Last news in Fakti

7 Октомври, 2020 13:53 9 845 27

Цеков: Йончева лъже, че в резолюцията не призовава за приемане на ИК

  • борислав цеков-
  • елена йончева-
  • резолюция

С въпросната резолюция, освен важните теми за корупцията и правораздаването, ни пробутват отхвърлената от Конституционния съд конвенция, както и регистрация на сепаратистите от ОМО "Илинден"

Цеков: Йончева лъже, че в резолюцията не призовава за приемане на ИК - 1
Снимка: БГНЕС

Юристът Борислав Цеков изобличи в лъжа евродепутатката Елена Йончева, според която в резолюцията на Европарламента за България никъде не се призовавало да ратифицираме Истанбулската конвенция.

Ето какво написа Борислав Цеков във фейсбук:

Пред медии Елена Йончева, като вносителка на проекта за резолюция на Европарламента, с която освен важните теми за корупцията и правораздаването, ни пробутват Истанбулската конвенция и регистрация на сепаратистите от ОМО "Илинден", заявила, че с текста само се изразявало съжаление, че ИК не е ратифицирана, а не се призовавало за ратификация. Това е ЛЪЖА! Елена Йончева лъже! Ето пасажът от т. 17 на резолюцията, който съдържа изричен призив за ратификация, цитирам:

"... calls on the Bulgarian authorities, therefore, to enhance the prevention and fight against domestic violence, to do what is necessary to allow for the ratification of the Istanbul Convention..."
В превод на български:

"... призовава българските власти да разширят превенцията и борбата с домашното насилие, и да направят необходимото за ратифициране на Истанбулската конвенция...".

Вчера Елена Йончева обяви, че в проекта на резолюция никъде не се призовава за приемане на текстовете на Истанбулската конвенция.

„Няма такова нещо, това е абсолютна лъжа. Прави се опит да се подмени темата. Тя обаче е спомената в т. 17, където се изразява съжаление, че този документ не е приет. В т. 17 се говори за домашното насилие, да се оказва помощ на жертви на домашно насилие, да се изградят специализирани центрове и да се приемат мерки, които съответстват на Конституцията“, разказва Йончева, цитирана от Club Z.

Епицентър.бг бе първата медия, която изнесе вчера факта, че зад борбата с корупцията и върховенството на закона в Резлюцията срещу България в т.17, се настоява българските власти да направят необходимото да бъде ратифицирана Истанбулската конвенция, въпреки решението на Конституционния съд, и да признаят еднополовите бракове.

Нещо повече, в резолюцията се казва, че решението на КС за отхвърляне на Истанбулската конвенция е взето под въздействието на "широко разпространена кампания за дезинформация и клевета, негативно медийно отразяване по темата от няколко медии с предполагаеми връзки към правителствени и опозиционни партии".

Резолюцията размахва пръст и на "участието на политици и политически партии, представени в българския парламент", който са допринесли за отхвърлянето на ИК. (Най-изявените от тях са Нинова и Каракачанов - б.р.)

Срещу поведението на Йончева се обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която вчера излезе със специално изявление, в което подчерта: "Истанбулската конвенция няма да срещне нашата подкрепа под никаква форма - нито директна, нито завоалирана в резолюция срещу корупцията".

Нинова обяви още, че ще предложи на евродепутатите от БСП, "независимо че резолюцията е инициирана от Елена Йончева, да подкрепят текстовете, касаещи върховенство на закона, борба с корупцията и свобода,но да НЕ ПОДКРЕПЯТ текстове за Истанбулската конвенция, като се съобразят с Конституцията на Република България и националния интерес на страната ни".


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 39 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Родител 1

    7 30 Отговор
    Стамбулската конвенция се прилага по тия земи отдавна, независимо там някакво си подписче на неграмотен политик.
  • 2 Дедо Jo

    29 37 Отговор
    Конвенцията няма да подпишем, а Цеков като го сърби - ей го де е Стамбул.

    Седерасти и герберасти не ни занимавайте с простотият си!

    Хайде гербери вън!
  • 3 цербер

    6 12 Отговор
    коИто са допринесли за отхвърлянето на ИК,А НЕ КОЙТО.....лидерКАТА на БСП Корнелия Нинова
  • 4 8585

    44 26 Отговор
    По-важно е, че ЕНП се опитват да променят целият текст на декларацията, като премахнат всякакви намеци за корупция, олигархия, липса на медийна свобода, злоупотреба с евросредства. И да обвинят за всичко това Русия и президента - като че ли те управляват страната. Все съм се чудил от къде нашите политици се учат на далавери, кражби, цинизъм, наглост, корупция и т.н., но вече ми е ясно - ЕНП им е учителя. А вече и защитника. Такъв резил за ЕНП досега не е имало. На евроизборите не трябва да има нито един глас за човек, членуващ в тази партия. За всеки друг, но за тия -не. Отвратиха ме тотално.
    И като добавка, вместо да говорят за проблемите на България, се опитват да ни натресат Истанбулската конвенция.

    Коментиран от #5

  • 5 Дедо Jo

    25 9 Отговор

    До коментар #4 от "8585":

    Много точно!
  • 6 обективно

    19 4 Отговор
    Много е лесна тази тема. Защо мълчите за жестоко пребитото и оковано в болницата българче. Нека да говорим за конкретни, а не абстрактни неща.
  • 7 ГОРСКИ

    24 9 Отговор
    Г–н Цеков помните ли как лъжехте младите да влязат във редиците на Царската партия ????
  • 8 chi

    13 5 Отговор
    Неможе така, всички да лъжат.
  • 9 Г-жа Нинова

    47 1 Отговор
    Трябва да поиска оттегляне на Елена Йончева като евродепутат и замяната й с друг политик. Иначе нищо няма смисъл в тази борба. И ако резолюцията е манипулативна, да се иска оттеглянето и от решение по нея.
  • 10 знаемтецариСче

    8 7 Отговор
    Цеков, не нам!
  • 11 big

    40 1 Отговор
    Това е неопровержимо доказателство, че Йончева работи съвместно със Станишев против Нинова и националния интерес във връзка с Истанбулската конвенция! Това задава и въпроса: Дали трябва да се вярва на всички нейни изявления срещу Нинова и дори по отношение на парите от КТБ? Предполагам и тя и ние знаем приказката за лъжливото овчарче, не трява да се лъже иначе вълка / ЕС / ще ни изяде. Отделен е въпроса, че и официално неприета, неофициално всичко се прилага според нея.
  • 12 Перо

    44 1 Отговор
    Йончева май пак се събра със съсела,на антибългарска позиция!
  • 13 Не разбирам

    4 21 Отговор
    Ако я няма Истанбулската конвенция, Нинова и Караянчева и другите жени на ръководни постове не трябва ли да предадат постовете си на мъже?!

    Коментиран от #14

  • 14 ...И да се отдадат

    7 17 Отговор

    До коментар #13 от "Не разбирам":

    на чистене, готвене, пране, кърпене на чорапи и варене на туршии и компоти, дундуркане на бебета - това е ролята на жената според българските традиции и култура (и не само българските).

    Коментиран от #15

  • 15 ...и ако не са закърпили чорапите,

    8 8 Отговор

    До коментар #14 от "...И да се отдадат":

    мъжете им да ги бият и изнасилват. Нали за това става въпрос в Истанбулската конвенция - защита правата на жените, защита на жените от насилие и овластяване на жените? Защо да противоречи на Конституцията ни?!
  • 16 Държа да подчертая,

    10 10 Отговор
    че в Истанб. конвенция става въпрос за правата на жените, на тези, които са родени с биологичен пол жени. Прави ми впечатление, че има хора, включително и министри, които свързват тази конвенция с т.нар. "джендъри". Тези, които са я чели в пълния ѝ текст, са наясно, че "джендър"-ите не са предмет на обсъждане в ИК. На останалите, които си изграждат мнението само въз основа на медии и изказвания на политици, препоръчвам да я прочетат, за да знаят действително за какво става въпрос. Особено жените биха били пряко заинтересовани и облагодетелствани от приемането ѝ.

    Коментиран от #17

  • 17 2994

    5 3 Отговор

    До коментар #16 от "Държа да подчертая,":

    в т.17, се настоява българските власти да направят необходимото да бъде ратифицирана Истанбулската конвенция, въпреки решението на Конституционния съд, и да признаят еднополовите бракове.

    Коментиран от #19, #21

  • 18 И понеже попаднах току-що

    13 9 Отговор
    на вчерашната статия за Корнелия Нинова и Истанбулската конвенция - имам много сериозни основания да попитам - тя знае ли въобще, какво точно пише вътре? Изказването ѝ говори за това, че или не е чела конвенцията, или, което е не по-малко лошо, умишлено манипулира мнението на тези хора от народа, които не са я чели. Кофти работа, защото идват избори, а имам чувството, че много хора не се информират за това, какви точно измислици им се сервират от политиците в медиите. Да, наистина сме си виновни сами, ако гласуваме, без да сме се информирали.
  • 19 В Истанбулската конвенция

    11 6 Отговор

    До коментар #17 от "2994":

    НЕ СЕ ГОВОРИ за признаване на еднополови бракове. Абсолютно никъде в нея. Говори се за осигуряването на права, защита, образование и икономическа зависимост за жени, които са биологично родени като жени.

    Коментиран от #20

  • 20 Корекция

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "В Истанбулската конвенция":

    "икономическа зависимост" да се чете като "икономическа НЕзависимост"
  • 21 Ако сте я чел/а,

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "2994":

    посочете точката в ИК, в която се говори за (признаване на) еднополови бракове.
  • 22 Ще дам само за пример

    8 10 Отговор
    Косово, Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина - в тези държави ИК е подписана и ратифицирана, но еднополовите бракове не се признават. МЕЖДУ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ и ЕДНОПОЛОВИТЕ БРАКОВЕ НЯМА НИЩО ОБЩО.

    Коментиран от #23

  • 23 Све

    13 3 Отговор

    До коментар #22 от "Ще дам само за пример":

    Защо трябва да подписваме непотребна конвенция ????? Стига сме угаждали на някой.

    Коментиран от #25

  • 24 Еднополовите бракове

    7 2 Отговор
    са забранени у нас от Семейния кодекс (и от Конституцията). Ратифицирането на ИК не може да промени тези закони, най-малкото и защото в нея не се говори за права на хомосексуалистите.
  • 25 За кого е непотребна,

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "Све":

    освен за мъжете, и то без значение, дали са хетеро или хомо? За жените определено е необходима.
  • 26 666

    0 0 Отговор
    Статиата и герберскире калинкови евродепутати са доказателство че за българите в ада Не им трябва дявола те сами се бутат в казана...
  • 27 бимбо

    0 0 Отговор
    БСП_мутри_най_курумпирани_лъжливи_и_крадливи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове