Last news in Fakti

6 Октомври, 2020 09:06 2 477 28

Българските евродепутати с анализ на дебата в ЕП за България

  • върховенство на закона-
  • дебат-
  • европейски парламент

ЕНП подкрепи Бойко Борисов, а няколко политически групи призоваха за спиране на евросредствата за страната ни

Българските евродепутати с анализ на дебата в ЕП за България - 1
Снимка: бТВ

Дебат за върховенството на закона и основните права в България раздели Европарламента. ЕНП подкрепи Бойко Борисов, а няколко политически групи призоваха за спиране на евросредствата за страната ни.

„Това не беше дебат за едно или друго правителство, а за България. Чувствах се длъжен да направя така, че да не преекспонираме проблеми, които имаме и знаем, че са там. Това беше моментът, в който трябваше да покажем единство. Ще ми се следващия път да знаем, че България е отвъд един дебат, отвъд един мандат и едно или друго правителство“, коментира пред бТВ евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков.

„Не разбирам манталитета да разчитаме на Брюксел да се представи в ролята на класен ръководител, който да ни каже дали сме слушали, или не. Ще ми се да се държим достойно и когато има проблеми, да ги изричаме и да търсим тяхното решение, но не и да ги пренасяме в Брюксел и да си веем кирливите ризи тук“, смята той.

„Не съм съгласна, че това е дебат срещу или за България. Това е дебат срещу структурните проблеми, които има в страната в момента. Това беше ясно заявено от всички евродепутати, които се изказаха по темата. Говореше са за репресията на медиите, за корупционните схеми“, каза от своя страна Цветелина Пенкова, евродепутат от БСП.

„Това, което наблюдаваме през последните години в ЕС, е засилваща се тенденция, че европейските граждани не желаят техните данъци да отиват за подкрепа на авторитарни режими и корупционни схеми. Заради това дебатът за върховенството на закона и механизмите, които предлагаме, е изключително важно. В момента се решават бюджетите и начина, по който ще се отпускат европейските средства. Те ще бъдат отпускани с национални планове, които трябва да са много ясно разписани“, коментира Пенкова.

„За съжаление вчерашният дебат не беше задълбочен. Бих разделил говоренето на два вида. Едното е чисто митингаджийско, което е характерно за една част от колегите, а другото е по-скоро национално. Всеки го дърпаше като част от своята предизборна програма в България. Очаквах много по-задълбочен и смислен дебат по ключовите въпроси“, коментира Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС и групата „Обнови Европа“.

Утре ще бъдат внесени поправки към проекторезолюцията за ситуацията в България, а финалният текст ще бъде гласуван в четвъртък.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В Европарламента са

    21 4 Отговор
    Тъпи европейски П.
  • 2 Алооооооооо

    11 21 Отговор
    Цветелина Пенкова,къде видя репресии върху медиите?А защо не говорите,че репресии върху тях няма и въпреки това те непрекъснато манипулират обществото.

    Коментиран от #10, #12

  • 3 Българка

    25 7 Отговор
    Да дебатът беше за България, но гербавият путат си мисли, че България е Б.Борисов, Гешев, Доган, Пеевски и сиетата им. НЕ , НЕ МУТРИТЕ СА БЪЛГАРИЯ. лицето на България са мачканите, честни хоеа. ате искат ОСТАВКА, СЪД, ЗАТВОР!!!!!!! ИДА ВЪРНАТ ОТКРАДНАТОТО!!!!!!!!!!!!
  • 4 Миризлив пор

    8 5 Отговор
    ДПС не мога ги дишам, ама пък евала на Илхан малкия, точен коментар.

    Коментиран от #7

  • 5 Мутанта от Банкя е прав че

    9 3 Отговор
    трябва да се онодат с 200
  • 6 Последния Софиянец

    16 5 Отговор
    Евродепутатите са 650,а ЕНП са 180.Останалите 470 ще разкостят Борисов.Европейците затягат коланите,а някакъв тулуп им краде 400 млрд.Те не са мазохисти като гербавите.

    Коментиран от #21

  • 7 Дельо Хайдутин

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "Миризлив пор":

    Ти помак ли си та одобряваш официален турски език в България?

    Коментиран от #11

  • 8 хах

    11 6 Отговор
    ЕС подкрепя Боко щото слушка. Само се правят че са против него. И ЕС и Боко следват общия план на скритото световно правителство.
  • 9 Демократ

    9 18 Отговор
    Cпрeтe дa пeтнитe имeтo нa мaйкa Бългaрия.При Видeнoв,при Цaря и при Oрeшaрcки дa нe бяхтe пo-дoбрe?Кoйтo нe му хaрecвa Бългaрия дa лoви caмoлeтa зa Руcия,зa Турция или зa Aфрикa!

    Коментиран от #14, #16

  • 10 наблюдател

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "Алооооооооо":

    С мръсните си пари олигарси купуват медии за да им запушват устата.

    Коментиран от #15

  • 11 Миризлив пор

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Дельо Хайдутин":

    Не, не одобрявам официален турски, много неща не одобрявам. Написал съм че одобрявам коментара, може би така мислят голяма част от ЕП така че Радан им изглежда смешен с напъните си за предизборна кампания.

    Коментиран от #13

  • 12 Алоооо

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Алооооооооо":

    Ти май не живееш в България? Да не би на 2.9.2020 да си бил на Бахамите с паричките от тролването?
  • 13 Смешко

    7 8 Отговор

    До коментар #11 от "Миризлив пор":

    Радан Кънев е истински родолюбец. Единствен той нарече с истинските им имена нещата случващи се в БГ. Всичкото празнословие, което се изля от трибуната се оказва безрезултатно, но ние не сме прости
  • 14 Харесвам 🎃, само сготвени

    10 5 Отговор

    До коментар #9 от "Демократ":

    Името на България го петнят тулупа, каскета, прасето...
  • 15 Истината

    11 1 Отговор

    До коментар #10 от "наблюдател":

    Ето,че подчерта още едно престъпление на медиите ,освен манипулациите.Тях ги купуват олигарсите/мафията/.Те са корумпирани.
  • 16 Аз съм

    6 4 Отговор

    До коментар #9 от "Демократ":

    Тук съм роден и тук ще умра. Ще изметем мафията. Може да не стане изведнъж, но процеса започна. Така че, започвай да се изнасяш за Азия или Африка. Идваме
  • 17 чичо

    7 5 Отговор
    Зад каквито и думи да се крият,предателите си личат.И Елена и Радев и БСП.
  • 18 123

    4 6 Отговор
    Когато къщатата ви е мръсна защотото никой не иска да я чисти но иска да ползва колкото може повече. Ходите ли да протестирате пред къщитите на вашите съседи и да ги карате да дойдат безплатно да ви изчистят,въведът ред в къщата и накарат тези от вас които спазват писани и неписани правила да ги спазват? Само с мразене не става иска се диалог и работа, на някои хора много им се иска да е по сталински няма човек няма проблем. Научете се че утре със съшите тези хора по които сте хвърляли яйца и домати пак ще се срещате и ще работите.Проблемите няма магически да изчезнат с оставката на правителството на Борисов, проблемите са дълбоко вкоренени структурни,социално икономически и национално психологически. Никой от вънка няма да ви реши проблемите, парите лесно се спират и държава лесно се разбива, но никак лесно ,бързо и евтино не се гради. Иска се градивна политика не разрушителна както до сега.
  • 19 Виждащият

    5 5 Отговор
    Докато не обявим война срещу богатите, все така ще си хленчиме и мрънкаме. Превърнали са ни в роби! Това важи не само за България, а за всички народи. Продължавайте с коментарите, което си е чисто бездействие.

    Коментиран от #20

  • 20 чичо

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "Виждащият":

    Не разбрах какво точно искаш.Да сме всички бедни,дрипави и гладни-това ли?

    Коментиран от #23

  • 21 Маргинал

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Добра логика.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Виждащият

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "чичо":

    Искам свобода, но си далече от истината!

    Коментиран от #24

  • 24 чичо

    0 2 Отговор

    До коментар #23 от "Виждащият":

    Я ти като ни си далече,пак да питам,означава ли свободата да си беден?И кой ти пречи да си свободен?Днес,да си роб,може да е единствено по твое желание.Не си наясно със себе си.

    Коментиран от #26

  • 25 Българин

    0 3 Отговор
    Винаги съм бил с десни убеждения, но тази реакция на ЕНП ме отвращава и ме кара да си задам много въпроси относно дясното в България и дясното в Европа.Снемам доверието си в ЕНП.Дотук съм
  • 26 Виждащият

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "чичо":

    """Я ти като ни си далече,пак да питам,означава ли свободата да си беден?""" Много плитък въпрос. Ако ти сам не можеш да си отговориш, кое пречи да сме свободни, значи работата е зле. Аз съм на ясно с себе си, но ти с твойте разбирания, няма как да ме разбереш. Чиче чичееее, гънките липсват.

    Коментиран от #27

  • 27 чичо

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Виждащият":

    С гънки или без,аз съм свободен,ти също.Многото ти гънки ли ти пречат да го разбереш.Свободата е състояние на духа,така че,ако си мислиш че си роб,кой съм аз да ти преча,бъди си роб.

    Коментиран от #28

  • 28 Виждащият

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "чичо":

    Не знаех че си свободен "дух" 😀 успех в живота другарю, и прости моето невежество.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове