Last news in Fakti

4 Декември, 2020 13:33 3 560 14

Младеж, паднал в дълбок изкоп край НДК, осъди Столична община за 180 000 лв.

  • ндк-
  • ремонт на ндк-
  • обезщетение-
  • столична община-
  • падане-
  • изкоп-
  • ров

Момчето е с трайни последици и увреждания от злополуката

Младеж, паднал в дълбок изкоп край НДК, осъди Столична община за 180 000 лв. - 1
Снимка: БГНЕС

Столичната община е осъдена да плати обезщетение от 180 000 лв. на тежко пострадал младеж с трайни последици и увреждания след падане в триметров ров в района на НДК, съобщи правният портал "Лекс". Решението на Софийския градски съд подлежи на обжалване пред апелативния съд.

Инцидентът е станал преди 5 г., когато момчето е 17-годишно. По това време течеше мащабен ремонт на НДК. Около 21:30 ч. момчето се прибирало с приятел. Двамата вървели край паркинга между кино „Люмиер“ и заведението „Планет“ по посока бул. „България“. Движели се по пътека за пешеходци в тревата, утъпкана и обособена от поставени заграждения заради ремонтите. Разделили се за кратко и се разбрали да се чакат на осветения булевард. Преди да стигне обаче, момчето паднало в триметровия ров и изгубило съзнание.

Когато се свестило, момчето позвънило на родителите си, които го прибрали и откарали в болница. Направени са му три операции на крака, но той и до днес не може да се възстанови напълно.

Делото срещу общината е заведено през 2017 г., като поисканото обезщетение е 200 000 лв. Столичната община отрича бездействие и дори твърди, че е налице съпричиняване, защото момчето не е трябвало да върви в този участък.

Съдия Мариана Христова от СГС отхвърля възраженията на общината и приема, че на мястото е имало обособена пътека, но са липсвали осветление и указания за опасност от пропадане в изкопа, за да бъде избегнат инцидент. Нямало е как момчето да предвиди и предотврати падането. Отчетени са и тежките последици за младежа.

"Като най-значими при определяне размера на обезщетението, съдът определя трайните последици от травмата и настъпилите множество значими усложнения, независимо от проведеното лечение. За ищеца е настъпила инвалидизация поради трайно променената конфигурация на лявата глезенна става, с нарушена костна структура на големия пищял в ставната му част. Трайно изменена е походката", пише в решението на СГС


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    8 6 Отговор
    180 000лв да му дадат, сигурно ще е куцо за цял живот!

    Коментиран от #5, #8

  • 2 Си ган

    19 1 Отговор
    Абе като си виновен барем си трай.....какво има СО да спори.

    Коментиран от #4

  • 3 Уауа

    21 4 Отговор
    Нали се досещате ,че тези пари са от нашите данъци ,няма някой служител да си ги извади от джоба.Така ,че са глобили нас и не тях.
  • 4 АдекватностНяма

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Си ган":

    "Наглостта" е запазена марка на някой. Не мислиш ли, че именно на това повече се нервират хората, не толкова на отклоняването на средства, колкото наглостта и липсата на адекватност.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 пройчо

    23 1 Отговор
    "... Столичната община отрича бездействие и дори твърди, че е налице съпричиняване, защото момчето не е трябвало да върви в този участък..."*****Демек--нарочно е паднал и се потрошил?....Фандъковщини!!!
  • 7 Врачка.

    4 19 Отговор
    Работата е ясна двете наркоманчета докъто прескачат огражденията на обекта за да могат да се дрогират вътре на спокойствие едното пада от оградата и си счупва крачето и какво става в крайна сметка ние данъкоплатците му плащаме парите за които е осъдил общината той продължава да се дрогирва с нашите пари а ние продължаваме да работим....

    Коментиран от #12

  • 8 Българин

    1 7 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Вълкът":

    Ама ще е с 3-стаен апартамент в гъзарския Младост. Нека му е зле
  • 9 Софиянец

    2 10 Отговор
    Тоя е паднал от леглото в алкохолен амок. Сънувал е, че е до НДК. Имаше заграждения. Живея близо. Всеки може да се претрепе когато пожелае и където пожелае. Никой по никакъв начи не може да го спре.

    Коментиран от #11

  • 10 Перо

    4 1 Отговор
    Първата работа на новото правителство е да предложи законодателна инициатива за мерки,никога повече случайници да не попадат във властта и да се премахне колективната безотговорност при осъдени юридически лица и държавата от български граждани и международни съдилища. Зад всяко загубено дело стои виновно лице за чиято некадърност и безхаберие плащат данъкоплатците. Също и прокарването на частни интереси за узаконяване от НС,чрез зависимости,колективна безотговорност и избягване на наказателна отговорност от вносителя,
  • 11 Тошко Славков

    1 5 Отговор

    До коментар #9 от "Софиянец":

    Охоооо аз сьм падьл много пьти и от леглото и под масата ама си стоя в кьщи не минавам покрай ровове 3 метра чи тогаз щяхте да ма уважавате на 1.5 под земята...
  • 12 ерфгхй

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Врачка.":

    Който както я нареди.Аз работя за хубави пари,и вече 12г не плащам данъци и осигуровки.Нещо те е яд ли,чемомчето е гушнало добри пари?Да си ги харчи със здраве.

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гавра

    2 0 Отговор
    200 000 няма да му стигнат за нищо , а цял живот ще е инвалид без работа... Трябвало е да искат поне милион...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове