15 Декември, 2020 08:00 4 132 69

Хотелиерите и ресторантьорите оказват натиск – искат заведенията да отворят за празниците

  • ресторантьори-
  • хотелиери-
  • бхра-
  • заведения-
  • противоепидемични мерки

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация са недоволни от изказването на здравния министър проф. Костадин Ангелов, че противоепидемичние мерки няма да бъдат разхлабени след 21 декември

Хотелиерите и ресторантьорите оказват натиск – искат заведенията да отворят за празниците - 1
Снимка: БГНЕС

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) изразява своето неудоволетворение относно изказването на здравния министър Костадин Ангелов, че и след 21-ви декември мерките няма да бъдат разхлабени, а заведенията към местата за настаняване ще останат затворени. Преди три седмици, когато бяха обявени новите рестрикции икономическият министър Лъчезар Борисов публично обеща на бизнеса, че всичко ще заработи отново, макар и при строги хигиенни и противоепидемични мерки след 3-седмичния период. Това се казва в писмо на БХРА до премиера Бойко Борисов с копие до вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова.

Ето какво още пишат хотелиерите и ресторантьорите:

За пореден път управляващите не изпълняват обещанията и ангажиментите си към бизнеса и откровено подвеждат инвеститорите.

Хотелите и къщите за гости в цялата страна вече имат направени резервации за Коледа и Нова година, а техните клиенти очакват да посрещнат празниците в безопасност в местата за хранене и настаняване. Че именно това са най-сигурните бизнеси и са взели най-строги мерки призна и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. В трудната икономически година, заради мерките за ограничаване на пандемията, двуседмичните празници в края на 2020 г. са единствения шанс за местата за настаняване да оцелеят и да запазят персонала си. Ако сега обаче не бъдат отворени заведенията в хотелите или не бъдат компенсирани от държавата финансово, хиляди хора ще посрещнат 2021 г. на опашките пред бюрата по труда.

Както неведнъж досега БХРА алармира, за персонала и собствениците на хотелите няма предвидени компенсации, тъй като техният бизнес не е затворен със заповед. Но реално не им е позволено да работят, тъй като потенциалните им клиенти няма къде да се хранят на спокойствие. И дори малцината, които все пак решават да почиват, трябва да ядат в петзвездни хотели единствено в стаята си, което помрачава честването на празниците.

В случай, че мерките наистина бъдат удължени и след 21 декември, от БХРА настояваме спешно да заработи схема за компенсиране на собствениците на хотели и заведения, за да се избегнат масови фалити. Според нас финансовата помощ от страна на държавата към хотелиерите и ресторантьорите вече е задължителна и тя трябва да бъде в размер минимум на 30 на сто от оборота за периода на затваряне от предходната година, а за новите бизнеси – на предходния период, в който са били отворени с пълен работен капацитет.

БХРА са категорични, че е задължително да бъдат предвидени и помощи за персонала в хотелите и заведенията към тях, които в момента не могат да се възползват от нито една социална мярка, тъй като се водят работещи, макар и само на хартия. Ние настояваме служителите ни да бъдат подпомогнати със сто процента от дължимата им заплата, а държавата да поеме и всички осигуровки. Ние не искаме да изпратим на улицата стотиците лоялни служители, в чието обучение са инвестирани не само средства, но и ноу хау.

Надяваме се на вашата подкрепа, тъй като сме сигурни, че всеки далновиден политик би подпомогнал в момент на криза структуроопределящ бранш на икономиката, който осигурява препитанието на цели региони и на редица други сектори.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Си ган

    113 29 Отговор
    Стига ревахте бе, а колко от вас плащаха реално на служители те си и не укриваха доходи през годините?

    Коментиран от #12, #34, #64

  • 2 Последния Софиянец

    55 16 Отговор
    Да бе то така става.От днес за утре.Един ресторант да се подготви за работа трябва месец.И резервации се взимат месеци по рано.Тези нищо не разбират.
  • 3 Искат

    37 19 Отговор
    ама няма ! Абсурд !
  • 4 Гост

    82 18 Отговор
    Когато почнат да плащат реален данък и осигуровки тогва ще имат право да изискват какво и да било! Тарикати в сивия сектор сте вие ! Така ние не виждаме нищо от това , че се осигуряваме на цялата сума !

    Коментиран от #26

  • 5 Евентуално

    43 13 Отговор
    догодина по това време !
  • 6 Да кажа

    30 7 Отговор
    Да компенсора държавата заплатите на 100%и бакшишите на 150%.М....даааааа
  • 7 Веднага

    31 31 Отговор
    Да се отварят заведенията и сладкарниците
  • 8 Хахаха

    42 10 Отговор
    Не разбрахте ли, че на ботокса не може да се вярва, той за едни зелени коридори си смени мнението пет пъти за 48 часа

    Коментиран от #23

  • 9 Последния Софиянец

    56 6 Отговор
    Има ли още балъци да вярват в дядо Коледа Борисов? Алибегов,бегай се шиб.й!
  • 10 Боби

    54 6 Отговор
    Ганьо ще се налива по домовете или у село. В Европа затварят, кой ще разреши на толупа да отваря само лъжи слушаме месеци нарад. Остави хиляди хора без препитание потънали в дългове и за още много години.

    Коментиран от #13

  • 11 иванчо

    52 16 Отговор
    Горките !! Няма да могат да си купят новият модел на Бентли !

    Коментиран от #25

  • 12 Просветен илюминат

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "Си ган":

    Не задаваш въпроса си на правилното място.
    И да го зададеш където е необходимо глас в пустиня.
    Светът от край време се управлява по един абсурден начин,който видимо и до днес не се е променил.
    Всички коментари са в стила,вечно недоволни и вечно знаещи и можещи,а в същото това време страдащи и губещи.
    Няма нужда да се опитва да ви разбере човек какво искате и как го искате?

    Коментиран от #16

  • 13 Червен имбецил

    34 5 Отговор

    До коментар #10 от "Боби":

    Баце, аз по магазините не мога да се размина от пълни колички и масово хората пазаруват като за последно, виж по Черния Петък колко пари се потрошиха за глупости, оди пред Джъмбо да видиш що народ чака да си купи безполезни дрънкулки, ти ми говориш за дългове...
  • 14 Един закъсал

    38 15 Отговор
    Заради благото на 20,000 ще убием 100,000.
  • 15 коментар

    40 10 Отговор
    Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) е нещо като българска масонска организация на илюминатите. И кой им е обещавал на 21-и да се променят мерките, че и резервации вече имали! Отговорните фактори бяха казали, че мерките са до определена дата и след тази дата ще се види има ли промяна в епидемичната ситуация. А иначе и на мен много ми се иска да отида на ресторант, или да пътувам някъде...
  • 16 Си ган

    34 9 Отговор

    До коментар #12 от "Просветен илюминат":

    Булгар простака си знае, че по новогодишните празници ще продава храна на цена многократно завишена, ма как ще изпусне тоя келепир....иначе може би има и читави заведения като на Софиянчето дето работят на бяло :)
  • 17 Пфф

    27 6 Отговор
    Те празниците като почнат и чак до Ивановден. Отворят ли ги, средата на Януари пак ще гоним рекорди.
  • 18 ЖСД

    36 7 Отговор
    Али Бегов и хотелиерите , ресторантьорите не са България нали. Те само си гледат техните пари.Нали Баце им намали ДДС подпомага ги с мерки 60/40 с нашите пари от бюджета. Нали искаха паразна икономика. Който не издържа фалира това е.

    Коментиран от #20

  • 19 Софиянец

    26 3 Отговор
    Я да взимат пример от макетата, ще почакат от 6 до 12 месеца. Я какво ни е тихо и спокойно на Витошка, няма анцузи и джуки ;)
  • 20 Последния Софиянец

    23 5 Отговор

    До коментар #18 от "ЖСД":

    Има разлика да фалираш от некадърност или да те фалира насила държавата.Това е комунизъм.В сряда ще правят бензиностанциите държавни.Поредния национализиран отрасъл.Накрая всичко ще е на държавната мафия.

    Коментиран от #33

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Дара

    21 21 Отговор
    Отваряйте всичко, върнете се към нормален живот. Ако вече си спомняте какво е това. За блудите нямат край. Прост народ лесно се управлява.

    Коментиран от #69

  • 23 the truth

    15 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хахаха":

    Принцесата не я интересува, че си сменя мнението по 100 пъти в рамките на 30 мин. Важното е редовно да има посещения от Валдко К, с когото страстно мачкат чаршафите.
  • 24 Истината

    21 4 Отговор
    После все "народа виновен", А ИСТИНАТА Е, че отново и отново, и пак МУТРИТЕ с техните БАРДАЦИ!
  • 25 гарга

    15 9 Отговор

    До коментар #11 от "иванчо":

    Освен че няма си купят Бентли,да ти идва на ум че хората които работят в сектора нама си купят и "тока" за отопление?Не,явно мислиш само как да не си купят Бентли!
  • 26 Ами не се осигурявайте и вие, бе

    5 11 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Завистливко, че да видите! Да видите дефовия, като ви дойдат НАП и инспекция по труда! Като те слуша чивек, всички са диви, само ти бял! И колко си зле, и плачеш, плачеш...

    Коментиран от #30, #32

  • 27 Centurion

    19 8 Отговор
    Нормално е да оказват натиск,и да искат отваряне.Спазвайки някакви мерки не виждам кое им е по опасното от други места ,примерно хранителните вериги.Ако държавата иска да ги държи затворени да им поеме половината от капацитета и да го плати веднага,иначе действията са тенденциозни и дискриминационни!
  • 28 the truth

    5 1 Отговор
    Кар*амаз, Кар*амаз, как съм влюбен в тебе аз! /Ботокс Принцеса/
  • 29 Абе

    18 9 Отговор
    ... ми то затова от държава на 3 морета - 5 милиона останахме : ЗЛОБА и ЗАВИСТ !!!
    В този бизнес работят 400000 предимно Млади хора , помагащи си било в учене , било в Студентство !!!
    Изроди , какво искате ? И те ли да емигрират ?
    Кви мерки , кви 5 лева , я влезте в големите вериги след 16.00 и пак ми говорете за “мерки”!!!
  • 30 Centurion

    14 3 Отговор

    До коментар #26 от "Ами не се осигурявайте и вие, бе":

    То с това осигуряване си е живо набутване.Чиста пирамида!Аз се осигурявам без прекъсване ,и какво от това.Снощи ходих до болницата с критично високо кръвно и трябваше да чакам 20 мин,да ме приемат в спешното.За това време човек може да умре.Та тези осигуровки са за баламите.Те гарантират 300/400 пенсия ако случайно стигнеш до там,или умиране на стъпалата. И понеже хората! в не малка част са на ясно,за това се осигуряват на минимума,да им е по малка загубата!А плашенето с НАП и разни инспекции е много непродуктивно.Познавам няколко човека които миналата година си преместиха бизнеса в други държави от ЕС.Много по добри условия,без заплахи и административен рекет,с много пи добра печалба!!!Та тези институции много да внимават,щото скоро може да се окажат сами в тази държава.
  • 31 Герб

    0 5 Отговор
    Ние даваме помощ на 1 милион
  • 32 Гост

    10 1 Отговор

    До коментар #26 от "Ами не се осигурявайте и вие, бе":

    Не тия като тебе реват хем не плащат хем ревът ! Не ние да не плащаме вие почнете да плащате! За да може да имате някакви претенции!
  • 33 Си ган

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "Последния Софиянец":

    Пазарна икономика, брат...всеки купува, където му е най-изгодно или според възможностите си..
  • 34 Centurion

    18 10 Отговор

    До коментар #1 от "Си ган":

    Ще крият разбира се,да не са луди да си дават парите на тази държава!Никой не е канил държавата да му става ортак на приходите!Не желая с моите пари да издържам паразити на държавни служби, цигани и изроди правени по автогари и подлези!Парите които изкарвам с моят труд са за мен,и АЗ ще реша дали да дам и колко,без някой да ми го налага!!!Понеже всичко е сбъркано и ме почива на логика и закономерност, за това е така,и ще продължава да среща яростната съпротива и изобретателност на гражданите!!!

    Коментиран от #47

  • 35 Шефьор

    22 5 Отговор
    Аман от хотелиери и ресторантьори! Това, че могат да увеличат инфекцията с дейността си не им пука. Държавата им намали ДДС-то на 9%, за сервирана храна и доставена храна до домовете. Даде им от фонд "Безработица" 80% от Фонд Работна Заплата итова от 01.03.2020г. та до 31.12.2020г.. Това, че почти целият сектор е на черно, че трудов договор на реалната сума на един работещ в сектора е илюзия, ни НАП, ни НОИ, ни БХРА, ни Правителство вижда! Баста, наглеци!
  • 36 Админ

    11 2 Отговор
    Ех тоя българин вечно не се е наял, сега иска пак да плюска по празниците и да пълни канала.
  • 37 0808

    12 1 Отговор
    .... баста..сульо и пульо се нарежда на опашката за помощ!?..Откъде накъде с моите пари алчни частници ще се хранят? Както правилно отбелязва ув. колега Си ган това е най - крадливата сган у нас..Айде у лево..
  • 38 Искам да си искам

    10 5 Отговор
    И вашата е такава,в целия свят с мерки тука Ганьо не искал,абе аре марш бе.
    Аз пък не искам да съм затворен заради ония с мазната коса още 5 г.
    Като знам и как им плащате на служителите виии...просто не ми се пише,осигуровки на 4 ч. и по 20лв. на ден пффф..
  • 39 Иво

    9 2 Отговор
    Истината е, че става по зле от комунизма😡
  • 40 Петя

    15 10 Отговор
    Цяла Европа и Турция затварят за Коледа и Нова година при положение, че имат в пъти по-малко смъртни случаи на 100 000 души. Само ние ще отворим. Щото някои щели да си изпуснат големите печалби. И да не реват за служителите си. Държавата нали им пое голямата част от заплатите. Големи бизнесмени. Щели да фалират, ако не работят един месец. Ами да, като отиват всичките печалби само за техните задници и нищо не се заделя за фирмата ако й се наложи да поеме извънреден разход. Долни егоисти. Просто тикат за парлама напред работниците си уж, че мислели за тях, за да скрият своята алчност.
  • 41 Васил

    7 7 Отговор
    А после те ли ще лекуват заразените? И кво излиза че ресторантьорите и хотелиерите управляват държавата. Дано не направят тази глупост както направиха за Великден да се отваря всичко.

    Коментиран от #46

  • 42 Минаващ

    5 1 Отговор
    Тва ше е.е мката на всички усилия досега.
  • 43 Един от народа

    5 2 Отговор
    Мутрите на Бойко в лакомията си за пари ще уморят населението.
  • 44 Безпристрастен

    3 4 Отговор
    Капитала твърдо отрича плановата икономика.Защото тя е негов антипод.Планирането означава, предвидимост на производство на стоки и услуги.Предвидимост през ценова политика на стоки и цена на труд , необходими за тяхното производство.Мантрата за Пазарна икономика ,конуренция е завеса за индивидулано оцеляване, и безконтролно движение на цените.Единственото Желязно Планиране,което се налага тихомълком, е масовата ваксинация.Затягане,отпускане! Зстваряне- отваряне.До момента в който самия бизнес не започне да притиска зависимите по веригата от него да се ваксинират.Няма Корона- Няма проблем!Дали ще е ефикасно ,дали се крие нещо друго в този натиск за масово ваксиниране на милиарди хора е въпрос на тълкуване и хипотези.И всяка една от тях е възможна.Но че ще постигнат ПЛАНИРАНОТО, МАСОВО ВАКСИНИРАНЕ,НЕ СЕ СЪМНЯВАМ ИЗОБЩО! Защото прилагат ПЛАН.
  • 45 Вуте

    7 2 Отговор
    Решението е ресторантите да се открият в Ковид отделенията. Направо клиентите да стават пациенти.
  • 46 Centurion

    6 7 Отговор

    До коментар #41 от "Васил":

    Не излиза ,че са изкупителната жертва,но явно с кокоши мозък това е трудно да бъде осъзнато!!!Имитация на мерки!!!500 човека в Кауфланд не са опасни на четирима вечеряйки в ресторанта са огромна заплаха!!!Сбъркан свят!!!

    Коментиран от #48

  • 47 Си ган

    3 4 Отговор

    До коментар #34 от "Centurion":

    Евала баце, айиде у лево тогава и без квичене преди празниците...
  • 48 Червен имбецил

    9 3 Отговор

    До коментар #46 от "Centurion":

    Ти в ресторанта без маска може ли да се храниш или си навираш храната отзад?

    Коментиран от #50, #51, #66

  • 49 Гражданин

    6 5 Отговор
    Едно е да искаш,а друго е дали трябва.Вие сте си виновни,че не спазвахте ограниченията и противоепидемичните мерки.Заведенията НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОТВАРЯТ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ до 10 януари.
  • 50 Хахахахааа

    6 3 Отговор

    До коментар #48 от "Червен имбецил":

    Е това е най-точния моабет,евала.
  • 51 АУУУУУ

    3 3 Отговор

    До коментар #48 от "Червен имбецил":

    Не бе той само ще си прави селфита с нея, и ще се и я маже с дезинфектанти.. 😂😂😂
  • 52 123

    7 3 Отговор
    В заведенията работят много хора които сега са без работа заради грипчето ковид. Който го е страх да не ходи в заведения. Мерките няма да ги махнат като са затворени по-дълго заведенията ама тъп Ганьо не разбира че проблема не е медицински. Целят бавно унищожаване на дребния и среден бизнес.
  • 53 Ввв

    4 2 Отговор
    Не слушайте ботоксовара принцеса,пролетта и Майтапчийски каза,че е против разхлабването,дементният Киро Ананиев и той,но какво стана?Боко ги дръпна за ушетата и още след няколко дни си промениха мнението!

    Коментиран от #65

  • 54 Родител

    5 3 Отговор
    Е това е фарс, градините и училищата затворени, без изглед за отваряне, а кръчмарите печелят и веселят едни "хора" по време на "чума". Само в България образованието бе затворено напълно, кръчмите не или за малко. Е това е ценност.

    Млади, учете се и помнете.
  • 55 Червеното знаме

    4 0 Отговор
    Прави впечатление, че най-правоверни са службашите на заплата! Те са и най-големите хуманисти!
  • 56 Хо хо хо

    5 3 Отговор
    Какво означава оказват натиск.Няма ли държава с държавни отгани
    Компетентни специалисти взимащи решения.Власт съобразяваща се с решенията на компетентните в случая органи.Каква е тая държава в която всеки прави каквото си иска.И що за възпитание от ранна възраст да не слушаш какво казват специалисти в дадена област.Не всеки е длъжен да е следвал медицина ама поне да слуша компетентните лица
  • 57 В Германия

    4 3 Отговор
    Затварят всичко, а тук отварят коледни базари и се готвят да отварят ресторанти. Ако се постъпва така този вирус може още дълго да е в България. В Китай затвориха всички по домовете им за един месец и спряха заразата.Такова решение трябваше да се вземе много отдавна.Доста са загубите, но това е изхода.

    Коментиран от #58, #63, #68

  • 58 111

    6 0 Отговор

    До коментар #57 от "В Германия":

    Мерките се разпореждат от сатанинския ЕС. Правителствата в Европа са поставени лица на Сатанистите.
  • 59 Родител

    3 1 Отговор
    Явно у нас има две съсловия, учители и кръчмари. Първете абдикираха най-рано, не им се ходи в училище, че да не се заразят. То само те могат да се заразят. Кръчмарите още нямат "авторитета" на даскалите, като им скимне нещо и край. Но са номер две по важност прослойка.Те и сега си работят, ама и рушвети повече дават.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 коментар

    4 5 Отговор
    Баровете и ресторантите не са абсолютно необходими. Те са буржоазна приумица на богатите лоши капиталисти. Хората с пари и без хуманни ценности. Навремето на тези, които са ядели аспержи, каперси и тем подобни западни пикантерии властите са гледали подозрително. Сега защо трябва да бъде по-различно?

    Коментиран от #62

  • 62 хмм

    4 3 Отговор

    До коментар #61 от "коментар":

    Като ресторантите не са ти необходими недей да ходиш. Повечето хора са на друго мнение.
  • 63 Заминавай

    3 1 Отговор

    До коментар #57 от "В Германия":

    За Германия още днес, Скрий се в някаква Миша дупка.
  • 64 Ввв

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Си ган":

    Не мога да разбера от къде толкова злоба у вас бе хора ??? Защо трябва да се злорадства, когато някой е принуден да не работи и да търпи лишения и загуби. Не става въпрос за собствениците, те си имат пари и ще преживеят. За служителите е тъжно, а най-тъжното е радоста на злобния българин, който казва “така им се пада”.

    Коментиран от #67

  • 65 През пролетта беше различно.

    0 1 Отговор

    До коментар #53 от "Ввв":

    И народът роптаеше яко срещу мерките. Сега са 50/50 тези за отхлабване и тези за затягане на мерките. Но не всички от 50-те %, които са за отхлабване ще се втурнат да пълнят ресторантите. На някои от тях им е доста свит бюджета. По-вероятно е да се надяват да се върнат на работа в хотели, ресторанти, СПА центрове и по зимните курорти, но пък ако продължаваме да имаме толкова висока смъртност да забравят за много гости, особено отвън. А на българи за спасяване на зимния туризъм няма как да се разчита. Ските са доста по-скъпо удоволствие от печенето на плажа. А едва ли има мераклии да си готвят по стаите в апартхотелите и сред хората с пари. За 2-3 дни кеф да рискуваш да се озовеш след 2 седмици включен на кислороден апарат в някоя, дори и Софийска болница мен лично не ме блазни като перспектива. Е, на разходка в гората малко на сняг бих отишъл, но далеч от тарапаната(ако въобще има такава)
  • 66 Centurion

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "Червен имбецил":

    А ти си опъни оградна мрежа да те пази от комарите!!!Примитиви !!!
  • 67 Centurion

    1 0 Отговор

    До коментар #64 от "Ввв":

    Защото са примитиви,имащи възможността да се изказват по всички въпроси!Те ползват всяко място за отходно!Армията им е доста голяма,и нараства заплашително!Те са лесно манипулируемо стадо!!!
  • 68 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "В Германия":

    Някой ако ми даде смислено обяснение със затваряне по домовете ще е за Нобелова награда.
    Как спираш нещо,което дойде от медиите и върви по медиите?
    Ти видя ли някакви смислени доказателства и след като няма лекарство какво борят докторите?
    Самият ти от къде научаваш и си научил повечето неща от дете до сега?
    От вън нали?Каквото са те научили родители и учители,книги или учебници си попивал и се превърнал в какво като вкарваш информация от отвън?
    Научен си като си болен да отидеш на доктор и той да се грижи за здравето ти нали?
    Когато се ядосваш и гневиш на някой човек или ситуация и често като се повтаря всичко това и заболеееш как доктора те лекува,че си такъв характер и така възприемаш нещата?
    Дава ти вълшебно лекарство и ти се променяш ли?
    Потърси ли в нета до сега някаква алтернативна информация от други източници какви са причините за заболяванията или дали в действителност има вируси и те нападат смъртоносно човек?А за ваксините някакво мнение или обяснение има ли как действа и предпазва примерно?
  • 69 Румен фигуранта

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Дара":

    Ти си от поддръжниците на Мангъра, намалявате все повече и повече, и жената костенурка е от тях ама ще и дойде акъла и на нея. Можете да идете да му помагате малко в отделението което уж работи сега.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове