Last news in Fakti

15 Септември, 2020 21:00 5 275 55

Главният секретар на МВР разпореди комплексна проверка за униформите на полицаите

  • проверка-
  • униформи-
  • полицаи-
  • ивайло иванов

Изпълнението на заповедта е възложено на директорите на областните дирекции и на СДВР,

Главният секретар на МВР разпореди комплексна проверка за униформите на полицаите - 1
Снимка: БГНЕС

Със своя заповед главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов е разпоредил извършване на комплексна проверка във всички областни дирекции на страната и в СДВР относно спазването и изпълнението от полицейските служители на Наредбата за униформеното облекло и работното облекло за служебно ползване в МВР от 24.08.2015 г. и на Наредбата за реда за употреба на физическа сила и помощни средства от служителите на МВР от 14.03.2017 г., съобщиха от пресцентъра на МВР.

Изпълнението на заповедта е възложено на директорите на областните дирекции и на СДВР, а контролът по изпълнението - на директора на Главна дирекция "Национална полиция".

Директорите на областните дирекции и на СДВР следва да организират и провеждането на строеви прегледи, при които да бъде установено има ли нарушения при използването на пагоните, емблемите, отличителните знаци и надписите по униформеното облекло.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не Ви е Срам

    79 7 Отговор
    И 12 стотинки на час са Ви много !!
  • 2 гого

    64 6 Отговор
    не слагат шапки масово !!!
  • 3 Глок

    61 2 Отговор
    Щом е само за служебното облекло, значи не е комплексна проверка! Първо да си изяснят понятията и не я карат по наследство и инерция! Тия хора в армия служили ли са или направо станаха полицаи?!

    Коментиран от #45

  • 4 Перко

    63 2 Отговор
    На тоя само едни по -дълги уши му трябват и става Йода от Междузвездни войни.

    Коментиран от #8, #36

  • 5 да де

    68 4 Отговор
    Не може полицаите да се държат като мутри. Най-малкото което трябва да имат по униформите си е ясно различим номер който да е индивидуален иначе остават скрити зад униформата.

    Коментиран от #14

  • 6 Майна

    46 3 Отговор
    ДА ВИДИМ КАКЪВ ДОКЛАД ЩЕ НАПИШАТ ЗА НАКАЗАНИЯТА НА ПОЛИЦАИТЕ , КОИТО СА БИЛИ ГРАЖДАНИТЕ!ЕП ДНЕС КАЗА, ЧЕ ТРЯБВА ВЕДНАГА ДА СЕ ИЗПРАТИ
  • 7 Чук и Гек

    46 2 Отговор
    На фотоса сюжета е покъртителен! Не помня от Планетата на маймуните🐵🐒 или Междузвездни войни беше! Имаше един Владетел Джаба, някакъв Йода👹, който владееше силата и вдигаше скали от дистанция с протегната длан! Те, тоя отпред го докарва на него!
  • 8 Чук и Гек

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Перко":

    Мерси!
  • 9 Уди Кълвача

    50 3 Отговор
    Проверка и кой ходи с розови прашки под униформата!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 КОНТРАТА

    27 4 Отговор
    И от ХЕИ да минат да ги обезпаразитят, че от различните купчинки се разнасят миризми наподобяващи бойни отровни вещества!
  • 12 Джон Уик

    21 2 Отговор

    До коментар #10 от "Курви на хунтата":

    И се пръскат с освежител за въздух под мишниците!
  • 13 ТаУмВзе

    19 3 Отговор
    Абе Чингета! Малко ли ви изпържи мутропитека? Дай си Униформата под наем бе. ПАК.
  • 14 фэъ

    39 2 Отговор

    До коментар #5 от "да де":

    Да масова практика е като те спрат дори без да има нарушение за ня каква измислена проверка за да отчетат дейност да се държат като мутри, пренебрежително, викокомерно и пр. отделно без шапка, без да се представят, и за какво те спират. Пълна пародия. Обучете ги , научете ги, а не да спинкат на курсовете.

    Коментиран от #20, #32

  • 15 Бесен Язовец

    32 1 Отговор
    Ще му рапортуват по късно, че целия състав на МВР охранителна част са изрядни емблемите на ☠️☠️☠️☠️ от снимките се при виждат на обществеността!
  • 16 Бич

    40 3 Отговор
    Тоя се прави че върши работа,но е изцяло под контрола на мутрите.Днес сутринта бях на опашка пред паспортното на 3то районно,когато от районното излезе назобена цивилна мутра застана важно на входа и набързо разхвърля няколко заповеди.Аз съм израстнал в средите на полицаи и пожарникари и веднага мога да преценя този срещу мен полицай ли е или спуснат от някъде.Оставка мутри. Това мвр трябва да бъде разпуснато и наново изградено.Нормалните полицаи ще бъдат назначени отново да не се притесняват
  • 17 Ние пасем трева

    32 2 Отговор
    И защо чак сега? За да заметат всичко - по стар милиционеро - мутренски обичай. Има ги снимани, дали са от МВР, кои са, що са? Бойчето знае, да го питат.
  • 18 Някой си

    36 2 Отговор
    А защо проверката не е изненадваща по време на масово мероприятие на МВР и Жандармерията в "Триъгълника на властта"?!
    Малко е тъпо да кажеш "утре ще те проверявам", типично по милиционерски....да не казвам, че болшинството от милиционерите си купуват сами формено облекло, което по принцип държавата трябва да им осигури, но такива им началниците - крадливи също като Бойко Борисов!

    Коментиран от #29, #46

  • 19 Тази тапа се сети

    17 1 Отговор
    Защо 160 са толкова амбициозни
  • 20 Глок

    20 2 Отговор

    До коментар #14 от "фэъ":

    Кой да ги научи, след като преподавателите не са били, както казват - ,,на терен", или са били преди 40 години!? Или преподават наред с това, което са работили и разбират, още куп теми за които си нямат понятие и практика! По скоро на курсовете преподавателите си попълват лекциите от курсистите.Самите лекции са разработени от курсисти като задания.

    Коментиран от #30

  • 21 Харесвам 🎃, само сготвени

    17 3 Отговор
    Какви проверки!?! Ако не на 3/9, то след излагацията и неуважението на президента и институцията, която той представлява, трябваше да си е подал оставката. Функционално-неграмотен т.пак! ОСТАВКА!

    Коментиран от #27

  • 22 Леле

    4 8 Отговор
    Напалион, Ленин, Сталиин, Хитлер, Дуче, Макрон, Путин....150

    Коментиран от #23

  • 23 Няма значение

    10 0 Отговор

    До коментар #22 от "Леле":

    Вижте 150 как ходят на пръсти.
  • 24 смешна държава сме

    25 1 Отговор
    Брех че голема работа свършил. Бля, бля, да вземе да си огледате униформите , че се оакахме пред цял свят с мутренския вид на полицаите на 02.09.2020 г. Трябва да разпореди и да се провери дали няма в повече щатен персонал , например от частни охранителни фирми - поименна проверка срещу полицейска карта.
    На тия им искат от ЕП информация относно арестите по време на протестите и сега имитират дейност по контрол.

    Коментиран от #28

  • 25 ЛЪЖА

    20 1 Отговор
    МАФИОТКСАТА СТРУКТУРА С БАДЖАНАЦИ СИНОВЕ БАЩИ БРАТОВЧЕДИ НЯМА ДА НАМЕРИ НИЩО !ВСИЧКИ РОДСТВЕНИ ВРЪЗКИ ТРЯБВА ДА ЪДАТ РОЗОБЛИЧЕНИ!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ти добре ли

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Харесвам 🎃, само сготвени":

    се сготви, и на кого.
  • 28 хамсал

    15 1 Отговор

    До коментар #24 от "смешна държава сме":

    Главния секретар трябва да знае, че това е ежедневно задължение на всеки пряк началник.
  • 29 Перо

    14 1 Отговор

    До коментар #18 от "Някой си":

    Достатъчно е да се разгледат снимките на провинените полицаи,от социалните мрежи и записите на безбройните камери,от всички страни и ъгли на триъгълника на властта за да се установят мутрите-полицаи. Какво ще ми правят измислени проверки,две седмици,след събитието,напълно формално. Явно е,че е мобилизирана цялата полиция от страната за защита на мутренската власт и нямат никакви методи,практики,знания и намерения за издирване на провинените лица.Същевременно незаконно,бързо установяват и арестуват политически опоненти на главната мутра,по доноси на незаконни участници-цивилни полицаи в протестите.
  • 30 ВАЦ

    12 1 Отговор

    До коментар #20 от "Глок":

    Първо верно нема кой да ги научи. Второ нема дисциплина от както премахнаха званията в полицията и службите. Трето курсове на конвеир офицерски курсове за един месец - полицейски разузнавач. Как може за един месец да стане на офицерска длъжност и отгоре на това ... разузнавач? Смехории. За обикновенните полицаи пък още по жалко, мотаят ги за да има работа за преподаватели.
  • 31 Кога трябва проверка

    17 1 Отговор
    "Главният секретар на МВР разпореди комплексна проверка за униформите на полицаите" До сега какво е командвал този.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Тони

    11 1 Отговор
    Пропагандни блъфове и лъжи, безразборно харчене, подаръци на принципа "за всекиго по нещо". Така управляващите се опитват да удължат пребиваването си във властта. Сметката обаче я плащаме всички. Няколко примера:

    Тези дни ГЕРБ в Монтана роди вица на седмицата, като на страницата си във Фейсбук качи снимка на суперфутуристично пътно съоръжение (каквито евентуално могат да се видят в САЩ или в Китай), с множество преплитащи се на различни нива разклонения във всички посоки, озаглавена „НОВИЯТ ПЪТЕН ВЪЗЕЛ КРАЙ МЕЗДРА!!!!!!“. Фалшификацията светкавично доби огромна популярност и предизвика стотици подигравателни коментари и колажи на тема "видимите резултати" от управлението на ГЕРБ.

    Властта се клати

    Дейците на партията в Монтана казаха, че ставало дума за неволна грешка, но на мен по-скоро ми изглежда, че просто са се престарали в желанието си да се подмажат и да подражават на началника си в хвалбите и хиперболите. Докато инспектира с джипката си пътни строежи из страната, премиерът не спира да говори за тях така, сякаш не става дума за рутинно задължение на всяка власт и за публични (най-вече европейски) инвестиции, а за някакъв чутовен подвиг в мирно време, финансиран от управляващите с техни лични средства.

    Раздуването на небивалици, разбира се, е постоянна характеристика на това управление, която напоследък се засили с цел противопоставяне на протестите и удържане на властта. Освен че е доста комично, това все пак е донякъде безобидно на фона
  • 34 АФЕРА

    10 0 Отговор
    ДОКАТО СЕ СНИМА ГОЛ, ШЕФЪТ НА ВОЕННОТО РАЗУЗНАВАНЕ ПИШЕ, ЧЕ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ Е „ДЯВОЛ“, А ПРОТЕСТИРАЩИТЕ „ЛУМПЕНИ“
  • 35 Xaxaxa

    13 0 Отговор
    Главният секретар на МВР да отиде по селата и да види крадците какво правят, хората ги е страх да спят вечер,крадците крадът и през деня и неип пука, Какво да правим полицията не прави нищо,защо
  • 36 Йодитко

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Перко":

    Много точно описание, но кажете ми какво Ви е направил моя баща - Йода, за да го сравнявате с този човечец?! Моят баща е много стойностен и учи своите последователи рицарите - джедаи на храброст, честност, доблест и доброта и не се срамува от тях, нито пък те от него!!! И най - вече той се гордее, че принадлежи към тези пазители на мира в Галактиката!!!
  • 37 Иво

    12 1 Отговор
    Вижте румънски полицай как изглежда, спретнат с нова и изгладена униформа, а нашите смачкани, мръсни, негладени, да те е яд да ги гледаш
  • 38 Гнида

    13 1 Отговор
    А брадите и татуировките ?!
  • 39 Ицо

    1 11 Отговор
    Леле колко злоба и зависит у теб мършави народе!
    Драскачи, думачи, писачи, клеветници и всякакви обединение ви трябва и то за хубаво.
    Вие пак за клевета и унижение се събрахте, като лешояди на труп.
    Градете, работете, бъдете единни за благото не за почерняването!
  • 40 БОКЛУЦИ

    13 0 Отговор
    С бради ,татуси,обеци и прочее.
  • 41 Крузейро Дежанейрос Трубадурис

    12 0 Отговор
    Късно.....късно е секретарю.......
  • 42 Баш юзбаши

    11 0 Отговор
    Главния секретар първо да питс има ли униформи в складовете.После да види материите и да ги сравни с тези в музея на МВР от преди 1989г и следващите.Ще види че качеството е ужасно.Летните униформи не са съобразени с климатаИзбеляват след второто пране и за 400 лв не може да се облече никой с пълен комплект.Всеки магазин за униформено облекло или ловен магазин предлагат много по качествени и на по ниски цени артикули.Забравих че то става с обществена поръчка и някой взема поне 100лв .Преди имаше държавна фирма интендантско обслужвсне които шиеха униформите на всички в държавата.Сега шият за чуждите.А хотата да не се чудят защо полицаите ходят разпасани и както си искат защото преди 10години отмениха правилата за прическите,рапортите и поздравите и всичко армейско в МВР.Затова нещата са така.Преди милиционерите знаете как изглеждаха и козируваха.После може всичко но респектът го имаше.Първо да си създаде правилата и тогава да иска
  • 43 Бе да ги ...

    11 0 Отговор
    Сетила се Мара, да се побара. Главният секретар на МВР разпореди комплексна проверка за униформите на полицаите. Тия ''полицаи'', на оперативки /инструктажи/ преди дежурство не ходят ли? Началници, нямат ли? Или, башибозук? Всеки си ходи както иска и когато си иска и главния секретар ще се занимава с тях? Баце ще си замине, ама за калинките по РУ ще трябват години да се изринат.

    Коментиран от #53

  • 44 chi

    9 0 Отговор
    А на биячите кога ще изнесете имената?
  • 45 Абее

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Глок":

    Каква армия бе човече? Ние имаме ли армия? Виж ни "министъра" и не пускай вицове. А тия в полицията са си прости хорица с незаслужени високи заплати, но винаги с претенции - колкото повече- толкова повече /по мечо Пух/.
  • 46 Истината е по-различна

    9 0 Отговор

    До коментар #18 от "Някой си":

    Полицаите получават пари за облекло и обувки. Но като с тези пари си купиш дънки и костюм, за униформата ще бръкнеш от заплатата. Тъй че за дрехите не ги мисли - всичко що е накичено по тях е платено от държавата /от "простия" народ/.
  • 47 Киро

    10 0 Отговор
    Това джудже винаги ми е било много смешно
    Не знам кой го направи генерал
    Сигурно и него Доган.
    Защото е послушно.
    Като Банкянския неграмотник.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Облата глава

    7 0 Отговор
    Главния секретар на МВР по известен с “как му беше името”
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Гюл Бахча

    2 0 Отговор
    Що триете бре!?
    Да не би да изглеждат умни!?
    Като от завършили помощни училища са!
  • 52 Холмс

    5 0 Отговор
    боя се, че самопроверките не са ефективна форма за контрол.. та не става ясно кой проверява службите, прокуратурата, банките, МО, МВР и т.н. ...
  • 53 ЧАН

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "Бе да ги ...":

    Всички РПУ та и полиции гранична, общинска, съдебна за десет години ГЕРБ се напълниха със случайни и неподходящи хора обаче предани на ГЕРБ и на този началник които ги е назначил. Всички държавни институции след ГЕРБ ще трябва да се почистят .
  • 54 питащ

    1 0 Отговор
    А бе, некадърник, нали на строевия преглед всички ще се явят с нормални униформи. То бива некомпетентност от теб, но ти си върха на недоразумението в МВР.
  • 55 цвцв

    2 0 Отговор
    тримцата бръзо се издигнаа,яко дръжат шлиферо
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове