Last news in Fakti

9 Февруари, 2021 18:19 2 632 27

Костадин Ангелов: Ограничителните мерки няма да бъдат затягани

  • костадин ангелов-
  • коронавирус-
  • мерки

Отрицателният PCR тест остава единствено условие за влизане в страната

Костадин Ангелов: Ограничителните мерки няма да бъдат затягани - 1
Снимка: БГНЕС

Здравният министър Костадин Ангелов отчете повишаване на заболеваемостта у нас, но обяви, че ограничителните мерки няма да бъдат затягани до достигането на средно 200 новозаразени на 100 хиляди души за две седмици:

"Ако числата на 14-дневна база като заболеваемост са под 200 на 100 000 души, няма да взимаме никакви мерки, тъй като тези мерки към настоящия момент дават резултата, който ние търсим, и системата на болничното здравеопазване може да се справи при тези числа", заяви здравният министър при започването на строеж на нова сграда за Спешната помощ в град Бяла.

Ангелов допълни, че съгласно решението на ваксинационния щаб, ваксината на "АстраЗенека" у нас е одобрена за всички пълнолетни лица, включително тези на възраст над 55 и 65 години.

Отрицателният PCR тест остава засега единственото условие за влизане в страната, обяви министър Ангелов и отрече възможността за въвеждане и на антигенни тестове:

"Единственото нещо, което към момента е решение, което е европейско решение и важи за цялата територия на Европейския съюз, е влизането с отрицателен PCR тест. Отново казват българските здравни власти в лицето на здравния министър, в лицето на всички институции, които осигуряват този контрол, се ръководим от протокол, който важи за цяла Европа. Идеята ни е да гарантираме сигурността на всички нас, не за да затрудним движението на хората. Нека да бъдем максимално добре разбрани. Разбирам желанията на всички, които са в туристическия бранш. Ще направим среща, ще търсим най-добрите решения, за да не пречим на този бранш, но те не могат да бъдат за сметка на здравето и живота на хората и по-ниска сигурност".

Министър Ангелов коментира и проучването сред родители на използването на антигенни тестове в образователната система. По думите му те могат да се използват за скрининг, а целта на здравното и образователното министерства е да се осигури максимално дълго присъствено обучение на децата.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    12 9 Отговор
    А на бас, че Великден ще празнувате пред църквите през 2 м разстояние.

    Коментиран от #22

  • 2 CoV TV

    44 5 Отговор
    На 4-Април ще е мярката !

    Коментиран от #24

  • 3 CoV TV

    30 1 Отговор
    Пускайте тогава всички ученици обратно в час !
  • 4 РАДИО ЕЛТО

    2 36 Отговор
    Гозподин министар, може ли д посатвите другаря презедент под карантина до края на мандата, че да не му гледаме кратуната сега и завинаги!!

    Коментиран от #6

  • 5 проктолог

    18 1 Отговор
    Коце,как е цевата?Фисурите колко станаха?Тейк ит изи френд!
  • 6 Елтооо

    17 0 Отговор

    До коментар #4 от "РАДИО ЕЛТО":

    Гласът на Америка си бе,от 60те на 20 век,радиолампов ли си още..
  • 7 Дъртият имам антитела

    1 8 Отговор
    Отначало нямах обоняние и вкус после дойде гърлобол лек задух и мравучкания на крайниците и цялото тяло бодежи в гърдите отпред и отзад, безсънието лека отпадналост засегна централна и периферна нервна система бъбреци стомашно чревният тракт полова система отделителната система тестисите кръвоносните съдове бодежи в гърдите. Температура 36,8 градуса. Разстройство и обезводняване в продължение на седем дни лечение с сок от кисело зеле за стягане. Чай от коприва най големия антиоксиданти и имуностимулант по 2 литра на ден много е неприятно.

    Коментиран от #15

  • 8 ИВАН

    22 0 Отговор
    Тоя сладур много ме кефи, как ми се иска да го щипна по бузката ...
  • 9 Цецууу

    22 1 Отговор
    Да изметем боклуците от Гроб-04.04.2021
  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    11 0 Отговор
    СЕГА ще получите данни за Велика британия и ще сравним с бг,като за изравняване не населението ше умножаваме бг данни по 12.....И така,Велика Британия,която да вметна се държи достойно срещу ....Нещото на 2седмични данни има: 290126 вирусоносители или по 20723 на ден,смъртноста е 14267 за 2 седмици,или по1019 на ден.бг на 2 седмици има:9260 вирусоносители,или по 661,4 на ден по 12=7937 човека,ако имахме население колкото британия и починали с/от 540 за две седмици,или по463 на ден ако имахме население,колкото и малко повече от Острова на Вещиците...Това сравнение е за да ви покаже,че там мерките се отхлабват ,а тук се...Чака затягане.....ѝййьйьйь,много професор,ще отговаря рано,или по късно....Дано те да .....,а не децата им!
  • 11 След 2-3 седмици

    30 0 Отговор
    След 2-3 седмици.ще има ограничения.Бездействието ни прави съучастници.за налагане на диктатурата.но ако е така ще сме заслужено Роби.
  • 12 “И те заживели щастливо..." 🙏

    14 0 Отговор
    като в приказките след 4.04.2021 г.
    Време е да си сбъднем мечтите и БараБАС КараБАС и компания да бъдат изселени от планетата ни!
  • 13 Нфнфддеее

    10 2 Отговор
    Значи ще затварят.Е, кога не са лъгали.
  • 14 123

    19 1 Отговор
    Ще ги засегнеш мерките,фалшиво угоено професорче.ЛЪЖЕШ като дърта циганка.Искаш Българите да изпадат в паника,а ти да получаваш пачки с пари.Национален Предател си-ще отговаряш един ден за всичко!
  • 15 Санитар

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Дъртият имам антитела":

    Лепнал си грип.По това време на годината се активират придружаващите заболявания и карат до края на март.Имаш късмет че е февруари най много умират в началото до края на януари.Сега си спасен и имаш имунитет.Това не са симптоми на ковид

    Коментиран от #26

  • 16 Шопо

    12 1 Отговор
    Що излъга за сина на Президента ,бе Женчо ?
  • 17 Д-р Менгеле

    12 1 Отговор
    АНГЕЛОВ, И НА ТЕБ ЛИ ТИ ПОЗВОЛИХА ДА БРЪКНЕШ В ЧЕКМЕДЖЕТО? БАЙ СТАВРИ ЩЕ ТИ ОБЪРНЕ ХАСТАРА, ТАКА ДА ЗНАЕШ!
  • 18 Дръвчо

    12 1 Отговор
    Да ги затегне Свити Петър тия държавници. Банкет ще вдигна, оброк за здраве ще направя. Майките им плачат, че са ги родили.
  • 19 Честито.

    1 7 Отговор
    Честито на Последния софиянец затягане затагане и пак затягане това е рецептата с която се лекуват кръчмарите...😂😁😀

    Коментиран от #21

  • 20 Дедо Пене

    11 0 Отговор
    БОТОКСОВИЯ ПЕД.АЛ НАРЕЧЕН МИНИСТЪР ДА КАЖЕ ЗАЩО ГФР, АВСТРИЯ, НИДЕРЛАНДИЯ И ДАНИЯ НЕ ВАКСИНИРАТ ХОРА НАД 55г.,ЗАЩОТО СА УСТАНОВИЛИ, ЧЕ НЕ ИЗРАБОТВАТ АНТИТЕЛА НА ТАЗИ ВЪЗРАСТ??? ПРОБА--ГРЕШКА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРАВИ С ЖИВОТА НА ХОРАТА!!! БАЩА МУ ЩЕ БЪДЕ ВАКСИНИРАН С ПФАЙЗЕР, А ОБИКНОВЕНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ДА МРАТ!!!
  • 21 Как ще искра до

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Честито.":

    Октомври месец 2023година само на зpънчo и АНГЛИЙСКА СОЛ😬
  • 22 ФанфанЛаТулуп

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Вервам ти. Дано да е само до Великден, че нещо имам лошо предчувствие за до към Юни.
  • 23 Оги

    3 0 Отговор
    Има статии за тоя, че бил с обратни наклонности и си присадил коса. Знаете ли нещо по въпроса?
  • 24 boiko

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "CoV TV":

    всички агенции сочат герб като победител с голяма разлика
  • 25 Как няма

    1 0 Отговор
    Бойко заповяда да бесите и ваксинирате
  • 26 Санитар Доктор

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Санитар":

    Ало "санитарят" бърши си пода и недей да даваш диагнози. Загуба на вкус и обоняние е типичен симптом на К19, а не грип.
  • 27 Гост

    3 0 Отговор
    Кога ще премахнат така нареченият зелен коридор за пазаруване от 8:30 до 10:30ч да не може да се пазарува в суперите ако си под 65г.?!
    Тази мярка е абсолютно неефективна само пречи на работещите да пазаруват.