Last news in Fakti

15 Декември, 2020 08:16 5 591 23

Журналистът Илхан Андай: Ердоган даде неформалното начало на изборите в България

  • илхан андай-
  • дпс-
  • ахмед доган-
  • реджеп ердоган

За първи път на толкова висок форум на ДПС словото на Доган е с второстепенна значимост, защото №1 е обръщението на турския президент, отбеляза Андай

Журналистът Илхан Андай: Ердоган даде неформалното начало на изборите в България - 1

"За първи път на толкова висок форум на ДПС словото на Доган е с второстепенна значимост, защото №1 е обръщението на Ердоган". Това каза пред БНР журналистът от 24rodopi.com Илхан Андай, коментирайки Десетата национална конференция на Движението за права и свободи, която се проведе на 12 декември.

По думите на журналиста турския президент Реджеп Тайип Ердоган е адресирал обръщението си както към избирателите на ДПС, така и към Ахмед Доган и Мустафа Карадайъ, но и към Бойко Борисов:

"В думите му имаше много въпроси за домашно всички политически играчи в България, без изключение".

Андай коментира какво означава "удивлението", че познатият от сцената на световните лидери Ердоган е отделил от времето си за "малката етническа партия в България":

"Докато всички у нас коментират кога да бъдат изборите и дали да се отложат заради пандемията, Ердоган даде неформалното начало на предизборната кампания. В ГЕРБ следва да започнат серия от семинари как се печелят избори в смесените региони".

Според Илхан Андай на дневен ред е въпросът на кого повече приляга Карадайъ за вицепремиер - на БСП или на ГЕРБ: "Разбира се, изборът на Ердоган е Бойко Борисов".

Журналистът беше категоричен, че ДПС не може без корпоративен вот и прогнозира, че участието им във властта ще зависи от това дали ще успеят да спечелят 400 хиляди гласа на предстоящите избори.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    32 7 Отговор
    герб теглиха милиарди заеми който НАРОДА ЩЕ ПЛАЩА ПАРИТЕ ЩЕ ПОТЪНАТ В НЕЧИИ ДЖОБ И ЗА ПЛАЩАНЕ НА ЦИГАНИТЕ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ

    Коментиран от #21

  • 3 Село

    36 5 Отговор
    Я дай ми старале майко тенката пушка!
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    38 6 Отговор
    ИЛХАНЕ не всички БЪЛГАРСКИ мюсюлмани са за герб така щото да знаеш трудно ДОГАН ще може да контролира БЪЛГАРСКИТЕ мюсюлмани има мюсюлмани с ЧЕСТ достойнство

    а ЕРДОГАНЧО да си гледа в купичката
  • 5 Тодор Живков

    27 8 Отговор
    А сега кажете кой подари България пак на турците и кой сега ще ни освободи ?

    Коментиран от #13

  • 6 Избирател

    28 3 Отговор
    Ако ще правим избори за да легитимираме официално настоящото политическо статукво /коалицията ГЕРБ-ДПС/ е просто безмислено и означава затриване на държавата България !!!!
  • 7 Гост

    35 8 Отговор
    Няма вече Русия ще играе ятагана здраво този път 5000 години идете в Батак да видите брадвите и главите продажни политици!!!!!
  • 8 Рибарче

    28 8 Отговор
    Галасуваите за Радев защото скоро време ще ви обрежат вас и децата ви Прос Българино семето ще ти се затрие от продажност @

    Коментиран от #23

  • 9 Пуйкоед

    23 2 Отговор
    Представям си какво би станало ако Путин се включи в конгрес на Демократическата партия или американския президент в конгрес на някоя опозиционна руска сила.
    Сега какво да чакаме - Меркел и Американския Президент да участват в проявите на ГЕРБ, а Путин в конгресите на БСП и всичките и деривати ли?
    Мисля, че това беше много груба грешка на ДПС, която показва няколко неща:
    1. Те са уплашени и разиграват пак етническата карта за да мобилизират твърдия си електорат, както и всички, които вече се усетиха и бягат от тях. Показват, че вече имат и официалната подкрепа на Турция.
    2. Това е и един вид заплаха и демонстрация на сила пред другите партии.
    3. Показват, че вече те са партията, която официално защитава турските интереси в България, което е недопустимо.
    4. Показват, че и те могат да решат въпроса с мигрантите чрез споразумение с Ердоган, ако Борисов си отиде. Естествено срещу съответния дял от новата баница. В противен случай... Интересно какво би получил Ердоган срещу това, защото те нямат властта и възможностите, които ББ имаше? Или се надяват да имат?
  • 10 Българка

    16 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: : "Разбира се, изборът на Ердоган е Бойко Борисов".
    Петстотин години турско робство и 11 години герберско робство стигат!
    България не е част от турска империя, че Ердоган да ни определя наклона на живота. Българи , крайно време е да се събудим и да кажем
    НИКОГА ПОВЕЧЕ УПРАВЛЕНИЕ НА СЕГАШНАТА МАФИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Оставки, съд, затвор, конфискация и лустрация!!!!!!!!

    Коментиран от #20, #22

  • 11 2326625

    19 1 Отговор
    Е СЕГА ИМА ЛИ ОЩЕ НЯКОЙ, КОЙТО ДА СЕ ВЪРЖЕ НА БРЪЩОЛЕВЕНИЯТА НА ТЕЗИ ОТ ДПС, ЧЕ НЕ СА ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ ?
    ТОВА, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ ДВАМА ТРИМА БЪЛГАРИ КАТО ДАНЧО ЗА ЦВЯТ НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ НЕ Е ЕТНИЧЕСКА.
    САМИЯТ ФАКТ, ЧЕ ДПС СЕ ОБРЪЩАТ КЪМ ТУРСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ СИ Е ПРИЗНАНИЕ ЗА ПРИНАДЛЕЖНОСТ КЪМ ОПРЕДЕЛЕН ЕТНОС.
    КЪДЕ Е ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР И ИЗОБЩО СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, ЗА ДА ЗАБРАНЯТ ТАЗИ ЕТНИЧЕСКА И АНТИ-БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ.
    ЗАЩО ПРАВОРАЗДАВАТЕЛНАТА СИСТЕМА НЕ СПАЗВА КОНСТИТУЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ КЪДЕТО ИЗРИЧНО Е ЗАПИСАНО, ЧЕ НЕ СЕ ДОПУСКА РЕГИСТРИРАНЕТО И СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ПАРТИИ НА ЕТНИЧЕСКА И ВЕРСКА ОСНОВА.

    Коментиран от #14, #19

  • 12 djemmil

    9 3 Отговор
    дпс е ЕООД другите само требва даса послушни
  • 13 Сливи за смет

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "Тодор Живков":

    Много лошо е положението. С гол д_рник сме, а сегашните ни "партньори" са либерастни дърдоркоци с мнооого нежни китчици.
  • 14 Сливи за смет

    10 1 Отговор

    До коментар #11 от "2326625":

    Това беше решение на луканов и шайката около него, а един от основните акушерки, която много активно бабуваше бе румен воденичаров. Сега той е оттеглен на спокойствие и дума не обелва за това кога го интервюират. Много добре помня и цирка в София кога регистрирваха дпс-то. Бяха домъкнали хора от затънтените села, които не знеха на кой свят са, а угодлива джорналистка сълзливо ги черпеше с чай - глю глю глю глю. По погазване на конституцията изпреварихме и сащ.
  • 15 костов

    8 1 Отговор
    30 години ДПС Е НАД ВСИЧКИ в ТАРГОВИЩЕ Ддругите зависими от ВОЖДА по САРАИТЕ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ
  • 16 Ттттъ

    3 1 Отговор
    Добре че е Ердоган иначе направо незнам какво щях да правя. Но понеже го има то нямам никакви проблеми.
  • 17 православен

    6 2 Отговор
    Турчинът Илхан Андай да проповядва в Турция.Питам /ако има българи да ми отговорят/:В Турция има ли Българска партия ,която да защитава българи на работа там?!Какво стана с Църквата Света София в Истамбул?!
  • 18 2020

    3 2 Отговор
    България е в лоши отношения с Русия.Румъния /православна държава/разчита на закрила от католическа Франция.Сърбия и другите православни християни разчитат на Русия и тя ги защитава.Гърция също разчита на Русия.На кого разчита България като е заобиколена от врагове?!Докато бяхме с Русия /на която сме дали АЗБУКА и ПРАВОСЛАВИЕ/бяхме добре.Сега ,кой е в наша защита:тъпите сащ/със секти/,Англия/която е на страната на Турция.Сами сме и много грешки ,от страна на Б. Борисов/който никога не е водил българска политика, а служи на разпадащия се ЕС и перчема тръмп/а той вече не е Президент/На Германия също не може да се разчита.Пак сами ще трябва да се справим,но без порочното управление на Б. Борисов.Проверка-13,45,№18/19.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гражданин на българия

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Виждам ви коментарите и оставам.с печетление че за всичко са виновни турците които гласуват за ДПС а не коментирате Костов Станишев царя ББ Луканов Живков а ковачки Домусчиев Божков Валери Симеонов Цветан Василев и Делян Добрев Делян Пеевски и Доган икуп други манипулатори които ограбиха страната или подписаха договори за концесии мини енерго вода това е истината а турците гласоподаватели живеят като робство
  • 23 rock

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Рибарче":

    Обрежи червейчето за да стане Питон. Не само турците се обрязват. Това е неправилна асоциация...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове