Слави и неговите апапи влязат в парламента може в началото,
    докато се ориентират да са будни и дейни, но след това и те
    ше се отракат...
    А нали ще има лустрация.. и само нови лица?!
    Или само си дрънкаме,ала бала..?!
    лека нощ!
  • 209 Альоша

    2 0 Отговор
    Гласуващите там не знаят -и не са виждали, що е политик от дълги години!?! Машината на едни хора смазва в зародиш всимки наченки ! Но... Дано ама на дали.
  • 210 Гражданин

    13 4 Отговор
    1017 души не са българския народ.Това са интервюираните лумпени по площадите.А какво ще кажете за една анкета проведена сега от 15843 души 70% са оставката на Радев и забележете само 22% за Борисов.
  • 211 Язе

    14 4 Отговор
    ГЕРБ така рухва, че пак е на първо място. :-)
  • 212 ДОКО

    0 1 Отговор
    АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНО..ДА ПАРАТА И НА ТИ БИЗНЕС
  • 213 Коко

    10 2 Отговор
    Даде те поне бсп няма двоен спад и то в опозиция ама е важно да пишем че ГЕРБ са рухнали.
  • 214 Мекодонски комарджия

    9 3 Отговор

    До коментар #8 от "да рухват":

    Решетников да бъде!Това каза Радев онзи ден!С подкрепата на джуджето Владимир!
  • 215 НИЩО НОВО

    6 2 Отговор
    ПАК ЛИ ГЕРБ ЩЕ БИЯТ? 13:0 ? ТОЯ МАЧ СМЕ ГО ГЛЕДАЛИ МНОГО ПЪТИ. ДЕБИЛИТЕ НЯМА ЗАЩО ДА СЕ ХАБЯТ!
  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 ПРЕСТЪПНИЦИ ВЪН

    4 2 Отговор
    НЯМА ДА ИМА БСП - ИНАЧЕ СОФИЯ ЩЕ Е ЗАТВОРЕНА ДО ВТОРО ПРИШЕСТВИЕ !ГЕРБ И ДПС СЪЩО ТЕ ЩЕ СА В ЗАТВОРА !

    Коментиран от #239

  • 218 МЪРШИ ДОЛНИ

    3 2 Отговор
    ГЕРБ СЪС СЛАВИ ЛИ ЩЕ УПРАВЛЯВА ИЛИ ЩЕ ИМА СИЛНА ТРОЙНА И ЧЕТВОРНА КОАЛИ5ЦИЯ НА ВСИЧКИ КРАДЦИ И СОФИЯ ЩЕ СТАНЕ БОЙНО ПОЛЕ !?
  • 219 ГОСТ 2926

    10 1 Отговор
    Най големия срам е че 43 процена имат доверие на този лицемер Р.Радев което показва че много лесно ни маниполират.Каза мутри вън. Визира правителството,А БСП и ДПС не са мутри така ли.Тези които ограбиха държавата и парите на хората.Като казва мутри вън защо е свързан с БСП.Поради факта че целта му е да управлява с БСП след изборите.
  • 220 Хаджиментов

    8 1 Отговор
    Не виждам как може да се направи стабилно управление при едни предсрочни избори. Ако въобще може да се направи някакво. По-вероятното е всички партии да върнат мандата и да се отива на нови избори. А през това време Радев ще си управляяяяява еднолично. Без Парламент, без контрол, без нищо. "Чудесна" перспектива за един човек попаднал случайно във властта и нямащ си идея какво да прави. Ясно е, че тези които го вкараха в президенството ще продължат да му дърпат конците и ще управляват вместо него.

    Коментиран от #237

  • 221 ИСТИНАТА Е

    0 4 Отговор
    ЗА ДА СЕ СПАСИМ ОТ БОКЛУКА , А КАКТО ВИЖДАТЕ Е ПОВЕЧЕ ОТ МНОГО .СПАСЕНЕТО Е В ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА.СТАВА СТРАШНО .ЧАЛГАТА ЩЕ НИ ДОВУРШИ.УЖАС.
  • 222 123

    5 0 Отговор
    На червен Кольо много се смяхне като удариха 20% отклонение, сега е ред и на Алфа Рисърч, особено за Слави направо ще падна, някоя се е избъзикал с тях а те не го схванали.
  • 223 неслучайнов

    3 0 Отговор
    "по поръчка на "Дневник"
    тва обяснява резултата
    Няма само гълъп на колю да блАжат
  • 224 Един Бог една България един Лидер

    3 2 Отговор
    Кога бедният, и не много образован гражданин, ще осъзнае, че: Истински честни избори, може да има само, ако се гласува за личности в Президентска република. В Парламентарна Република се явяват 100 партии при което недоволните, от досегашното управление гласуват, примерно, както е сега за 3,4 или повече политически проекта. Те са мнозинството от гражданите но гласовете им не са концентрирани, както да речем при ГЕРБ. Затова, ако искаме да вкараме мутрите в затвора, трябва да се единни в една Президентска платформа. А вътрешно мажоритарният вот, ще определи, кой точно, ще бъде депутат. Но Президента трябва да е начело.

    Коментиран от #236

  • 225 Ново

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "mmm":

    А тези дето не гласуват кому к—-а държат ами не гласуват ако радев е мъж ще се кандидатура на изборите не да се крие под полата на деси
  • 226 Бузлуджа

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "до изборите":

    Това е нашата не сбъдната мечта всеки комунист с нея си ляга «герб проклятието на бсп и дпс» но на площадите се пише история / мисъл на заблуден човек с бръмбари в главата/
  • 227 гуньо

    2 1 Отговор
    Не забравяте циганският фактор,като им се плати прогнозите отиват на кино.
  • 228 kiki

    1 2 Отговор
    Ха,ха,ха a ВЪЗРАЖДАНЕ КЪДЕ СА?
  • 229 Брадвата

    3 1 Отговор
    Повече ще са процентите за гроб. Те си имат държава, полиция, имат си много общини, в които секретаря на общината стои до урната - респектира селинджърите.. Само с тояга и много кръв ще се махнат тия паразити

    Коментиран от #241

  • 230 5245

    1 0 Отговор
    Вервайте си!
  • 231 Бай Шиле

    1 1 Отговор
    Ами, ако ги издигна за президент и президентша, най-арните козата Пенка и пръча Данчо дъл няма ги избра народа?

    Коментиран от #232

  • 232 Бай Ганьо

    2 0 Отговор

    До коментар #231 от "Бай Шиле":

    Ако му се клатят на Данча го избирам пожизнено
  • 233 Баш Македон комитата

    1 1 Отговор
    Язе мислим, ке биде пожизненот сбран президентот, ама не пожизненото до възраст, ама до дека мъдата на Данчо почнат да са бият во петите
  • 234 Aнализ

    3 1 Отговор
    ГЕРБ е мафиотска, акумулирала е много власт и пари за 11 години, с които са създадени скрити зависимости.Начина за формиране на зависимостите е страх за рaбoтнoто мяcтo нa члeнoвe и cимпaтизaнти, зa получаване на eврoпeйcки фoндoвe, зa дeтcки грaдини и яcли, зa здрaвeoпaзвaнe, зa oбрaзoвaниe и oт тoзи рoд зaвиcимocти, кoитo ce пoрaждaт oт виcoкитe нивa нa бюрoкрaция.Дo крaнчeтaтa c пaритe нe ce дoпуcкaт други, ocвeн гeрбoлини. Aкo cи кмeт нa мaлкa oбщинa ти трябвaт връзки c упрaвлявaщитe, зa дa acфaлтирaш нeщo, или зa друго.Тaкa cи зaвиcим oт тях и cи миcлиш, чe aкo нaпуcнaт упрaвлeниeтo и ти щe зaгубиш и рaбoтa, и връзки, уличнoтo ocвeтлeниe прeд къщaтa ти нямa дa cвeти. Нaпримeр cлeд избoритe зa прeзидeнт в някoи oбщини плaшeхa, чe ceгa aкo дoйдe БCП и крaй нa пари за caнирaнe, acфaлтирaнe.Eврoпa щялa дa cпрe пaритe.Тaкaвa e и прoпaгaндaтa и пocлaниятa oт нaй-виcoкитe eтaжи нa ГEРБ - прeмиeр, миниcтри, дeпутaти лъжaт и oблъчвaт хoрaтa eжeднeвнo мacoвo c лъжи,зaщoтo влacттa e цeнзурирaлa държaвнитe мeдии, държи в пoдчинeниe и някoи чacтни.Влacттa рaзпoрeждa и нa рeклaмoдaтeлитe къдe дa нacoчвaт реклами, за да смачка непослушните като телевизия 7/8, а други като БТВ се омаскаряват. По знак от най-високо се унищожават бизнеси и лица като Прокопиев, Тр.Трайков, Божков, а другите стават зависими - Марешки, Домусчиев. Партиите ГЕРБ, ДПС, ВМРО, Атака, Воля, НФСБ са подчинени еднолично.Демократичните се подчиняват на мнозинството.На България са нужни такива.Засе
  • 235 баджо

    5 1 Отговор
    Слави скоро ще ходи до бюрото по труда хахаха
  • 236 xa xa xa

    3 1 Отговор

    До коментар #224 от "Един Бог една България един Лидер":

    най-добре без президент - кукла на конци, длъжност
    без съдържание, само лапа..
  • 237 АБСУРД

    6 1 Отговор

    До коментар #220 от "Хаджиментов":

    ТОВА ЧУЧЕЛО - НА СЪД, ТОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ЦЯЛАТА БЪРКОТИЯ,
    ВСЪЩНОСТ ЗАЕДНО С КОРНЕЛА, ЗАЩОТО ТЯ МУ Е ШЕФА.
  • 238 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 239 1234нн

    2 0 Отговор

    До коментар #217 от "ПРЕСТЪПНИЦИ ВЪН":

    ЛУСТРАЦИЯ, ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ!
  • 240 даскала

    2 0 Отговор
    Българските гласоподаватели са обезверени , след 30 г. експерименти , не се сбъднаха мечтите на народа за по-висок стандарт на живота . Хорото на надеждата бе поведено от циганчето на Луканов - Ванката , после царчето и т.н. ВСИЧКИ ОБЕЩАВАТ а народа вярваше - до едно време . А истината е - В БЪЛГАРИЯ ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ЗАВЪРШИЛ ПРОЦЕСА НА ПЪРВОНАЧАЛНО НАТРУПВАНЕ НА КАПИТАЛ . Под първоначален капитал да се разбира 20-30 МИЛИАРДА конвентируема единица л
  • 241 пророк Исай

    2 1 Отговор

    До коментар #229 от "Брадвата":

    ГЕРБ контролира ЦИК и обработката на гласовете . Не е нужно населението да се респектира . Който брои гласовете , той ще спечели изборите - както в Спортния тотализатор , шестицата не се пада по случайно на случаен човек . В компютаризирания свят , всичко е предварително известно - на определени личности .
  • 242 Мекодонски комарджия

    3 0 Отговор
    Тва "факти",мяза на червен сайт бре!
  • 243 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 244 пак ли

    1 0 Отговор
    за кой ли път?
    "царчето" си създаде НДСВ , оправи ни за 800 дни и разтури катуна
    Тиквун си направи ГЕРБ, довършва ни 10 годин и чака досвиждане
    Учиндолеца си направи "Няма държава" и дебне кога ще й види сметката
  • 245 Сас

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "да рухват":

    Тиси бил много завееен бе, що не се скриеш в дупката от която си изпълзял, Радев смотаняка ли ще ни управлява с фатмашки маниери, явно не си ходил в казарма....
  • 246 Сас

    0 0 Отговор
    Тиси бил много завееен бе, що не се скриеш в дупката от която си изпълзял, Радев смотаняка ли ще ни управлява с фатмашки маниери, явно не си ходил в казарма....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове