Last news in Fakti

25 Ноември, 2020 12:34 2 233 8

Без лимити за направления за PCR изследвания

  • pcr изследвания-
  • pcr тест

Подписват анекса към Националния рамков договор

Без лимити за направления за PCR изследвания - 1
Снимка: БГНЕС

Днес се очаква да бъде подписан анексът към Националния рамков договор между Българския лекарски съюз и Националната здравноосигурителна каса, обяви председателят на лекарската организация д-р Иван Маджаров.

В текста ще бъде записано, че личните лекари ще издават направления за PCR тест при наличие на два симптома, съобщи БНР.

От Българския лекарски съюз са категорични, че няма да има лимити за направления за PCR изследвания, съобщи още д-р Маджаров:

„Ние няма да подпишем никога лимити за направления за PCR. Най-вероятно днес ще го подпишем. Там е записано, че влиза в сила от 1 ноември, независимо, че се подписва толкова късно“.

От БЛС не са доволни от начина на водене на преговори с Националната здравноосигурителна каса, съобщи д-р Стоян Борисов - главен секретар на организацията:

„Всичко това ни дава основание в Управителния съвет да обсъдим възможността да искаме оставки на управителя на Здравната каса“.

От Националното сдружение на общопрактикуващите лекари подготвят протокол за терапевтично лечение за извънболничната помощ, каза председателят на съсловната организация доц. Любомир Киров:

„Много се говори, че общопрактикуващите лекари нямат протокол за поведение и за лечение. Как да има протокол, когато няма яснота какви са правилата? Ние сме се концентрирали и подготвяме протокол за терапевтично поведение в извънболничната помощ“.

От Българския лекарски съюз още веднъж настояха антигенните тестове да се приравнят на PCR изследването.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 докер

    6 1 Отговор
    Значи е дошла пратката с бракуваните тестове от Корея.
  • 2 аре беее

    3 4 Отговор
    какво става в София пред МС - това са новини а не това с тези клечки дето сте лапнали като ..................

    Коментиран от #4

  • 3 Оборотът на тестовете

    1 0 Отговор
    Надвишава оборотът на парите за лечение. Има да стоят хора по стълбите и да псуват не когото трябва...
  • 4 излизам и аз

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "аре беее":

    Само достойните жени протестиращи не носят маски и пищят с пълни гърла ОСТАВКА, мъжете са се забрадили като кадъни.

    Коментиран от #5

  • 5 забраденият

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "излизам и аз":

    Довечера, като се прибереш, ще спиш на черджето пред вратата.
  • 6 Тодоров

    4 1 Отговор
    Значи нашето лекарско съсловие вече знае, че PCR-тестовете, създадени от д-р Кристиан Дростен, виросулог в клиника „ШАРИТЕ“ – Берлин, са напълно НЕНАДЕЖДНО СРЕДСТВО за откриване на инфекцията COVID-19. И оттам напълно СГРЕШЕНА СТАТИСТИКА. Това го разбраха в Германия и много бързо си оправиха статистиката и заболеваемостта от CIVID-19. COVID-19 е точно толкова опасно заболяване, колкото и сезонен грип, а коронакризата трябва да се преименува в „корона скандал“. Доц. Кунчев се изцепи, че НОЩ сравнявали мерките срещу COVID-19 с тези в Испания, Франция и Италия. Защо не ги сравнят с Германия ? За мене е ясно защо - НОЩ вървят много назад след събитията, блокират Държавата по политически сметки преди избори, политическа некадърност в управлението на България и ДЪЛБОКО СЪГЛАСУВАНИ икономически и корпоративни интереси в национален и европейски мащаб.

    Коментиран от #7

  • 7 Опасен е

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Тодоров":

    Колкото при обикновен гpип ама друг път.
    Опасността може да не е толкова голяма за всички, но за някои е огромна Това че 80% не разбират даже, че са носители останалите 15% го карат като лека настинка 4.5% го карат тежко 0.5% умират прави вируса много по- страшен от един грип защото се разпространява мълниеносно през без симптомите или леко болните и стига до милиони. Вируса е опасен не защото е много смъртоносен, а защото е неконтролируем Такъв ефект няма как да се постигне с обикновен грип макар че статистически той може да предизвиква усложнения в много повече хора. 0.5% ат 7000000 са 35000 за България.
    0.5% от 7000 000 000 са 35 000 000 за света. А ако процента не е 0.5%, а е 5%.
    Кое е приемливото ниво на жертвите. Ако ти или твоите близки са в тези бройки тогава дали е безопасен?
  • 8 геноцид бойков

    1 0 Отговор
    Без лимити за направления за PCR изследвания - АЗ ТАКА ГО РАЗБИРАМ И ТАКА И ЩЕ СТАНЕ ..... ЛИМИТИ НЯМА ДА ИМА , НО И НАРПАВЛЕНИЯ СЪЩО !