12 Август, 2020 12:03 4 497 27

По-голямата част от "Слънчев бряг" затваря до 10 септември

  • слънчев бряг-
  • туризъм-
  • черноморие-
  • туристи

Липса на туристи в курортния комплекс

По-голямата част от "Слънчев бряг" затваря до 10 септември - 1
Снимка: БГНЕС

Повечето хотели в курорта "Слънчев бряг" ще затворят до 10 септември заради липсата на чартъри и туристи, които предпочитат септември и октомври за почивка. Това каза Елена Иванова от Съюза на собствениците в курорта, цитирана от БНР. Някои от хотелите са работили едва по две седмици през този летен сезон и поради нерентабилност са затворили, допълни тя.

"Те отвориха и не цялата си база, а само 50 процента от легловата си база. Да, определено тази част, която са отворили към този момент, е добре запълнена от порядъка на 70 процента, някои от тях работят 70-80 процента".

Не се виждат много туристи по алеите. Плажът е сравнително запълнен, защото има и собственици на апартаменти в западната зона, предимно българи, които са си в имотите. Хората, които познават "Слънчев бряг" и се разхождат по алеите, казват: "Никога не сме виждали комплексът толкова празен". "Това е самата истина", каза още Иванова.

"Няма рекламации и оплаквания от продукти и обслужването. Хигиената в обектите в момента е на много по-високо", допълни още тя.

"Гости, които са традиционно фенове на ол инклузив-пакетите, предпочитат да си ползват ол инклузивът такъв, какъвто го познават. Други обаче пък държат на по-стриктните мерки. Съответно такива са въведени в момента. Влизането в ресторантите е задължително с маски. Предоставят се ръкавици на всеки, който влиза в ресторанта да се обслужва от бюфетите. Там, където това не се прави, са поставени прегради", поясни Иванова.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 габровец от варна

    39 1 Отговор
    Ааа кво стана? Нали работата добре беше? Сега зимата какъв цирк ще е.
  • 2 Балкан Турист

    51 3 Отговор
    Да затварят, и хич да не ги отварят тия кочини.
  • 3 Sunny beach

    28 2 Отговор
    Пълно е с туристи, ама ние затваряме, че много пърдЪт. хахаха.
  • 4 да де

    22 1 Отговор
    Обещавам като затворят на 10 септември да отроня една сълза.
  • 5 Бойко Чекмеджиев

    36 3 Отговор
    Чудя се на колко възлизат загубите от проституцията и продажбата на бело?
  • 6 Ха ха ха ха ха ха

    23 0 Отговор
    Надеждите-говежди на бг.мародери.
  • 7 Пенционер

    11 5 Отговор
    А бе ще има да ги търсите шумните пияни англичани и шведи, където ритаха мургавите камериерки по хотелите...!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ЙКГЛГ

    22 1 Отговор
    ПРАВИТЕЛСТВОТО МАСОВО РАЗДАВА НА РОМИТЕ ВАУЧЕРИ ПО 250ЛВ ЗА ДА СИ ПОЧИВАТ НА СЪНИТО
  • 10 Последния Софиянец

    15 5 Отговор
    Източна България я чака гладна зима.

    Коментиран от #13, #18, #19

  • 11 Бурканбанк

    30 1 Отговор
    Айде, мутрите се видяха в чудо! Спокойно, зимният сезон ще е също толкова лош. Догодина летният сезон също е провален отсега. Случайност ли е, че в сайтове за недвижими имоти е пълно с хотели за продан и то не само в големите курорти? Не мисля.
  • 12 Господ си знае работата!

    45 4 Отговор
    С мръсни пари ги строихте тия хотели, в мръсотив ще тънат! Отворена ли е границата българин няма да ви дойде на мизерията!
  • 13 Бурканбанк

    32 4 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Цяла България я чака гладна зима. Даже и нас в София. Да не би тука да сме цъфнали и вързали?
  • 14 миш

    21 3 Отговор
    Да сте направили кравеферми и си работете,там туристи не трябват.
  • 15 общежития тип

    13 1 Отговор
    -затвор с луксозени екстри....
  • 16 Душица

    7 0 Отговор
    Е.Иванова мрази касовия апарат.
  • 17 Русенец

    15 2 Отговор
    Че за какво да работят? Нали и без това ще си взимат 80% от данъците ни, без да си мръднат пръста. Че и цяла зима ще им ги дават, сякаш зимата са къртили кинти от летовници по морето.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Джон Тери

    5 7 Отговор
    Страхотно си прекарваме на Слънцето и Влас. Има си хубави ресторанти и тази година цените са много добри. Стария Несебър е тихо и спокойно а не като други години пълно с цървуланковци. Не плачете за мутрите хотелите и дискотеките са им пълни.
  • 21 12345

    5 6 Отговор
    Пълни глупости. Пълно е с туристи. По малко са от други години, но има доста.
  • 22 Covid 20

    9 3 Отговор
    Презастроихте, изляхте бетон навсякъде, съсипахте природата, стана по-голяма кочина от тази в София, сега ЗАКРИВАЙ!
  • 23 Късно затваря

    2 1 Отговор
    Трябваше по-рано
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Коментатор

    2 0 Отговор
    Слънчев бряг сега е странно образование и пример за безумно и отблъскващо, не само за туристите, устройство и инфраструктура. Още с пристигането към Слънчев бряг, след разклона за Равда, вдясно на пътя, ни посреща склад за строителни материали, като няма и дори опит да се прикрие прозаичният характер на този изглед. Малко по-надолу, вляво на кръстовището за Слънчев бряг, бетоновият възел няма как да не забележите бетоновия възел с прашната и разбита улица преди него. След кръстовището дълго време можеше да се види портретът на Тодор Живков на голям транспарант. Това е за добре дошли. По-нататък, улицата от разклона за Несебър към хотел "Кубан" е прашна, осеяна с кръпки, изкъртени плочници и бордюри. Озеленяване и градинки с цветя почти липсват или ако има са в окаяно състояние. Набиват се на очи сгради с ниско качество на строителството, магазинчета със сергии и коли, много коли на паркинги, приличащи на частен имот, заграден с бариера. Пристигаме около хотел "Кубан" и искаме да се разходим до брега. Намирането на място за паркирането на кола в този район е почти невъзможно. Все пак разходката продължава и срещу Кубан се "възхищавате" на занемарени и кичозни павилиони и сгради, докато стигнете до ресторант "Брекзит" - върхово постижение в безвкусицата. Цялата редица от сгради от отсрещната страна на Кубан до морето напомня леко за Близкия Изток с хаотичната си и кичозна архитектура и занемареност. Става ясно, че всичко е построено и направено бързо и евтин
  • 26 СЪНИТО, НАЙ - ПОСЕЩАВАНИЯ КУРОРТ В БГ

    0 0 Отговор
    И КОЙ Е НАЙ ПОСЕЩАВАНИЯТ КУРОРТ В БГ.......КОЛКОТО И ДА ГО ПЛЮЕТЕ....ПАК ИМА ТУРИСТИ...КОВИТО ГИ НАМАЛИ, НО ПАК ВСИЧКО ЩЕ ТРЪГНЕ СЛЕД ПАНДЕМИЯТА....И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ....СЪНИТО НЕ Е ЗА МИЗЕРНИЦИ С ПРЕДИРЧИВИ НАГЛАСИ.....СЪНИТО Е ЗА.....КУПОН

    Коментиран от #27

  • 27 4INGIZ

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "СЪНИТО, НАЙ - ПОСЕЩАВАНИЯ КУРОРТ В БГ":

    Сънито било за купон-нямат край малоум...ниците в тва БГ
    Цялото ви "съни" да фалират до един!!!!!!!
    Гадни мафиотни скапани
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове