Last news in Fakti

9 Ноември, 2020 10:58 2 274 13

Шефът на "Св. София" готов да я предостави за лечение на болни с COVID-19

  • мбал св. софия-
  • христо мазнейков

Христо Мазнейков написа гневен пост във фейсбук заради проблемите в здравната система

Шефът на "Св. София" готов да я предостави за лечение на болни с COVID-19 - 1
Снимка: Shutterstock

Шефът на МБАЛ „Св. София” – Христо Мазнейков, написа гневен пост във Facebook заради проблемите в здравната система. В него той коментира, че е ядосан, защото не може да понесе гледката на умиращи хора които не могат да бъдат приети и лекувани.

„Знаехме, че ще се стигне до взрив на болните, когато децата тръгнат на училище. Това не зависи от нас. Бяхме предупредени. Постът ми беше предизвикан от това, което видях. Пред болницата имаше 10 линейки, колеги се молеха, пациенти плачеха. Това е непоносима гледка за един лекар. Трябва да се обединим. По тази причина предложих да предоставим нашата болница на държавата и в нея да се лекуват само пациенти с коронавирус. Лечебното заведение има около 400 легла. Трябват обаче медицински работници. Тоест, трябва да се направят графици, да се командироват лекари”, каза в ефира на „Здравей, България” по Нова ТВ Христо Мазнейков.

Той поясни, че се е свързал със заместник-министъра на здравеопазването Жени Начева. „Не успях да се свържа с проф. Ангел Костадинов. Вероятно той е под огромно напрежение в момента. Г-жа Жени Начева ми благодари и каза, че ще видят какво може да направят”, каза шефът на МБАЛ „Св. София”. И допълни, че координационният център прави каквото може, но това е огромна пандемия и е трудно да се справим.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Провала

    17 0 Отговор
    на едно корумпирано управление все повече излиза на повърхността и некадърността му.
  • 2 ДДТ

    15 1 Отговор
    Мазнейков е комерсиален петрички тарикат, едва ли е претърпял катарзис и е станал голям филнтроп. Това е рекламно шоу на неговта клиника.
  • 3 смях

    15 1 Отговор
    не вярвайте на тоя търгаш!!!! с жена му за пари и майка си ще продадат!!!! за тях пациент без пари и то много (платежоспособен) е НИКОЙ - чичка или тетка от Горно Нанагорнище. С тоя престорен рев цели друго и то пак е да докарат облага за своите интереси. PR по време на чума. Позор за гилдията са тия.
  • 4 Малко логика

    4 4 Отговор
    Затворете всички учеща веднага. Всеки ден закъснение ще се увеличава ужаса които тепърва предстои. Ако скоро не се направи това няма да има дори и учители които да преподават после.
    Няма грам логика да не се приложат мерките които се прилагат при грипна епидемия и са изпитани в продължение на десетки години и са доказали своята ефективност при епидемия.
    Дори и да не се провежда дистанционно обучение изобщо не е трагедия може да се отмени лятната ваканция и всички да учат от май до следващия октомври без никакви ваканции.
  • 5 Дада

    2 1 Отговор
    Болни от нормален грип ще пълнят болниците а лечение няма...Такава глупост никога не е имало
  • 6 Миризлив пор

    10 0 Отговор
    Командироване на лекари и от къде? Това да не са ви консерви да ги извадиш от мазето? Иначе болницата е добра като сграда и оборудване но леглото не лекува, лекува лекаря.
  • 7 BG гражданин и данъкоплатец

    4 0 Отговор
    Координационния център съэдаден със спвциално решение на МС, в който работят шест екипа от по шест чоеека, т.е. общо 36 човека с доста, доста високи эаплати - эащо от всички теэи т.нар. специалисти и координатори няма нито един с медицинско обраэование, эащо?! Оставка!
  • 8 БАЙ Х@Й

    8 1 Отговор
    ПЛАНдемията върви по ПЛАН! При 200 на ден затвориха държавата! Сега при 2'000 няма проблем! ПЛАНово е и тестуването - когато трябва 1'000, когато трябва 10'000 !
  • 9 Лекари Няма. Да слагат по

    2 0 Отговор
    Един с Фуражка че са 200000 на ясла да бият шамари за лечение.... Друго не могат....
  • 10 Кой верва

    2 0 Отговор
    на Мъзнейков? По-далече от него.
  • 11 спокойно

    2 0 Отговор
    Живейте спокойно хора......вслушвайте в говорящите по телевизиите - всички говорят в бъдеще време, Имат идеи, имат предложения, ще се мисли, ще се работи, ще има пари, ще се вземат мерки, ще се реши. ......бъдеще време е страшно любимо в изказа на всички заети с нашето оцеляване. Така че. ..... .....надеждата умира последна
  • 12 Ако цялото здравеопазване

    3 0 Отговор
    Беше изцяло държавно на 100%, ако нямаше посредници- джипита,а тогавашните участъкови лекари( всеки един от тях познаваше и бебета и старци от участъка си, ако фармацевтика и аптеки бяха на 100% държавни, и проузведените лекарства. на пълен контрол и фиксирани цени, ако имаше директни доставки с държавна поръчка- производител- болница,или аптека,ако нямаше ДКЦ половината запълнено с ЕТ- джипита,а предишните поликлиники финансирани директно през Бюджета,ако всички медици бяха на заплата през Държавата, тогава никакви ковиди и епидемии нямаше да ни блокират.При над 5,3 милиарда за Здравеопазване и реален брой население около 6 милиона, щяхме да имаме едно от най качествените здравеопазвания не само в Европа,но и в света.Това е чудовищно огромна сума за такъв брой население. И самите мед.кадри щяха да имат заплащане над средноевропейското.Искахме Капитализъм и пазарна икономика.Ами ето ти Българино,в пълен обем и натоварване.Какво квичиш? Не съм сиромахомил и жадуващ старото.Но здравеопазване,енергетика,води,полезни изкопаеми,ако не бяхме ги подарили на частници- наши и чужди, сега да сме на светлинни години.Китаеца точно това направи.Иначе са си чиста проба Капуталистическа система на търговия и производство. Но запазиха тези жизнени сфери чисто държавни.Плюс банковата. си ситема.Нямат нито една чужда банка или нейн филиал в цял Китай.Нито една частна китайска банка.Затова превзеха светаю
  • 13 Циганка

    0 0 Отговор
    Той не е готов. Започва да връща с лихвите подарените му пари.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове