Last news in Fakti

23 Декември, 2020 08:10 19 988 94

Изумителна цифра! Вижте колко българи вероятно са прекарали COVID-19

  • проучване-
  • алфа рисърч-
  • коронавирус-
  • българия-
  • българи

На база самооценката на хората - общо 17%, или приблизително 670 хиляди души от населението, твърдят, че лично или членове на семействата им са прекарали коронавирусната инфекция

Изумителна цифра! Вижте колко българи вероятно са прекарали COVID-19 - 1
Снимка: АЛФА РИСЪРЧ

670 хиляди българи са прекарали коронавируса. Това изчисляват социолозите на "Алфа Рисърч" след проучване направено в периода от 11 до 18 декември сред 1037 пълнолетни, предаде bTV.

Обществото е разделено за предстоящото ваксиниране.

На база самооценката на хората - общо 17%, или приблизително 670 хиляди души от населението, твърдят, че лично или членове на семействата им са прекарали коронавирусната инфекция.

Те са в активна възраст и в големите градове, отбелязват от агенцията.

64 на сто твърдят, че не са имали никакви симптоми и съмнения за прекаран коронавирус.

Предстоящото ваксиниране разделя общественото мнение, но с известен превес на привържениците му.

45 на сто са категорични, че няма да си сложат ваксина. 40% ще си сложат, но предпочитат да изчакат, за да видят дали няма негативни ефекти. 15% искат да се ваксинират възможно най-бързо, за да се върнат към нормалния живот.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 42 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    25 48 Отговор
    Пука ми че ми дреме колко да го прекарали, аз като чуя за някой карантирам и му ходя ба гости

    Коментиран от #31, #68, #74

  • 2 проф.Григоров

    89 29 Отговор
    Коронавирусът е изкуствено създаден, година по-късно не сме мръднали в лечението му. А от ваксина няма смисъл. Сензационните твърдения излязоха от устата на доайена в кардиологията у нас проф. Младен Григоров.

    83-годишният медик допълни в свое интервю пред национална медия, че единствената цел на коронавируса била да срине икономиките. "60 хил. научни статии за последните месеци – това говори за пълна безпомощност”, категорично заяви проф. Григоров. Той обясни, че хората, които оздравяват, остават с хронични дихателни заболявания.

    “В медицината всичко е свързано, когато имаш придружаващи заболявания по-големи са възможностите за летален изход, но както виждате, млади хора се разболяват и умират, получава се дихателна недостатъчност”, добави той.

    Според проф. Григоров от ваксината полза няма, защото имунитет срещу COVID-19 има само за 3 месеца.

    Коментиран от #7, #16, #36, #38, #39

  • 3 ХАХАХХАА

    81 28 Отговор
    ЛЪЖЦИТЕ ВСЯЧЕСКИ СЕ МЪЧАТ ДА НИ ВНУШАТ ЧЕ НАСТИНКАТА И ГРИПА СА КОРОНА ЗАЩОТО СИМПТОМИТЕ С КОИТО ПАРАДИРАТЕ СА ОТ ГРИП И НАСТИНКА ЖАЛКИ ТЕРОРИСТИ!
  • 4 Просветен илюминат

    75 21 Отговор
    А ще можем ли да видим процент от други болести освен този измислен Ковид?
    А има ли проценти за починали от други пътно транспортни произшествия,самоубийства и пренебрегнато лечение на друго заболяване поради акцентиране на лечението срещу вируса?

    Коментиран от #10

  • 5 Д-р Хаус

    97 6 Отговор
    А защо не споменават тези 15%, които са отговорили, че са имали симптоми, но не са тествали? Всъщност болшинството хора правят точно така, стискат се до последно и чакат да им мине, понеже знаят, че няма кой да ги лекува. Това е и една от причините за високата смъртност у нас

    Коментиран от #9, #12

  • 6 АНОНИМЕН

    34 6 Отговор
    Коя и къде е изумителната цифра?! И защо няма и думичка в статията за "кръвниците", диабетиците и всички други "...ици", "...ни"?!
  • 7 Коронавирусът,

    38 12 Отговор

    До коментар #2 от "проф.Григоров":

    като всеки друг вирус, има собствена резонансна вибрация. При Covid-19 вибрацията в затворена електромагнитна верига резонира на честота от около 5.5 Hz - 14.5 Hz. В повечето случаи се наблюдава, че при по-високите честоти вирусът не е активен. При 25.5 Hz и повече.

    За човек, който живее при високи честоти, коронавирусът не може да бъде по-опасен от острите респираторни инфекции. Причината за това е, че тялото на здрав човек вибрира на по-високи честоти. От време на време, по различни причини, тялото преминава на по-ниски вибрации и тогава човекът е по-податлив на вируси. Причините за това са отслабена имунна система, умора, емоционално или физическо изтощение, хипотермия, хронични заболявания, нервно напрежение и т.н.

    Вирусът в природата (извън тялото) не е устойчив. Средната резонансна честота на Земята сега е 27,4 Hz. Тя е разрушителна за вируса и затова той умира, след по-дълъг или по-кратък, престой извън тялото.

    Коментиран от #11, #17, #93

  • 8 Аз40

    67 2 Отговор
    "Алфа Рисърч" са екстрасенси. Питали 1000 души, оценили целия народ.

    Коментиран от #37

  • 9 Така е

    21 1 Отговор

    До коментар #5 от "Д-р Хаус":

    В последните дни няколко човека с пневмония, но без тест ми звънят да питат 'Какво правим?'
  • 10 с опит

    40 23 Отговор

    До коментар #4 от "Просветен илюминат":

    Приятелю, моли се ти и семейството ти да не се сблъскате с тази "исмислена" болест, че ще има да ревеш - казвам го от личен опит

    Коментиран от #15

  • 11 Допълнение

    14 9 Отговор

    До коментар #7 от "Коронавирусът,":

    Извън тялото, на заземени метални повърхности, където честота е по-ниска и температурата е под 10 градуса Целзий, вирусът може да се активира и след седмица. Но има публични места, където тази честота обичайно е по-ниска: болници, затвори, електропроводни линии, обществени електрически превозни средства, търговски центрове, офиси, питейни заведения и т.н. Това са местата, където вибрациите падат под 20 Hz. Там има по-големи вероятности за разболяване от коронавирус.

    Коментиран от #13

  • 12 Просветен илюминат

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Д-р Хаус":

    15% ги има на снимката горе,но много други неща няма по принцип.
  • 13 Георги Тончев

    13 4 Отговор

    До коментар #11 от "Допълнение":

    Неутрализирането на коронавирусите може да става с биорезонансни терапии, които като и други конвенционални лечения, нямат 100% успеваемост. Те се реализират като към тялото на човека се подават маломощни нисковолтови импулси с честота, по-висока от 25.5 херца, включително и в извън болнични условия. Биорезонансната честотата се генерира от маломощен преносим честотен генератор. Протичащите импулсни токове през тялото са части от милиампера, а амплитудата на напрежението е няколко волта, които са напълно безопасни за хората.

    Коментиран от #25

  • 14 Мнение

    55 11 Отговор
    Въпрос към журналята!
    При положение, че ковид има къщите симптоми като настинка, грип и др вируси (колко удобно), как разбрахте, че хората със симптоми непременно са изкарали именно ковид????????
    Сигурно някой ще каже, ами тествани са с PCR тестове, ами да ама НЕ! След като PCR e толкова "точен", че дава положителна проба от сумати неща (вкл папая, машинно масло и вече прекарани грипове), как може изобщо някой да го дава като еталон за какъвто и да е тест????????????????!
    Побъркахте народа ей, побъркахте го!
    Според графиките представени от доц. Мангъров, като съпоставим Швеция и останалата част на ЕС, графиката на заразените е абсолютно същата! Т.е. независимо дали ще те държат като куче у дома, пак ще се заразиш, НО разликата е, че ще се боледува мн по-дълго време! Сега някой ще каже, ами нали да могат да смогват болниците...., ами да, ама пак НЕ. Нали видяхте ситуацията в България! Ако ще по 1 случай да има на ден, хората умираха по стълбищата и линейките главно от други заболявания! А не биваха приети, че нямало места??? А нямало места щото клиничната пътека на ковид е 1500лв!!!!!

    Коментиран от #18, #20, #27, #47, #67

  • 15 Просветен илюминат

    21 9 Отговор

    До коментар #10 от "с опит":

    Аз от личен опит ти казвам,че от 25г не ползвам медицината и знам какво причинява болестите и имам начин ако има проблем какво да правя при това напълно безплатно.
    Благодаря за загрижеността ти!
    По темата за вируса с родителите ми има много усмивки и забава,те не се филмират от лъжите,а от други неща като родители всеки със своите си проблеми.
    Майка ми е минала през химиотерапия и лъчетерапия и е жива все още.

    Коментиран от #24, #60

  • 16 АНОНИМЕН

    24 8 Отговор

    До коментар #2 от "проф.Григоров":

    Пo врeмe нa кризa кaквaтo e тaзи c кoрoнaвируca гoлeми мacи oт хoрa в глoбaлния cвят cтaвaт излишни.
    В пeриoд нa тeжкa икoнoмичecкa кризa мacитe трябвa дa ce кoнтрoлирaт.
    Кризи ce oргaнизирaт нa вceки 10-15 гoдини! 2008-9 гoдинa пaк имaшe! Доколкото са моите знания тази криза трябваше да е към 2024-25 година! Корона вирусът е изненада за някои и е само иглата, с която пукат надутия балон!

    Aкo нe ce прaвят кризи щe имa cвeтoвнa вoйнa, нo гoлeмитe ги e cтрaх oт вoйнa! Прeкитe и нeпрeкитe пoрaзии щe ca тaкивa, чe в cлeдвaщaтa вoйнa, aкo изoбщo имa тaкaвa и e мeжду чoвeци - oръжиятa щe ca кaмъни и тoяги!
  • 17 един от стадото

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Коронавирусът,":

    ето един добър отговор.
  • 18 АНОНИМЕН

    20 4 Отговор

    До коментар #14 от "Мнение":

    Cтaр пocт oтпрeди избoритe в Щатите:
    "Въпросът c глaвнo В е кого ще изберат американците за президент : Ако е Тръмп - коронавируса ще си отиде от информационните сайтове и ще стане като гриповете всяка година! Ако изберат Байдън - ще видите тогава кон боб яде ли или луканка на пръчка! Ще има още по напориста коронаистерия и такъв невероятен бизнес с всякакви дезинфектанти, ваксини, лекарства!"
    Чичо Джо зaпoчвa c мacки зa 100 дни oщe прeди дa e влязъл в Бялaтa къщичкa!
    CЛEДВA ПРOДЪЛЖEНИE!

    Коментиран от #23, #71

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Просветен илюминат

    10 4 Отговор

    До коментар #14 от "Мнение":

    Системата се движи от пари и ако системата е нужно като цяло да се определи дали работи успешно кой показател е важен?
    Паричният,от което следва,че здравето и щастието като цяло към което се стреми човек е незначително и преди всичко е важно да се бъхтим да правим пари.
    След като здравето е най-добрата реклама за здравната система и то очевидно липсва,тогава е важно да търсим финансовите постижения за тези финансово търговска система,защото пари се печелят от проблеми,а не от решенията им.
    Ако няма болни и хората нямат проблеми какво ще правят докторите или съдебната система?
    Който не работи не трябва да яде.
    Гениалните неща са прости.
  • 21 Я... Я

    9 2 Отговор
    ТОВА КОЛКОТО И ДА НЕ Е ВЯРНО ИМА ГОЛЯМА ДОЗА ИСТИНА. ДОРИ МОЖЕ И ДА СА ПОВЕЧЕ. . И АЗ ОЩЕ МЕС. ДЕКЕМВРИ 2019 ГО ИЗКАРАХ БЕШЕ МНОГО ТЕЖКО. 2 ДНИ У ДОМА НА 3 ДЕН НА ДОКТОРА
    ТОЙ МИ КАЗВА. МНОГО ХОРА ИМАТ СЪЩИТЕ ОПЛАКВАНИЯ. ТОВА Е НЯКАКЪВ ВИРУС. ИЗПИСА МИ ЕДНА ШЕПА ХАПОВЕ. И ОЩЕ 3 ДНИ У ДОМА.
  • 22 БАЙ Х@Й

    11 2 Отговор
    ‼ ИЦЕ, знаеш ли каква е разликата между ЦИФРА и ЧИСЛО ⁉️ учи се в ПЪРВИ клас ‼

    Коментиран от #33

  • 23 Мнение

    29 4 Отговор

    До коментар #18 от "АНОНИМЕН":

    Да, за съжаление и аз стигнах до тази информация. А то няма и как да е друго яче!
    Вчера излезе вирус от лабораторията в Ухан (дето е спонсорирана от Б. Гейтс) и днес вече Пфайцер (чийто началници са рода с Б. Гейтс) има ваксина срещу тоя вирус??!!
    От друга страна тоя 80 годишен дедо, за който почти никой не беше чувал, събрал най-много гласове в историята на президентските избори в сащ????? Не просто понамирисват онези от т.нар. "световен елит" (Сорос, Ротшилд, Гейтс и др.), ами стана вече и очеизвадно, че нещо в цялата работа с тоя ковид не е както трябва!!!
    А на онези, за които думата конспирация е достатъчна при такива казуси, дето са по-трудни за вярване, мога да им пожелая приятно ваксиниране на тях и на родата им!!!

    Коментиран от #32, #41, #65

  • 24 с опит

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "Просветен илюминат":

    Защо не споделиш с останалите непросветени, как се лекувате? И още едни въпрос - лъче и химиотерапията не са ли плод на съвременната медицина, която отричаш?

    Коментиран от #44

  • 25 Направо

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Георги Тончев":

    Слагай болния в микровълновата!

    Коментиран от #45

  • 26 Behemoth

    5 2 Отговор
    Уникални коментари...благодаря ви....още дълго ще ви правят асфалта ,повярвайте ми!
  • 27 с опит

    16 6 Отговор

    До коментар #14 от "Мнение":

    Повярвай ми, симптомите са същите ако караш не някаква лека форма. Вируса е много гаден и не бива да се подценява в никакъв слъчай. Всички в семейството им се заразихме - майка ми, здрав човек, без съпътстващи заболявания въпреки възраста, не успя да го пребори:(. Всяка година карам поне по 1-2 настинки или грип, прекарал съм и свинския грип, но нищо подобно не съм преживявал като симптоми, оплаквания и продължителност

    Коментиран от #30

  • 28 Лбвбевше

    7 3 Отговор
    Няма вече грипове!!! хорааааа нищо не можем да направим на 6 % заразени голям шум голяма паника всички медии но нали парата командва
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Мнение

    19 0 Отговор

    До коментар #27 от "с опит":

    Здравейте,
    На първо място желая здраве на Вас, вашите близки и на всички хора.
    Също така и не отричам, че има вирус.
    Но като стана дума за тежко прекарано респираторно заболяване, нима 2019-2020 е първия есенно-зимен сезон с такива заболявания?
    Аз също изкарах много тежко някакъв грип (уж свински го водеха тогава, но нз) през 2016.
    Почти 2 седмици бях с температура над 38 градуса (през деня около 38.5, а вечер над 39).
    Чак след втората седмица и доста силни антибиотици, започна да отминава.
    Не казвам, че този няма шанс да е дори по-тежък, НО начините за диагностика и лечение, които се представят пред общество са доста съмнителни.
    Така, че пазете се всички. Спортувайте, хранете се здравословно. И най-важното, не разчитайте на симптомопремахващите лекарства, които се рекламират по телевизията (всичките дето завършват на "макс грип" и съдържат парацетамол)!
  • 31 Знаем отдавна, че дъската ти

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    хлопа. Няма нужда от ежедневни многократни доказателства за това. Ама щом имаш вътрешна потребност, продължавай в същия дух.
  • 32 БАЙ Х@Й

    11 1 Отговор

    До коментар #23 от "Мнение":

    Глобалистът Клаус Шваб ясно подчерта, че трансхуманизмът е съществена част от „The Great Reset“ (Великото зануляване), когато заяви, че Четвъртата индустриална революция ще „доведе до сливане на нашата физическа, цифрова и биологична идентичност“. В книгата си той изяснява, че микрочиповете за имплантиране ще могат да четат вашите мисли.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Социолог

    18 0 Отговор
    Да, попитах 10 човека от блока, 30% от тях бяха много богати. Това значи че 2 милиона българи са с доходи над 5000 лева. Че ние сме богата държава бе!
  • 35 Васил

    10 3 Отговор
    По вероятно да са милион защото някои се лекуват сами
  • 36 Как така този Григоров ще твърди, че

    8 7 Отговор

    До коментар #2 от "проф.Григоров":

    имунитетът трае само 3 месеца?!!Ами къде остава тогава теорията на Мангъров за стадния имунитет? Абсолютно непостижим ще е дори всички да го изкараме коронавируса не по един, а по два пъти за една година в такъв случай. А Мангъров ги плещи едни за доживотен имунитет. А пък вече хиляди учени подкрепят теорията за спонтанно възникнала мутация на коронавирус, която позволява предаването му от човек на друг човек.Защо му е на някой да срива икономиките на държави от цял свят? Или този някой е с извънземен произход? Писна ми от всякакви псевдо авторитети, които се правят на много компетентни, а няма как да докажат нито едно от своите твърдения. Поне да изказват предположения и хипотези, а те го твърдят с някаква фанатична убеденост, че те са правите, а всички останали грешат. И какво полза има от това твърдение?Изказано от човек, на който и без друго му остава най-вероятно малко живот. Е, пожелавам му поне до 100 да ги докара. Пък дотогава дано се разбере какъв е произходът на ковид-19. За това дали имунитетът при преболедували и ваксинирани ще е 3,6,9 месеца, година или повече предстои да разберем. Най-вероятно имунитетът ще трае различно при различните хора. Така както и вирусът предизвиква симптоми с различна тежест и прояви във всеки отделен индивид. Остава надеждата да се разбере какво точно в генома на починалите(особено на младите) ги прави толкова уязвими и ги обрича на смърт на по 35-45 години. За възрастните имаме удобното обяснение, че са с много

    Коментиран от #84

  • 37 Това се казва представителна извадка

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Аз40":

    Колко точно е представителна е друг въпрос...
  • 38 Грую

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "проф.Григоров":

    Дори и така да е не мислите ли, че икономика която ще ни убие заради вредните емисии е по-добре да бъде срината в този си вид? На една заплаха може да бъде противопоставена само друга по-интензивна и по-непосредствена, защото върусът може да убие в кратки срокове, а икономиката в този си вид далеч по-бавно, но вероятно много по-сигурно след достатъчно време!

    Коментиран от #46

  • 39 s7un7101

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "проф.Григоров":

    Интересно аз чух същите думи от Израелския посланник у нас, което все повече ме убеждава, че е прав....еврейте ако не знаят кой знае, па овцете нека вярват на СЗО
  • 40 Бат Ваню

    3 0 Отговор
    Цифрите няма как да са интересни бидейки от 0 до 9. Това е число, не цифра.
  • 41 В момента се тестват и са в различни

    4 6 Отговор

    До коментар #23 от "Мнение":

    фази на изпитания, не десетки а може би вече стотици различни ваксини. Да си пръв не винаги е предимство. А хилядите производители на маски тестове и т. н. по твоята желязна логика трябва да се молят ваксините да са неуспешни и да си носим маските до живот и да ни ровят в носленцата години наред. Хайде стига с тези простотии, че някой е пуснал нарочно вируса, за да стане безумно богат. Ако това искаш да ни кажеш с началото на коментара си. А Байдън не е необходимо точно ти да си го чувал. Той за разлика от Тръмп е в политиката от половин век. Лошото е, че шансът му е дошъл на преклонна възраст.И аз не одобрявам избора на старци(възрастта не винаги е предимство),но хайде да не се вторачваме толкова в изборите зад океана и да си гледаме собствената кочина...
  • 42 заблуди

    17 0 Отговор
    Всеки, прекарал някакво вирусно заболяване от лятото насам си мисли , че е прекарал КОВИД и сега е в безопасност! Това е голяма заблуда. Останалите респираторни вируси не са изчезнали тази година.....
  • 43 Цонко

    4 18 Отговор
    Недоразумението Мангъров както винаги дрънка небивалици, че вече почти 60% гоним и слугата Чорбанов същия измекяр. Толкова народ измря и вместо да ги набутат в следствието им дават трибуна на тези палячовци!
  • 44 Просветен илюминат

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "с опит":

    Който търси намира.Когато ученика е готов,учителя сам се появява.
    Да споделям неща от които никой не се интересува или не ме пита е като приказката са маймуната и рибата,като я извадила от водата да не се удави.
    Ако ти спиш и аз те будя,а на теб ти се спи как ще реагираш?
    Майка ми беше болна от рак преди 30г,а аз нямах и представа тогава за това от какво е болна,а терапиите са такива да......
  • 45 Няма

    7 2 Отговор

    До коментар #25 от "Направо":

    да влизам в безмислени спорове, но за протокола - микровълновите работят при 2,45 GHz. Това, което обсъждаме, е в областта на херци, а не гигахерци.
    Но тъй и тъй си отворил темата - защо не кажеш на какви честоти ползваш смартфони и други телекомуникации - 4G и 5G не ти ли стопяват направо мозъка - може би затова не осмисляш информацията за биорезонансната терапия.

    Коментиран от #48

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Хайван

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "Мнение":

    Тия лъжливи положителни резултати от папая и портокал , не са с ПСР тест , а с бърз кръвен тест за антитела . Затова и тези тестове не се признават . Даваш си вид на информиран , но си пълен фишек и всичко което пишеш е целенасочена пропаганда . Само се чудя дали ти имаш файда или някой те е подковал .

    Коментиран от #50

  • 48 Просветен илюминат

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Няма":

    Замислете се като с очите технологиите за опасни и как влияят колко сте зависими от тях и ги ползвате,а след като се ползва едно нещо И има търсене то определя предлагането му или греша?

    Коментиран от #51

  • 49 Ловец 1

    6 1 Отговор
    Ас самия бях болен лежах 10 дни в болница оцелях защото има доктори все още в още в България и Баща ми се не оцеля имаше диабет и предишен инсулт за такива хора просто болестта е нокалт
  • 50 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Хайван":

    И каква е пропагандата на пост 14?
    И двамата пишете за едно и също нещо,но на различен езикобяснено от двама ви.
  • 51 Не само

    5 1 Отговор

    До коментар #48 от "Просветен илюминат":

    технологиите са проблем, макар че са голяч проблем за обществото. Ще изкажа твърдение, което първосигнално всеки сигурно ще отхвърли. И то е - дали някой ще се разболее или не, зависи от него самият. И тук не става въпрос за изграждане на всеизвестния биологичен имунитет. В предишните постове имаше коментар относно факта, че вирусът, както и всичко съществуващо има собствена вибрация. Следователно, причината за разболяване от даден вирус е възникналият резонанс между честотата на човека и тази на вируса. Здравият човек е недосегаем според честотата си за вирусите. За да стане досегаем, вибрацията му трябва да спадне и да стане съизмерима с тази на болестотворните организми. В предишни постове бяха посочени редица обществени места, където вибрацията на човек намалява - молове, барове и т.н. Но има и друг фактор - това е умението на човека да се предпази от негативните емоции - гняв, омраза, завист - които го изчерпват по-ефективно от изброените места с енергиен вампиризъм. Тези правила са залегнали и в Божиите заповеди и ако ги спазва, човек няма да боледува.
    Ако някой се съмнява в думите ми, да ми отговори на въпроса - защо в една и съща обществена среда - семейна, училищна, работна - някои хора се разболяват, а други - не.
    По време на чумната епидемия през Средновековието Нострадамус лекувал месеци наред болнитете от чума без да се зарази. Защо?

    Коментиран от #53

  • 52 Ама

    0 0 Отговор
    Яко вероятно или?
  • 53 Мазньо

    3 4 Отговор

    До коментар #51 от "Не само":

    Публикувано във факти.бг: По време на чумната епидемия през Средновековието Нострадамус лекувал месеци наред болнитете от чума без да се зарази. Защо? - Защото предварително е знаел ,че няма да се зарази...

    Коментиран от #54

  • 54 Но защо

    3 0 Отговор

    До коментар #53 от "Мазньо":

    не се е заразил? Това е въпросът, а не дали е знаел или не.

    Коментиран от #56

  • 55 ШОПА

    13 3 Отговор
    Всъщност точната бройка е доста над 1 милион ! Ужасно голям процент от болните умишлено не си правят пср тест за да не карат карантина и продължават да се разхождат около здрави хора и да ги заразяват всекидневно ! Пенсионерите отделно са ходещи биологични бомби - тях не можеш ги спря да ходят ако ще и танкове да им изкараш насреща - те са просто едни неконтролируеми малки деца ! Отделно големите вериги супермаркети си плащат яко рушвети под масата да не ги закачат а там става основното заразяване !Вериги като КАУФЛАНД , ДЖЪМБО ,БИЛА ..вие изобщо виждали ли сте какво става там ? Става дума за ТЪЛПИ ..Некотролируеми тълпи от всякакви хора ! За какъв изобщо контрол говорим ? Става ми смешно като им слушам циничните реклами по телевизията ,че били забележете КОВИД СЕРТИФИЦИРАНИ ОТ ТЮВ ХАХАХА СМЯХ В ЗАЛАТА ! Абее какъв тюв ви гони бее - идете и вижте за какво става въпрос ! ПАРОДИЯ !

    Коментиран от #57, #72

  • 56 Мазньо

    2 2 Отговор

    До коментар #54 от "Но защо":

    Виж си въпроса- за кое питаш,защо ги е лекувал или защо не се е заразил? Отговарям ти ,че ги е лекувал,защото е знаел че няма да се зарази.Сега разбра ли или да пиша по-бавно....

    Коментиран от #58

  • 57 Две неща:

    16 0 Отговор

    До коментар #55 от "ШОПА":

    1. Ако човек не се чувства болен, няма причина да ходи да си прави ПСР.
    2. Ако резултатът му от ПСР е отрицателен днес, то утре пак може да се зарази по ред причини - т.е. постоянно трябва да се тества?!!
    Очевидно, не работи твоята теория.
    Няма как карантината и тестването, а също и ваксинирането да решат проблема.
  • 58 Очевидно

    3 2 Отговор

    До коментар #56 от "Мазньо":

    ти бавно загряваш.

    Въпросът е каква е всъщност причината да не се зарази? А не, че има информация.

    Информацията - достоверна или не - не отговаря на въпроса: защо той не се заразява, както всички?

    Коментиран от #59

  • 59 Мазньо

    1 3 Отговор

    До коментар #58 от "Очевидно":

    Ми нали това те питам - какъв ти е въпросът 1.Защо ги е лекувал? или 2.Защо не се е заразил? Хайде сега започвай да загряваш....

    Коментиран от #62

  • 60 А ха ха

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Просветен илюминат":

    АКО БЕШЕ ТАКА " ПРОСВЕТЕН" ЩЕШЕ ДА СПАСИШ МАЙКА СИ ДА НЕ СТИГА ВЪОБЩЕ ДО ХИМИО И ЛЪЧЕТЕРАПИЯ!!!
  • 61 Hoho Boho

    6 1 Отговор
    Като се знае, че 80% са безсимтомните, а 640 000 са имали симптоми и предполагат, че са
    ПРЕБОЛЕДУВАЛИ вируса
    означава, че още 3 200 000 са го
    ПРЕКАРАЛИ безсимтомно.
    ОБЩО - 55% от населението.

    Коментиран от #79

  • 62 Амиии

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "Мазньо":

    Твоят отговор е СПЕКУЛАТИВЕН. НИКОЙ НЕ ЗНАЕ ЗАЩО НЕ СЕ Е ЗАРАЗИЛ. И ЗАЩО УЖ ГИ ЛЕКУВАЛ, НО ЦЯЛОТО МУ СЕМЕЙСТВО УМИРА ТОЧНО ОТ ЧУМА. ИМА И ДРУГИ ХОРА, КОИТО НЕ СА СЕ ЗАРАЗИЛИ, А ДРУГИ СА СЕ ИЗЛЕКУВАЛИ НАПЪЛНО.
  • 63 Леле

    4 1 Отговор
    64% го изкарали без всякакви симптоми. И как тогава са разбрали, че изобщо са били заразени?!?! Тестове никой не си прави, особено рсг , без симптоми!

    Коментиран от #64

  • 64 Hoho Boho

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "Леле":

    Тези 640000 са имали симптоми и предполагат, че са преболедували Ковид, а
    има и още 3200000, които са го прекарали без симптоми и няма как да предположат, че са били заразени.
  • 65 Понамирисва

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "Мнение":

    единствено, че ти липсват книжки в живота! Това е единствената причина, поради която не различавате фейк от истинска новина, както и истински и фалшиви сайтове за новини! Когато прочетете нещо, направете си труда, да видите какъв е сайта, имали адреси, телефони или само една гола пощенска кутия! После потърсете информация за някое друго име от статията! Проверете и се убедете, че е истина и може да се вярва! Това което правите, граничи с глупостта и простотията!

    Коментиран от #70

  • 66 Алфа Ромео

    2 0 Отговор
    Според д-р Тодоров пандемията е към края си 62% от тестваните със симптоми или тези които са си направили тест за да видят дали са го карали без да разберат са положителни или имат антитела, това е на база 47 000 дущи. Ако се екстраполират върху цялата население по-голямата част го карат или са го изкарали, но кой знае дали е така....
  • 67 Алфа Ромео

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Мнение":

    ПСР е с 80-90% грешни положителни или отрицателни резултати, имаше статия даже в Ню Йорк Таймс.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 пророк Исай

    6 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: 15% искат да се ваксинират възможно най-бързо, за да се върнат към нормалния живот. Значи , в момента , нашият живот е НЕНОРМАЛЕН ! Значи ли , че Правителтвото налага ненормални ограничения ??? Значи ли , че ненормалният начин на живот , ще доведе до ненормални реакции ??? Значи ли , че ЖИВЕЕМ в ненормална среда , наложена от Правителството ???
  • 70 Коментиращ

    5 4 Отговор

    До коментар #65 от "Понамирисва":

    Мхм, мхм, да отворим книга викаш?
    Ти скоро пускал ли си новините, или първо философстваме, а после наблюдаваме фактите???
    А как ще коментираш стотиците хиляди протестиращи срещу мерките, в почти цяла Европа???
    И те ли не са прочели 1 книга???
    Явно вярващите на казионните медии сте винаги най-начетените и най-знаещите?!
    Хайде като сте толкова умни, ходете и се ваксинирайте всичките, подарявам ви и моята доза!!!

    Коментиран от #73

  • 71 пророк Исай

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "АНОНИМЕН":

    Явно , С.З.О. е заложила на тоз БайГън , за да продължи истерията КОВИД19 и предполагаемите му ЩАМ-ове ! Зад СЗО стоят Фармацевтичните КАРТЕЛИ . В момента , те са най-могъщите .
  • 72 Алфа Ромео

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "ШОПА":

    По-добре че се движат и имат социални контакти пенсионерите иначе щяха да са повече починалите. Съгласен съм да работят магазините в които продават храни и стоки от първа необходимост но Джъмбо и други които са извън търговски центрове не мога да разбера каква е логиката да работят.

    Коментиран от #88

  • 73 Бих ти обяснил,

    2 0 Отговор

    До коментар #70 от "Коментиращ":

    но човек който не разбира същността на написаното и приема, че като не си за фейка си за ваксините, няма да те разбере! Това е същото, като не си за герб значи си за бсп или обратното и още сумати подобни примери за простотия! Но света не е само бял и черен! Има и нюанси! 😊
  • 74 Язе

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Мангъро, ти ли пишеш с този ник?
  • 75 Кайзер Вилхелм

    0 0 Отговор
    КАЙЗЕР ПАСТЪРМА,МАНДЖУ С ГРОООЗДЕЕЕЕ,ПАПРИКАШШ
  • 76 куритье

    0 0 Отговор
    Масква не верить,не курить
  • 77 Доктор ДЖАГЕРС

    2 0 Отговор
    циганите ЗАЩО не ги хваща COVID-19
  • 78 фотоУВЕЛИЧЕНИЕ

    0 0 Отговор
    Какво има да ги броите българите изкарали КОВИД ! Това не е важно , щом царя ни батюшка , ВОЖДА ни СЛЪНЦЕ го е изкарал !!!!!!
  • 79 Ганчо зубидренката

    1 2 Отговор

    До коментар #61 от "Hoho Boho":

    Няма да повярваш, но цифрите са точни. 50%от колегите, 50% от познатите ми и 50% от семейството ми, прекарахме болест с едни и същи симптоми. Разбира се при едни мина леко, но при други бе тежко.
    Мога да опиша как бе при мен..
    1-ви ден. Зачервени очи за 1 ден. По същото време носа ми се запуши-хрема.
    2-ри ден. Хремата мина изведнъж. Вдигнах температура 38 гр. Свалих я с хапчета. На третия ден нямах температура, но бях отпаднал и без сили. Започнаха болки във венците, зъби и челюсти.
    3-ти ден. Болките в устата изчезнаха. Отново съм с 38 гр. Започвам да кашлям, леко и рядко, но кашлям.
    4-ти ден. Кашлянето се усили. Обадих се на личния лекар,оказа се болен. Описах какво ми е и симптомите ни бяха еднакви.,а не сме се виждали от 2 години.
    Изписа ми рецепта с два антибиотика и други хапчета по телефона.
    5-ти ден. Кашлянето продължава, температурата също.
    6 - ден температура нямам, кашлянето намалява.
    9-ти ден. Вече съм добре. Кашлям веднъж на 2-3 часа.
    11 ден. Върнах се на работа.
    Оттогава минаха 2 седмици. Болни със симптоми на работа няма. Рядко ме пропуска сезонния грип, и винаги ме боли гърло, но този път гърлобол нямах. Аз заразих и жена ми. При нея бе много по-зле.,но се излекува. Супа и чай не сме пили и яли. Все още не познавам човек с пневмония, излекувал се с чай и супа. И да завърша... 90% от всички болни около мен кашляха, но пиха по 2 антибиотика и не стигнаха до пневмония и болница. А от всички само 10 % направиха PCR. Остана

    Коментиран от #83, #86

  • 80 Ганчо зубидренката

    1 0 Отговор
    Останалите не са в статистиката.
    Преболедувалите модерния грип са над милион.
  • 81 Теодоро

    1 3 Отговор
    Хора събудете се!!Никакви ваксини трябва да сме "антиваксъри"до смърт.
  • 82 МОШЕНИЦИ

    1 0 Отговор
    ЩОМ ВИДЯ БОКО , ЦЕЦО И ЦЕЦА ИМАМ СИМПТОМИ КАТО НА КОРОНАТА , НО И ТЕМПЕРАТУРАТА МИ СКАЧА НА 44 ГРАДУСА А И НАЙ - ГОЛЕМИЯ ЗАПЕК МОМЕНТАЛНО ИЗЧЕЗВА !
  • 83 Hoho Boho

    1 0 Отговор

    До коментар #79 от "Ганчо зубидренката":

    Да знаеш! Написал си нещо много важно и полезно!
    Запази го и го публикувай пак!
  • 84 Шамара

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Как така този Григоров ще твърди, че":

    Тоя някой, който иска да свие икономиките е КИТАЙ! ТЕ ОБЯВИХА ВОЙНА НА СВЕТА! Чашата преля когато Канада арестува дъщерята на собственика на Huawei по искане на САЩ!
  • 85 Повече са

    6 0 Отговор
    Сметката е проста. Около 200 000 са заразените с положителни тестове. Истинският брой, по изследвания от САЩ, е около 8 пъти повече, тоест около 1,6 милиона. Имайки в предвид че българите живеещи в БГ са около 5,5 милиона, заразените са 1,6/5,5 = 29%.
  • 86 Hoho Boho

    3 1 Отговор

    До коментар #79 от "Ганчо зубидренката":

    Аз от грип НЕ БОЛЕДУВАМ!!!

    В началото на годината нещо ми имаше:
    В рамките на пет дни:
    По 1-2 дни ми свиреха дробове, болеше ме гърлото, проблем с венците, щракане в едното ухо, май имах и температура
    /не съм я мерил/
    и т.н. застъпващи се - едното мине, друго почне.
    И нещо характерно - имах щракащи болки от горната страна на черепа, което от нета научих, че и други са го изпитвали.

    Чудех се, какво ми има. Тогава короната беше още само на изток и по телевизията...

    Почти на 100% съм сигурен, че съм ПОБЕДИЛ вируса.

    Мина леко. Най-големият ми проблем беше,
    че не ми се пие, но не се предадох...
    :)

    Коментиран от #92

  • 87 васик атанасова

    2 0 Отговор
    никога няма да се върнем към нормалния живот !
  • 88 ЛУД ВРАБЕЦ

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "Алфа Ромео":

    Не става дума да затварят супермаркетите а за контрола в тях ,който липсва ! Пуснали ми на промоция портокали в Кауфланд за 7 лева кофа и познай - тълпи хора все едно никога не са виждали или яли портокали като изтървани един през друг се бутат ,ръчкат да напълнят заветната кофа ! Дистанция нулева - един върху друг !!! На вътрешните им витрини за продажба на меса НУЛЕВ КОНТРОЛ ! Отново тълпи хора без никаква дистанция ! Отделно тея ходещи зомбита 75-80 + ти се будат сякаш нарочно отгоре ! В тези магазини трябва да бъдат пускани както преди определен брой хора а не тълпи ! Никой обаче не контролира това ! Единствено в ЛИДЛ спазват мерките за което им праря евала !
  • 89 6443

    0 0 Отговор
    откъде го взехте тоя превес на желаещите ваксина, като всички прочувания показват, че само 24% са навити?!
  • 90 Майор Майор

    0 0 Отговор
    Аз мога ли да питам, защо хората са нервни. Това не е ли вредно? А защо дишаме мръсен въздух? А защо има некачествени храни? От грижа за човека?
  • 91 факт

    0 0 Отговор
    ПО ТАЗИ СМЕТКА ТРЯБВА ДА СА МИЛИОНИ
  • 92 ганчо зубидренк

    0 0 Отговор

    До коментар #86 от "Hoho Boho":

    Мога само да добавя...Наздраве...
  • 93 Спас безделника

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Коронавирусът,":

    Човече, мислил съм го, ама не е точно така.
    Както и кратковременно облъчване на болни с Ro, което пак не е така. Защото независимо, че вирусът не издържа на лъчение с определена честота ( няма да я спомена, за да не заприличам на Мангъра), не върви за толкова кратко време да се прецени какво печелим и какво губим. За сведение: в уранови мини, Ro центрове и др,. подобни НЯМА БОЛНИ ОТ К-19. Те си умират от друго. Д-р Гълъбова, аз само отговарям на колегата, не искам да заема запазеното място на Кратуната във вашето заведение.😄

    Коментиран от #94

  • 94 Ами къде

    0 0 Отговор

    До коментар #93 от "Спас безделника":

    са тези уранови мини? Нали едно време Филчо Педерастчето /понастоящем - конституционен съдиЯ/ - ги затвори по съвет на новите ни братя от САЩ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове