Last news in Fakti

12 Ноември, 2020 10:20 6 443 34

Христо Иванов: Пеевски беше създаден от царя, БСП го нахрани и разцъфна при ГЕРБ

  • христо иванов-
  • демократична българия-
  • делян пеевски-
  • дпс-
  • герб-
  • сараите-
  • бойко борисов-
  • лустрация

''Не може да се мине без лустрация към хора и събития преди 89-та година'', смята съпредседателят на ''Демократична България''

Христо Иванов: Пеевски беше създаден от царя, БСП го нахрани и разцъфна при ГЕРБ - 1
Кадър: ''Честно казано с Люба Кулезич''

''Връхчето на айсберга е в Сараите. Бойко е обслужващ персонал. Талантлив, но заменяем. В политиката те изтикват, слагат ти етикети. Ние сме готови за дълга борба. Въпросът е дали имаме рецепта как тази хунта да я демонтираме. Едно е да викаш „Оставка“, а друго е да знаеш как да демонтираш тази адска машина на корупцията. Това заяви Христо Иванов, съпредседател на ''Демократична България'', в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич, което се излъчва по ТВ Евроком.

''Имаме ли ние критична маса от политически формации, които не просто да говорим за Шиши? Изчезна темата. Тя не е много удобна. Преди избори не е много уютно да си във фокуса на недоволството. Колко политици смееха да поискат оставката на Гешев?'', запита Иванов.

''Борисов и ГЕРБ трябва да бъдат разкарани от властта. Но този модел трябва да се демонтира. ГЕРБ е слизал от властта, но Пеевски е оставал. ГЕРБ се върна и Цацаров и Пеевски останаха'' допълни той.

''Пеевски не се появи при Борисов. Той беше създаден от царя, нахранен от БСП. И разцъфна при ГЕРБ. Той съвсем не планира да приключи с кариерата. Трябва да има рецепта за демонтаж. Ние в ''Демократична България'' я имаме. Не е лесно. Трябва да се направи смела конституционна реформа. Трябва да премахнем Специализирания наказателен съд и прокуратура. Политици трябва да имат смелостта да вдигнат ръчичката за реализиране на всички промени в прокуратурата'', поясни съпредседателят на ''Демократична България''

''Трябва са се поеме ангажимент пред избирателите. Ние предлагаме конкретни форми на взаимодействие. Представихме своята платформа'', отбеляза Христо Иванов.

В „Отровното трио“ са трима души. Тяхно право е да се занимават с политика. Не е моя работа да давам оценки. Уважавам усилията на Триото по организиране на протеста. Те проявиха впечатляващо упорство. Ние сме насочени към партньорства. Даваме конкретни платформи, за да гарантираме честността на изборите'', заяви още той.

''Върхушката на ДПС са неотделима част от най-дълбоките корени на този модел. Не е достатъчно да отстраним ГЕРБ и Борисов от властта. Това е необходимо, но не достатъчно условие. Трябва да се мине през отстраняване на ДПС. Не може да се мине без лустрация към хора и събития преди 89-та година. БСП как си представяме да бъде част от това усилие?! Ние трябва да сме готови да наричаме нещата с имената им. Да знаем, че ще водим дълги борби'', добави лидерът на партия ''Да, България'', която е част от обединението ''Демократична България''.

Цялото интервю на Люба Кулезич с Христо Иванов можете да изгледате след 50:27 във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    28 5 Отговор
    Само една силна Партия на протеста може да изрине от Партийния дом БКП (БСП,ДПС, ГЕРБ)

    Коментиран от #14

  • 2 2323

    12 3 Отговор
    В една друга медия се тиражира новината, че Корнелия се спазарила с ББ, тя да е следващия премиер след изборите на пролет, а ББ да е президент. Един вид се съюзили срещу Радев. Вярно ли е?

    Коментиран от #4

  • 3 От сарайте

    8 7 Отговор
    А кой изгони 500 000 турци 1989? Сега ще ви е...

    Коментиран от #15, #26

  • 4 барабус

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "2323":

    Вече нищо не може да ни учуди по нашите ширини.
  • 5 111

    8 3 Отговор
    Тези които дават по мейнстриим медиите няма да работят за България. Те са платени играчи на световните кукловоди.
  • 6 Venseremos

    16 17 Отговор
    Пеьовски е продук на СДС нищо общо с БСП. Христо Иванов е на хранилка в,, Отворено общество " забрави как върна ГЕРБ и Пеьовски 2014 г с неговите,, умни и красиви" от протесна мрежа!

    Коментиран от #12

  • 7 Геле

    10 17 Отговор
    Колко началници има Христо Иванов - Прокопиев , Маджо.. още??? То е ясно че е тяхна марионетка и има задача да е в авангарда - да се бъхти срещу властта с цел да я катурне и да дойдат те, за да си оправят проблемите, които всички знаем
  • 8 Бай Ганю обича Азия...

    5 0 Отговор
    И винаги ще е прецакан...
  • 9 zorro

    12 0 Отговор
    Пеевски не беше ли при Илия Павлов и Мултигруп?
  • 10 ke da

    8 13 Отговор
    ХРЕСТО ИВАНОВ Е ЧОВЕКА КОЙТО МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ СЕГАШНИЯ ОЛОГАРХИЧЕН/ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКИ/ МОДЕЛ НА УПРАВЛЕНИЕ ОТ ДС КОМУНИСТИ/ГЕРБ, БСП, ДПС И ПАТРОТИ/ ! ТОЙ Е ЧОВЕКА КОЙТО ИМА СМЕЛОСТТА, ЗНАНИЕТО, И НЕОБХОДИМАТА ПОДКРЕПА , КОЯТО ДА ПРЕМАХНЕ ДОГАН, ПЕЕВСКИ, ДПС И ПОДОБНИ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИЯ И ИКОНОМИЧЕСКИ ЖИВОТ НА БЪЛГАРИЯ! ОСТАВКА !!!
  • 11 един от многото

    10 0 Отговор
    Пеевски многогодишна отровна плевел!
  • 12 Алеко КАН

    12 3 Отговор

    До коментар #6 от "Venseremos":

    А СДС на кой е продукт бре отворко, нали на същата БКП/ДС-комунисти/ ! За една нощ се пребоядисаха от червени лакеи на сини такива! За това говорим, за изчистване от руски шпиони и поставени лица водещи политическия живот в България през последните 30 години! Оствака на Герб, БСП и ДПС , Съд за ДС комунисти!
  • 13 СТАР СДС ар

    16 5 Отговор
    Христо. ЗАЩО не си в НС ????? ЗАЩО след разпада на РБ не се обедини с Радан .а сега си обедини ???.....За да има ДПС повече депутати ...а ти ОПРОПАСТИ близо 300 000 гласа !!!.....ТИ си ПРИЯТЕЛ на ДОГАН и ДП....ОТГОВАРЯИ !!!!!!!!!!!!!!...Хората ви наричат ( теб..Атанасов и ИЛИЯН ВАСИЛЕВ ) - ПЛЮЕЩОТО ТРИО !!!!...Само ПЛЮЕТИ по Б.Б. ...а тои ВИНАГИ е избиран с над 1 000 000 гласа ! ..вие ПО-УМНИ ли сте от НАРОДА ??? Като влезете в НС ...с кой ще УПРАВЛЯВЯТЕ ??????????със ДПС и БСП ???????...НЕ СТАВАТЕ ЗА ПОЛИТИЦИ !!!!!!! Запиши си го на челото - : НАРОДА най-мрази ПЛЮВАЛНИЦИТЕ ...повечи и от противниците !!!
  • 14 ke da

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Прав си , но със следната забележка! За да затвърдим изчистването на ДС-комунисти , е необходимо последователна и упорита работа за превръщането на Бай Ганьо в един по-достоен и демократично цивилизован, правно просветен ГОПОДИН-ГРАЖДАНИН!

    Коментиран от #17, #25

  • 15 Млад

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "От сарайте":

    Извинявай би ли ми обяснил кой ги изгони, аз съм млад и не знам само чета, каквото напишат, тука много пишат, че Русия е много хубава и добра към България, не вярвам тя да го е направила или нейните русофили! Но кой тогава ги изгони и изложи България в 20 век?
  • 16 наско

    10 5 Отговор
    Христовото потекло,както и това на повечето му членове е здраво свързано с комунизъмът.Да почне да лустрира първо себе си.С гребен и ножица.
  • 17 Ке стане

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "ke da":

    когато накараш оня"Последния" да започне да работи друго освен протестант по седенки и кьор софри....И основно се "измие" червеният цвят с всичките му нюанси!
  • 18 Ваня

    6 5 Отговор
    Точно ти ли говориш за обслужващ персонал? Ти който от години обслужваш интересите на Маджо, Прокопиев и да казвам ли още???

    Коментиран от #20

  • 19 А теб ти е гадно

    5 2 Отговор
    Че не си намазал от гювеча
  • 20 Българка

    6 4 Отговор

    До коментар #18 от "Ваня":

    Стига лъжи. Христо Иванов не е имал и няма нищо общо с Маджо. Виж Борисов е бил обслужващ персонал на Маджо и сикаджия
  • 21 ПЕПИ

    5 3 Отговор
    Абсолютно същото се случи и с Христо Иванов - БСП го нахрани и разцъфна при ГЕРБ, но после се върна отново при БСП.
  • 22 Ивелина

    7 4 Отговор
    Кой от кого е създаден не знам, знам само, че лявото в лицето на БСП и дясното, в лицето на изказващия се всеки ден за щяло и нещяло Христо Иванов, не стават за чеп за зеле, та какво остава за опозиция, която да свали властта.
  • 23 Те лявото и дясното се сливат в

    4 0 Отговор
    Кафяво, нали бре, маймундер
  • 24 Оффффф

    3 1 Отговор
    А Иванов от Сорос - голяма разлика
  • 25 Иван4о И

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "ke da":

    Изриване, лустрация за преди 1989 . ... Късно е чадо, мандалото е сложено! (От вица за монах и младеж)
  • 26 Русенец

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "От сарайте":

    Преувеличаваш с много. При т.нар. Голяма екскурзия, от 300 000 турци, напуснали България принудително и отишли в Турция, 150 000 се върнаха. Възродителният процес беше една голяма глупост, защото трябваше да се случи век по-рано, когато съседките ни практикуваха подобни етнически прочиствания, без да са обезпокоявани. Ние бяхме закъсняли, както винаги. В 20 век такива неща не се толерираха. Виновен е Мидхат паша, който след освобождението е надъхвал с пропаганди турското население в България да не се прибира в Османската империя, защото са родени тук и тук е тяхната бащина земя. Така Османската империя успява да остане захваната с едно пипало за Европа и Балканите. Затова сме на това дередце сега.
  • 27 Габи

    1 1 Отговор
    А пък ти Ицо беше създаден от Прокопиев
  • 28 Ани

    1 1 Отговор
    Леле Иванов колко лесно забравя откъде е тръгнал и той… И той беше политически продукт на задкулисието ама сега чете морал
  • 29 Виждам

    0 0 Отговор
    Няма да стане..на един човек или една власт зад чийто гръб стоят всички грехове тридно ще се смути като го посочиш с пръст и му кажеш да се засрами и махне...най много да се разсмее
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Васил

    4 0 Отговор
    Всичките му приказки на Христо Иванов са как трябва да маха хора и съдилища в събедната система, и то само защото са неудобни на неговите олигарси.
  • 32 Е дин

    0 0 Отговор
    Христо, да поговорим за Маджо.
  • 33 Иванов

    3 0 Отговор
    Аман вече от глупостите на Христо Иванов! Че Пеевски е сянката зад управляващите - така е, но защо Христо Иванов не каза и една думичка за Иво Прокопиев например? Явно защото слуховете, че Прокопиев финансира Христо Иванов са верни!
  • 34 Дарко

    0 0 Отговор
    Христо Иванов е кукла на конци на олигарха Иво Прокопиев.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове