Last news in Fakti

10 Ноември, 2020 11:20 15 746 58

Проф. Чалъков: От 84 до 92% от PRC тестовете са фалшиво положителни или фалшиво отрицателни

  • коронавирус-
  • иван чалъков-
  • мангъров-
  • covid-19-
  • pcr тест

"Мерките, които в момента се взимат нямат нищо общо в медицината и с науката", каза професорът

Проф. Чалъков: От 84 до 92% от PRC тестовете са фалшиво положителни или фалшиво отрицателни - 1
Кадър: 7/8 TV

„Резултатът е най-плачевен в страните, в които се носят маски, в които има мерки“ – това каза професор Иван Чалъков по повод разпространението на коронавируса в предаването "Студио Хъ" на 7/8 TV.

„Швеция едва не ги анатемосаме в началото – имат най-добри резултати. Мъдро. Но там като че ли тези процеси се управляваха от медицинската наука, а тук се управляват от директиви. Хора, които не са виждали болен, които на бюрото си имат само папки и монитор“, допълни той.

„Ако тръгнем по хода на самата епидемия в началото, десет дни преди да каже колко е страшно, генералът каза, че нямало нищо страшно… Десет дена след това той си смени мнението - не забравяйте. Тя е трагикомична тази история. За основен типичен симптом на клиничната картина на COVID-19 беше споменато чувството за чуждо тяло. По-голямо глупост моите студенти в четвърти курс не бяха чували. Много сме се смели – чувство за чуждо тяло. Оттам тръгнаха и едни такива еротични вицове. Това нещо отпадна”, каза професорът.

„На 10 октомври в Берлин се състоя един конгрес на Световния съюз на лекарите – лекари от цяла Европа и света. Изнесоха се данни, че от 84 до 92% пробите, полимеразната верижна реакция (PRC тест) са фалшиво положителни или фалшиво отрицателни“, каза още той.

Професор Чалъков беше категоричен, че диагноза може да се направи само след изследвания, но на само на тяхната база, а на базата на преценката на лекар или екип от лекари след преглед на живо.

„Никой не може да каже в момента, че клиничната картина на COVID-19 е различна от клиничната картина на обикновения грип. Въпреки че е приет за златен стандарт PCR-а – полимеразната верижна реакция, тя не е сто процента гаранция за доказване на този вирус“, каза професора и посочи антигенния тест като по-логичен и евтин вариант на тест.

„Мерките, които в момента се взимат нямат нищо общо в медицината и с науката“, беше категоричен професорът и обясни за грешките при вземането на проба за PCR тест. Разказа за необучени медицински лица, които са причинявали кръвоизливи на пациентите по време на вземане на проба.

Професорът разказа за свой пациент с тежък случай на коронавирус, който дълго време е бил интубиран. „Седем PCR-а негативни и накрая диагнозата се поставя на базата на имуноглобулините, че го е прекарала, но PCR-ът беше негативен“, каза той.

„Моят призив към хората е да се успокоят. Не е страшно заболяването. Има го, никой не го отрича. Не искаме да се неглижира нищо, но хората трябва да се успокоят. Колкото повече капсулираме хора, толкова повече ги отдалечаваме от създаването на колективния имунитет, към който толкова много се стремим“, призова професора.

Той предупреди, че не бива да се бърза с ваксината, а да се следва стриктна процедура в противен случай рискуваме тези ваксини да се окажат негодни. „Тръмп казва утре нашата е готова, руснаците пък я направиха… Какво е това състезание“, каза той.

Професорът обвини телевизионните новинарски емисии във всяване на паника и каза, че във френските телевизии информацията не се поднася както у нас. „В България умират на ден средно по 300 души. Днеска са починали десет души (от коронавирус). Ако това беше чума и беше толкова страшно, тази смъртност щеше да стане 400, 450. Тя дори е по-малка“, каза професор Чалъков.

„Хората, плашейки се, бидейки в постоянен страх, сриват допълнително имунитета си“, категоричен беше професорът.

Разговорът завърши с една добра и една лоша новина, както се изрази професор Чалъков.

„Във Франция миналата година (с ваксина срещу грип) се ваксинираха около 80%. В България – 4%, поради БгМама и други такива немедицински кърджалийски институции. Тази година ваксини няма. Всичко се изкупи, „Инфлувак“-ът отиде, сега дойде, но само по големите вериги, малките аптеки няма да получат, само големите и ваксини няма. Тази година хората ще се ваксинират срещу грип. Не е чудотворна тази ваксина, но тя е много проста – от нея може да имате само полза и никаква вреда. Не да не боледувате, а да боледувате по-рядко и като боледувате, да го изкарате на крак. Това е целта на ваксината“, беше добрата новина.

„Аз сега ако съм съветник на премиера, казвам: „Ми, тя сега тази епидемия ще бъде до 1 юли. Карантина до 1 юли. Искаме да си отидем, но не можем. Не ни дава карантината”, професорът обяви като лоша новина.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 70 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    83 12 Отговор
    Да, ама фалшиво положителните са по-скъпи.

    Коментиран от #36

  • 2 Диверсант

    124 20 Отговор
    КОМПЛИМЕНТИ ПРОФЕСОРЕ........ 💝
  • 3 Танзания

    55 10 Отговор
    Баце като изкара вируса, нали пак ще го ваксинират, щото иначе стадото нема да тръгне след пастуха. Макар и с пласебо, бийте му там нещо, мигър му доде акълът, на стадото също.
  • 4 честен ционист

    16 126 Отговор
    Този човечец или е неизличимо раково болен, или си е загубил ума, да си рита така здравната книжка.. На такива ние викаме Whistleblower.
  • 5 СиноЮ

    63 20 Отговор
    Абсолютно вярно.
  • 6 Как най-добри резултати в Швеция?

    24 105 Отговор
    На този професор някой взел ли му е алкохолна проба преди интервюто? Германците са по-добре дори.
  • 7 друг проф

    24 19 Отговор
    Швеция имат "добри" резултати, щото вече са дресирани. В Швеция хартиените пари са кът, всички работят за некви виртуални карти, държава - Бонова книжка.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 тарикату

    25 8 Отговор
    Аз затова всеки петък съм в бара, няма вечерен час, да не сме ученици. Доката не изпием всичката корона няма да се спра.
  • 10 др Гей Билтс

    23 4 Отговор

    До коментар #8 от "ВирОсолог":

    За сметка на това ваксините са съвсем истински - 2бр с по 2 игли.
  • 11 Истината

    34 37 Отговор
    След като по 7/8тв само тръбя как не е страшно, защо болнавият и злобен Слави се е скрил в бункера и не си подава носа навън? Нека излезе на площада и да даде пример, вместо да мишкарства и да се крие.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Псевдоним

    61 11 Отговор
    Поздравления за този човек с главно "Ч"!
  • 14 5365

    21 39 Отговор
    В 7/8 ИСКАТ ДА СИ ИЗМИЯТ РЪЦЕТЕ ЩОТ СВАЛИХА МУТАФЧИЙСКИ И РАЗПУСНАХА МЕРКИТЕ, СЕГЕ ВСЕКИ ДЕН ЩЕ КАНЯТ НЯКОЙ КОЙТО ДА ГИ ОНЕВИНИ
  • 15 Демек

    47 7 Отговор
    Всичко е Пунта Мара! и КИНТИ разбира се.
  • 16 А бе професор,

    14 38 Отговор
    Вие току що постъпихте като генерала, само че изказването ВИ беше по разточително, имаше доста бля, бля, докато при генерала беше, кратко точно и ясно !
  • 17 само питам

    29 2 Отговор
    Много мнения, много нещо.
    Някакви адекватни мерки ще бъдат ли взети от правителството?

    Коментиран от #23

  • 18 Ххаха

    8 10 Отговор

    До коментар #12 от "Диверсант":

    Крадеца вика - дръжте крадеца, хахахаха
  • 19 Професора

    34 7 Отговор
    Прав е колегата.Много е прав.
  • 20 Като са им толкова добри резултатите

    19 12 Отговор
    на шведите, защо от дни вече не публикуват нищо?! Наивно е да се мисли, че вирусът ги заобикаля.

    Коментиран от #47

  • 21 Българка

    23 14 Отговор
    Не знам защо е разтревожен професорът. Та то в България мерки почти не се вземат. Да разбираме ли призивът да се успокоим, че когато сме болни, трябва спокойно да си легнем в домашен уют и да чакаме бялата гостенка. Щото и да се тревожим, все тая. Линейки не стигат, лекари и мед.сестри няма, места в болниците няма, лекарства в болниците и аптеките няма, личните лекари лекуват по телефон
    Ей на това му казвам спокоен живот!
  • 22 Афера

    38 6 Отговор
    Така е, прав е. Това е гейцовата директива, първо наръсиха мутанта, а сега да се душим в тия парцалаци на устните и да хващаме бактериална бронхопневмония
  • 23 🐷 Боко ТИКВАТА

    18 2 Отговор

    До коментар #17 от "само питам":

    Отговор: НЕ.Няма как простотията да вземе адекватни мерки.Просто е немислимо.
  • 24 Стига де...

    26 4 Отговор
    ...да не би сега още няколко здравни специалиста, да се осмелят да си изкажат професионалното мнение, че далаверата с ваксините ще отиде по дяволите. Някой може ли да обясни, какъв интерес имат тези хиляди лекари в световен мащаб, които твърдят, че Ковид-19 е грип и не са необходими никакви извънредни мерки? И защо проф. Мутафчийски си смени рязко мнението в рамките на две седмици?

    Коментиран от #27

  • 25 Алфа Ромео

    14 19 Отговор
    Професоре не говорете така, започвам да се притеснявам за живота и здравето ви...
  • 26 Бай Ганьо

    32 5 Отговор

    До коментар #8 от "ВирОсолог":

    Тестовете са ФАЛШИМЕНТО❗ Ама парите, които се плащат за тях СА ХАРАБИЙСКИ. :-)
  • 27 ПКП

    27 3 Отговор

    До коментар #24 от "Стига де...":

    Мутафчийски си сменя мнението, защото се води по акъла на ГЕРБавите ТУЛУПИ.
  • 28 Бай Айдън

    17 8 Отговор
    Вирусчето ще изчезне, както се и появи изневиделицата.

    Коментиран от #34

  • 29 Грую

    16 7 Отговор
    А бре професоре как ще краднат безнаказано ако няма страх от нещо? От Партията, от партийния секретар, от МВР-то от вируса сега. Едно време беше приказката "Страх-лозе пази" , а сега е "Страх - власт пази" , "Страх крадено пази" !
  • 30 Мислещ

    14 3 Отговор
    Да, вече дори Фаучи - един от топ-медицинските фашисти го казва. Сега е казал, че при над 35 цикъла (Не знам какво означава това, но който разбира и се интересува, нека потърси в Гугъл) тестовете ще са фалшиво позитивни.
  • 31 Борил

    32 8 Отговор
    Свалям шапка професоре! Вие сте един от малцината, които смеят да кажат истината!
  • 32 ПСР

    15 6 Отговор
    Професорът,с моите уважения,е специалист по УНГ-онкология.

    Коментиран от #48

  • 33 Истина е за симптом "чуждо тяло",

    11 18 Отговор
    Все едно топка заседнала на гърлото.А тоя професор сега изпълзя, смял се бил, толкова и работи, ами при него да ходят да,се лекуват, щом се слага разбирач, аз не бих, изглежда кукумицин
  • 34 Най-вероятно,

    11 3 Отговор

    До коментар #28 от "Бай Айдън":

    Всяко начало си има и край
  • 35 плевен

    10 17 Отговор
    А когато този дъртият се зарази, ще го приемат с предимство във ВМА. И кръвна плазма ще му дадат без проблем.
  • 36 Вирусолог

    25 8 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    Ковид 19 ще изчезне, когато изчезнат " тестовете"!! Когато се удари " тестовата мафия"!! Фирмите, които внасят тия фалшификати са приближени на " героят" Муфтаджийски???!!!
  • 37 gtrtg

    5 25 Отговор
    По какво си професор бе байно. По старческо оглупяване? Дай боже всекиму да одъртее и оглупее като теб. По добре е ако не оглупее но на тия години е често . Не се притеснявай.

    Коментиран от #38, #54

  • 38 а ти

    6 2 Отговор

    До коментар #37 от "gtrtg":

    по какво? По слабоумие...
  • 39 Швеция

    7 2 Отговор
    е разделена на 21 провинции (län). В трите най-големи и най-гъсто населени от тях (Stockholms län, Västra Götalands län и Skåne län) живее около 50% от населението на Швеция. Именно в тях са 50% от общия брой регистрирани случаи и 60% от смъртните случаи. Още ли не виждате връзката между мащаб на разпростране името и гъстота на населението?!
  • 40 Швеция

    1 2 Отговор
    * мащаб на разпространението
  • 41 Всичко се прави за пари

    19 3 Отговор
    Най после някой нормален да се изкаже🤔 щото от тия ПСР тестове някой направи милярди, там се крие разковничето , кой произвежда ПСР тестове а кой??????
  • 42 ТОЧКАТА

    7 1 Отговор
    ха още едно мнение за ,,ПАПАЯТЕСТА,,,!!!!!!!...То и сок папая прекаран през ПСР показал наличие на виръс!!!!!врътката е ,,полимеразната верижна реакция,,,
  • 43 Ъхъ

    11 3 Отговор
    Това със генерирането на страхове го кажете и на религиозните , страхът от неизвестното носи най-големите поражения на човешкото здраве , втълпяването на страх, трябва да се криминализира и всяка религиозна реч със съдържание, което призовава към страхове, да се обяви за престъпление
  • 44 STUPID-19

    5 15 Отговор
    Професор болен от STUPID-19!
    Колкото повече се разраства STUPID-19 сред населението, толкова повече нараства смъртността при COVID-19!
    Китай с население около 1,5 милиарда, изкорени STUPID-19 в главите на населението и победи COVID-19!
  • 45 биббо

    6 13 Отговор
    още един изпаткал всевдопрофесор
  • 46 Политолог

    4 14 Отговор
    Значи кво, само 8% от ПСР-те са верни😂 Интересно защо целият свят продължава да разчита на тях🤔 Значи като почнат да се изказват такива овехтели специалисти, които са завършили по времето когато аспиринът беше лекарство за всичко и започва да ми прекъсва телевизора...
  • 47 Защото

    9 1 Отговор

    До коментар #20 от "Като са им толкова добри резултатите":

    За тях това са маловажни новини.Лекарите си действат,здравите си работят ,паника няма.Животът продължава в Швеция като по старому.

    Коментиран от #49

  • 48 Ха ха

    7 2 Отговор

    До коментар #32 от "ПСР":

    Казваш,щом не е коремен хирург,не разбира от бацили.Браво.
  • 49 Даа...

    3 2 Отговор

    До коментар #47 от "Защото":

    Какво викаш - няма информация, няма проблеми. Ами супер, да ни е честита Северна Корея в Европа.
  • 50 стоян георгиев

    4 8 Отговор
    тоя като че живее в момента на луната!!!!докторе, в момента е пълно с болни и много умират.тия истории да сме спокоини няма как да минат.да те сбара теб в по-тежка форма и да ти вика някои отстрани спокоино е висша форма на безочие!чудя се откъде се пръкват тия мангъроподобни?изкарвам вируса в момента.преди три дни бях в пирогов и смея да твърдя че е ужас там,а все още има хора да обясняват как трябвало да сме спокоини и че вируса бил измислен!особено е гадно когато тва го говорят лекари!
  • 51 Браво

    6 1 Отговор
    Най-после някой да ни преведе, какво пише на сайта на СЗО.
  • 52 ПЕНКО

    1 5 Отговор
    БЪЛГЕРИЯ С --- 5 000 ПРОФЕСОРЧЕТА --И 3 000 - ДНА АРМИЯ !?!?!? АРМИЯТА СИ СЛУЖИ --- ПРОФЕСЪРКОВЦИТЕ СИ ПОЛУЧАВАТ НАРОДНИТЕ ПАРИ И ПРОФЕСЪРКИТЕ СЪЩО ...--- НО И ДОЦЕНТЪРИТЕ , ---А АСИСТЕНТЪРИТЕ - "НА РЪКА " !!!!! НЯМА НИКАКВА ФАЙДА ОТ "НАУЧНАТА "ФАЛАНГА"- САМО ЗАГУБА ЕДНА В ДЖОБОВЕТЕ НА ... ПРИФИДРЪНКЪРИТЕ / ДА СВАРИМ ЖИВИ МАЙКИТЕ ИМ /!?!?

    Коментиран от #53

  • 53 Циганка

    5 0 Отговор

    До коментар #52 от "ПЕНКО":

    Не е проблемът в професорчетата , а в ПЕНКО-вчетата.Неграмотни, неумни, бездарни.
  • 54 Ася

    8 2 Отговор

    До коментар #37 от "gtrtg":

    Наскоро професор Чалъков, когото наричаш "байно", спаси живота на три годишната ми внучка...
    Така че човек е хубаво да си мери приказките, когато се изказва по нечии адрес.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Дух

    0 2 Отговор
    Глупости на търкалета. Ама много глупости на търкалета. PCR е много точен (признато в целия свят). Доказано и от личен опит. Единият ми син през юли се зарази (на футболен мач или в дискотека). Подаден на паниката - тествах него и цялото ми семейство (общо 4 човека) в три различни лаборатории ( без да знаят една за друга). Навсякъде той излезе положителен, а другите за щастие навсякъде бяхме отрицателни). Готов съм да споря с този "професор" и който излезе прав другия да си скъса дипломата (моята е инженерна).
  • 58 Дух

    1 1 Отговор
    По случайност работя за Шведска фирма. И ако мислите, че в Швеция няма ограничения - се лъжете жестоко. Всички мои колеги, които не са пряко в производството работят от вкъщи. Всички оперативки, срещи и др. са онлайн. Забранено е човек от офиса да ходи в завода. Това че мерките не са задължителни, не значи че не спазват. Там не е и необходимо мерките да са задължителни. Например няма глоба ако в боклука хвърлиш стъклена бутилка, но не познавам човек който да не си събира боклука разделно и да носи стъклото на 2-3км от вкъщи за да го изхвърли в правилния контейнер. Всички в Швеция отчитат като грешка че не са приложили мерки от начало и доста възрастни дадоха фира. Отделно, Шведите живеят с много по-малко социални контакти в сравнение с южните страни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове