Last news in Fakti

2 Януари, 2021 12:48 5 490 92

Родители скочиха срещу връщането в клас

  • ученици-
  • училище-
  • коронавирус

Подобно решение в условията на реалната епидемична обстановка пряко излага на огромен риск живота и здравето на голяма част от българските граждани

Родители скочиха срещу връщането в клас - 1
Снимка: Архив

Екипите на неформалните организации "Science in the Crisis" и "Родители за безопасно образование" категорично се противопоставят на решението на Министерството на образованието и науката от 4 януари 2021 г. децата от 1 до 4 клас да се върнат в присъствена форма на обучение в училищата и детските градини да заработят.

Подобно решение в условията на реалната епидемична обстановка пряко излага на огромен риск живота и здравето на голяма част от българските граждани.

Това се посочва в отворено писмо на двете организации до министъра на образованието Красимир Вълчев и до здравния министър Костадин Ангелов.

Твърденията, че децата нямат основен принос за разпространението на COVID-19 и че отварянето на училищата не представлява опасност, лесно могат да бъдат оборени, защото заключения въз основа на натрупана до момента информация в света сочат обратното, изтъкват двете организации.

Учениците от 1-ви до 4-ти клас трябва да се върнат в клас в понеделник, решиха от МС.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    145 34 Отговор
    не давайте гласност на тия платени идиоти
  • 2 Съвест

    148 46 Отговор
    Ами те да не си пращат децата на училище! Нека си стоят необразовани и "здрави"! Хахахахха...безсмислена нация.

    Коментиран от #3, #49

  • 3 провинциалист от провинция Тракия

    40 77 Отговор

    До коментар #2 от "Съвест":

    Да позная, ти деца нямаш.

    Коментиран от #9, #86

  • 4 JEFF

    71 7 Отговор
    Това на снимката училище ли е или затвор ?

    Коментиран от #41

  • 5 ТИТИ

    46 96 Отговор
    КАК Е ВЪЗМОЖНО НЯКОЙ ДА СИ ПРАВИ ГАРГАРА С ДЕТЕТО МИ АЗ НЯМА ДА ГО ПУСНА НА УЧИЛИЩЕ

    Коментиран от #14, #30, #63, #66

  • 6 Ник

    118 31 Отговор
    Аз пък съм от организацията "Родители за присъствено обучение и физикопсихическо оцеляване на учениците" и настоявам децата най накрая да тръгнат вече на училище, защото не зная дали от вирус, но много от тях ще се повредят и психически и физически, ако т.н дистанционно обучение продължи още някой и друг месец. Защо постоянно давате гласност на някакви фейсбук сбирщини от няколко родители или учители, които трябва да дават наклон.

    Коментиран от #79

  • 7 pbdan

    56 8 Отговор
    Преди седмица, когато учителите се обявиха против присъственото обучение, пак родители ги изкараха мързеливци и страхливци. Не можели повече да си гледат децата в къщи, трябвало да работят. Сега пък да не ходели на училище?!
  • 8 Азз

    101 18 Отговор
    Добре, ако тия смешни организации искат децата им да останат неграмотни - си е техен проблем!
    Разликата между онлайн и реално обучение е от земята до луната!
    И стига с тая кашлица - прекаляват !
    Синът ми от понеделник тръгва на училище и точка!
    Аз знам защо искат онлайн обучение - 1во - за да не ходят на работа , и 2ро - докато детето им седи и гледа тъпо в монитора, те си цъкат фейсбука на воля!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Последния Софиянец

    91 18 Отговор
    Искам децата ми да растат свободно и да учат в училище.Много ли е?

    Коментиран от #16, #19, #21, #81

  • 11 Или

    48 13 Отговор
    нулева година , или в клас !

    Коментиран от #84

  • 12 Рошко

    87 12 Отговор
    Тази организация само като и прочетох заглавието ми стана ясно че е някаква джендърска, и пак да спомена по бай тошово време ходехме на училище в сняг дъжд и виелици пеша, а сега някакви си лигльовци искат да няма училище сакън да не му тек е сополчето на маминото детенце, идиоти
  • 13 Нов ред нов свят 😑

    25 5 Отговор
    Да видим-жени вдигат тежести, културизъм за жени (наистина ли ви харесва?!) ММА за жени... Какво им пречи на мъжете да са женствени, след като жените са толкова мъжествени?!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Не искам друг да говори вместо мен

    68 14 Отговор
    Тези родители, които не искат децата им да ходят на училище, нека си стоят в къщи. Но нека не говорят от името на всички, децата трябва да учат в училища, защото много от тях и да искат, не могат да учат дистанционно по различни причини.Тези деца няма да могат да компенсират. Какво искаме бъдеще от неуки,асоциални хора ли?
    Мястото на децата е в училище.
    Няма научни доказателства, че децата са основни носители на заболяването.
    Нека не допускаме децата да платят основно цената!
  • 16 Бивш барман

    7 39 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    А неискаш ли да ти отворят кръчмите и децата да почнат да ги посещават и да ти правят оборот и кинти в джоба ти, са ама скоро няма да стане дай си кръчмите под наем за складове или нещо подобно.😂
  • 17 Дельо Хайдутин

    43 9 Отговор
    Тези родители сигурно са от лилавите.
  • 18 Неграмотни

    58 8 Отговор
    Поредните неадекватни мерки. Унищожават цяло едно поколение а ние стоим и гледаме.
  • 19 pbdan

    9 9 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Както писах по-горе едни родители искат присъствено, а други онлайн обучение. Тези родители, които нямат в къщи баби и дядовци са за онлайн обучение - няма да заразят дядо и баба с ковид, а мама и тати ще работят. Другите, които нямат искат присъствено, защото работят, а ковида за тях е по-милостив. Проблемът е, че училището не може едновременно да поеме и двата вида обучение - учителите са едни и същи.

    Коментиран от #31, #43, #78

  • 20 Писна ми

    50 16 Отговор
    Не разбирам как може да вменявате вина на децата си,че ще убият баба си и дядо си като ходят на училище. Само защото някой тупан е казал по телевшзора.

    Коментиран от #28

  • 21 Погнусен.

    8 12 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Ти пък какви деца имаш дето ходят на училище бе тарикат преди няколко дена беше писал че си на възраст и затова можеш да работиш само кръчмар. Май само се нагаждаш по темите и ревеш само в една насока ----- отваряне на кръчмите а????

    Коментиран от #25, #29

  • 22 Киро Брейка

    38 4 Отговор
    България е най-неграмотно и некомпетентно управляваната държава.
  • 23 Тодор Живков, бе велик човек!

    37 12 Отговор
    Оставете децата да живеят спокойно и нормално, психопати неудрусани

    Коментиран от #26

  • 24 Гост

    36 9 Отговор
    Нека тези "организации" да покажат колко "родители" членуват в тях? Щото мен никой не ме е канил в тях, не че ще приема... Който иска и сега може да разпише хартия и да държи детето си затворено в къщи! Голяма част от децата и учителите изкараха вируса, така че е време да спира това безумие и да връщат децата в клас! Който учител го е страх - приоритетно да им слагат ваксини, а дотогава единични изключения за някои часове - онлайн!
  • 25 Последния Софиянец

    11 3 Отговор

    До коментар #21 от "Погнусен.":

    На 43 съм.

    Коментиран от #36

  • 26 pbdan

    6 7 Отговор

    До коментар #23 от "Тодор Живков, бе велик човек!":

    Да, велик е и много образован защото не беше учил дистанционно.
  • 27 Държавна Сигурност, 5 Рпу

    35 14 Отговор
    Щом всички други професии ходят на работа и учителите са длъжни да ходят!!! Пък и е доста нагло да се твърди, че те са уязвими в сравнение с други професии - лекари, полицай , попове , търговци , строители, данъчни, банкери и т.н. И това става на фона на съзнателното жертване психичното здраве на децата!!! Поне докато са в къщи да им бяха намалили заплатата на половина - щото нямат разходи за транспорт, храна , дрехи и т.н. Бе хора има деца почти една година не са виждали класна стая!!!
  • 28 Психолог.

    16 8 Отговор

    До коментар #20 от "Писна ми":

    Идвай на преглед в понеделник съм на работа от 07:30 -12:30, какви са тия глупости дето ги пишеш "децата щели да убият баба си и дядо си"? Децата само ще ги заразят без да го искат и ще са неволно виновни за това. Така че идвай при мен да ти обясня разликата между убият и заразят.
  • 29 Хари

    9 0 Отговор

    До коментар #21 от "Погнусен.":

    Този е най-големия трол в сайта. Изказва се по всяка тема и ни занимава с простотиите си. Не знам защо от сайта го търпят още.
  • 30 гжгж

    23 5 Отговор

    До коментар #5 от "ТИТИ":

    Точно ва накива кано тебе разчитат от дийп стейт. Нима си въобразяваш, че животът на теб и близките ти е някаква ценност? В това число включвам себе си и всички останали хора. Шепа свръх богати, с психични разстройства са се самопровъзгласили за световен елит и се изживяват за богове. Целта им е световно господство и чрез различни измами и манипулации се стремят към поробване на човечеството. Особено за това разчитат на СТРАХА. Необразования човек е най - подходящ за това. А образованието се добива качествено само по класическия начин. Децата на тези престъпници се обучават точно така като са и много ограничени откъм всякаква електроника, защото много добре им са известни вредните последици от зависимост, пристрастяване, лишаване о логика на мислене и др. подобни . Не вярвай на медиите. Те са тяхна собственост и проводник на лъжливите им манипулации.
  • 31 pbdan

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "pbdan":

    Поправка: "...Тези родители, които ИМАТ..."
  • 32 DVL

    11 36 Отговор
    Бъдете подготвени за новия щам.Той е изключително опасен!НЕ ПУСКАЙТЕ ДЕЦАТА НА УЧИЛИЩЕ!!!Стойте вкъщи до колкото е възможно!Не се събирайте, това НЕ Е ШЕГА!!!Адът идва!

    Коментиран от #35

  • 33 Нов щам! Covid 20

    14 3 Отговор
    боко мисли, че още ще управлява когато затритото от него младо поколение стане "гласоподаватели". Няма да си жив тогава бе ма.а ти!
  • 34 Чалагата е в кръвта ви

    19 3 Отговор
    Мутрата не му трябват умни хора.

    Бачкатори и обслужващ персонал, който да брои до 10.

    Кво образование, кви 5 лева.

    Лопатата и да ринат горещ асвалт. Айде, че имаме чекмеджета да пълним....
  • 35 Гост

    27 5 Отговор

    До коментар #32 от "DVL":

    Кво предлагаш? Цял живот затворени, щото всеки месец ще има "нов щам" ли? Вече някои изкарахме вируса, сега с "нови щамове" ли ни плашите? Нали ваксините са "ефективни" срещу "новия щам", така че няма логика естествения имунитет да не е ефективен...
  • 36 Погнусен.

    16 5 Отговор

    До коментар #25 от "Последния Софиянец":

    Ако наистина си на 43 значи сме набори, сменяй тогава професията има работа в другите браншове аз винаги когато няма работа или дават малко пари почвам да работя друго а не рева по форуми и сайтове работил съм през трудовият си стаж като работник в цех за ПВЦ, цех за кашони, цех за ламаринени кутии за сирене,в цех за плочки, мебелист,монтьор в корабостроителен завод, монтьор в завод за части за камьони,гипсокартон и сега последно строител вземам 2600лв.чисто и съм доволен а ако стане нещо в строителството сменям веднага бранша без да си губя времето да рева по форумите щото не ме мързи а и деца храня които наистина са малки и сега са вкъщи.

    Коментиран от #62

  • 37 ЛЛЛ

    16 3 Отговор
    Добре де нали сме уж демократична държава и трябва да има избор. Тези, които искат да ги пуснат на училище, а тези, които не искат да не ги пускат. Защо трябва да е задължително и да има спорове полезно ли е или не. В крайна сметка сме в извънредно положение, така че не би трябвало да има задължителен характер

    Коментиран от #44

  • 38 Иди, че ги разбери

    9 2 Отговор
    Първо на искаха дистанционно обучение и/или предпазни маски в час. Сега пък не искат присъствено обучение. И в двата случая с едни и същи доводи.
  • 39 Киро Брейка

    3 1 Отговор
    Нека Топлофикация да ви обере за поредна година, пък какво значение има какви са причините. Другата година причините ще са други, а по-следващата ще са отново формирането на сметките. Едни и същи причини ги въртят с десетилетия.
  • 40 АС/DC

    23 4 Отговор
    Неформална организация чието име не е исписано на български налага методи за обучение на БЪЛГАРСКИТЕ деца??? Къде сте български родители???
  • 41 Училище ще да е...

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "JEFF":

    Затворът нали уж бил с нова фасада?
  • 42 Омръзна ми

    5 2 Отговор
    От неграмотни селяци!
    ЛОШ МАТРЯЛ!
  • 43 Защо да не може

    1 7 Отговор

    До коментар #19 от "pbdan":

    Възрастните учители обучават внучетата онлайн, младите обучават останалите присъствено
  • 44 pbdan

    9 3 Отговор

    До коментар #37 от "ЛЛЛ":

    Няма достатъчно учители. Ако класа се раздели на две и едната половина идват на училище, кой ще води онлайн обучението на другата половина? Следобяд пак същия учител? Те също боледуват и като се има впредвид, че повечето са над 50г. какво правим?

    Коментиран от #46, #58

  • 45 Хипократ

    14 4 Отговор
    Може ли да публикувате въпросните организации с колко членове са и каква част от обществото представляват?
  • 46 Защо класа?

    5 4 Отговор

    До коментар #44 от "pbdan":

    Випуск от 4 до 6 паралелки спокойно може да се преразпредели
  • 47 ivo

    10 19 Отговор
    хора не пускайте децата, ще стане мсзало средата на януари, псзете си здравето, по добре здрави и живи, училището няма да избяга, дали ще завършиш гофина пи късно,не е проблем, но да заразиш близък и фа умре ей така изневиделица мерси....
  • 48 Васил

    18 21 Отговор
    По време на пандемия да отваряш училище пълен абсурд ама с такъв здравен министър и диктатор можеш да очакваш всичко.

    Коментиран от #83

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 паламарка

    14 3 Отговор
    Джендърете да не учат. И без това знаят само да парадират. Прайдове и безбожна простотия им е в главите.
  • 51 гого

    13 22 Отговор
    тоя ехиден плъх до кога ще се гаври със здравето на учители и родители.Хайде и тук една проста сметка ще ви предложа. Да кажем че от вс грубо казано 30000 деца които ще се върнат на училище, 1000 безсимптомно разнасят вируса.Седят по 5 часа с други 20 в клас. във всеки клас заразяват поне 5 други. Вече имаме нови 5000 с вируса още на 4 ти вечерта. Тези 5000 заразяват в къщи за три четири дни по двама в семейството. Станаха още 10000. Тези 10000 отивайки на работа заразявст минимум по един, И резултста до 9 ти 25000 нови. 3% смъртност тосест 750 умрели към 20 януари от тая безумица с училищата. Това са всички жертви от ПТП за година.

    Коментиран от #91

  • 52 айдук

    23 14 Отговор
    Марш в училище бе, мързели! Мерките не дават никакъв резултат. Колкото са починали през ноември, толкова и през декември. Ден по ден да ги отчиташ. Просто в болниците не лекуват.
  • 53 Декан

    24 10 Отговор
    Нулева Учебна година.Без лятна ваканция.Учителите да върнат 10 от 12 заплати защото за 2020г. Имат два месеца работа.Срам Срам...
  • 54 паламарка

    0 4 Отговор
    Аз карам мотор с 2 коша и ме говят смокове с по едно око !
  • 55 Във всеки случай

    17 1 Отговор
    прави впечатление, че напоследък няма статии за починали без време учители.
  • 56 Баща

    19 4 Отговор
    Тия организации кои са, че аз не ги знам?! Пък се имам за средно интелигентен........
    Децата трябва да учат в клас, малките да са на ясла и градина, за да растат нормални и образовани!
    Починалите на ден са колкото и преди мерките, всеки сам може да си направи сметката дали дават резултат!
  • 57 Неадекватност

    19 17 Отговор
    Най-голямата глупост е да се върнат децата на училище сега.
    Всички страни които не затвориха училищата не можаха да овладеят увеличеното на случаите. Няколко седмици след затваряне на училищата случаите тръгнаха надолу. България не прави изключение от тази тенденция. При всяка една грипна епидемия се обявява грипна ваканция това не е нещо което са го измислили сега.Това се е доказало като ефективна противоепидемична мярка във времето. Голямата разлика сега е, че децата почети винаги са безсимптомни преносители. Разлика е и, че при сезонния грип една вълна е 10-14 дни, а при този вирус 30-45 дни. Трябва да се помисли за отменяне напълно на лятната ваканция по-скоро. Може се учи пълноценно и безопасно от май до октомври без ваканции, а зимата всички в къщи. Пролетта и лятото и не малка час от есента времето е хубаво може дори и навън да е обучението, да не говорим, че ако не друго всички прозорци може да са отворени.
    Всеки може да си вземе мерки и да се пази, да спре своите деца от училище, да се изолира и да не контактува с никои,но това не решава проблема на обществото с епидемията, а епидемията повлича и икономиката. Това от своя страна рефлектира върху всички. Епидемията може да се ограничи не с индивидуални действия, а само с целенасочени мерки предприемани от обществото като цяло.

    Коментиран от #92

  • 58 ЛЛЛ

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "pbdan":

    Прав си. Не се замислих за учителите, въпреки че сигурно ще се намери решение, ако има желание
  • 59 ПЕНКО

    5 0 Отговор
    " НИЕ СМЕ РОДИТЕЛИ -ДА ГО ЗНАЕТЕ ...- ЩЕ СЕ БОРИМЕ СЪС ВСИЧКИ И СЪС ВСЕКИ - ТАКА ДА ЗНАЕТЕ " !?!?!?!?
  • 60 Коки

    6 5 Отговор
    Добре е да се поучим от това, кото е минало и всички го знаем.
    Силата на грипа, когото познаваме добре от години, идва през януари и февруари.
    Т.е. можем на очакваме увеличение на ковид през тези месеци.
    През изминалата 2020 г. в България се срещнахме с ковид през м. февруари.
    Точно тогава всички ученици бяха в удължена грипна ваканция, и същия този щаб, в почти този си състав, половин година ни убеждава, че тази вакация ни е спасила. И това до голяма степен е така. А защо сега не удължават ковид ваканцията? Или отново ставаме жертва и ние, и децата и внуците ни на предизборна борба. 28.03.2021 г. наближава и може би чрез многото болни ще доказваме нещо.
  • 61 БАБА WC

    9 10 Отговор
    ДА ИСКАРАТ ЯНУАРИ И ФЕВРУАРИ В КЪЩИ, ПЪК ПОСЛЕ ДА УЧАТ И ЛЯТОТО АКО ИСКАТ, В УЧИЛИЩАТА!
  • 62 Ха-Хо

    5 2 Отговор

    До коментар #36 от "Погнусен.":

    Той професията я е сменил вече. Заработва доста като платен трол. Кръчмата я използва само като повод да насъсква и останалите в бранша. Този ни е ясен.
  • 63 Ники

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "ТИТИ":

    Супер, недей го пуска.
  • 64 Варба

    14 9 Отговор
    Аз съм за децата в училище, ако няма да ходят, учителите да връщат заплатите за времето в което децата не са ходили.
    Не на мързеливи те тюфлеци.
    По тази логика :кадиерки в супермаркети, шофьора в градския транспорт, фармацефти, и всички хора които са с контакт с други, трябва си стоят вкъщи и да получат 100% от заплатата си.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Жалка държава

    13 8 Отговор
    За пореден път пълно некадърие от управляващата клика като този път потърпевши са бъдещите поколения и учителите им.

    Децата до 10 особено са с нужда да се обучават на място, нямат още необходимото внимание, умение за усвояване на информация и търпение.

    Майка ми е начален учител и сега стой по 10 часа на ден пред компютъра, получава домашни, когато на някое дете му скимне да прати и се наложи да и купя техника за 1500 лв., защото е пълна неуредица кое и как да се случи. И си говорим за топ 5 училище в идеален център. Жалко, че си обича нещастната професия.

    С 35 години стаж под 1500 лв., а 19 годишен с английски интърмидиът почва на 1.7 чисто като стартова.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 ралин

    11 1 Отговор
    след 30г гледане към политиката овчедушно,сега на народа го набутват равнодушно
  • 70 1984

    12 4 Отговор
    По бай Тошево време имахме само "дървени" ваканции. Само, когато времето беше толкова студено, че печките в класните стаи не смогваха да стоплят! Боже, как сме оцелели?!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 111

    8 6 Отговор
    Разни глобалистко-сатанински организации подкрепят оставането на децата вкъщи.
  • 76 Bobo

    10 3 Отговор
    Като гледам колко е умствения багаж на родителите,толкова ще е и на отрочетата,та и наполвина!
  • 77 МММ

    8 8 Отговор
    Това безумно решение обезсмисля всички мерки до тук.Епидемията не е преодоляна,дори не е ограничена, бройките намаляха ,защото се изследват много малко хора.Отново ще се регистрира БУМ ,някъде след около 30-40 дена и ще ви разправят че има 3-та вълна....ми като не сме преодолели втората какво да очакваме?
  • 78 Некомпетентен

    5 2 Отговор

    До коментар #19 от "pbdan":

    те пък ш кайш че сополанковците не мърдат никъде....да бе да...по цял ден обикалят улиците
  • 79 Прав си

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "Ник":

    Но всички тези изцепки са организирани от Запада,защото Върхушката няма необходимост от умни и образовани хора. Те искат пълна манипулация на Обществото,а тя тръгва от децата. И родителите вместо да реагират,те се съгласяват на тази манипулация. Те, не си ли дават сметка,че тези отлагания ще продължат до безкрай! Жалко,защото времето изтича и връщане назад няма!
  • 80 Ха Ха Ха

    7 2 Отговор
    Прости деца лесно ще се управляват!Доказано е.

    Коментиран от #82

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Крушата не пада по-далече от дървото

    6 1 Отговор

    До коментар #80 от "Ха Ха Ха":

    Каквито родителите, такива и децата!
  • 83 5ко

    7 4 Отговор

    До коментар #48 от "Васил":

    Пандемията е само в главите на скотонаселението. Къде изчезна грипът? Защо са забранени аутопсиите? Нима грип В не е смъртоносен? Под благовидни предлози се отнемат правата и свободите на хората, извоювани от предците на тези хора в продължение на векове и с много жертви. Ползвайки "метода на сварената жаба" се отнемат всички тези придобивки и ни приближават все повече до света на Оруел. Зомбирането става със Средствата за Масова Агитация и Дезинформация. Крайно време е да прогледнат хората и да не гледат и вярват на зомбимедиите.

    Коментиран от #88

  • 84 Чичо

    5 3 Отговор

    До коментар #11 от "Или":

    Да си жив и здрав. Онлайн обучението е кръгла нула. Или в клас или нулева година.

    Коментиран от #90

  • 85 ЗАТВОР

    1 1 Отговор
    Очаквам ГЕРБ и ”Обединените патриоти” да паднат от власт, а новите управляващи да предприемат решителни стъпки за демонтиране на системата ”Борисов - Пеевски - Гешев”. ...
  • 86 гошо

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "провинциалист от провинция Тракия":

    Имам две и работя на два договора, както и жена ми. На теб ако някой ти плаща за да пишеш простотии, на мен не ми плащат за това. И ЗА ТОВА СИ ...........................................
  • 87 дЕдо ЛЮМИЕР

    2 0 Отговор
    Ами като е така да си ги ваксинират и да ги пращат тогазЕ на училище бе НЕ ДА МИ РЕВАТ У ИНТЕРНЕТО ,ЧЕСА ЧУВСТВАЛИ ОЩЕТЕНИ !!! И още нещо - СИГА С ТОВА СКАЧАНЕ ,ЧЕ НА ХОРАТА КРАКА НЕ ИМ ОСТАНАХА ДЕТО ГИ КАРАТЕ ДА СКАЧАТ !!!!!!!!!!!!!!!
  • 88 пророк Исай

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "5ко":

    Напиши в ГУГЪЛ- подготвян нашийници на хората - прочети статията и си направи изводите сам . Цел , причина , начин ..... обяснението е елементарно .
  • 89 пророк Исай

    0 0 Отговор
    Science in the Crisis" и "Родители за безопасно образование - това е клуб или организация , сформиран от СЗО и фондация Рокфелер . Целта е да защитят многомилиардните инвестиции в кампанията КОВИД19 . Прочетете статията - ПОДГАТВЯТ НАШИЙНИЦИ НА ХОРАТА . В тази статия е начертан начинът за постигане на целта - пътна карта за устойчивост на пандемията .
  • 90 Кси

    0 0 Отговор

    До коментар #84 от "Чичо":

    Ти и подобните на теб сте кръгли нули, не обобщавай за другите, за себе си говори
  • 91 Мама

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "гого":

    Тази твоя сметка се отнася почти за всяка професия и работно място.Не плашете хората с децата си. Не е справедливо да им се вменява неоснователно тази вина. Има възможност родителите да подадат молба за дистанционно обучение и се решава настоящият спор. Останалите ще учат присъствено.
  • 92 Друг начин

    1 0 Отговор

    До коментар #57 от "Неадекватност":

    А пък В Австралия не затвориха училищата, случаите на зараза са минимални, но прилагат по- ефективни мерки и лечение.