Last news in Fakti

6 Февруари, 2021 06:14 5 901 11

Българи се оказаха под карантина, въпреки отрицателни PCR тестове

  • тестове-
  • българи-
  • карантина-
  • летище

Според потърпевшите заповедите просто не са достатъчно ясни, което позволява различно тълкуване, а това е във вреда на хората

Българи се оказаха под карантина, въпреки отрицателни PCR тестове - 1
Снимка: БГНЕС

Българи се оказаха под карантина, въпреки че са изпратили своите отрицателни PCR тестове до местното РЗИ, предаде БНТ. Научават за наложената им мярка вчера на Летище Варна, минути преди самолетът им до Германия да излети.

На 29 януари Васил Димитров пристигнал от Германия във Варна. На летището разбрал, че автоматично попада под карантина, която може да отпадне, ако представи отрицателен PCR тест на Районната здравна инспекция. Пътува до София, където живее синът му, и там си направил тест още на следващия ден.

"Пратих го на РЗИ-София, на РЗИ-Варна. От РЗИ-София получих отговор, от РЗИ-Варна не получих отговор и днес тръгнах да пътувам обратно и се оказа, че съм в карантина", разказа Васил Димитров.

От РЗИ-София информират Димитров, че карантината е наложена от РЗИ-Варна и трябва да се свърже с тях, за да бъде отменена.

"Търсихме, звъним, но не вдигат", каза Васил.

Станимир Димитров и неговата дъщеря от село Септемврийци, както и Радостин Радков от Шумен пристигнали също от Германия, също на Летище Варна на 1 февруари.

"Минах през РЗИ-Добрич. Казаха ми - щом искате, отивате и си правите PCR тест за коронавирус и автоматически отпада вашата карантина и може да пътувате", каза Станимир.

"Те ми казаха - трябва да си направиш PCR тест и откъдето си влязъл, от която граница, там трябва да го изпратиш по имейл. Отидох, изкарах си PCR тест. Излезе отрицателен. Изпратих го, не получих отговор", разказа Радостин Радков.

От РЗИ-Варна обясниха, че при всички случаи отрицателният PCR тест трябва да бъде изпратен в инспекцията, в която е карантиниран човек. Част от хората на летището днес обаче не бяха разбрали, че трябва да го изпратят, други не знаеха точно къде. Според потърпевшите заповедите просто не са достатъчно ясни, което позволява различно тълкуване, а това е във вреда на хората, допълва БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    41 2 Отговор
    Важното е че дигнаха предизборно заплатите на чиновниците.

    Коментиран от #3

  • 2 Никои не верва на ганю

    11 1 Отговор
    Знаят че лъже
  • 3 Кръчмарските плъхове са най- дебели🐀

    7 24 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Бъди спокоен не се дигат само заплатите на чиновниците, на много места в производството и останалите сектори които движат държавата се дигат заплатите....Нали знаеш който неработи и го мързи като теб нетрябва да яде.😂😂 Хайде хубав ден че трябва да отивам на работа а ти отивай да я търсиш!!! 😂😂😂
  • 4 Свежарка

    35 1 Отговор
    Хахаха някой имал ли си е работа с РЗИ аз да там са неориентирани и незнаещи , надути назначени с връзки дребни хорица които искат да са големи , те допреди една година нямаха никаква работа и сега не знаят откъде да подхванат . Хаха и като им прибавим МЗ и НОЩ ....
  • 5 Миризлив пор

    25 0 Отговор
    Мъча се да се сетя по кой закон за държавната администрация, щом се получи нещо, което не е от твоята компетенция си длъжен да го препратиш към службата за която се отнася. В случая просто някой в РЗИ не си върши работата.
  • 6 Кси

    16 0 Отговор
    РЗИ-та са хаос, имитират дейност
  • 7 Неразбрал

    11 0 Отговор
    Както могат РЗИ-тата да се свързват за това, че си под карнтина, така да се свързват и за това, че имаш отрицателен тест.
    Налагат някакви безумни забрани и пускат хората на въртележката да се занимават с безумните им мерки.
  • 8 бежи

    9 0 Отговор
    Ако бяха дали рушвет по 20 евро нямаше да карантина това е български митници това е манталитета на българите за съжаление това го няма никадей по света защото такива ни са управниците .прост министър некадърни министри
  • 9 редно е

    9 0 Отговор
    Пак изберете мафията да е на власт така ви се пише
  • 10 Българин

    1 0 Отговор
    С ГЕРБ начело все ще сте под карантина
  • 11 Локдаун

    1 0 Отговор
    Не че, нещо, ама той пристига във Варна, отива автоматично под карантина, на другия ден пътува за София. А така
    Е каква е тази карантина?