Last news in Fakti

21 Ноември, 2020 12:34 4 204 46

Шефът на пловдивската болница: Липса на човещина е големият проблем в ситуацията

  • умбал свети георги-
  • умбал свети георги пловдив-
  • свети георги

В социалните мрежи се разпространи клип на двама тежко болници пациенти, чакащи на стълбите на входа

Шефът на пловдивската болница: Липса на човещина е големият проблем в ситуацията - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Първо искам да изкажа съболезнования на близките на починалите. Второто, което е, че всичко друго бихме могли да приемем, но в един момент липсата на човещина и липсата на отношение към пациенти, това е големият проблем в цялата ситуация, това е непростимо. Поради тази причина 7 души ще бъдат засегнати след проверката. Петима са уволнени, а двама са с последно предупреждение. Това коментира директорът на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив проф. д-р Карен Джамбазов в ефира на бТВ.

Преди дни скандално видео показва как преди това двамата мъже чакат за настаняване пред сградата, единият - на кислородно дишане, а другият - легнал на стълбите. Те са преносочени от Инфекциозната клиника, където са лекувани предишните дни.

Няколко часа по-късно двамата издъхват в клиниката, която от скоро е трансформирана в отделение за долекуване на пациенти с COVID-19.

"Тази проверка не представляваше писмена проверка, а и проверка по телефон. Няма нищо подсказано, ние сме преценили каква е основната вина на тези хора. Ние като ръководство взимаме тези мерки, разбира се и другите власти . Прокуратурата и ИА "Медицински надзор" продължават с проверката си и ние ще се съобразим с всички факти. Дали аз ще съм директор или не важното е да се върши работата. УМБАЛ "Св. Георги" не отказва на никого прием и лечение. Тези пациенти са били приети, но ние се опитваме и на други пациенти да осигурим грижа, затова е било нужно да бъдат преместени. Вече въпросът е как и по какъв начин са били преместени", допълни проф. Джамбазов.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маргинал

    44 6 Отговор
    Липсата на ОСТАВКА е проблема. После всичко останало.

    Коментиран от #30

  • 2 Българка

    41 5 Отговор
    А оставката на шефа подадена ли е ? А заведени дела към вожда, здравния министър и образователния има ли? Говорим за тотален колапс в здравната система и умишлен геноцид, дори само от бездействието на страхливите властимащи. Това е престъплени по НК. Само с човещина не се лекува, макар, че е нужно

    Коментиран от #13

  • 3 Перо

    33 5 Отговор
    Този трябваше вече да е в ареста за безхаберие и виновно причиняване на смърт на двама пациенти,като и ботоксовия селянин-министър за налудничавите заповеди,водещи до геноцид на населението! Потърпевшите трябва да заведат дела срещу двамата отговорни за състоянието на лечебното заведение!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Щом

    19 2 Отговор
    в една такава тежка и нова ситуация няма поне малко човещина , племето е обречено на доизживяване !
  • 6 Бат Бойко крадеца на детски

    8 2 Отговор
    Аз обичам хората и искам да са добре!
  • 7 georgi

    32 2 Отговор
    А дали за родителите на въпросния шеф ще постъпят така?дали кмета на Пловдив ще седи и чака да го приемат.милия които е свалил 20 кг толу...... .долни мерзавци .Последникте 11 години Герб скапаха всичко до което се докоснат
  • 8 Кви хора?

    16 0 Отговор
    Липса на доброта липсва. Доброто на тоя свят става мит. Злото е превзело всички етажи на властта по целия свят. Злото иска тотален контрол над човека покрай целия свят. Но ако доброто управляваше целия свят нямаше да се стигне до тук. Хората досега да са напреднали с 60 години напред. Вече да сме имали повече неща.
  • 9 БАЙ Х@Й

    9 4 Отговор
    Защо бързате да плюете човека! Преди дни не осигури ли ДВАМА лекари за един болен ? Е , да ама става дума за бивш футболист сега кмет, ще кажете. Ами няма толкова лекари за всеки пациент!
  • 10 БАЙ Х@Й

    15 6 Отговор
    А как ли се чувства лекар, който е болен в отделението, който знае че има от онова чудо , което изправи за два дни и Тръмп, и Борисов, и Нинова, ама за него не можело! И кротко чака края с поздрава на гладиаторите отправен към Баце!
  • 11 ТаУмВзе

    20 6 Отговор
    Е коя човещина бе? Мутрата спинка сладко с чекмеджето и си джитка със Жипо. Важното е да се Краде. Матряла жив или умрял да плаща.
  • 12 Лекарите са нужни, а не лъжкинята

    16 2 Отговор
    Оставка на областната. Пълно безхаберие от нейна страна. Коконата изтичала в София да лъже и заблуждава в телевизията. Махнете я, лекарите да работим на спокойствие.
  • 13 Густо Майна

    6 6 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Знаете ли, когато разбрах за този случай в "Св. Георги" ми стана тъжно именно за шефа! Най-голямото светило в УНГ на Балканите е този човек! Единственият може би шеф на голяма държавна болница, който напълно оправдава многохилядната си заплата (а повярвайте на него едва ли му е основна цел - в клиниката му няма часове за половин год. напред), като е свалил задълженията на дружеството с десетки милиони левове!!!

    Коментиран от #24

  • 14 Колко пари

    5 1 Отговор
    взима? 40-50-50 хил. лв.?
  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 2 Отговор
    Вчера ме изнасилиха 2 психопата. И сегa лежа в леглото. Светът се управлява от психопати

    Коментиран от #19

  • 16 Пловдив

    6 3 Отговор
    Бойко и министърът на здравеопазването трябва да поискат оставките на областната и директорът на болницата. Стига лъжи
  • 17 Не си затваряйте очите

    8 2 Отговор
    Трябва да има оставки, на областната. Изгонили шофьора на линейката. Подигравка с бълг. Народ. Бойко искай оставка на виновната за хаоса в Пловдив
  • 18 любопитен

    3 0 Отговор
    Ние ........ние ..........ние . Но , кои сте тези Ние ??? Избягване на лична отговорност , криейки се зад КОЛЕКТИВНАТА отговорност ! Полиционерите говорят в същия дух ...... ние .........ние ........ ние !!! ТЕ - организирана престъпна група - в НАК. ЗАКОН се тълкува по-строго от от самостоятелна проява !
  • 19 Град Козлодуй педала

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Браво на момчетата утре пак
  • 20 И по-точно?

    11 2 Отговор
    Не е лошо да съобщят каква е конкретно вината на всеки един от уволнените.Човек по човек. Защото всичко друго си е бла, бла, разтягане на локум. Със сигурност причината е съвършено различна и тези уволнените са си просто изкупителните жертви. Защото иначе, други глави трябва да паднат, а тези другите глави са явно безценни.
  • 21 КОМЕНТАР

    7 2 Отговор
    Липсато на човещина в правителството и неговият тартар,,Чекмедже бандит"е първопричината за всичко хората гледат слушат и мислят ,,ОСТАВКА"НА ДЕБИЛА МУТРА !!!!!!
  • 22 Trзц

    7 1 Отговор
    Индианците виновни, вождовете светци
  • 23 Да я уволняват

    9 2 Отговор
    Оставка подават директор и областна. Благодарение на тяхната организация в Пловдив е ад. Бойко да не си затвара очите, също и винистъра. Какво като са от Герб. Оставка.

    Коментиран от #25

  • 24 Българка

    13 0 Отговор

    До коментар #13 от "Густо Майна":

    А гръбнак този шеф има ли, или само голяма заплата и знания? Защо се е съгласил да отваря ковид отделение, след като е очевидно , че няма нито оборудване, нито персонал, дори носилки няма? Не е ли съучастник в престъпление?
  • 25 Българка

    9 0 Отговор

    До коментар #23 от "Да я уволняват":

    Бойко няма очи, няма лице, той е престъпен з@дник и е главният виновник за ставащото
  • 26 ТАКА ЩЕ Е

    11 2 Отговор
    КАКВИ ДОКТОРИ? ПОВЕЧЕТО СЕ ПРЕВЪРНАХА В ЧИНОВНИЦИ И ТЪРГОВЦИ - БАКАЛИ, ГЛЕДАТ САМО ПАРАТА И СЕГА НЯМА КОЙ ДА ЛЕКУВА!

    Коментиран от #32

  • 27 МАНГЪР АБВ

    2 7 Отговор
    ВСИЧКИ МЪРЗЕЛИВИ И НЕКАДЪРНИ ДОКТОРИ СА ОТ БСП! ЧАКАЙТЕ ДА ВИ ЛЕКУВАТ! - "УЧИ МАМА ЗА ДА НЕ РАБОТИШ!"
  • 28 ГЪРНЕВСКИ

    2 0 Отговор
    човещина - след като умре и последния герберозавър
  • 29 Учуден

    11 1 Отговор
    Убиваш човек - уволнение??? На всичкото отгоре уволнени са санитарки и шофьори вместо директора на болницата. Трябва директора и шефа на отделението вече да са в затвора с доживотни присъди и осъдени да заплатят обещетения минимум 200 000 лв на починал!

    Коментиран от #31

  • 30 Лекар от МБАЛ - Пловдив

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Маргинал":

    Тоя " професор" / произведен на килограм/ Джамбаз, милионер да не се прави на умряла лисица,ами да се маха!! Ало, Каскета!!Що не го подхванеш?? Това е ДЪРЖАВНА болница!! Собственикът бил Министъра!! Що не подхванеш и него??
  • 31 АКО УВОЛНЯВАТ

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "Учуден":

    ТО ТАКА ЩЕ ОСТАНЕМ БЕЗ ЛЕКАРИ. ИМАЛО Е ДЕЖУРЕН ЛЕКАР И ДРУГИ - НА СМЯНА. ЩОМ НЕ СА СИ ГЛЕДАЛИ РАБОТАТА - ДА ГИ САНКЦИОНИРАТ.

    Коментиран от #46

  • 32 Паметлив

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "ТАКА ЩЕ Е":

    Превърнаха ги след 1989г. " ДЕМОКРАТИТЕ" от СДС, НДСВ,ДПС и като капак- Боко Тиквата!! Сега стана ли ти ясно бе тиквенико??

    Коментиран от #35

  • 33 голям

    1 4 Отговор
    страхотен професионалист,спаси ми живота преди няколко години
  • 34 a bee

    1 1 Отговор
    Вместо пет години здравни вноски да
    сменя на " Човещина " ?????????
  • 35 a bee

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "Паметлив":

    Кой си :с бюсть на Цезарь или закачен портреть пред мавзоля на Ленин а ? Иде реч за 21ви век беее ! Пак не разбра ?
  • 36 иво

    9 0 Отговор
    Оставки,съд и стотици управляващи калинки-в затвора.Това е най-важното.Когато препълним затворите с политици,олигарси и магистрати нещата ще придобият по-нормални граници.Трябва да се започне от премиера-мутра и да се кара по цялата верига.Без катарзис България е обречена.

    Коментиран от #42

  • 37 Санитар

    4 1 Отговор
    Половината колеги са злобари,интриганти,алкохолици и почти всички пушат като наркомани.Едни и същи грешат постоянно.Това не са болници а лудници
  • 38 Тиквун

    6 0 Отговор
    Тая му...тра дето бил шеф на Пловдивската болница бил милиардер? Според вас как се става такъв? Съд и разстрел за такива!Това което правят се казва геноцид!
  • 39 Аз40

    3 0 Отговор
    Примерът с тези оставки е как не трябва да функционират ш...ните институции. Затвор за отговорните, не оставка!
  • 40 Петя

    2 0 Отговор
    А защо само оставки? В нормалните държави се издават присъди и се лежи в затвор при сходна ситуация!

    Коментиран от #43

  • 41 Бяла м

    3 0 Отговор
    Тоя там за какво е, за лукова глава ли? Каква му е организацията на работа!?
  • 42 Мъдрецът

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "иво":

    Когато няма ВЪЗМЕЗДИЕ за виновните,няма СПРАВЕДЛИВОСТ!! Когато няма справедливост,няма морал!! А нация без морал- няма БЪДЕЩЕ!!!
  • 43 Каскета

    0 1 Отговор

    До коментар #40 от "Петя":

    Оставки,затвор?? Тук е България а поговорката гласи: " Всяко чудо за три дни!! Ясно??
  • 44 Мъдрецът

    1 0 Отговор
    Когато няма ВЪЗМЕЗДИЕ за виновните,няма СПРАВЕДЛИВОСТ!! Когато няма справедливост,няма морал!! А нация без морал- няма БЪДЕЩЕ!!!
  • 45 Каскета

    1 0 Отговор
    Още в понеделник Тиквата,Слагача / министър/ и Джамбазов при мен!! Няма да повтарям два пъти!! Ясно??
  • 46 Лекар от държавна болница

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "АКО УВОЛНЯВАТ":

    По- добре без лекари, отколкото " лекари" безхаберници и Директор и Министър-некадърници!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове