ФАКТИ.БГ

Цветанов засипа с критики "бившите си", животът извън ГЕРБ бил "много по-хубав"

Председателят на "Републиканци за България" коментира няколко от наболелите обществени теми

Публикувана: 20 Януари, 2021 16:45
49 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2995
Цветанов засипа с критики
Кадър: TV+/TV1
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.

Председателят на новосформираната политическа партия „Републиканци за България“ Цветан Цветанов даде интервю за предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по TV+ и TV1, в което засегна различни теми и не спести критики по отношение на управляващите в лицето на бившите си съпартийци от ГЕРБ. Цветанов коментира енергийните зависимости от Русия, подчерта, че има симбиоза между ГЕРБ и ДПС и отчете, че липсва плурализъм в българските медии.

Енергийните зависимости от Русия

"Борисов в типично негов стил не иска да ни се сърдят руснаците и Путин за позицията му за Алексей Навални. Но от това „сърдене“, Борисов превърна страната ни в зависима от енергийните проекти. Това за пореден път показва, че Борисов има определена зависимост от прокарването на руските интереси на територията на страната, което е в ущърб на националните интереси и за сметка на българския данъкоплатец", заяви Цветанов.

Той припомни за пасивното отношение на премиера и за случая „Скрипал“ и как публично го е порицал за реакцията му и подчерта, че човек трябва да е много последователен в принципната си позиция.

„С „Турски поток“ виждаме, че по всяка вероятност страната ни ще бъде санкционирана от европейските регулатори, а българският потребител ще се окаже, че субсидира преминаването на газ през България. От тази гледна точка трябва да има много по-силна опозиция в българския парламент, която да изрази своето мнение, но виждаме, че БСП и ГЕРБ в тази ситуация се пресичат и са заедно. ДПС в техен стил ще замълчат и няма никаква яснота за този договор“, заяви Цветанов.

„Въпросът, който зададох към управляващите и по-точно към Теменужка Петкова, Томислав Дончев и към Бойко Борисов, имало ли е срещи между тях и хора от забранителния списък на ЕС и на САЩ, на територията на страната и извън пределите ѝ. От тази гледна точка виждаме, че вече 4 ден няма абсолютно никакъв отговор“.

Цветан Цветанов каза, че иска да получи отговор на зададения от негова страна въпрос, за да може да продължи. Той подчерта, че пита за лица, които са били свързани с „Южен поток“ – сериозни хора и фактори, които са участвали активно, в това което се е случвало. Разговорите са били проведени преди започването на „Турски поток“.

По думите му „Турски поток“ е философията на „Южен поток“, но с много по-малко обем газ, който трябва да премине през това трасе.

Като цел на тези разговори той определя резултатът, който имаме днес – „Турски поток“, 3 млрд.лв. с инвеститор Булгартрансгаз и риск от този проект да е изцяло за сметка на българската страна. Русия няма никакъв инвеститорски елемент, а е била само изпълнител на този проект.

Поради липсата на парламентарен контрол към изпълнителната власт, липсата на реална опозиция в българския парламент, се стигна до това състояние и сме свидетели на това, което се опитва да направи правителството, с обявяването за изграждането на площадка на 7 реактор на АЕЦ „Козлодуй“ може да бъде изграден с платеното оборудване от „Белене“.

„Преди година и половина „Турски поток“ се представяше като нещо изключително важно за енергийната сигурност на страната, а в момента виждаме само вход и изход без абсолютно никакви разклонения“, припомни той.

Цветанов подчерта, че винаги се е противопоставял от зависимост към Русия, а Борисов е казвал, че ще правим газов хъб, а в момента такъв няма. „Казваше, че ще има концесионни такси за страната, а ние виждаме дълг от 3 млрд. лв. и риск за страната ни“.

Председателят на Републиканци за България каза, че в един следващ парламент, една анкентна комисия и възстановяване на парламентаризма в тази му функция, да е контрол на изпълнителната власт, ще могат да излязат много истини.

„За съжаление това ще се случи след изборите, а до тогава ще ни се пускат съответните фейк новини затова колко е хубав и успешен този проект за България“, каза Цветанов.

Симбиозата ГЕРБ-ДПС

„Тази симбиоза, особено на местните избори през 2019 г., беше много силно изразена, а за голямо съжаление продължава и днес“.

Цветанов даде за пример освобождаването на трима министри от Борисов затова, че те са част от подкрепата, която получават от ДПС. „Това бяха финансовият министър Владислав Горанов, вътрешният министър Младен Маринов и министърът на икономиката Емил Караниколов. Това показа много ясно, че има такава симбиоза, има такава зависимост. Още по-голям ще бъде въпросът, на който ще трябва да се отговаря в предстоящите избори – кой в момента реди листите на ПП ГЕРБ?“, заяви Цветан Цветанов.

„Това трябва да се знае от честните, трудолюбивите и стойностните симпатизанти на ГЕРБ. Реденето на листите не е на политически принцип и това, което трябва да направят като номинации съответните областни и общински структури. Това което има като коментар от бивши колеги и хора, които напускат ГЕРБ е, че това се прави от Владислав Горанов, Георги Харизанов и по всяка вероятност някой от тези министри ще намери водаческо място в листите на предстоящите парламентарни избори.

Много е важно симпатизантите и членовете на ГЕРБ, които са гласували системно да разберат истината за тази симбиоза ДПС и ГЕРБ. Ако се върнем само преди година в ловното стопанство „Паламара“ при Бейзад, който беше областният лидер на ДПС, редовно са се провеждали партийните срещи за обсъждане на варианти за местната власт, където са прикривани съответните кандидати на ДПС или на ГЕРБ, в присъствието на премиера и тогавашния областен лидер. Той по-късно беше изключен от ДПС, но пак е част от менторството, което показва в региона, познавайки много добре обстановката“, даде за пример Цветан Цветанов.

„Всяка една законова промяна сега, дистанцирайки се от законодателните промени, които трябва да бъдат направени в изборното законодателство е още едно доказателство от тази зависимост. Търсят се механизми, по които ДСП и ГЕРБ да бъдат взаимносвързани във времето“.

Цветанов призова областният ръководител на ГЕРБ – Бургас Димитър Бойчев и кметът Димитър Николов да дадат обяснение за "Росенец".

Във връзка с предстоящите парламентарни избори всичко ще бъде по течението, който успее да се закачи и бъде посочен от Горанов, Харизанов и Борисов, ще чака да види каква е ситуацията.

Цветанов определи живота си извън ГЕРБ като много по-хубав.

Скандалът с поръчаните ваксини от „Астра Зенека“

„Няма фармацевтична компания с представители в националните държави, които да са участвали в някакво подобно разпределение. Разговорите, които се водят са между ЕК и съответните фармацевтични компании. Твърденията за повече дози за България заради връзка с майката на българския евродепутат са по-скоро спекулативни“, е мнението му.

Скандалът около избирането на Виолета Сечкова за почетен консул на Република Корея

„Не бих дал коментар за г-жа Сечкова. МВнР трябваше да даде много ясна оценка защо прави и приема това предложение. Нека да си припомним, че точно външно министерство Екатерина Захариева и Бойко Борисов предложиха за Северна Македония едно лице Орце Камчев, което беше доста компрометирано като репутация и беше част от стария режим на Никола Груевски.

По-важно е какво се случва с обкръжението на Борисов и близките на Сечкова. Нека да попитаме Борисов 2019 г., Сталийски и депутатът от ДПС Камен Костадинов дали са провеждали срещи координирано във Великотърновска, Ловешка и Плевенска област, за да говорят как да се преливат гласове, как да се пренасочват и да се правят съответните изборни победи, и да се покаже тази зависимост“, подкани Цветанов.

Липсата на плурализъм в медиите

Цветан Цветанов за пореден път определи БНТ като казионна телевизия, която обслужва само и единствено управляващите и затова са протестите с исканията за оставката на Емил Кошлуков. Цветанов заяви, че никога не е имал влияние върху медиите, затова и много пъти е бил и критикуван.

Неяснотата за реалния собственик на "Нова телевизия" води до определени предпоставки за притеснения според политика.

Попитан ще приеме ли поканата на Корнелия Нинова за среща на 20 партии и неправителствени организации, по отношение на честния вот Цветан Цветанов каза:

„От Републиканци за България правим всичко възможно да подкрепим всяка една инициатива, която да гарантира честния вот, има 12 070 секции, които трябва да бъдат обезпечени с наблюдатели и със съответните застъпници. За мен е много важно какви са правилата и какви са критериите. Нямаме такава покана и не бих искал да се ангажирам пряко. Смятам, че това което ще се случи там е една говорилня и няма да има никакви резултати. За нас по-важно е да работим с избирателите. От Републиканци за България искаме да се обърнем към негласуващите, защото това което се прави е за бъдещето на нашите деца“.

Постоянното присъствие на Борисов в медиите не дава добър отзвук за него у хората по страната.

„В поредицата от срещи, които съм направил хората казват, че не знаят дали ще отиде някой да гласува за партия, чиито лидер се държи така.

Смятам, че много ясно трябва да има разделение на функциите, които изпълнява един министър председател, политиките, които очертава и хоризонтът, който трябва да виждат българските граждани.

Нямаме хоризонт и говорим само за днес, за това което се случва, обикаляйки в една джипка. Виждаме една ротация, която изиграва добра роля със смяната на министри в тези пътувания, но нямаме никакъв ефект за перспективата и бъдещето на страната ни“, каза още той.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.7 от 9 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
GTRR
1 Отговор
В кой живот ще влезете в затвора всичките ?! :)

Оценка:
-2 +37

дсасд
2 Отговор
Тоя като го видя след хранене и си повръщам всичко.

Коментиран от #35


Оценка:
-0 +38

zeus
3 Отговор
Яко лицемер, ами да върне апартаментите като не му харесват предишните, с които с ги заграби, а?

Оценка:
-1 +41

El boko
4 Отговор
Цвъки давай компромати повече, ако искаш да влезеш в НС !!

Оценка:
-3 +35

аман от тия
5 Отговор
Тулуп до тулупа мила моя майнольо.

Оценка:
-1 +31

пешо
6 Отговор
цвъки , ако в герб , друга песен щеше да пееш и ти си от това котило , с толупа заедно ги измислихте тия схеми .

Оценка:
-0 +28

Фактъ
7 Отговор
Прав е Цветанов , живота в България без опг герб е , по - хубав .

Оценка:
-6 +21

Чочо
8 Отговор
Лицето с вип асансьора стана любимец на сайта

Оценка:
-0 +28

4545
9 Отговор
Трябва да звънна на даскала ми по ФКС, може да го вкара в партията. Аве, аз говоря 4 езика, обаче не крада, а тоя пъпеш, учил ФКС кво прай- имоти за милиони. Тва е възможно само при нас.

Оценка:
-0 +24

Кака Мара
10 Отговор
Кума Лиса като не стигнала до гроздето, казала - Това грозде е кисело,затова не заслужава моето внимание!
Та и Цеко..

Оценка:
-1 +26

Щерю
11 Отговор
Цвъки,шансът ти е нула.Тия дето ти дават парите са балъци.

Оценка:
-0 +27

хаха
12 Отговор
След като се нагуши добре с ГЕРБ, сега му е много добре. Зад решетките сте всички! Съсипници на всичко!

Оценка:
-0 +19

ПЕНКО
13 Отговор
КАК ЦРУ НЕ РАЗБИРА , ЧЕ ЦЪВТОК ЦЪФТОКОВ Е ПУРГАТИВ В БГ !?!?

Оценка:
-1 +17

Все
14 Отговор
пак , животът в апартамент от няколко стотина квадрата и вътрешен асансьор , е далеч по - хубав отколкото на село или в панелката !

Оценка:
-0 +20

мдда
15 Отговор
Ами по-хубав е да.. то и аз да имах една кооперация с асансьори за мене си щеше да ми е по-хубаво.

Оценка:
-0 +17

Поп Дъньо
16 Отговор
Противен лицемер-отвратеняк! Не само той де и останалата паплач е същата!

Оценка:
-0 +19

Пламен
17 Отговор
Цв.Цв. парите дето си крал и даваш за пропаганда са загубени.Да беше ги дал на някое сиропиталище да изкупиш малко от греховете си.
На изборите даже и последна дупка на кавала няма да си.

Оценка:
-0 +22

Ю Кортес
18 Отговор
По антипатична личност едва ли има...може би само бабикяна и копейкина

Оценка:
-2 +16

еййййййййй
19 Отговор
Цецу , че си тъп го знам , че си нагъл и това го знам , но все пак ми е трудничко да преглътна тези думи изречени от устенцата дето целуваха ръката на Кръстника. Ама кво да се прави , аз съм човек с мярка , ти си влечуго без мярка.

Оценка:
-1 +15

ТаУмВзе
20 Отговор
Закусилият с гуменки политически труп! АРЕ цецку извади кюлчето с мутра на Мутрата бе. Не си забавен. Бавен си умствено.

Оценка:
-0 +11

Живков
21 Отговор
Цвъки е прав, а Вълнев е глупак

Оценка:
-4 +8

ПАК ЩЕ ПРОТЕСТИТИРА
22 Отговор
В Уикипедия за дебелоочие може да поставят негова снимка.Въшката като се наяде излиза на челото .Точно той отблъсна хората от ГЕРБ.Да си спомним откъде започна неговия край.От интервюто със самодоволното му изражение ,че него няма кой да го съди.

Оценка:
-2 +17

Бойко Трябваше да те окошари
23 Отговор
Тогава щеше да разправяш, че живота извън ГЕРБ е болезнено тежък особенно изодзад.

Оценка:
-3 +12

Луда работа
24 Отговор
Абе господин цветанов вие като че ли от луната падате.Кажете истината за изборните победи,за обществените поръчки,за шкафа с пари на боико,коя е мата хари.Направете пресконференция и разкаже на всички да е ясно. Иначе само мрън мрън и нищо съществено

Оценка:
-1 +15

ГЕРБ ВАРНА
25 Отговор
ГЕРБ ВАРНА ВЕЧЕ Е ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА ЦВЕТАНОВ!!И НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ МИНАТ ВОЖДА СИ С 200

Оценка:
-6 +7

Матей
26 Отговор
Цецо го увърта,добре обмислено ,а може би и по съвети отвъд океана,повежда крайно-дясно крило ,отцепващо се от ГЕРБ,ХВАЩА И Антируската ниша,дори може да се намърда в креслото на боко ,а той да се изметне за президент.

Оценка:
-3 +7

Бе той
27 Отговор
животът извън ГЕРБ може и да е по-хубав ама нема апартаменти, нали така Цецероне?

Коментиран от #42


Оценка:
-1 +9

ЦЕЦКОУ! ЦЕЦКОООУ! ТИ
28 Отговор
КАТО СИ ПУСНА БРАДА, ДА НЕ РЕШИ, ЧЕ СИ ПОУМНЯЛ?!!! КАУНЬ!

Оценка:
-2 +8

Пловдив
29 Отговор
Ако Банкянския не го беше натирил тоя, по заповед свише(разбирай Пеевски) сега още щеше да му облизва някои части от тялото....

Оценка:
-1 +9

Tuy
30 Отговор
Кви Републиканци, кви пет леа?

Оценка:
-3 +8

ГЕРБ Владиславово
31 Отговор
Ние сме, заедно с нашия кмет на страна на Цветанов.

Оценка:
-7 +5

Град Борован
32 Отговор
Цецо мачкай, с теб сме!!

Оценка:
-8 +7

Дебел и красив
33 Отговор
Той е!

Оценка:
-5 +0

Цссс
34 Отговор
Дали изяжда закуската или само се моли?

Оценка:
-1 +6

Любознателен
35 Отговор

До коментар #2 от "дсасд":


Тоя, Цецо, какво образование има, че е толкова компетентен ?

Коментиран от #37, #39


Оценка:
-2 +7

А бе
36 Отговор
Гроздето е кисело. Цурко се надява да влезе в парламента само че през крив макарон ще го гледа само.

Оценка:
-1 +9

Дсаса
37 Отговор

До коментар #35 от "Любознателен":


Мога да помогна с датите с полети до CH

Оценка:
-0 +1

гледам
38 Отговор
тиквата,виждам и пъпeша?!Той беше `плашилото``?!Един сой са....Кой ще пази сега бостана...

Оценка:
-2 +1

ама
39 Отговор

До коментар #35 от "Любознателен":


Работи с ``цвички``...

Оценка:
-0 +2

Морковик
40 Отговор
Айде да ви е честито новото ДПС! Пипона начело със спонсори вълнистите пумаци създадени от Доган.

Оценка:
-0 +2

Кси
41 Отговор
Затова ли се натискаш в политиката на всяка цена

Оценка:
-0 +2

Кси
42 Отговор

До коментар #27 от "Бе той":


И асансьори няма, и тераси

Оценка:
-0 +0

ВЕДНАГА
43 Отговор
ЦЕЦО Е ДОБРЕ ДОШЪЛ В АЛКАТРАС НА ЗАКУСКА Е КАЗЪЛ БАЙДЪН БЧЕРА ПО ТЕЛЕФОНА НА ГЕН. РАДЕВ !

Оценка:
-0 +3

Бай Шиле
44 Отговор
ЦРУ категорично отричат ТОЗИ МЕРЗАВЕЦ ДА Е ТЕХЕН ПРОЕКТ.

Оценка:
-0 +1

КГБ
45 Отговор
Това нещо ,колкото повече говори,толкова по ясно става на кого служи и кой му плаща.

Оценка:
-0 +2

Хасан
46 Отговор
Този предател и айдук е за затвора

Оценка:
-0 +2

Цв Цв
47 Отговор
Ойко ме караше да правя незаконни неща.................

Оценка:
-0 +0

баба Пена
48 Отговор
Хайде, ако има земеделски производители да кажат , какъв сорт е този пъпеш, като гледат снимката ?

Оценка:
-0 +0

бай Ристо
49 Отговор
Мен ми прилича на хасковски каунь "Медна роса" ,ама нека и други да кажат.................

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Аби ал Хасан ал Мухтар
Говорителят на "Ислямска държава" за новия стопанин на Белия дом
САЩ затъват, защото са под управлението на идиот"

Още бисери