Last news in Fakti

27 Януари, 2021 11:40 2 689 64

Цветанов и Вълнев: Защо Путин използва един газопровод, за да финансира своя корумпиран режим?

  • цветан цветанов-
  • павел вълнев-
  • газопровод

Статия на председателя и зам.-председателя на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов и Павел Вълнев във вашингтонското издание за международни отношения The National Interest, по темата „Турски поток“

Цветанов и Вълнев: Защо Путин използва един газопровод, за да финансира своя корумпиран режим? - 1
Снимка: БГНЕС

Масивните тръби, които се простират през България, на пръв поглед изглеждат добри. Провирайки се като земен червей както под почвата, така и над нея, газопроводът наречен „Балкански поток“ напразно се опитва да избегне привличането на вниманието върху себе си. Този тръбопровод обаче не е земен червей, който си пробива път през Балканите, а змия със смъртоносна отрова.

Ако не сте чували за „Балкански поток“, най-вероятно знаете този тръбопровод с правилното му име – „Турски поток“, който тръгва от Русия, минава под Черно море, излиза в Турция и след това поема своя път през България. Преименуването на тръбопровода беше Потьомкинско усилие на българския премиер Бойко Борисов да замаскира връзката си с руската тръба, чието откриване ще подчини България на капризите на руския президент Владимир Путин и ще изолира страната ни от демократичния Запад.

Това е така, защото САЩ възнамеряват да санкционират всичко, което се докосва до „Tурски поток“, и с основателна причина – единствената мисия на този газопровод е да осакати враговете на Путин и да финансира корумпирания му режим. Фактът, че инфраструктурата на „Tурски поток“ е навлязла в България е безспорна победа за Кремъл – но победата може да
бъде Пирова. На 4 април 2021 г. българите ще се отправят към урните и за да избегнат бъдещи санкции, да отхвърлят подлите цели на Путин и да застанат заедно с нашите европейски и американски съюзници. Следващата управляваща коалиция в София трябва да гарантира, че българската част на „Tурски поток“ никога няма да носи руски газ.

Това би донесло явни ползи, като една от най-важните е избягването на американските санкции. При все, че санкциите ще бъдат наложени на отделни физическите и юридическите лица улеснили изграждането на „Tурски поток“ през България, от това ще пострада де факто цялата страна. Бившият държавен секретар на САЩ Майк Помпео даде да се разбере това много ясно през лятото на 2020 г., когато Държавният департамент актуализира своите насоки за санкции, включително и към „Tурски поток“.

„Това е ясно предупреждение за компаниите, които помагат и подкрепят руските проекти за злонамерено влияние, че няма да бъдат толерирани“, каза Помпео през юли. „Излезте сега или рискувате да понесете последствия“.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Питайте

    36 6 Отговор
    го бе , другари алчни до безумие "републиканци" от ДС и БКП !
  • 2 Лижеш

    48 5 Отговор
    ли лижеш Цвинокио ама и половин процент няма да видиш, блокук п*рост!
  • 3 Напикана соросня

    49 5 Отговор
    Наглия Цецо дето разправяше мен няма кой да ме накаже в РБ
  • 4 Павката Вълната

    42 9 Отговор
    Отидох с 10 долара в САЩ, карах камион... след 3 месеца го купих, а след година купих още 5. И така след 3г. вече имах 40 камиона. Купих си Бентли, но го карах 3 пъти и ми омръзна, затова го продадох. Сега идвам да работя за България с най-честния човек - Цецо Апартамента.

    Коментиран от #9, #11

  • 5 Комуниста

    37 5 Отговор
    Фискултурника с прякор Цецо Кафето!
  • 6 Не знам

    42 7 Отговор
    Боко колко ни е продал на руснаците ама ако тоя дойде на власт така ще ни продаде на американците че ще започнем да емигрираме в Украйна.
    Ей тоя нагъл физкултурник.
  • 7 БРАВО

    5 11 Отговор
    Ало нещо не се занимавате с когото трябва.Ачешате езици за други удобни темички.
  • 8 Фахрадин

    25 5 Отговор
    Цветанов върни апартаментите на Ахмед дето ти ги подари 2009г. в знак на ориятелство да не го закачаш!
  • 9 Значи

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "Павката Вълната":

    може да ти вярваме, така ли?
  • 10 Този с вълната

    25 3 Отговор
    и онзи обезкосмения по кубето са пълни шматки. И тези ще се явяват на изботи? Боже, пази България от идиоти и от уроди!
  • 11 Големи

    20 2 Отговор

    До коментар #4 от "Павката Вълната":

    локуми за балъци ! И яко пране с 200 !
  • 12 Булгар

    28 4 Отговор
    Боже толкова ли сме грешни че ни наказваш с пъпеша тиквата и цялата шайка около тях.Омръзна ми от тях.Те ни обезличават като народ.

    Коментиран от #64

  • 13 Крадлив шебек!

    22 4 Отговор
    Нямаш палма да се скриеш,асансьора ти е до втория клон,очаквай ни! 04-04..
  • 14 Навални = Божков =Олигархия

    6 23 Отговор
    Трио, Манолова, Слави, Цветанов, Боец, ДБ - Р. Кънев, Да България - Хр. Иванов, те са подкрепяни от Божков и са на брега на Герб. А лъжепатриотите Вмро, Нфсб, Воля и Атака просто трябва да се забранят с закон. Вече е Ясно. Гласувай за БСП и не пропилявай гласът си, важен си!

    Коментиран от #22

  • 15 ТаУмВзе

    14 8 Отговор
    Пипон, закусил с гуменки се изрезва! Черната ръка на Кремъл не Прощава и Не забравя!
  • 16 Мнение

    28 4 Отговор
    Цветанов да говори за корупция е като дявола да говори за любов!!!
    Затвор и за теб Цецооо!
    Няма да ти се размине, споко!!!
  • 17 pepy

    32 3 Отговор
    "Защо Путин използва един газопровод, за да финансира своя корумпиран режим?"

    Защото му е кеф и така си иска... "Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава".

    По-важно е защо Бибитко му помага и загроби няколко торби пари, които де факто ги нямаше...
  • 18 смерш

    13 3 Отговор
    Очевидно и ти си под руско влияние подсъзнателно Цветанов! Що за несъстоятелна алегория използваш в една антиРуска статия с израза "Потьомкинско усилие"?
  • 19 салито

    20 11 Отговор
    Има грешка в статията. Написано е, че ''Нa 4 aприл 2021 г. бългaритe щe ce oтпрaвят към урнитe и зa дa избeгнaт бъдeщи caнкции, дa oтхвърлят пoдлитe цeли нa Путин и дa зacтaнaт зaeднo c нaшитe eврoпeйcки и aмeрикaнcки cъюзници. '' Да се чете: Нa 4 aприл 2021 г. бългaритe щe ce oтпрaвим към урнитe зa дa ви изметем и наритаме зaeднo c вaшитe aмeрикaнcки cъюзници.
  • 20 !!!?

    20 14 Отговор
    Русофилството - кремълския воденичен камък на шията на България !!!?

    Коментиран от #23

  • 21 ЪРП

    14 5 Отговор
    ТОЯ ПЪК ПАПАГАЛ......
    Я ЧИБА В АСАНСЬОРА И БЕГОМ В КЛОЗЕТА ,ЧЕ БАРЕМ ИЗТРЕЗНЕЕШ ОТ БЛАГОУХАНИЯТА !!!!!!
    МНОГО СИ ПОВЯРВА, ТОЗИ ЧЕКМЕДЖЕАПАРТАМЕНТОПИТЕК!!!
  • 22 pepy

    24 5 Отговор

    До коментар #14 от "Навални = Божков =Олигархия":

    "... тe ca пoдкрeпяни oт Бoжкoв... Вeчe e Яcнo. Глacувaй зa БCП..."

    Ти да видиш...

  • 23 салито

    9 18 Отговор

    До коментар #20 от "!!!?":

    Не е проблема в русофилството. Не това плаши българина. Сега политиката на България е почти дозирана, не толкова крайна към всичко руско, това което Цецко американеца иска да ни наложи на всяка цена. Крайната, хищническа, умопомрачителна русофобия е вредна за нас.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Питам

    12 3 Отговор
    ТАЯ ГНЯС ЩО НЕЕ В ЗАТВОРА????????????
  • 26 chi

    12 1 Отговор
    Цеци, не се навирай между големите шамари!
  • 27 Време е за обединение.

    0 13 Отговор
    Нинова и Борисов чистят КОМУНОИДИТЕ от БСП и ГЕРБ. КОМУНОИДИТЕ са тези от старата БКП, които ни предадоха на чужди интереси, създадоха ОЛИГАРХИЯТА, разрушиха ИКОНОМИКАТА и Средната Работническа класа в БГ след 89г. ОБЕДИНЕНИЕ в БРСДП на изчистени БСП и ГЕРБ, това е пътят.
  • 28 !!!?

    16 11 Отговор
    В България няма движение "американофили" както в Америка, Русия и никоя друга страна няма движение "българофили". Тукашните "русофили" са зомбирани "българофоби" и за тях във всяко сближаване на България с друга страна е смъртна опасност за съществуването им !!!?
  • 29 Гост

    12 5 Отговор
    Цвъко, кой те бие по пипоня да ръсиш глупости? Шефовете ти от Козяк ли? Щом има тръби през България, значи има инвеститори и купувачи на тая газ от ЕС, на който и ние сме член! Не знам тръбите да стигат до Америка, че същите да се изОкват по въпроса!
  • 30 Борисов е НУЖЕН на БГ

    0 11 Отговор
    Нинова и Борисов чистят и трябва на дълбоко да изчистят КОМУНОИДИТЕ от БСП и ГЕРБ. КОМУНОИДИТЕ са тези от старата БКП, които ни предадоха на чужди интереси, създадоха ОЛИГАРХИЯТА, разрушиха ИКОНОМИКАТА и Средната Работническа класа в БГ след 89г. ОБЕДИНЕНИЕ в БРСДП на изчистени БСП и ГЕРБ, това е пътят.
  • 31 бушприт

    3 10 Отговор
    "руската тръба, чието откриване ще подчини България на капризите на руския президент Владимир Путин и ще изолира страната ни от демократичния Запад." А гръцката тръба за втечнен и доста скъп американски газ ще ни набута в устата на недемократичните ,тъпи и алчни янки.

    Коментиран от #33

  • 32 попара

    2 4 Отговор
    Козя вълна и асансьори.
  • 33 pepy

    17 0 Отговор

    До коментар #31 от "бушприт":

    Явно все още има хора, които не са разбрали, че "руската тръба" минава ДИРЕКТНО през България и НЯМА връзка с българската газопреносна система... или си шишат просто...

    Коментиран от #34

  • 34 pepy

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "pepy":

    ... или си пишат просто така...
  • 35 напъни

    8 1 Отговор
    цв цв, можеш да излъжеш вече само най- простите
  • 36 Булгарбаши

    3 1 Отговор
    Защо Цецо Наглецо ползва собствен асансъор да отиде до апартамента който е финансирал с измами?Този е доста по нагъл и противен от вожда.
  • 37 пешо

    3 1 Отговор
    американските подлоги от сега надават рев , цвъки знаем на кого лижеш задните части .
  • 38 мунчо

    3 1 Отговор
    ЦВЕТАНОВ ТИ ЛИ ЩЕ МИ ГОВОРИШ ЗА КОРУПЦИЯ.ТОЧНО ТИ ЛИ.ДЕТО НЕ МОЖЕШ ДА СИ ДОКАЖЕШ ДОХОДИТЕ С КОЙТО СИ КОПУВАШЕ АПАРТАМЕНТИТЕ.КОЙ ЛЪЖЕШ АМЕРИКАНСКО МЕКЕРЕ. ИОЩЕ НЕЩО КАК ЗАЩИТАВАШ НАЦИОНАЛНИЯ ИТЕРЕС.КАТО ЗАЩИТАВАШ ИНТЕРЕСИТЕ НА ТЕЗИ, КОЙТО СА ТЕ КУПИЛИ САЩ.
  • 39 ПЕНКО

    3 1 Отговор
    ЦЪФТОКА Е КАТО ИНДИАНСКИ ВОЖД НА МАЛКО ПЛЕМЕ - КУПЕН ОТ "БЕЛИТЕ" С "ОГНЕНА ВОДА " !!!!!! ТОЙ СИ МИСЛИ , ЧЕ САЩ ОЩЕ СА ВЪЖНО СЪЩЕСТВИТЕЛНО , А НЕ НАРИЦАТЕЛНО !?!?!?!?
  • 40 НАУМ

    4 1 Отговор
    Вервате ли НА цецо ЛЪЖЕЦО.
  • 41 Бесен

    3 0 Отговор
    На Бойко до сега му се разминаваше,но този път по всичо лечи че снего е свършено
  • 42 Stan

    2 2 Отговор
    Газопроводът очевидно не е само пари за враждебен на цяла Европа режим, но и инструмент за рекет и политическо влияние. Браво на Републиканците Цветанов и Вълнев! Подкрепям тезите в статията.
  • 43 Чичо

    4 0 Отговор
    Шайката към затвора начело с ББ тиквата! Национални предатели!
  • 44 Kaiser Souze

    3 0 Отговор
    Време е Бойко и комшания да си платят за всички национално предателства, които са извършили през годините! И промяната започва на 4 април. С нашия глас. За да може след това въпросите да се задават в пленарна зала, а отгорите - в съдебна!
  • 45 Боян

    3 0 Отговор
    ББ продаде националните интереси!
  • 46 Кожа

    0 0 Отговор
    От Русия до Турция чак тога до България? малко мирише тази сделка Бойко пак прави пари на наш гръб
  • 47 Айде вън

    1 0 Отговор
    Срам и позор за Бойко поредната схема излезе на яве ! Бойко царството ти свърши брато
  • 48 Нещо ново не можахте ли да измислите.

    0 0 Отговор
    Поредните глупаци които повтарят все същата глупост с апартаментите на Цецо. Разбрахме вече за апартаментите и за Вълнев, че не го харесвате. Никой не ви кара, ходете си да при Бойко с кюлчетата, дето харчи народни пари за проекти които са му изплатени вече и си ги прибира. Глупаци некадърни.
  • 49 !!!!!!!!!!!!!!!

    0 1 Отговор
    Преименуването на тръбопровода беше Потьомкинско усилие на българския премиер Бойко Борисов да замаскира връзката си с руската тръба, чието откриване ще подчини България на капризите на руския президент Владимир Путин и ще изолира страната ни от демократичния Запад.
  • 50 Париж

    1 0 Отговор
    Поредната измама от страна на ГЕРБ. Има ли изобщо проект изпълнен от ГЕРБ, който да не е схема с която да приберат пари ?
  • 51 Чест

    0 0 Отговор
    При все, че санкциите ще бъдат наложени на отделни физическите и юридическите лица улеснили изграждането на „Tурски поток“ през България, от това ще пострада де факто цялата страна или по точно ние гражданите ......
  • 52 България

    0 0 Отговор
    Защо винаги се намират хора, които изместват фокуса и темата. За каквото и да е статията в коментарите четем само за апартаменти. Темата е много важна и засяга всички нас. Необходими са отговори и разкриване на всички факти. Това е важното!Но явно няма да стане понеже е пълно само с тролове на ГЕРБ и БОРИСОВ
  • 53 Панарема

    2 0 Отговор
    А боли го Бойко дедовия, че истината излиза на яве, нали главния прокурор му е пионка, кво си мислете че ще му направите. От 11 години тероризира българския народ и никой нищо не може да му каже.
  • 54 Соса Песто Песто

    1 0 Отговор
    В България положенеито е:
    Докато има балъци, ще има и тарикати. Демек докато го траете този глупак да ви смуче парите, той ще го прави.

    Коментиран от #55

  • 55 Точно така

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "Соса Песто Песто":

    Точно само Бойко може да ги направи тия лай** обаче народа вече не може да го търпи ... Сега е ред да ги саберем и да му ги дадем да ги изяде !!!
  • 56 Joyful

    1 0 Отговор
    Защото Путин може да си го позволи! А ние пак ще плащаме за глупостите на управляващите ни. Ама така е, като гласуваме за кебапчета, а не за бъдещето на страната.
  • 57 Секира

    1 0 Отговор
    Глупака му с глупак продължава да ни набутва с дългове и санкции към другите държави. После поколения наред ще има да изплащаме
  • 58 Сега какво ?

    1 0 Отговор
    В България е много напреднато ... колко дена станаха вече протестите с едно единствено и то е ОСТАВКАТА на кабинета Борисов !!!! толково ли е сложно ?
  • 59 Бели Нощи

    2 0 Отговор
    ГЕРБ са като комари които смучат кръвчицата на народа.
  • 60 GP Group

    1 0 Отговор
    Този отдавна смърди на затворник само чакаме по добро управление в България за да го вкарат за да търка затворническата килия поне за 20 години
  • 61 Стома

    0 1 Отговор
    “ Следващата управляваща коалиция в София трябва да гарантира, че българската част на „Tурски поток“ никога няма да носи руски газ.”
    Това би било чудесно, ако може да се постигне!
  • 62 BoLeto

    0 0 Отговор
    Доста трагично звучат фактите, темата става, все по интересна, по-заплетена и още по-руска. Следя развръзката!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Явно

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Булгар":

    Явно бог е добьр но решетников и доган ни пратиха каун фатмаков Но ще го изтърпим до есента
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове