Last news in Fakti

23 Февруари, 2021 21:41 4 327 39

Кметът на район "Красно село" не казва как са изхарчени 104 000 лева европари за болни с COVID-19

  • росина станиславова-
  • красно село-
  • методи лалов-
  • сос-
  • демократична българия

Росина Станиславова не отговаря как са разпределени парите, съпартиецът ѝ от "Демократична България" Методи Лалов я призова да предостави информацията

Кметът на район "Красно село" не казва как са изхарчени 104 000 лева европари за болни с COVID-19 - 1

Скандал избухна на финансовата комисия към Столичния общински съвет, след като кметът на район "Красно село" от "Демократична България" Росина Станиславова отказа да отговори какви средства са получили тя и хора от екипа ѝ по европейска програма по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“, пише OFFNews.

Целта на проекта е да подпомага засегнати от COVID-19, като на нуждаещите се се предоставят храна, лекарства и други стоки от първа необходимост. Услугите на гражданите в нужда са предоставяни в работни дни от средата на май до края на 2020 година на близо 230 граждани.

В общинския съвет е получена жалба, в която се казва, че по време на изпълнение на проекта Станиславова е раздала на самата себе си и на свои служители „крупни суми“ от бюджета на проекта.

Районният кмет отказа да отговори на председателя на комисията Георги Георгиев как са разпределени средствата по проекта. По време на заседанието стана ясно, че между двамата са разменяни официални писма, но до изясняване на парите не се е стигнало. Станиславова настоява Георгиев да идентифицира жалбоподателя и неговите засегнати интереси по случая, преди да предостави исканата информация за сумите. Мога да накарам счетоводството да провери, отговори районният кмет на въпроса колко пари са изплатени на нея и служители на района.

Парите, които са изплатени на Станиславова и екипа ѝ, са 104 000 лева, което е около 1/3 от сумата по програмата, стана ясно още на заседанието.

Председателят на групата на "Демократична България" в СОС Методи Лалов бе катогоричен, че когато общински съветник пита официално, отговорите трябва да бъдат ясни и конкретни. Гражданите и съветниците от ГЕРБ искат да чуят конкретни суми, обърна се той към Станиславова и я призова да предостави информацията, защото "когато са спазени правилата и е положен труд, няма нищо нередно".

Той настоя да бъде изискана информация от всички столични райони как са разпределени средствата по програмата за "Патронажна грижа".

Росина Станиславова обясни за OFFNews, че не е отказала информация, но жалбата трябва да съдържа три имена, адрес на жалбоподателя и други данни, за да бъде наистина жалба. В случая има само две имена и имейл адрес, което е сигнал, а не жалба, обясни районният кмет. Това е партенка, набеждаване, каза още г-жа Станиславова и допълни, че не е получавала никакви "крупни суми". По проекта, надграден вече с "Патронаж +", работят 30 човека с трудови договори на 4 часа, обслужваме 225 човека всеки ден, обясни Станиславова.

Тя е получавала пари като ръководител на проекта – брутно половин заплата над основната си. Колко точно е сумата Станиславова не пожела да каже. Тя допълни, че информация по проекта "Патронажна грижа" е предоставена на Управляващия орган по програмата и кмета Йорданка Фандъкова.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Врачка

    53 0 Отговор
    ГЕПЕНИ СА.🤣🤣🤣
  • 2 Здрасти

    33 0 Отговор
    Приватизирана
  • 3 Говедо

    6 36 Отговор
    Евтин компромат
  • 4 те така

    43 1 Отговор
    На стадиона и въжето, за назидание на всички крали народни пари.
  • 5 Пловдивска стара майна

    18 16 Отговор
    Поредната от харема на тиквунРа........

    Коментиран от #8, #10, #14

  • 6 Георги

    32 3 Отговор
    Христо Иванов веднага да направи един фейсбук live от районната администрация в Красно село!
  • 7 Иван Грозни

    32 0 Отговор
    Какво значи отказала. На кого е отказала. Има ли прокуратура или тя е каскетна. Пълни мошенници. Не било жалба. Не задавай въпроси, а отговаряй като те питат. Голяма наглост. Корубция пълна. От горе до долу.
  • 8 Иван

    26 1 Отговор

    До коментар #5 от "Пловдивска стара майна":

    Тази е от харема на ДБ-тата
  • 9 вижда се

    9 1 Отговор
    Тази е на 100% си-ган-ка , а на тях това им е вродено
  • 10 Anonim

    14 14 Отговор

    До коментар #5 от "Пловдивска стара майна":

    На летеца Радев е рода тая ганьо
  • 11 Серафим

    20 0 Отговор
    По снимката ми прилича на ЦЪРНА СЕСТРА ромка ... ОТКРАДНАЛА ГИ Е
    БЛАГОВЕРНАТА ... всеки иска повече пари, ако може без труд и умения
    Е, тази може да има умения, ама са други ----
  • 12 Само питам

    15 0 Отговор
    Че е гипила - Ясно ; Ама нали УЖ Озеленяване и без повече строежи !?? А схемата с разбитите улици ? Всичко е леш другарке
  • 13 Гост

    16 0 Отговор
    На всички мед им капе от устата, но това е само до като се ЗАРИНЕ със власт, после стават 100% МОШЕНИЦИ!!!
  • 14 чети

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Пловдивска стара майна":

    ти четеш ли или изпълняваш опорки„
    Публикувано във факти.бг: кметът на район "Красно село" от "Демократична България" Росина Станиславова
  • 15 Гост

    14 0 Отговор
    Тия от ДБ много да внимават в какви игри и лъжи влизат, че да не останат извън кацата с меда
  • 16 ЕКСПЕРТ

    10 6 Отговор
    ЗАДЪЛЖЕНИ СТЕ СЪС ЗАКОН ДА СЕ ОТРОВИТЕ!

    Казват ви че трябва да носите маска?
    А знаете ли какво премълчават?
    Не Ви казват какви са страничните ефекти върху човешкото тяло от продължителното носене на маска.
    Един от незабавните странични ефекти е повишаването на въглеродния двуокис в кръвта, защото маската на лицето ви ограничава достъпа ви до богат на кислород въздух. Общо взето по закон сте длъжни да се отровите с въглероден диоксид. Благодарение на маските белите ви дробове не могат да се проверяват, а ефектите от продължителното излагане на въглероден диоксид и липса на кислород върху мозъка са опустошителни.
    1. Унищожава неврони
    2. Замаяност
    3. Дезориентация и неспособност на логична мисъл
    4. Депресия и параноя
    5. Паник атаки
    6. Сърдечна аритмия
    7. Отслабване на волята
    8. Състояния на летаргия
    9. Отслабване на паметта
    10. Неспособност за вземане на рационални решения
    След като носите маска около 6 месеца ще бъдете изцяло различни, вашите емоционални и интелектуални възможности ще бъдат унищожени. Това означава че вече няма да имате силата да устоите на каквато и да е атака, защото няма да можете да мислите рационално...
    По-просто казано:

    ЗАДЪЛЖЕНИ СТЕ СЪС ЗАКОН ДА СЕ ЗОМБИРАТЕ И ОТРОВИТЕ!
  • 17 Мирела

    8 7 Отговор
    След редовно носене на маска в продължение на 3 месеца изпаднах в състояние на паника и задух! Всеки си има глава на раменете не бих накарал никого да носи или да НЕ носи маска! Лично мое мнение!
    След продължително самолечение установих че носенето на маскатя за МЕН е изключително вредно за МЕН! В продължение на 2 месеца бях със задух, кашлица и постоянно чувство за отпадналост и гадене. След като промених начина си на носене на маска всичко се промени!
    Работя в магазин с голям човекопоток всеки ден! Не нося маска! Маска слагам само и единствено по задължение - в магазин и аптека! И аз категирично отказвам да нося маска! Не ме интересува коронавирус или каквото и да било! И единствената маска която е наистина МАСКА е най - обиновената за еднократна употреба всичко което е от плат е вредна за вас!
    ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ!

    Коментиран от #20

  • 18 sbs

    3 1 Отговор
    ЕЛЕМЕНТАРНО УТСЪН ПРИ ГЕШЕВ---
  • 19 Затова

    4 8 Отговор
    Ще гласувам за Слави,защото всички останали са цървули маскари

    Коментиран от #21

  • 20 sbs

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "Мирела":

    СЪГЛАСЕН СЪМ С ТВОЕТО -МНЕНИЕ ---КАКТО КАЗВАТ ВИРУСЪТ МОЖЕ ДА ПРЕМИНЕ И ПРЕЗ ОЧИТЕ ----А З НАПРАВИХ УВЕЛИЧЕНА СНИМКА НА МАСКАТА И СЕ ОКАЗА ЧЕ ТЯ Е КАТО ОГРАДА ОТ МРЕЖА -ДА РИБОЛОВ

    Коментиран от #22

  • 21 sbs

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Затова":

    ЩОМ МАНТАЛИТЕТЪТ ТИ Е ТАКЪВ -ПОЗДРАВИ
  • 22 Мирела

    4 3 Отговор

    До коментар #20 от "sbs":

    През цялата "пандемия" съм сложил маска 10 пъти и изобщо не ме интересува малоумния Б.Б. И тъпия му щаб

    Коментиран от #26

  • 23 Христо Иванов - Демократична България

    3 1 Отговор
    Проблемът е при малките, които могат да получат сериозни психо-травми, защото те все още не са осъзнати по начин, по който да се защитят от това. Ако маските помагаха, щях да съм им голям привърженик. Най-важното е да се мият ръцете и да се спазва хигиена. В работата си не съм носил маска, въпреки че съм работил в среда, която е болнична'', отбеляза доц. Атанас Мангъров.
  • 24 MGewehr

    6 5 Отговор
    Абе не е ли ясно че в БГ всички крадем и беззаконстваме но то тези които го правят по малко, страшно много ги дразни че други го правят в повече и по добре от тях!
  • 25 sbs

    3 0 Отговор
    ТАЗИ КМЕТИЦА НА ОКОЛОВРЪСНОТО -------ПО 2лв---ПО 2лв ---все някога ще ги върне
  • 26 sbs

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Мирела":

    АЗ СЪЩО Я НОСЯ ПО ЗАДЪЛЖЕНИЕ -КОГАТО ВЛИЗАМ В ОБЩЕСТВЕНО ЗАВЕДЕНИЕ----А ИНАЧЕ ВЗЕМАМ 40-градусов АНТИДОТ И НЯМАМ ОПЛАКВАНЕ --но интересно защо жена ми се оплаква

    Коментиран от #27

  • 27 Мирела

    3 5 Отговор

    До коментар #26 от "sbs":

    Най голямата радост ще е на 4.4.21г.да се сбогуваме завинаги с Бойко
  • 28 ивана

    8 0 Отговор
    Тази жена и екипът който е довела в общината е толкова неадекватна и проста, нищо неразбираща от работата за която е назначена, чепросто нямам думи. Има петиция за свалянето й от длъжност,90%от района й е на мнение, че трябва да си ходи незабавно, защото не само че нищо не прави,а вече всичко руши наред. Сега и това с парите където си раздава, незнаех че е толкова умна поне едно нещо да свърши като хората макар и то да е за лична облага. Нека я изгоним по скоро. Тя разби всички квартали в района.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Наркос

    6 0 Отговор
    Ако не я е срам да си каже , че е взимала 5-10 бона месечно откраднати от болни и хора с увреждания...
  • 31 лидия

    5 0 Отговор
    Оставка на Кмета на район красно село Росина Станиславова
    peticia.com
    тази неграмотна и некомпетентна жена тормози всички граждани още от януари 2020г., да припомним само за назначението на зам. кмет лично от нея, и там пак става дума за пари
  • 32 диан

    5 0 Отговор
    изтрихте ми поста ...ок, не че там имаше нещо невярно. Направете нещо и отстранете това човекоподобно на жена, кмет или както искате го кажете незабавно. Тя разрушава всичко което беше хубаво в целия район
  • 33 теодор

    3 0 Отговор
    Оставка на Кметицата на красно село
    За една година не даде и отчет за това което НЕ свърши, щото за свършена работа се дава отчет, ама такава няма.
    Няма план за развитие за нищо на никаква тема.
    Премахна приемните часове и няма шанс по никакъв начин за връзка.
    Няма комуникация с хората, няма си и идея какво значи да КОМУНИКИРАШ.
    Не представя бюджет на районна
    Не отговаря на никакви сигнали, нито за добро нито за лошо
    Некомпетентност във висша форма, под виша разбирайте, че няма зона, ниво или избор на компетентност покакъвто и дабило въпрос.
    Няма екип, този от миналият кмет е ок, но тя не им дава да гъкнат явно, тоест без значение, а тези които доведе да са й екип са по прости и от нея.
    Не дава отчет за защитени проекти пред столична община - ако има изобщо. Вън. Изгонете я.
  • 34 Иванчева

    0 1 Отговор
    от Красно село.
  • 35 123

    2 0 Отговор
    ха ха ха тази Кметка рабира от управление на проекти също толкова колкото и от ядрена физика. Но най разбира от крадене на парите поверени и, по принцип тя няма право да бъде Мениджър на Проект има сблъскък на интереси.
  • 36 Политолог

    1 2 Отговор
    Хайде, новите "демократи" докопали се до властта започнаха да крадат
    Христо Иванов започва ...добре
  • 37 Гост

    1 0 Отговор
    Тази от както е кмет на район Красно село всичко е в окаяно състояние.Нищо бе прави гледат да свият някой лев и да си вземат заплатки нищо друго.Района е оставен на самотек.
  • 38 бойко фашагата

    0 0 Отговор
    партия ГРАБ си ги поделиха как
  • 39 запознат

    3 0 Отговор
    Тaзи прaктикa зaпoчнa oщe c първитe eврoпрoeкти, кacaeщи бeзрaбoтни!! Тoвa e прaктикa във вcякa eднa oбщинa! Мнoгo пo-мoрaлнo e тeзи пaри дa cтигaт дo хoрaтa чрeз coциaлнoтo миниcтeрcтвo, a нe чрeз oбщинитe!! Зaтoвa вcякa гoдинa вcякa oбщинa иcкa дoпъллвaщa cубcидия - зaщoтo в нeпрeдвидeнитe рaзхoди ce включвa caмoучacтиeтo в тaкивa измиcлeни eврoпрoeкти!
    Oбикнoвeннo кмeт, ceкрeтaр и гл. cчeтoвoдитeл взимaт oт eврoпрoeкти oщe пo двe брутни зaплaти !!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове