Last news in Fakti

4 Ноември, 2020 12:20 1 763 17

Андрей Ковачев за Северна Македония: Не е европейско да подкрепим лъжата

  • андрей ковачев-
  • северна македония

Трябва да преодолеем омразата, която е била наслагвана през тоталитарния режим, посочи той

Андрей Ковачев за Северна Македония: Не е европейско да подкрепим лъжата - 1
Снимка: БГНЕС

"Ние искаме пълноправно членство в ЕС за всички страни от Западните Балкани, това беше основното и в нашето председателство", заяви в предаването „Тази сутрин“ по бТВ евродепутатът Андрей Ковачев.

„По отношение на Република Северна Македония смятам, че не е европейско да подкрепим манипулацията и лъжата. Трябва да преодолеем омразата, която е била наслагвана по време на тоталитарния режим“, добави той.

„Нормално е да поискаме антибългарската риторика, особено през последните седмици, да бъде преодоляна. Те да имат смелостта да направят това не, защото е българска позиция, а защото отговаря на историческата истина“, посочи евродепутатът.

Според Ковачев външни фактори като Белград и Москва, както и проюгославския елит с носталгия към Тито, не позволяват да сме най-близки със Северна Македония и да имаме отношения като Германия и Австрия, Гърция и Кипър, Румъния и Молдова.

Според изследване на „Алфа рисърч“, поръчано от евродепутата, 84% от българите казват, че трябва да има начало на преговорите за членство на Северна Македония в ЕС, но когато те преодолеят историческите манипулации.

„Има огромна консолидация в българското общество и то без разлика по партийна принадлежност на хората“, коментира Андрей Ковачев.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 choko

    19 5 Отговор
    А лъжите на Боко как ги търпите?! хаха

    Коментиран от #16, #17

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 2 Отговор
    СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ ни краде историята
  • 3 Последния Софиянец

    12 1 Отговор
    Македонците ще обещаят всичко и като влязат в ЕС ще се отметнат.Не можем да ги накараме да признаят нещо насила.

    Коментиран от #14

  • 4 Българка

    8 3 Отговор
    Това евродепутатът от ГЕРБ да го обясни на вожда си. И да го пипота защо подписва договора с Македония наведен, а не се поставиха клаузи, че България няма да допусне да се краде българската история.
    Сега, когато над 80% българи скочиха и категорично заявиха, че ще бранят българщината и ще търсят сметка на предателите, се обмислят варианти за анекс към договора, пък отлагане на преговорите.
    ОСТАВКА СЕГА И ВЕДНАГА НА ПРЕСТЪПНОТО УПРАВЛЕНИЕ!
  • 5 Софиянец

    10 2 Отговор
    Македония е дарена от Димитров на Тито по заповед на Калин, както и костите на Гоце Делчев. Българин им е структурирал азбуката! Това е най голямото предателство на комунистите, а сега реват по форумите. Вето трябва да се сетят за произхода, ако не ще чакат ... 25 години, колкото и да не ми се иска!

    Коментиран от #12

  • 6 Han Asparuh

    4 15 Отговор
    Нашият истински Български език е изчезнал, т.е сме били асимилирани от славяаните т.е от Македонските племена. По добре да си мълчим. Другото което е ние до 1989 бяхме затворени в соц. лагер, Македонците обикаляха целия свят. Ако им е било толкова трудно без проблеми можели да емигрират в Сащ и западна Европа и там живеят. Самият факт че са останали да живеят говори че им е било хубаво в Югославия за разлика от нас когато бяхме гладни , и голи без дънки. Пичове дайте да не се излагаме.

    Коментиран от #8

  • 7 Перо

    5 1 Отговор
    Процедурите за приемане в ЕС са ясни и се спазват от всички страни кандидати. Задължително е страната кандидат да е призната от ООН и да има приключени и уредени,всички конфликти и добросъседски отношения със съседните държави. РСМ не отговаря на изискванията и следва стартирането на преговорите за приемане в ЕС да бъдат отложени,до решаването на всички неуредени ситуации,не изпълнения на договорни отношения,присвояване на историческо минало и личности,език и съответното привеждане на образователната система и Конституция,съгласно историческите реалности.
  • 8 Перо

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Han Asparuh":

    Образовай се, северно-македонски трол!
  • 9 Перо

    9 0 Отговор
    Всички “професори” и политици на РСМ са бивши УДБАшии. Как да влизат в ЕС с Титовия комунизъм и Коминтерна. За 30 г.още ги е страх да се изказват свободно,а един от професорите от македонската част на комисията каза,че щели да го обесят на първия стълб,ако признае историческата истина за страната му. Какъв ЕС,какви 5 лв.? Вето и това е!
  • 10 Ниакво начало, не са готови,

    6 0 Отговор
    Искат да изнасят в ЕС комунистически просръбски,проруски македонизъм, за омразата, лъжите, антиБГ във всичко от титово време ги продължават и до ден днешен, щом на ЕС им трябват войнстващ македонизъм, прав им път
  • 11 От кога Европа приема коминтерна,

    5 1 Отговор
    Просръбски/руски шовинисти налагащи омраза към БГ, включително и в днешно време, докога така ще продължават, интересно, за спора с Гърция им отне 30г, да осъзнаят, че крадат символи и наименования от древна Византия
  • 12 Мда, комунистическа сделка

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Софиянец":

    От времето на сталин, но най-възмутителното е, че продължават с антиБГ отношението и не виждат нищо нередно в това, все пак се управляват от комунисти шовинисти, не трябваше дори и дата да се насрочва щом няма реформа, те са си още в югосбирщината
  • 13 Ггххххйх

    4 0 Отговор
    На ЕС РСМ й трябва като таралеж в гащите. Хуч да не припарват, лицемери долни.
  • 14 А можем да им търпим

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Измишкьотините и племето пи БГ, тъй ли.Нищо не бива да се търпи повече, всяко начало си има и край
  • 15 Мимч

    3 0 Отговор
    Абсолютно задължително е тук да сме единни и да не позволяваме на лъжата и измамата от макетата да вземе връх и да ни прецакат,заради тяхното членство.Само когато си сменят изкривената просръбска политика и признаят историческата истина,тогава ще им дадем зелена светлина.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Лъжа!

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "choko":

    Към момента 84% от българите сме категорично и безусловно против допускане на макетата в ЕС. Вето! Ако ГЕРБ и ОП ги пуснат ще се самоунищожат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове