Last news in Fakti

14 Март, 2021 13:09 4 086 33

Илхан Кючюк: Лесните пари от Европа свършиха

  • илхан кючук-
  • преговори с ек-
  • доходи

Всички знаем, че силата на това правителство не е да се фокусира върху приоритетите, те никога не са преговаряли с ЕК, каза евродепутатът

Илхан Кючюк: Лесните пари от Европа свършиха - 1
Снимка: Пресцентър

Евродепутатът Илхан Кючюк участва в предизборен дебат на тема “Доходи и икономика” по бТВ радио, където ясно изложи приоритетите в програмата на Движението за права и свободи. Според Кючюк всеки политически дебат – икономически или за политиката по доходите бива смачкан още от зародиш, а противопоставянето на различни групи в обществото е със силата на едноличното управление.

„Ние в ДПС вярваме, че е необходим смислен и спокоен дебат за това как да имаме ускорен, догонващ и иновативен икономически растеж. Доходитe безспорно трябва да растат, но този растеж не може да бъде ускорен, ако е 3-4%. България изостава драстично и е на последно място във всички класации. България е европейска страна от 2007 г., но няма европейски доходи и няма европейски икономически жизнен стандарт. Затова ние смятаме, че е необходим растеж на икономиката от 5-6%.”, категоричен е евродепутатът.

По време на дебата, Кючюк даде за пример наскоро публикуван доклад на Европейската комисия, където много ясно се посочват две тенденции: първата е, че когато има минимална работна заплата, икономиката по-бързо расте и второ, това допринася за социалната кохезия в обществото. Евродепутатът подчерта, че ножицата между бедни и богати в България не се стеснява, а напротив.

„От ДПС сме на мнение, че данъците не трябва да бъдат променяни. Плоският данък доказа своята резултатност и по отношение на високия ръст на чуждестранните инвестиции. Но не става дума за последните години, тъй като има тежко замръзяване на чуждестранните инвестиции. Затова е важно да погледнем сериозно върху възможностите, които ни се предоставят и тук разговорът не трябва да бъде затворен между четири стени. Не може една шепа хора да изготвят план за устойчиво развитие на България, защото лесните пари свършиха. Той трябва да бъде обсъден широко с експертните среди, научните среди, с университетите, с гражданските организации и с бизнесите.”, категоричен е Кючюк.

Евродепутатът изрази възмущение от 10-годишното управление на ГЕРБ и заяви, че демокрацията и държавността в страната са в криза – институционална, икономическа, увеличение на дълга на страната с над 20млрд. лева и пандемична криза, която само оголи недостатъците на здравните, социалните и образователните системи. Не може да се продължава така, не може да се обещава повече от същото, оказа се, че то не работи. България има шанс за радикално модернизиране на икономиката си и този шанс не бива да се изпуска.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никой

    49 6 Отговор
    Илханчо, р.е.з.н.я.к Мамин, такива като теб изпапаха парите, аз не съм взел 1 лв
  • 2 не вярвайтве

    39 4 Отговор
    на ортаците на ГЕРБ , всички в едно гърбе пърдят
  • 3 Бойко

    28 2 Отговор
    за Пеефски ли?
  • 4 Антон

    36 1 Отговор
    Забелязвате ли как всички вкупом реват, какво голямо благо бил плоския данък? Само и само богатите да не вземат да плащат повече. Иначе много загрижени за "народа"!? Е, за кой да гласува човек от народа?
  • 5 Лесни

    22 2 Отговор
    за грабливите власт & Со. , а иначе пари от труд и пот на европейските данъкоплатци !
  • 6 ТаУмВзе

    22 1 Отговор
    Гледай сега пачанга с дългата броеница на Доган ефенди. Мутро, няма да ти се вярва за какъв кроеж иде реч.
  • 7 ЖЕЛЕЗАРОВ

    21 0 Отговор
    Тоя изкочи от кючука,и почна да дава акъл.
  • 8 Рошко

    19 2 Отговор
    Искат да кажат, изборите са програмирани всичко е разпрделено не се надявайте
  • 9 Последния Софиянец

    24 1 Отговор
    Какви лесни пари бе? Повече сме внесли отколкото сме взели.
  • 10 Бай Тулуп

    18 1 Отговор
    То пък до сега щото беше много лесно да ви мъкна парите с чували насам- натам.Даже бюлетините са по-леки.
  • 11 РАДИО ЕЛТО

    21 4 Отговор
    да изметем герб и БОЙКО мутрата
  • 12 Българка

    28 3 Отговор
    Eврoдeпутaтът изрaзи възмущeниe oт 10-гoдишнoтo упрaвлeниe нa ГEРБ и зaяви, чe дeмoкрaциятa и държaвнocттa в cтрaнaтa ca в кризa – инcтитуциoнaлнa, икoнoмичecкa, увeличeниe нa дългa нa cтрaнaтa c нaд 20млрд. лeвa и пaндeмичнa кризa, кoятo caмo oгoли нeдocтaтъцитe нa здрaвнитe, coциaлнитe и oбрaзoвaтeлнитe cиcтeми. Нe мoжe дa ce прoдължaвa тaкa, нe мoжe дa ce oбeщaвa пoвeчe oт cъщoтo, oкaзa ce, чe тo нe рaбoти. "
    Съгласна съм с твърденията на евродепутата от ДПС. Но партията му има голям принос това да е факт. ДПС винаги са бъли в задкулисни договорки и съдружие с ГЕРБ. И е прав, че българите не искат още от същото!
    За да има промяна, а не подмяна, на 04.04 трябва да не гласуваме за ГЕРБ, ВМРО, ДПС, ВОЛЯ И НФСБ, партиите довели ни до под дъното!

    Коментиран от #31

  • 13 Над

    24 0 Отговор
    четвърт милион € е само годишния масраф по теб ! Тези пари нали други ги избачкват , често пъти работещи на 2 - 3 места , бе , а лесно е само грабенето и пилеенето им ! Поне за сега......
  • 14 Реалист

    18 1 Отговор
    Не може доходи, като нямате икономика, всичко е сферата на услугите -един балон, чакащ да се спука.
    Не може да има доходи като енергия, вода, земя не са държавни, от тях печелят бивши и настоящи политици-частници, изнасяте пшеница от частници за ЕС.
    След 8 г. идва ограбеното поколение на прехода, глупостите на Костов за точкови системи-десет години липси на пенсионно законодателство, частни фондове с 30 лева пенсии, работодатели, които над десет години не са плащали осигуровки. незаконната сеч, внос боклуци, презастрояване,неподдържани язовири, частни ВЕЦ-ове, ТЕЦ-ове, фотоволтаици и перкиа продължаващи да ограбват хората.

    Тогава ще дойдат гладните протести, парите от емигранти ще свършват поради ковид и естествена кончина на родителите им.
    След 8 г. няма да има една партия, която да иска да е на власт.
  • 15 цербер

    8 2 Отговор
    Евродепутатът подчерта, че ножицата между бедни и богати в България не се стеснява, а напротив разширява се.

    Коментиран от #17

  • 16 007

    7 15 Отговор
    Голям успех на Б Борисов е събирането на пари от всякъде, например от кацата с етниските фирмени обрачи, за това реве това етнисченце, поръчано му е. Много умело Борисов не спря помощите за тютюнопроизводители, но удари в сърцето нелегалния етниски цигарен бизнес. Там играят както енистите, така и социстите и вероятно и "специалистите" от Дондуков 2, за което се съюзиха срешу него. Дръж се Бойко, на прав път си! Шом реват в хор попадението е в десятката.
  • 17 Българка

    21 1 Отговор

    До коментар #15 от "цербер":

    За да има справедливост, трябва плоският данък за облагане доходите на физически лица да отпадне. Да се приеме прогресивен данък, такъв какъвто има в почти всички демократични и икономически развити страни в цял свят
  • 18 Гошо

    9 1 Отговор
    Внимавайте какво пишете, сайта е турски!
  • 19 въпросче

    11 0 Отговор
    Лесните пари от Европа,какви лесни пари,бе човече,ние да не сме прос....магистрални работнички?!
  • 20 цербер

    4 0 Отговор
    17-та,Госпожо,права сте,дълбоко съм съгласен с Вас!
  • 21 така така

    10 0 Отговор
    Този и той какъв евродепутат е.. Да го махат да не го виждаме следващите избори.
  • 22 КОЙ

    10 1 Отговор
    Тоя чужденец какво се изказва така грешно,да ходи да говори в неговата си държава.
  • 23 нерегистриран

    10 0 Отговор
    Бб и шайката му от 2009 до днес баха с дпс. А бсп, абв бяха с дпс преди 2009. Всички се облажихте и днес ни прибутвате децата на бсп, бкп, номенклатурата михамевска петя някоя си. А те крадоха, крадоха димчо михалевски, родопчанина доган от водното огледало. Всички сте едно. Не лъжете хората. Но ще са роби на дпс, а на бб му е през нрачола за българите. Къде има муфта, всички българи са при балкана, при мохамеданите и след гърба им разказват, как са ги хранили българите от бкп, рушветите, мързеливите що не назначаваха някои безпартийни, така са се омотали всички, че и да крадат ги освобождават. Но баба пена нека дребно нещо вземе и белезниците. Тук не е място за живеене в България, казват го хората работещи. Да не се връщат от запад го казва работещата стара мома на около 60 г. Скромността е. Порок. По добре роб навън ни казва марга, но тук виж кво е.. И така не разбрах какво искаше да ни каже.. Няма българи, а е България. Свърши се. Малцинствата, на тях ще работите. А кой не е работил на дерибей мохамедани нищо не знае и турчин, изчеждат те като лимон за нищо пари и те пускат у дома, в затънтени краища. На бейдоган а бб не му дреме за бедните българи и неговата калина
  • 24 Оги

    9 1 Отговор
    Илханчо, значи ще трябва малко повече зор да си давате, за да крадете, казваш. Нищо, ще се напънете малко, няма да се отказвате.
  • 25 Павел Пенев

    8 1 Отговор
    Лесните пари за мигрантите свършиха и за Турция.
  • 26 Загрижен

    11 0 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Илхан Кючюк: Лесните пари от Европа свършиха".
    Абе, Кючук, след като са свършили лесните пари, ти, вие от дпесето за какво се борите? Да управлявате трудните пари ли?
    Майко, майко, всички тия престъпници са за зандана ама до живот.
  • 27 волен сидеров

    5 1 Отговор
    ПРАВ Е НО ЖАЛКОТО Е ЧЕ СА МУ СЛОЖЕНИ ДУМИ КОИТО ДА КАЗВА А ЗАДКУЛИСИЕТО ПРАВИ ТОЧНО ОБРАТНОТО
  • 28 Гражданин

    3 0 Отговор
    Кво като е турски. Те крадат от залъка на народа. Лъжа ли е. Те си държат за дпс3, роми, турци и мюсюлмани. Срещу 20 лева, тениски, шапки и храна в хотела на дпс. Тръгнали са дпс и бсп, гласувайте за бсп, и искаме руска ваксина. Те може да искат рускада си я искат. Нали русия и турция са бизбизе. А бойко е с тях, нинова и всички са с дпс. Ако не бяха, защо всички българи бяха изгонени от работа, а оставени само хората от техните партии, да не ги изброяваме, бкп, бсп, сдс, ндсв, абв, герб. 1 към 1. И днес българите.. Не ви трябва децата ви да се връщат в България. Лесно им е. А как да ме разберат, че маса българи се завртщат, защото и там е под ключ, пандемия. Объркани са нещата. Кой има късмет на запад, никой не иска тук, защото не се правеха реформи, а е късно, и с тия 700 лева, семейство няма как да мижеш, дори не са и 700,а по малко са, с отдръжки, 500 лева. Кой има пари и дава в натура ще живее. Цели родове са в нс, мъж, жена, любовници.. Или е сън.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 АМОН

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    МИНА ВРЕМЕТО НА КОЛЕКТИВНАТА ОТГОВОРНОСТ КАТО НАЙ ВИСША ФОРМА НА БЕЗОДГОВОРНОСТТА.

    ЕДИН ПО ЕДИН ДО ЕДИН ВСИЧКИ, КОИТО КРАДОХА И УНИЩОЖАВАХА ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА ОТИДАТ ТАМ КЪДЕТО ТРУДЪТ ГИ ПРАВИ СВОБОДНИ.
  • 32 Хаджи Генчо

    3 2 Отговор
    Абе, Калдъръм Кючек,що не идеш в Анадола да даваш акъл на Ердоган, нали турския ти е майчин език.Аман от помаци, арменци и евреи да дават акъл на управляващите в България.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове