24 Февруари, 2021 08:25 5 031 39

Кмет и общинар спретнаха скандал в ефир

  • росина станиславова-
  • георги георгиев

Причината е съмнението в злоупотреба с еврофондове

Кмет и общинар спретнаха скандал в ефир  - 1
Кадър БНТ

Скандал със столичен районен кмет. Подозират, че кметът на столичния район "Красно село" е платила на себе си и служители 1/3 от парите за възрастни с COVID-19. Скандалът се разгоря по време на вчерашното заседание на финансовата комисия на Столичния общински съвет.

Кметът Росина Станиславова беше гост тази сутрин в "Денят започва" заедно със председателя на ресорната комисия Георги Георгиев, който я обвинява в злоупотреби.

Според Станиславова се прави опит за скандал чрез манипулация. По думите ѝ председателят на финансовата комисия е предоставил документи с невярно съдържание. По думите ѝ разходваните средства се контролират от наблюдаващия орган.

Георги Георгиев каза, че е получил жалба от гражданин, която е изпратена до кмета на района. Имам право да питам как се разходват общинските пари, каза Георгиев. Той попита кмета на район "Красно село" дали е сключила договор със себе си.

"Аз съм ръководител на европейски проект, ако г-н Георгиев разбираше от тази материя, щеше да знае, че ръководителите на проектите имат заложени бюджети за управление, моят управленски екип е от 5 човека", заяви Станиславова. Възнаграждението на тези 5 човека, сред които е и Станиславова, по думите ѝ е малко над 41 000 лв. Тя допълни, че е предоставила информация след искане на кмета Йорданка Фандъкова.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Онодим

    88 6 Отговор
    Колко скромно, само 41 бона. Мъкаааа

    Коментиран от #22, #23

  • 2 Аз40🏴‍☠️

    88 2 Отговор
    Естествено, да не си помисли някой, че понеже е "пандемия" ще спрат да ни крадат, както вече го правят над 30 г.
  • 3 Черен Петър

    78 8 Отговор
    Кметицата на Красно село директно в пандиза! Никъв чеп не става от нея! Голяма грешка на красноселци. че предпочетоха тая...
  • 4 Малко са

    49 3 Отговор
    Малко са, 6600 лева на човек.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 АНОНИМЕН

    59 3 Отговор
    Верно! Дори водещата, дето устата и няма млъкване и ченето и работи като мелница-караджейка на силна река не успя да надговори кметицата! Голям театър сътвориха!
  • 7 Софи

    53 6 Отговор
    Крадлааа
  • 8 цербер

    35 4 Отговор
    Подозират, че кметицата на столичния район "Красно село" е платила на себе си и служители 1/3 от парите за възрастни с COVID-19.
  • 9 До кметицата

    55 1 Отговор
    Пазарчето кв. Борово- София. Има павилиончета опасани с ниски покриви 1.60 – 1.70 м. Нямам вече здраво място по главата си. Кой е този некадърен архитект от община Красно село, който е разрешил това? Ако още веднъж си сцепя главата ще заведа дело срещу некадърната кметица.

    Коментиран от #13

  • 10 Тая

    50 4 Отговор
    чорлавата и нагла кметица да ходи да се обеснява в Сливен !
  • 11 Въпроси Баце

    51 3 Отговор
    Гледах по телевизията дебата и тази кметица "скромно" каза, че е най-добрата в Общината и затова е ръководител на проектите, от което следва да получи и бонус за управлението на тези средства. И сега се питам...Бойко управлява милиарди евросредства и е най-добър в управлението им!!! КОЛКО голям бонус трябва сам да си определи или като скромен човек е оставил други да му определят бонуса? Или работи "без бонус"? Ако някой знае -да каже! Моля Ви!
  • 12 Denis

    38 6 Отговор
    това не е кражба, това е цената(минимална заплата) за да поддържаш огъня COVID, в това число влизат всички, известни личности, кметове, доктори, професори, фармацефти, т.н . Ежедневното облъчване си има цена, това не е тайна.

    Коментиран от #34

  • 13 Черен Петър

    33 0 Отговор

    До коментар #9 от "До кметицата":

    То само туй да беше! Колко кметове на Красно село се смениха, а дори уличката, водеща към кметството не е оправена! Едно минаване по нея с автомобил, около 300 метра, ви гарантира изпадане на поне 3 - 4 пломби!
  • 14 Нищо пара

    27 4 Отговор
    Около две хиляди на човек е 1/3.
    Нищо пара, а онези с милионите на държавна заплата, тръбите, апартаментите, къщите за гости, аптеките, бензиностанциите, паспортите, концесиите, перките, фотоволтаици, ТЕ€ове, ВЕЦ-ове, за тях няма.

    Коментиран от #16

  • 15 Тъщата

    22 1 Отговор
    Сигур няма тъща, пестелива, грижлива, с пенсия от 300 лв. да спастри за 6 флетчета.
    Поне един ВЕЦ, ТЕЦ,фотоволтаиче да й бяха "концесионирали", плажче, аптека, а то една заплатка на метачка в НС.
  • 16 Макарена

    20 8 Отговор

    До коментар #14 от "Нищо пара":

    Я сметни 41хиляди разделено на 6 по колко се пада и дали са по 2000 лв и не са делили по равно, някои повече др. по малко, гербераски крадци за тех няма спирачка и морал!
  • 17 888

    18 6 Отговор
    НА ФОНА НА ШАЙКАТА И ПРИМАТА ТОВА СА ТРОХИ....................ИЗРОДИ.
  • 18 Бая

    18 2 Отговор
    църна и с апетит към лесните пари !
  • 19 Обективно

    19 2 Отговор
    Не не, тя не краде, тя си взима. Това не е кражба
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Българин

    18 2 Отговор
    ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ СА ПО-ГОЛЕМИ КРАДЦИ И ОТ БОЙКО!
  • 22 Другия с коня

    24 2 Отговор

    До коментар #1 от "Онодим":

    Кметицата е издигната от партия Демократична България - ДБ....Парите са усвоени за 9 месеца тези 41 хиляди - по хиляда на месец на човек като организатори на Мероприятието....Няма лошо - който върши нещо,трябва да му се плаща,но и Тя се включила ,което вече е Безочие....Срамно е.Неетично и безскрупулно,дори да е Законно....

    Коментиран от #25

  • 23 Ами съдба

    9 7 Отговор

    До коментар #1 от "Онодим":

    Всяка герберска калинка краде според компетенциите си.
  • 24 ФАТМАКАот ЛОСТА

    15 9 Отговор
    МОЖЕ БИ Е ПО-ДОБРЕ ТАКА - ДА ИМА ИЗБРАНИ ОТ БСП, ДЕ БЪ И ОТ ДРУГИ ПАРТИИ ЗА ДА СЕ ВИДИ УПРАВЛЕНСКИЯТ ИМ ПОТЕНЦИЯЛ? НА ИЗБОРИ ВСЕКИ ВИКА АЗ МОГА ДА УПРАВЛЯВАМ ПО-ДОБРЕ, АМА НА ПРАКТИКА СЕ ПОЛУЧАВА ОБРАТНО.
  • 25 Обективно

    19 1 Отговор

    До коментар #22 от "Другия с коня":

    Ми аре да им даваме бонус за това, че са отишли на работа ? Тия 2400 лв заплата за какво се дават ?
  • 26 320 ЖИПКИ

    11 4 Отговор
    ЗАЩО СЕ ДЕЛИМ НА ПАРТИИ? НЕ ПОЗНАВАМ БЪЛГАРИН КОЙТО ДА НЕ КРАДЕ! КАКВО ЗНАЧЕНИЕ КОЯ ПАРТИЯ ТЕ Е ИЗДИГНАЛА - АКО СИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН ЩЕ ВРЪТНЕШ НЯКОЯ ДАЛАВЕРКА!
  • 27 ПРОФ ИВО ХР

    13 6 Отговор

    До коментар #20 от "ИВАНЧЕВА":

    НАЛИ ГИ ПОКРЕПИХА БСП И КОСТИНБРОДСКА? А ТЕ СА СИ ДОКАЗАНИ ДЕБИЛИ.
  • 28 ПСР

    22 1 Отговор
    Не знам,как да го коментирам това.Лично кметицата е взела 7620 лв.от този фонд за себе си.Взели са и още 4 човека.Питам-ЗАЩО?Че от ГЕРБ имат интерес предизборно да вадят кирливи ризи-така е.НО 7620 лв.са си пари и отново,ЗАЩО ги е взела???!!!
  • 29 Чудо

    15 1 Отговор
    Е какво толкова ? Дръпнала си е парите за вноската за нова кола. От друг проект за екскурзии и тн. Слава на спасителите от ДБ. Като вземат властта ще вдигнат левела и дърпат пари за палати и яхти
  • 30 ПУТИН

    13 1 Отговор

    До коментар #20 от "ИВАНЧЕВА":

    ВСИЧКИ ИСКАТ ДА КРАДАТ БЕ, ЗАЩО ЩЕ ИСКАТ ДА СА НА ВЛАСТ ИНАЧЕ? ЗАЩО, МИСЛИШ КРЕЩЯТ ПО УЛИЦИТЕ, ХВЪРЛЯТ РИБИ, УШИ И ЯЙЦА? ЗА ДА СА ДРУГИТЕ ПО-ДОБРЕ ЛИ, ИЛИ ТЕ? А СТИГА БЕ! МАЯ КВО ВИКА - КАК ЩЕ ИМ ДАМ АЗ 30 МИЛИАРДА ТЕ ДА РАЗПРЕДЕЛЯ? ТЯ ТРЯБВАЛО, ПРЕЗ НЕЯ ДА МИНАВАТ?
  • 31 Лековерните духатели

    13 0 Отговор
    Познавам я, лично съм се срещал в общината с тази жена и на още едно обществено събитие в централата на детската градина Брезичка и смея да твърдя, че тази лицемерна и властолюбива жена би си гласувала всеки един лев колкото и неморално да изглежда в очите на хората, но само и само за да не изпуска кокъла и да не я обвинят в кражба. Изпечена мошеничка е още от времето когато се мазнеше в сдружението Белите брези. Използва лековерието на една камара хора дето я промотираха и я поставиха на тоя пост с обещанието, че ще им съдейства с места за детските градини и т.н. просто поредната долна личност която използва поста за трамплин в държавната администрация.

    Коментиран от #32

  • 32 Последна дупка на кавала

    11 0 Отговор

    До коментар #31 от "Лековерните духатели":

    Но това ще и е последния мандат, никой няма да гласува за тъз офсъ след кашите дето надроби. Иначе казано нейните подчинени администратори ще я надживеят професионално.
  • 33 Юлия

    12 0 Отговор
    Г-жата беше много агресивна,каза на г-на ,че жалък! Според мен тя прикрива истината!

    Коментиран от #36

  • 34 чичо

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Denis":

    Че те нищо не взимали горкичките.Като помислиш,да подържат огъня на бацила в целия свят,не само в България,че то и за едно оплакване няма.
  • 35 Малко чекмедже

    3 0 Отговор
    Много папкало и искало да стане голяяяяямо чекмедже.
  • 36 чичо

    4 0 Отговор

    До коментар #33 от "Юлия":

    Това и за кометарите които споделяме съм го писал.Почне ли някой да те обижда,значи няма аргументи срещу теб.А обиждания доволно има.
  • 37 Фен

    2 0 Отговор
    Брей, туй кметовете на Маджото голяма работа! И тия били алтернатива, и щели да ни управляват по - добре....
  • 38 запознат

    2 0 Отговор
    Тaзи прaктикa зaпoчнa oщe c първитe eврoпрoeкти, кacaeщи бeзрaбoтни!! Тoвa e прaктикa във вcякa eднa oбщинa! Мнoгo пo-мoрaлнo e тeзи пaри дa cтигaт дo хoрaтa чрeз coциaлнoтo миниcтeрcтвo, a нe чрeз oбщинитe!! Зaтoвa вcякa гoдинa вcякa oбщинa иcкa дoпъллвaщa cубcидия - зaщoтo в нeпрeдвидeнитe рaзхoди ce включвa caмoучacтиeтo в тaкивa измиcлeни eврoпрoeкти!
    Oбикнoвeннo кмeт, ceкрeтaр и гл. cчeтoвoдитeл взимaт oт eврoпрoeкти oщe пo двe брутни зaплaти !!
  • 39 политкорект

    0 0 Отговор
    Тая кметица, дето не знае къде са тия 104 хиляди е от Демократична България, както и кмета на Триадица, дето тока утрепа момчето и той е от Демократична България! Е какво да кажа за тия дето гласуваха за тая партия?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове