4 Септември, 2020 18:52 9 743 65

Николай Марков: Имаме си работа с психично болен човек

  • протест-
  • орлов мост-
  • мерки

В Сикаджийската нощ цивилни с пластмасови шишета миеха кръвта от улиците

Николай Марков: Имаме си работа с психично болен човек - 1
Снимка: БГНЕС

Коментар на Николай Марков във "Фейсбук"

”В онази кървава нощ на милиционерските дълги ножове бях на площада. Видях с очите си какво се случи, как и мисля, че знам защо. По случващото се на площада могат да се правят индиректни изводи, но от командите, идващи от трите изградени от властта оперативни центъра за управление на полицейските и други привлечени сили, изводите са недвусмислени. И верни.”

"Криминалните дойдоха около 22.00 часа от посока на хотел "Шератон" и между тях имаше цивилни полицаи, които разпознах. Тези лица нямат нищо общо с децата от футболните агитки на различни отбори.

Последните, почти бяха си разотишли вече. Тогава започна истинската канонада от бомби по главите на умишлено струпаните на куп жандармеристи пред стъпалата на парламента. До почти всеки от хвърлящите подобни работи стоеше цивилен полицай от криминална полиция, а около всички тях имаше други жандармеристи, които гледаха безучастно, а някои от тях дори се усмихваха.

Няколко жени подканваха и дори молеха полицаите да задържат провокаторите /така наричаха групата на криминалите/, но те останаха безучастни и гледаха в друга посока на разговарящите с тях. Видимо беше, че те знаеха каква работа и цел имаше канонадата от бомби, хвърлени върху главите на колегите им.

Всичко се записваше със специално видеонаблюдение, монтирано само за тази вечер. Двата оперативни центъра за ръководство на полицейските сили обработваха огромно количество данни и ги привеждаха във вид на удобен за властта доказателствен материал. След като събраха необходимото, започна втората фаза - "потушаване на бунта". В тази фаза доведените криминали бяха пропуснати и се оттеглиха в група, както и дойдоха под полицейски контрол, а в клещите на биещата полиция попаднаха напълно невинни младежи, обвинени във всички смъртни грехове. Имаше много кръв, която се отмиваше от цивилни лица с пластмасови шишета в ръка. Това се случи в онази кървава сикаджийска бойкова нощ, точно по начина, по който беше убит с гранатомет и Чакъра. Всичко, в името на зловещ личен пиар.

Не съм медицински специалист, но съм убеден, че имаме работа с психично болен човек. Повечето от познатите и известни диктатори са психически нестабилни хора. Този разговор е особен, затова ще спра дотук, въпреки, че хич не ми се иска ние и децата ни да умираме от ръката на евентуален шизофреник, който има способност да вижда заплаха и там, където такава не съществува. Това е вече опасна игра и държавата трябва да има достатъчно инструменти за ефективен контрол, който да влезе в действие! Бездействието е бъдеща невинна смърт.

Лудите, лудите - те да са живи."


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пашата

    127 26 Отговор
    Боле,болен ама доволен.Окървави народното въстание,омаза ръцете си с кръв.Ще го запомним като кървавият диктатор
  • 2 Първите сигнали

    99 20 Отговор
    че Тиквата е болен, бяха изнесени преди много време. Факта, че нашите медии не коментират епикризата на Лукашенко, също е показателна. Извадиха му епикриза от 1983 г. , че е болен от шизофрения.
  • 3 Върхът

    41 123 Отговор
    Е на това му се вика фалшива статия! Ама нищо вярно няма! Значи - тоя познавал всички полицаи! И всички записи и репортажи - според него са фалшиви! Всеки който е гледал наживо или репортаж - да не вярва на очите си - а да вярва на господина! Естествено - няма нито записи, нито доказателства в подкрепа на твърденията му! Записите , които показват съвсем различна картина - да бъдат изтрити и забравени!

    Коментиран от #11, #23, #50

  • 4 Фатих Мехмед

    7 83 Отговор
    Само Ердоган ше ви оправи и освободи от беге мутренско милиционерско дс робство...народа ше живее по добре обаче управленската шаика нема да граби от народа и европата и затова прилага сичката пропаганда от 1876г насам само и само да е на власт

    Коментиран от #29, #34

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 asd

    70 13 Отговор
    От кухо и самовлюбено,тлъсто сиво банкянско Мууууу какво сте очаквали ако не е тайна?
    ХАХАХАХАХАХА! Довчера - кух мутроген от сик, а днес нормален човек?
    Вие нормални ли сте?
  • 8 Така е

    82 13 Отговор

    До коментар #6 от "Прав си Полковник Марков":

    Така е. Никога няма да забравя датата 27 януари 1997 г.когато според Канал 1( тогава имаше само 2 телевизии канал 1 и ефир 2) пред парламента се бяха събрали около 50-60 хил.човека и пристигна Николай Добрев ( баща на Кирил Добрев) вътрешен министър и под канонада от камъни и павета по него и 20 полицаи го прикриваха с тела и когато стигна входа на парламента каза това че не иска да се бие със справедливо протестиращите. И на 4 февруари Виденов и Първанов върнаха мандата и президента Стоянов направи служебно правителство с премиер Софиянски. А сега в пъти по продължителни и масови протести и тиквата изрooд от страх от възмездие предпочита да се пребиват хора но да остане на власт. Дори неговите учители от БКП не си позволиха да бият народа на протести.

    Коментиран от #22

  • 9 този

    27 55 Отговор
    Този изби рибата, май пише от лудницата
  • 10 123

    63 12 Отговор
    Народен съд за хунтата
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 хаха

    38 7 Отговор
    СИКаджийската нощ на дългите ножове...

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Един

    9 8 Отговор

    До коментар #12 от "хаха":

    ВЕрвай си или поне така ти изнася
  • 14 гошето

    33 5 Отговор

    До коментар #12 от "хаха":

    Може да се нарече и СИКаджийската нощ на дебелите бухалки
  • 15 ПСИХАР

    10 8 Отговор
    ТИ ДОБРЕ ЛИ СИ??

    Коментиран от #21

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Почна се

    46 9 Отговор
    Модераторите от ГЕРБ започнаха да премахват неудобните коментари срещу ГЕРБ и най—вече кървавият терор на режима.
  • 18 някои си

    22 40 Отговор
    Тези безочливи лъжи действително само много болен човек може да ги сътвори! Авторчето на теб ли да вярвам или на очите и ушите си? Ходи на лекар може и да се оправиш..Ама не вярвам. Платен лъжец.
  • 19 Това

    14 1 Отговор
    че бил болен , защо е свободен и волен ?
  • 20 ИЗЛАГАЦИЯ

    16 25 Отговор
    И ТОЗИ МУ ТЕКАТ ЛИГИ ЗА НЯКАКЪВ ПОСТ.
  • 21 БЗНС

    20 47 Отговор

    До коментар #15 от "ПСИХАР":

    Народът иска НАРОДЕН СЪД за ПРЕВРАТАДЖИИТЕ МЕТЕЖНИЦИ.

    Радев, Черепа, Триото и онзи поп Зарята - оковани в белезници и на съд.
  • 22 а стига бе

    14 7 Отговор

    До коментар #8 от "Така е":

    Колко пъти и в колко теми ще пускаш този копи пейст? Дето на всичкото отгоре и лъжеш!
  • 23 среднощен

    18 22 Отговор

    До коментар #3 от "Върхът":

    Познавам лично "авторът" на статията..? Само ще кажа, че докато беше на служба като офицер в НСО, прелъсти и направи любовница една от сътрудничките на Иван Костов...? Цел - "набавяне на информация"..? Та не знам кой е с "диагноза"..? Заради нещо такова бе освободен от службата за охрана..?

    Коментиран от #26, #43

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Гост

    16 28 Отговор
    Марков,дано си платен,защото иначе си с тежка диагноза,или си за цирк Дю солей.
  • 26 Behemoth

    14 17 Отговор

    До коментар #23 от "среднощен":

    Ненормалник върви да удариш една молитва...явно да имаш любовница за теб е края на света...само откачалниците подкрепяте тиквата нали и той е откачалник и има страх от началника ХАХАХА..

    Коментиран от #32

  • 27 Behemoth

    20 13 Отговор

    До коментар #24 от "БИВШ полицай вече бизнесмен":

    Гербераски трол ще ви намерим рано или късно!

    Коментиран от #31, #38

  • 28 Спортен журналист

    13 22 Отговор
    Тоя глупак вярва ли си, или е глупак или мисли, че ние сме глупаци. От 15 години работя в спортен вестник и до болка познавам спортните ултраси. Бил съм внедрен в системата им. Имат Главен, който получава заповедите и парите от Бащицата. Главният има телефоните на ефрейторите, те пък имат телефоните по на 15-20 момчета. Повечето от тях отиват на мачовете на Левски и ЦСКА с ясната задача и цел, преди мача, по време на мача и след мача да предизвикат сбивания. Знаете какво се случва по стадионите. Имат и "химици" ,които забъркват самоделните бомбички, имат канали за снабдяване с военни димки и ракети. Въпреки стриктната проверка от МВР преди мачовете, те имат канали и системи за внасянето им на стадионите. Познавам маниера им на хвърляне на бомбички, камъни, начините на сбивания, как се обличат, как се прикриват лицата. Между ултрасите има и много криминално проявени и регистрирани в полицията. За съжаление, точно те успяха да увлекат и други протестиращи. По пирамидалната структура след мачовете парите от Бащицата се раздават. Имат и заделени пари за адвокати. Черепът-Бащицата има най-голям опит, повече от 15 г. и само с един телефонен разговор да заповяда да задвижи цялата система.
    Търсете и обвинявайте само Черепа
  • 29 дааа

    7 14 Отговор

    До коментар #4 от "Фатих Мехмед":

    До някъде си прав. Преди да ни превземят османците, държавата ни е бла горе-долу на същото дередже, народа е бил изтормозен от тогавашните управници и дори някои с облекчение са приели идването на поробителите.
  • 30 месара

    9 18 Отговор
    колко струва на бсп една такава невярна статия ?
  • 31 Екс

    1 6 Отговор

    До коментар #27 от "Behemoth":

    Боже как искам да ме намерите мен,дай Боже,който оцелее,ще го помни докато е жив!
  • 32 среднощен

    9 12 Отговор

    До коментар #26 от "Behemoth":

    Между другото, Николай Марков често ходи в храм "Св.Неделя" по време на богослужение..? Явно се "покайва"..? Интересното е, че "Факти" от известно време го цитират за какво ли не..?

    Коментиран от #40

  • 33 Пенсионирано ченге

    11 19 Отговор
    Ако управляващите искаха безредици и кръв, щяха без павета и бомбички да заповядат на МВР да започнат арести на протестиращи. Толкова е лесно, ЗАПОВЯДВАТ ПО ВИСОКОГОВОРИТЕЛИ, ЧЕ ПРОТЕСТА НЕ Е РАЗРЕШЕН И ДА ИЗЧИСТЯТ КРЪСТОВИЩЕТО. Протестиращите не се подчиняват, полицията настъпва и започва да арестува и става патакламата

    Коментиран от #57

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Сакън Йок

    17 5 Отговор
    Сакън, Йок, Колеги нито една диагноза да не издавате и епикриза.
    Борисов с достойнство и чест трябва да излежи доживотната си при Бай Ставри, като напълно нормален и вменяем индивид.
    Г-н Гешев му го каза/ "Началник аз се праим на идиот, ма ти се прайш на по-голем"
  • 36 Консултант

    19 5 Отговор
    Ако има такова наблюдение трябва да се сезира прокуратурата.Аз също гледах и видях,че хората бяха мирни.Явно е имало провокация и трябва да се намери нейният автор.Такова развитие на нещата е в полза на управляващите.Определено полицията беше пасивна и да не се оправдава с тактика.Мусля,че шефовете на МВР трябва да понесат своята отговорност.Там ,на протеста беше интелигенцията,а не мутри.Колкото и майсторски да са го замислили,за което бяхме оредупредени-да чакаме 2ри и,че ще има събития.Ние всички се хванахме на въдицата,че ще има оставка,а те искали на другия ден да спрат да се занимават с нея_справйс Биков/Той ги издаде/.Това беше новината.Смятаха ,че са се справили с протеста

    Коментиран от #44

  • 37 Матей

    12 6 Отговор
    Болния чиляк на Балканите,защо ли ЕП не го е емнал,да бъде заловен като Милошевич с далеч по-голямо основание за геноцид на управлявания от него народ,да го запрат в Хага и там да го заселят до живот?Имат изгода от него и установената от него система,колониална система,затова доскоро не допускаха много да се говори за ставащото тук.Сега няма как да го скрият,но боко е ловък и с тъпи ченгеджийски номера се опитва да се измъкне.Протестиращите били терористи,били ян-кеседжии,катили хаирсъзи,капъсъзи и пунгаши.Браво бе,разбойко,как се извърташ.
  • 38 M M

    5 4 Отговор

    До коментар #27 от "Behemoth":

    По голям ТРОЛ от тебе НЯМА!!!
  • 39 Наблюдател

    9 18 Отговор
    Този Николай Марков е уволнен от НСО , имаше и следствие. Не е чист човек

    Коментиран от #41, #45

  • 40 Някой

    3 6 Отговор

    До коментар #32 от "среднощен":

    Бягай или ти там да се покаеш че си дженд... Р вечерта, а през деня си уязвим мъжага

    Коментиран от #48

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Политолог

    7 11 Отговор
    Някой задава ли си въпроса, защо Протестиращите искаха да влезнат в новата сграда на Парламента? Какво щеше да последва? Имаха задача да рушат, да запалят сградата и да няма заседания на Парламента.
    Помните ли криминалния контингент защо запали Партийния дом
    Ако сте умни направете анализ

    Коментиран от #46, #47, #62

  • 43 Не разбираш момче

    5 3 Отговор

    До коментар #23 от "среднощен":

    Така се прави, да не мислим, че Флеминг и Зорге не са го правили.
    Нищо не разбираш от разузнаване.

    Коментиран от #49

  • 44 Ясна работа

    9 13 Отговор

    До коментар #36 от "Консултант":

    Значи интелигенцията нападаше полицаите с пръти, камъни и бомби!
    Егати интелигенцията!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ценов

    11 6 Отговор

    До коментар #42 от "Политолог":

    Аз съм свидетел на тези събития, един приятел ми звънна и като отидох и видях че пожарникарите са дали стълба на протестиращите да се качат и да метнат огън през прозорците, ми стана ясно за какъв режисиран спектакъл става въпрос.
  • 47 Смях

    16 7 Отговор

    До коментар #42 от "Политолог":

    Нормално, ОПГ няма място в Парламента.
    пример Марешки Концесия.
    Кефят ли те милионите евра, златните кюлчета и пищовите.
    А ТПК за пред. на Парламент?

    Ако беше Германия и САЩ, Япония с полицаите свалят щитове и с банките ги изнася народа. В Китай бесят публично.
    Радвай се на мирните протестиращи. Не пробутвай милиционерските номера на ГЕРБ.
  • 48 среднощен

    11 2 Отговор

    До коментар #40 от "Някой":

    Хетеро сексуален съм, имам прекрасно семейство и чакам внуци..! А, иначе сме "еднакво уязвими", както аз, така и вие..! Всеки си има своите страхове - не си добавяйте още към вашите..!!

    Коментиран от #51

  • 49 среднощен

    3 8 Отговор

    До коментар #43 от "Не разбираш момче":

    Да, "така се прави" и доста добре го знам...? Но Флеминг и Зорге никога не са се опитвали да "поставят диагноза" на шефовете си или да бъдат морален коректив в обществото - както се опитва да го прави г-н Марков..? Това е разликата..!
  • 50 Иван

    15 5 Отговор

    До коментар #3 от "Върхът":

    Само да ти кажа че ги познава наистина . Защото преди да пишеш провери кой е всъщност . Или да ти кажа ... Виж офицер от НСО . Който напусна заради това че Борисов искаше той да прави много подли неща . И човека е с достойнство ,затова избра да се махне .
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Някой

    5 9 Отговор
    Марков,а по-спокойно!Не ни карай да мислим за теб,че си имаме работа с психично болен човек.
  • 53 Щастливеца

    15 2 Отговор
    Мой приятели били на протеста също казаха че тези дето са хвърляли бомби и пиратки са били заобиколени от милиция която е бездействала. Много бяха учудени още вчера. Бомбичките не били с голям заряд и били хвърляни предимно отпред а не в средата на костенурката.
  • 54 Прост фатмак

    3 16 Отговор
    е резидента на БГ, а този тъп не мога да го нарека човек които го изгониха като падар защото нищо не става. Сега радев му е обещал да го направи член на новата ОПГ за мокри поръчки и тоя само глупости говори тъпо селянче
  • 55 Шаран БГ

    3 11 Отговор
    Този народ и тази държава трябва да бъдат унищожени !!!
  • 56 123

    1 6 Отговор
    Султан Ердоган Освободителя да дойде да ви освободи от Бай Ганьово робство. Мързеливия Българин освен да краде и лъже друго не може, и държава не може да управлява.
  • 57 Един оптимист

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Пенсионирано ченге":

    Ама ти не ставаш и за пенсионирано ченге.Елементарно е само твоето мислене.
  • 58 лъжеш

    4 5 Отговор
    Защо лъжеш, човеко ? Много ли ти платиха за изопачаване на истината ? Народът видя всичко. Добре, че имаше медии, които излъчваха на живо. Един ден съвестта ти ще възроптае, но името ти.....то е важно, доброто име не се създава с нагли лъжи.
  • 59 Баровеца-СФ

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "БИВШ полицай вече бизнесмен":

    😡☠ Вие добре ли сте "бизнесмене" ? Вие добре ли сте полицай? /питам ви двамата,защото усещам,че не сте сам/
  • 60 Барикадата

    1 0 Отговор
    Така е на барикадата. "На барикадата Йохан е сам", Христо Смирненски. Вие какво точно искате?
  • 61 бачо Илия

    1 0 Отговор
    Докато умните се наумуват , лудите се налудуват.
  • 62 скъсани Бокови нерви

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "Политолог":

    А на теб като,, страшно умен"ще ти припомня че протестиращите влезнаха в парламента през виденовите протести и не знам за счупено и унищожено ...имаше само ,,посрани депутати " и тогава правителството подаде оставка .Явно в тогаващите ченгета е имало известна доза интелегентност и са ги допуснали в парламента за разлика от сегашните зомбирани обработени превърнати в кучета на управляващата герберска измет .
  • 63 Човек който е човек

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "БИВШ полицай вече бизнесмен":

    Теб кои хора те направиха бизнесмен ?
  • 64 Умен или тъп

    1 0 Отговор
    От липса на уреден и хубав живот и от липса на истинска любов, човек може да полудее !
    Единственият начин, чрез който може да се оправи е да му е уреден живота и хората, които му влияят зле, трябва да изчезнат от живота му !
  • 65 Не съм на 26 годишна възраст

    1 0 Отговор
    Човек за да се излекува , ако изобщо е болен де, значи му трябват 3 или 4 жени с които да прекара ноща, много финанси, истинска любов в живота, реализирани мечти и хубави хора около себе си, а не хора , които само се правят че му помагат, те всъщност не му помагат , въпреки това и на него трябва да му е добре в живота !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове