Last news in Fakti

15 Декември, 2020 16:50 2 683 75

Доц. Кунчев: Ако направим глупостта да вдигнем мерките, през януари ще е драматично

  • доц. д-р ангел кунчев-
  • мерки-
  • забрана-
  • ваксини

В момента имаме спад, който можем бързо да пропилеем, ако не вземем точните решения, каза още главният държавен здравен инспектор

Доц. Кунчев: Ако направим глупостта да вдигнем мерките, през януари ще е драматично - 1
Снимка: БГНЕС

В момента имаме спад, който можем бързо да пропилеем, ако не вземем точните решения. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев по време на уебинар на тема "Масовите имунизации - ключ към преодоляване на COVID-19 пандемията и предпазване от опасни заразни заболявания", съобщи epicenter.bg.

Нещата се развиват много динамично. Радвам, се, че успяхме да приемам националния имунизационен план, но той е рамката, която трябва да се изпълни със съдържание. Ще се работи с 5-6 ваксини срещу COVID-19, в 6-7 фази, което оставя неимоверно тежки логистични проблеми пред цялата система, посочи той.

Няма някаква драматична промяна в развитието на пандемията. Много внимателно следим какво се случва в България и в Европа. Данните са противоречиви. Към вчерашна дата в страните в Европа средният процент на промяна за двата 14-дневни периода е плюс 4,5% Има едно започващо покачване на случаите. За България това число е минус 4,8%, което е повод за оптимизъм. Но ние първо намаляваме за първи път, а и има страни, където намалението е доста по-сериозно. В същото време има и страни с доста значителен ръст – като например Дания с над 70%. Промяната зависи от това каква държава какви мерки прилагат, заяви доц. Кунчев.

До края на седмицата трябва да се реши какво ще правим с мерките. От една страна имаме искане от политическа страна мерките да бъдат разхлабени, хората искат да празнуват с близките си. От друга страна цифрите показват едно съвсем леко ниво на спад, което е повод за оптимизъм, едно плато. В последните дни натискът над болниците намалява. На този фон, ако направим глупостта да вдигнем мерките, ефектът ще е поразителен – в средата на януари ще напълним драматично болниците и броят на заразените и смъртните случаи ще нарасне значително. В момента имаме спад, който можем бързо да пропилеем, ако не вземем точните решения, каза още доц. Ангел Кунчев.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бен Хур

    60 16 Отговор
    Ако не ги вдигнете ще е драматично ама на изборите

    Коментиран от #25

  • 2 Никакво

    27 42 Отговор
    Вдигане !!!
  • 3 Българка

    62 10 Отговор
    То си е драматично поначало. Драматургията най-много се отдава на главния лечител Винету. Разказа играта и на мало и на голямо в превзетата от мафията изстрадала България. Решението е всички виновници в затвора. Само така ще има лъч надежда !

    Коментиран от #12, #35

  • 4 Математика

    41 5 Отговор
    До края на годината ще има около 70 милиона от 8 милиарда човеци!! Измамниците правят всичко за пари не им пука за народа,ще има и 3,4 вълна зависи как ще го раздухат мисирките!
  • 5 Матей

    39 9 Отговор
    Откъде знае тоя какво ще стане,да не е делфийския оракул?Сваляй мерките немедлено и ваксините у боклука,какво ми се правиш на халтав.Грипа взе да спада и се разтревожиха ,че ще се усетят хората как ги будалкат.

    Коментиран от #56

  • 6 А бе

    27 4 Отговор
    Кунчев, сега баце ще ти набие канчето !
    А как ще отложи изборите БЕ !
  • 7 Петко Войвода

    9 12 Отговор
    Кой не обича ДРАМАТА? И без това сега или след 50 години българина ще изчезне!
  • 8 Спад

    29 1 Отговор
    няма отново почти 40% положителни 5седмици подред - Испания, с която ви облъчкваха пролетта 3 седмици подред под 8%положителни, но сега никой не иска да говори за това нали!! Ето това е спад!!!! МАНИПУЛАТОРИ.

    Коментиран от #28

  • 9 Еййййййй за ИНА ЗАПЛАТКА

    29 2 Отговор
    На КВО ли нее готово едно човеченце.....
  • 10 Vov

    33 3 Отговор
    Само бюрокат на заплата и рушвет може да говори такива глупости. Затворени повече от половин месец и резултатът е същият, както и преди. ФАКТИТЕ говорят, не бюрократични мижитурки, никога не платили и лев данък на пари, изкарани на свободния пазар, камо ли да е плащал заплати на някого от тези пари.

    Коментиран от #17

  • 11 Аз40

    25 2 Отговор
    Положението в България е драматично от време оно, но сега е трагикомично!
  • 12 Да това е

    15 2 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    решението, елементарно е !
    Ама кой да го набие в главите на тоя народ ?
  • 13 мутрокилър

    16 3 Отговор
    таа знахарка пак се изказа! кобайл, къде си учила ма?
  • 14 Не ги съдете строго

    13 2 Отговор
    И нашите са на опашката в пропагандата за фалити и печатане на вагони с пари.Просто няма как да не следват всичко квото измислят големите. Живея в Германия и дори да не чета каква става у нас ми е ясно къде как процедира, дано последствията за нормалните хора не са толкова пагубни.
  • 15 селтак

    23 3 Отговор
    Брейй,тоа Кунчев удари баба Ванга във земята! Да вземе да ваксинира бързо докторите та да издържът пред банкоматите!
  • 16 Българин

    22 6 Отговор
    Здрaвния миниcтър и нaциoнaлния здрaвeн инcпeктoр ce ПРOВAЛИХA ТOТAЛНO в нecпocoбнocттa cи дa пoдгoтвят бoлницитe зa увeличeния брoй бoлни! Пoрaди тaзи cи нeкoмпeтeнтнocт, тe трябвaшe дa пoдaдaт ocтaвки, нo щo дa cи губят oбрoмнитe зaплaтки, рeшихa дa cи ги взeмaт и дa зaтвoрят хoтeли, рecтурaнти, грaдини, училищa... Ocтaнaх и бeз рaбoтa и бeз пoмoщ oт държaвaтa, зaщoтo зaбрaнихa нa бизнeca дa рaбoти, зa дa мoгaт тe дa изтoчвaт милиaрди, нa лeкaритe пo 1000лв. бoнуc, зa тoвa чe ca cи нa рaбoтa....!!!! Ми пoжaрникaритe кaтo гacят пoжaр и тe дa иcкaт бoнуc, чe при тях нaиcтинa e oпacнo, aмa нe хлeнчaт кaтo лeкaритe зa пaри!!! Фaрмaцeвтитe прaвят и тe купищa пaри, a бeдния бългaрин, нa eднo кaфe нe мoжe дa идe... -ГAВРЯТ CE C НAC!!!! Изкaрaх гo тoзи К19, ocвeн зaгубa нa oбoняниe нямa другo, нo плaшaт хoрaтa зa дa изтoчвaт милиaрди!!!!

    Мутaфчиcки cъc зaтвaрянeтo прoлeттa ocтaви нaд 100 хиляди бългaри бeз рaбoтa, причини зaгуби зa милиaрди, aкo гo бяхa ocъдили зa тoвa, ceгa нямaшe пaк дa зaтвaрят и дa ce гaврят c нac, caмo и caмo дa крaдaт милиaрди!!!!!
    А сега здравния министър, се явява като защитник на безработните, които той създаде със затварянето на толкова много дейности - ЛИЦЕМЕР!!! Съд за него!!
    Отворете всичко незабавно!!!

    Коментиран от #36, #46

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Фаро

    24 4 Отговор
    Който мисли,че има нужда от мерки да ги налага върху себе си.Видяхме колко ви пука за хората умират пред болниците а докторите дори не поглеждат през прозорците.Е така се правят пари имате достатъчно клиенти(пациенти)и не ви пука типично за бизнес по български
  • 19 Петьо Петров

    23 3 Отговор
    Отново играта с доброто и лошото ченге. Но ще споделя лично мое мнение с което не ангажирам никого. Разбирам страха на хората,нормална човешка реакция е. Но да питам тези т.н. привърженици на мерки и дистанционно обучение,кое всъщност ги спира да изпълняват същите тези мерки.Нека си стоят затворени в къщите с децата,да не излизат никъде като ги е страх и да се ваксинират при първият удобен случай. Тогава ще са в безопасност. Но с какво право се спира ограничението на свободи на останалите. Ако доводът им е,че мерките ще ги спасят като спрат останалите от свобода,идва въпросът,защо тогава стоейки си в къщи се плашат,ако вярват,че затварянето ще ограничи вируса. Самият страх не е страшен,по-страшно е да нямаш смелостта да се изправиш срещу него!
    Бъдете здрави!

    Коментиран от #22, #47, #75

  • 20 Българин

    16 3 Отговор
    Как искам да те срещна някъде по улицата и да си сам. Мишок.
  • 21 Е този

    25 3 Отговор
    Не престана да ръси глупости,от месеци наред само черни прогнози дава и съсипва психически народа.

    Коментиран от #42

  • 22 Точен

    11 1 Отговор

    До коментар #19 от "Петьо Петров":

    Коментар,Много си прав
  • 23 Джеки

    20 2 Отговор
    Дъртият джендър умира да се показва пред камера. Да има как ще олиже г*** на тиквата6338
  • 24 бай онзи

    21 3 Отговор
    ей че си скромен бе... нещо за чували няма ли да кажеш?
  • 25 Защо, ако ги вдигнат ще се засилиш

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бен Хур":

    да гласуваш за ГЕРБ ли? Хайде стига простотии.
  • 26 мутрокилър

    16 2 Отговор
    кога ще се покажат по тв с подробен анализ за ефекта от мерките? не виждам да са намалели никалви бройки. ефект няма кунчевицо дебилна

    Коментиран от #48

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Много ми е интересно как толкова

    3 10 Отговор

    До коментар #8 от "Спад":

    противоречащи един на друг коментари са все с плюсове. Едните са от рода не са ни нужни мерки, грипчето и без друго отслабва, а другите като твоя. Ганьо е недоволен от мерките и не ги ще, но в същото време сочи за пример държави, в които мерките бяха далеч по-строги дълго време. Ами имат резултати явно, защото ги спазват или просто заради по-топлото време в Испания поне допреди няколко седмици. Не може хем да отричат мерките и да не ги спазват хем да искат резултати.
  • 29 Кукуригу

    17 3 Отговор
    Със или без вашите "мерки" драма ще има ,ама като ви подкарат гладните!
  • 30 Кяр и берекет

    11 1 Отговор
    Драма има защото така ви отърва и по-лесно се краде!Ей на ,Бащицата драпа за нов заем...

    Коментиран от #63

  • 31 Някой

    6 3 Отговор
    В дискотеките звучат храмови песнопения поднесени в модерен вариант и съвременен аранжимент базирани на религиозни книги.
  • 32 Пенев

    3 13 Отговор
    Орките на Мангъров са омазали пейзажа вече...

    Коментиран от #69

  • 33 34л4л4лк4

    14 2 Отговор
    А, ако затегнете мерките (както се каните) и положението продължи да остава драматично, ти професоре, ще си изядеш ли дипломата и да бъде излъчвано по всички телевизии? След което да бъдеш вкаран там ,дето отдавна ви е мястото и с труда си да запончеш да изплащаш загубите на хората, поради неадекватните ви мерки?!?!?!

    Коментиран от #53, #71

  • 34 Е и ?

    5 3 Отговор
    Така или иначе Русенска Опера на 6 януари ги вдига и 120 човека излизат на 80кв.м.сцена без маски и на разстояние 20см.един от друг.
    Не вярваш ли ?
    Ами заповядай на 8.01.да се убедиш сам !
    И ???
    Какво ще направиш бе кунчо ?
    Шефката на рзи-русе пръцка под един дюшек с шефа на оперката.
    Шах и мат за раята кунчо.
    Да живеят методите на държавна сигурност на абсурдистан.

    Коментиран от #66

  • 35 И като влязат в затвора ковид изчезва

    5 10 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    нали? Не само в България, ами и светът ще спасим от злата шайка, сътворила световна пандемия. Стига си клепала всички теми с това. Въобще не ми пука за Винету, но за съжаление Кунчев казва истината. Пука ми за тези, които ще станат заложници на решенията на Бойко Борисов, ако и този път клекне на ресторантьори и хотелиери. Въпреки предупрежденията от министър, щаб и масовите строги мерки за празниците в почти всички европейски държави. Наистина ще има бум на заразени и болни 2-3 седмици след празниците и после ще видите турист от чужбина в Банско, Пампорово и Боровец през крив макарон. И пак ще реват за помощи, компенсации и т. н.Ясно ми е, че си агитатор(ка) от някоя партия, стремяща се към властта, но не ми пука особено дали Борисов ще влезе в затвора и точно кога ще се случи, ако въобще се случи. Много по-важно ми е близките ми да са здрави и да празнуваме заедно още много Коледи и Нови години. Едно празненство в ресторант на Нова година мога и да пропусна. А ти продължавай да разлайваш кучетата. Бива те за това. Сиромахов ти ли си?

    Коментиран от #38, #73

  • 36 Харпия

    2 9 Отговор

    До коментар #16 от "Българин":

    Елементарни тесногръди разсъждения на типичен Ганювец, който по-далеч от носа си не вижда. Сам казва, че умирали хора, обаче той нали го изкарал леко, трябва да разпускат мерките, че да "можел да отиде на кафе"!

    Коментиран от #51

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 БАЙ ТОШО ЩЕ ВИ КЪЛНЕ ОТ ОТВЪДНОТО

    2 1 Отговор
    Държава мащеха
  • 40 Безмерко

    6 1 Отговор
    Странно е защо, колкото повече липсва ефект от мерките, толкова повече политиците искат затягане. И защо няма разумен дебат по темата.

    Коментиран от #52, #64

  • 41 Просто човек

    7 2 Отговор
    21-ви наближава! Очакваме отваряне, както нееднократно заявихте, лъжци! Мислете му...
  • 42 Като гледам все едни психически

    2 12 Отговор

    До коментар #21 от "Е този":

    съсипани пишете тук.Сякаш нещо лъже Кунчев... Предупреждава човекът. За разлика от Бойко има мозък в главата, колкото и да го плюете... За съжаление предсказанията му ще се сбъднат. Както се сбъднаха и тези на Мутафчийски, макар и след 7-8 месеца. Този път няма да има забавяне ако не си стоите на задниците, а напирате за купони, шумни празници по ресторанти и заведения. В десетки държави има вечерен час за Нова година и за са позволени ограничен брой гости (до максимум 3-ма души над 12 годишна възраст). При много по-необезпокоителни показатели и за %заразени и неколкократно по-ниска смъртност(дневна на 100 000 или на 1 милион души). Хем сме най-зле, хем сме най-ербап. И голям го вадим, докато не заревем"Спасавайте ни, умираме!" Като онзи дебил от Боец и нещастната му женица.

    Коментиран от #43

  • 43 Безмерко

    2 2 Отговор

    До коментар #42 от "Като гледам все едни психически":

    Явно в огледалото се гледаш.
    Кунчев е бюрократ и политик, който предпочита да плаши защото сегашната ситуация му дава власт и статут какъвто обикновено един РЗИ инспектор няма. Никой досега не е дал пълен достъп до статистическите данни на които се базират апокалиптичните прогнози и пророкувания. Може и да са верни, но няма как да знаем след като не казват точните данни и контекста на тяхното получаване. Със статистика може да докажеш всичко което си пожелаеш.

    Коментиран от #58, #65

  • 44 Не съм страхлив, а предпазлив.

    2 4 Отговор

    До коментар #38 от "На вниманието":

    Има огромна разлика между премерен риск и дебилщина. Едно изпито кафе в мола или едно право хоро в ресторант или на площада може и да са приятни, но нищо повече от това. И никой няма да умре от липса на тези споделени емоции определено. През лятото и аз бях на море, на СПА, но днес ситуацията май е доста по-различна. Не мислите ли? Аз вече имам няколко умрели познати, включително млада жена на 35.И не е била нито с диабет, нито с рак, нито със сърдечно или бъбречна заболяване. И още доста роднини и приятели, които въобще не караха леко това "грипче". Някои още борят пневмониите и в болница и в къщи.

    Коментиран от #55

  • 45 Брат

    5 1 Отговор
    А-а-а, не! Боко каза само 21 дена (т.е. "ще вкарам само главичката"). Да ама ни го нахлузи целия. По Гергьовден очаквайте реално охлабване на мерките. само частично. Тъкмо преди изборите, защото ще ги отложат

    Коментиран от #49

  • 46 Абе разбрахме как си го карал ти

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Българин":

    ковида, ако въобще си го карал наистина. Поне 20 пъти вече го написа това в различни теми. И аман от никове Българин и Българка. Сякаш другите тук сме патагонци. Или някак по родолюбиви ли трябва да ми звучи коментарът ти? Ами не ми звучи така, а ограничено, тесногръдо и егоистично. Пък нека дружинката тук да ти сложи ако ще двеста плюса.
  • 47 Провинция

    7 3 Отговор

    До коментар #19 от "Петьо Петров":

    Споделям на 100%мнението. Имам чувството, че ми четеш мислите, г-н Петров. С тези мерки няма никакво намаление на случаите. И сигурно и от щаба го виждат, но как ще си признаят грешките!? Колкото и да стоим затворени, а то няма как всички нон стоп да сме така, все някога ще трябва да излезем. И ето ти- N-та подред вълна! Питам - докога? На който му стиска, да се ваксинира и да спре да хленчи. Докато се крием по къщите, животът си минава покрай нас. Не желая живот в стрес и под репресия. Разберете, че не може вечно да се крием. Доц. Мангъров го казва ясно от март - вирусът ще мине през всички, рано или късно. По-добре да е рано. Аз лично го изкарах вече.
  • 48 Има. Ама за да разбереш трябва да си

    2 3 Отговор

    До коментар #26 от "мутрокилър":

    записваш цифрички, а не само да тролиш. Миналият понеделник умрелите бяха над 200.Не си записвам, но ако не се лъжа 213.Този са(157).Имам предвид днешните данни. Като ги съберете с тези за събота и неделя и разделите на 3 се получава цифра под 100,може би дори около 90 починали на ден(от усложнения, свързани с ковид). Миналата седмица цифрата беше поне с 30%по висока. Ще вземете да ме амбицирате да си записвам. Дават резултат мерките. Друг е въпросът колко могат да продължат, ако няма нагласа за ваксиниране у хората... 3-4 седмици след Деня на Благодарността и масовите пътувания в САЩ по този повод има бум на заразени и починали. Е, у нас няма толкова велики преселения, особено със самолетни полети, но пък някои си падат по як чалга купон... Точно тези, които са обичайно най-неуязвими за тежки последствия и смърт от заразата, но после ще я сеят навред.
  • 49 Естествено

    2 2 Отговор

    До коментар #45 от "Брат":

    Той, знаете кой, винаги казва нещо, пък после никога не го спазва. Как все ни лъже, а ние все му вярваме? Но не е луд този, който яде баницата, брат
  • 50 Кукунчев

    2 2 Отговор
    изобщо не сте наясно тия НОЩници колко са заразените, колко са преболедували, та да ни плямпаш такива тъпотии. Аз лично познавам поне 10 човека, които го изкараха ковида без да си правят тестове и да се обаждат на личния си лекар. Аз също го изкарах, децата ми също и никой от нас не е в тая стистика...

    Коментиран от #68

  • 51 От друга страна

    3 4 Отговор

    До коментар #36 от "Харпия":

    Елементарни Ганьовци сте вие, които не разбирате защо се случват така нещата. До болничната помощ я няма никаква и и целия народ се насочва в болниците, а масово хората могат да се лекуват в къщи! Почти нямам познат, който да не го изкара този ,,вирус"( какъвто и да е), включително и аз със домашните ми. Също като човека изгубих обоняние и то за два дена( вече се връща) . Почти никой от познатите ми не си е правил тест и не се е обаждал на лекар, дори, които го изкараха по-тежко се лекуваха в къщи само двама бяха в болница и вече са добре. Всеки грип, който съм карал е бил по-тежък от този. При всяка грипна вълна има много хора с усложнения и много хора умират. Ако спрете да се взирате в телевизора от сутрин до вечер и се огледате около вас ще видите, че нещата са по-различни от зомби апокалипсиса с който си облъчват, и неизбежно във вас ще се появи усещането, че ви манипулират!

    Коментиран от #57

  • 52 Тра-ла-ла

    2 2 Отговор

    До коментар #40 от "Безмерко":

    Явно така наречените мерки не са средство, а цел!
  • 53 Защо Мангъров да не би да си скъса

    2 3 Отговор

    До коментар #33 от "34л4л4лк4":

    дипломата като не изчезна вирусът през юни? А дали ще сработят мерките не зависи от Кунчев, а от поведението на такива като теб, които умишлено ги саботират. За да с работят трябва като в Ухан. Никакво мърдане и пълна блокада. Ама там беше само в една провинция бумът на заразата и карантинираха дори със силови мерки заразените. И сега има драконовски мерки по летища и сухопътни граници, PCR и, задължителна изолация и карантиниране.Затова могат да си позволят вече да живеят почти нормално, като все още са силно ограничени пътуванията от и към Китай. Но много внимават да не изпуснат това крехко равновесие, защото ако пропуснат заразени след месец вече трудно би бил овладян проблемът. При нас отдавна вече разпространението не е клъстърно, а дифузно и на практика трудно проследим.
  • 54 Гостилничаря

    6 2 Отговор
    В момента съм в болнични с доказан ковид. Симптомите са почти същите като при грип. Развитието също. Здрав съм иначе, без съпътстващи заболявания. Здравите няма от какво да се притесняват. Хората с други заболявания могат да умрат и от обокновен грип (както и от други болести). Всичко се преекспонира с това, тези неща ги вършат онези, които са създали цялата тази глупост. Още на прегледа ме писаха ковид, още преди теста. Всичко се надува умишлено, трябва да се доказват болни за класациите и да се всява паника.

    Коментиран от #67

  • 55 От друга страна

    4 2 Отговор

    До коментар #44 от "Не съм страхлив, а предпазлив.":

    Познавам хора, които направиха пневмонии когато имаше ,,свински грип" и млада жена, която почина тогава! Защо тогава нямаше ,,мерки" и не затвориха държавата и света? Това се случва при всеки грип, но без подходящата медийна истерия остава скрито за обикновения човек и сега имате чувството, че се случва нещо изключително поради непрекъснатото облъчване от СМИ.
  • 56 Наблюдател

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Матей":

    Той не е Делфийският оракул, със сигурност, но Вие сте Мунчо, ако се сещате за едноименният герой на Вазов...
  • 57 Аз пък от грип за 52 годишната си

    2 4 Отговор

    До коментар #51 от "От друга страна":

    възраст нямам нито един починал познат или роднина. Един близък роднина кара тежко свинския грип през 2009 година и мислехме, че може и да не оцелее. 4 дни беше с температура между 39,5и 40 градуса, но оцеля след като пи Тамифлу. Ако не греша така се казваше лекарството. А беше на 45 години тогава, мъж в разцвета на силите си. Моя позната почина на 10 ноември тази година на 35 от ковид. Казвам от, защото не боледуваше от нищо и от години не беше ползвала болничен. Колега на 60 умря, друг на 58 лежа 2 седмици в болница, а майка му междувременно почина от/с ковид. Мога да изреждам още и още случаи, които зная че са достоверни. От грип и с пневмония имам за 52 години двама близки лежали в болница
  • 58 АНОНИМЕН

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "Безмерко":

    Те ги и нямат точните данни! След като съществуват лаборатории правещи ПЦР тестове, обаче защото не били лицензирани не давали данни на РЗИ, НСИ...все тая, за какво говорим и пишем!?
    В момента положението е : Куче влачи камион! Докато Кунчев печеше баджаците на Халкидики нещата се изпуснаха! Цяло лято вървеше стъкмистиката с 2,3, 5 на сто и сега имаме вълна с 35-40 на сто! Разпространението е дифузно и заразените/не болните/ са 5 до 10 пъти повече от бройките, които се обявяват! Болните са в болниците, а народонаселението го кара масово на крак без особени втелясвания! Втелясването е по медиите и управниците и кой каквото ще да казва става думата за пари, влияние, власт...!
  • 59 Директно:

    1 1 Отговор
    Ега смърт те споходи и най-милото ти!!!! Дано! Ще!!! Лъжете за всичко!!!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Българин

    0 1 Отговор
    Ако направим глупоста да ви търпим ,ще е дараматично .
  • 62 Българин

    0 1 Отговор
    Ако направим глупоста да ви търпим ,ще е дараматично .
  • 63 Не е за нов

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Кяр и берекет":

    За парички от обещаните драпа? Ама вие не ги щете ли? Не съм забелязал някой да не иска. Всеки казва "Дай и на нас". Или не искате и можете да си плащате спокойно кредитите, ипотеките и да не работите с месеци без да ви дават никакви компенсации, а да разчитате на спестявания и на буркани със зимни на от село. Ами "Бащицата", "Винету", Тиквата или както и там го наричате освен за шкафчето проси парички и за вас. Защото иначе глад, мизерия и нищета за доста хора. А пък вие го тикайте в затвора.И очаквайте от следващите да не пълнят шкафчета и да не се разхождат с джипа. Второто най-вероятното няма да го правят. А първото ще го правят най-вероятно по-умело и без да оставят следи. Аз все още не съм на 100% убеден, че шкафчето не беше постановка, която му спретнаха на тъпия Бойко между другото.
  • 64 Ти някъде разум във форума да виждаш?

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "Безмерко":

    Какъв дебат? Като мненията са диаметрално противоположни и нямат точка на допиране.
  • 65 Ти искаш ли да си на неговото място

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "Безмерко":

    бе, отворко. Защото всеки човек с малко мозък не би искал. Каква власт, какви глупости говориш? Само някой за освидетелстване би искал да е на неговото място. Сигурно тази "власт" му е съкратила живота с поне 10 години. И никакви пари(ако ми скочите с довода, че има голяма заплата) могат да му компенсират всички отрицателни емоции и изблици на незаслужена агресия. За всичкото злато на света не бих искал да съм на неговото място. И да се чудя как вълкът да е сит, а агнето цяло. Е, няма такъв вариант...
  • 66 Ами щом 120 човека държат

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Е и ?":

    да се изпозаразят взаимно кой би могъл да им пречи. Във Варна умря от ковид хористка в хор и отдавна забравиха за репетиции, събирания и прочее.Без някой да им забранява или да ги затваря. Че с маска няма как да пееш...
  • 67 Ами направи тогава разбор и обясни как

    2 0 Отговор

    До коментар #54 от "Гостилничаря":

    така общата смъртност за последните няколко седмици е скочила драстично. А като не можеш прочети анализа на Иван Костов. Това, че никога не съм го харесвал като политик и не съм одобрявал действията му не ми пречи да се съглася с констатациите и преценките му. За разлика от много от вас. На подсъзнателно ниво, знаете че Кунчев е прав, но никога няма да се пречупите и да го признаете. Слагате го с Бойко под един знаменател, ама не е.
  • 68 Ами направите си тест за антитела, за да

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Кукунчев":

    си сигурен дали това си карал точно, защото въобще не е сигурно. Има десетки риновирус със сходни симптоми на тези при леко протичане на ковид. И също са заразни, но безобидни. И имунитет срещу ковид не създават. Да не ти дойде като гръм от ясно небе като те тръшне с пълна сила. Въпреки, че се смяташ за преболедувал и защитен. Защото зная за такъв случай. И вече пие трети антибиотик и няма особено подобрение. А е на 36 години човекът. И жена си зарази, но тя го кара по-леко.
  • 69 Скийсе

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Пенев":

    Някаде Орк,Че Арагон ще ти искара червата.
  • 70 Алфа Ромео

    1 0 Отговор
    Къде са безвъзмездните помощи щом ни забранявате да работим, в момента опцията ми е само безлихвен кредит имам вече един а не знам кога ще работя пълноценно. Кога няма да е драматично да работим, август ли!?
  • 71 Политолог

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "34л4л4лк4":

    Пелтека къде влезе с неговите глупости за изчезването на вируса през юни? Е вярно не каза юни коя година...
  • 72 Онзи

    0 1 Отговор
    Факти са си доказани ибрици и беззъби жрици с руси кОси и черен врат.
  • 73 Лешникотрошачката

    1 2 Отговор

    До коментар #35 от "И като влязат в затвора ковид изчезва":

    Добър коментар. Мангъровите орки са с мозък почти колкото пелтека, така че не се надявай на разбиране
  • 74 АБСОЛЮТНО

    1 1 Отговор
    НИКАКВО ВДИГАНЕ НА НИКАКВИ МЕРКИ.
    И Е КРАЙНО ВРЕМЕ ЗА ПО СЕРИОЗНИ ТАКИВА.
    ТЕАТРИТЕ И ОПЕРИТЕ СЕГА СА РАЗВЪДНИК НА ТАЗИ ЗАРАЗА. ЗСЩО ГИ ОСТАВИХА ДА СЪБИРАТ ТЪЛПИ ОТ ХОРА.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове