Last news in Fakti

30 Юли, 2021 06:31 2 276 14

България отмени задължителните PCR тестове за ваксинирани руснаци

  • руски туристи-
  • pcr тест-
  • рискова зона-
  • ваксинирани

Русия е определена като държава, която попада в оранжевата рискова зона

България отмени задължителните PCR тестове за ваксинирани руснаци - 1
Снимка: Shutterstock

Българските власти отмениха задължителното PCR изследване за коронавирус за руснаци, които са били ваксинирани срещу COVID-19 със „Спутник V“. Това съобщиха от пресслужбата на българското министерство на здравеопазването в отговор на искане на ТАСС.

„В съответствие със заповедта на министъра на здравеопазването в България от 29 юли са въведени временни противоепидемични мерки. Русия е определена като държава, която попада в оранжевата рискова зона“, са заявили от ведомството пред руската агенция, съобщи агенция „Фокус“.

„Лица, пристигащи от този район, могат да бъдат допуснати до територията на България само след представяне на един от документите: валиден цифров сертификат за ваксинация срещу COVID на ЕС или подобен документ, показващ данни, съответстващи на сертификата на ЕС [за ваксинация], отрицателен PCR тест резултат, извършен 72 часа преди пристигането в страната или отрицателен антигенен тест, извършен 48 часа преди пристигането в страната“.

Съгласно заповедта на Министерството на здравеопазването списъкът на признатите в България ваксини е съставен от девет лекарства, включително „Спутник V“.

Според руската агенция броят на ваксинираните е надхвърлил 2 милиона и към момента е 2 001 777 граждани, около 985 хиляди от които са получили втората доза. В България извънредният епидемичен режим е удължен до края на август.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митко

    14 13 Отговор
    Абе тия си правят каквото искат !!! В Русия толкова много положителни случаи те ги слагат в оранжевата зона , супер хаотични решения
  • 2 Роко

    19 12 Отговор
    Нема такава държава. Дори в Русия са пропищяли от ниската ефективност на Спутник страната е залята от нова вълна на вируса (по смъртоносен щам) и наште идиоти пускат недоваксинирани без тест. И това за да може псевдо хотелиери и ресторантьори да си напълнят гушите. Пък българския народ кучета го яли
  • 3 юсуф

    7 15 Отговор
    ам червения генерал командва сега
    той си е чист фатмак /помак де
  • 4 хмм

    9 8 Отговор
    Никакъв ковид няма. Изнудват хората да се бодат с отровата.
  • 5 Окупационен фонд

    5 12 Отговор
    "Както преди Освобождението и през неговото време не можеше да се намери българин със спокойна съвест да мисли, че Русия воюва с цел да ни присвоява отпосле и да създава своя „Задунайская область”, - тъй и сега, след тия документи, не вярваме, че би се намерил такъв развален българин, който да не признава, че Русия е държавата, която се стреми да ни завладее, че тя е която със своето неприятелство, ли по-.точно коварно приятелство, спира нашето развитие, закрепване, напредване. Приятели на руската политика и нейните поддържатели, след всичко това, могат да бъдат само националните предатели, зацапаните в разни комплоти, бунтове, убийства, неравноправни договори/!/, хранениците на Русия. Но истинските българи не могат да бъдат приятели на Русия, нито да приемат нейната коварна политика...”
  • 6 хмм

    7 3 Отговор
    Ще направят така че само инжектираните да имат права. Задава се световен геноцид с инджекции. Боцкане докато не те уморят и после по новините ще казват че умрелите са от новия щам.

    Коментиран от #7

  • 7 Доцент Мангъров

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "хмм":

    Щом си почнал ще има боцкане до самия край. Сега казват, че при 3-та доза става на 100% защитеността. Само за година печалбата на Пфайзер и онзи немски турчин е над 70милиарда долара, а и на другите не е много по-малка.
  • 8 Територия

    5 1 Отговор
    В тази територия винаги са живяли само продажници.
  • 9 Реалист 2

    4 2 Отговор
    Вчички мюсюлмани и кириякстефчофчоff - ци се изредили да плюят Русия, бе ! 😀
    Само дето, Унгария, (където са разрешени всички ваксини) , правителствените данни са, че най-малко нежелани странични ефекти има след ваксинация със Спутник V.
  • 10 Българин

    5 2 Отговор
    Дано скоро разрешат Спутника и в България. Синята натовска мафия накупи безброй дози оксфордска Астра, точно когато световните медии съобщиха, че Астра-зенеката образува тромби в мозъка.
  • 11 небрежнев

    4 1 Отговор
    В Русия смъртността на 7 дневна база е 784 души починали на ден. При предходния пик на смъртността през Декември достигна 605 починали на ден.
    След около 18 милиона ваксинации, днес смъртността е по-висока от предишния пик, като заразените са по-малко. Явно ефективността на Спутник към сегашния щам е нищожна. Русия е световен лидер по смъртност в момента и то по техни данни! Всякакви отстъпки за руснаци и руската ваксина в момента показват само едно - безотговорно отношение на властта към проблема и вкарване на заразата у нас. Като гледам колко много недоверие има към мерките и ваксинациите у нас, то само господ може да ни опази, защото явно сами не можем, властта е продажна и интереса на руснаци, хотелиери и ресторантьори е над живота на българите.
  • 12 зомби

    3 1 Отговор
    Ваксината не прави никой бесмъртен ,ваксинираните разпостраняват
    вируса, единствено са гмо зомбита ,затова тестове

    Коментиран от #14

  • 13 Гост

    2 1 Отговор
    "Руснаците се връщат
    за тях рахат е тук.
    Нии ще бъдем наковалня
    те ще бъдат чук."
  • 14 Паразит

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "зомби":

    Това е така.. но бих добавил... PCR "теста" Е ваксинация!
    Системата е добре обмислена и не позволяваща пробойни или пропуски. Задължителен "тест" на практика означава задължителна ваксинация.
    Твърдението не е голословно... справка, нета.