23 Март, 2021 20:06 1 970 21

Доц. Минчев: България е опасно пробита откъм защита на своите интереси

  • шпионаж

САЩ и Русия са в нова Студена война

Доц. Минчев: България е опасно пробита откъм защита на своите интереси - 1
Снимка: БГНЕС

„Шпионският скандал е скандален заради това, че група от 5-6 човека може да функционира в Министерството на отбраната, да доставя секретна информация на руското посолство и това да бъде вършено почти открито. Този скандал е индикатор, че интересите на Русия са доста добре представени в българското общество. Те влияят и контролират на всички нива българските институции, икономика“. Това каза пред БНР политологът доц. Огнян Минчев.

По думите му българската държава е опасно пробита от гледна точка на своята ефективност и на защита на своите интереси.

„Докато имаше период на положителни партньорски отношения между Русия и Запада, недостатъците на българската система за сигурност, на българската политика в защита на националния интерес и адекватно поведение спрямо разделението на света бяха по-прикрити. С антагонизирането на отношенията между Запада и Русия страната ни се оказва в по-безпомощно състояние“.

В предаването „Нещо повече“ политологът коментира темата „Байдън - Путин“:

„Думите на президента Джо Байдън са свързани с натрупващите се доказателства на активна организационна дейност на руските специални служби в премахване на опоненти на режима в Москва. Но от гледна точка на дипломатически етикет, това са тежки думи. Не е известно докъде ще стигне руската реакция. Илюзорно е да очакваме прекалено емоционална руска реакция. Ще се случи вледеняване на руско-американските отношения, една нова студена война, която е в ход от известно време и без думите на Байдън. Тази нова война е свързана с директния сблъсък на интересите на Запада и на САЩ с интересите на Русия в тяхната интерпретация на една непрекъсната все по-активна интервенционистка политика на различни места“.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 расПутин

    26 10 Отговор
    Другарю преподавател по наОчен комунизъм, пожелавам ви здраве! С тия 200кг. трудно се живее.

    Коментиран от #17, #19

  • 2 КРАВЕ ПОСОЛСТВОТО

    24 11 Отговор
    Колониите нямат интереси, интересите са на господарите им от запад!

    Коментиран от #21

  • 3 Тъпанар

    11 6 Отговор
    "Престъпна група" може да функционира , но може и да не функционира. Алоу, правовата държава. Всеки гледа на зад.ника си като на съд. Спрете се, този филм съм го гледал..... 45 години.
  • 4 Емо Крокодила

    13 6 Отговор
    От 1945 нямаме национални интереси.
  • 5 Минчев, България е:

    15 9 Отговор
    80% Рус Славяни и 20% Рус Казаци Алани. По-вече е излишно да се говори. САЩ са чужди за Българите и са ВАНДАЛИ.

    Коментиран от #15

  • 6 паразитолог

    14 4 Отговор
    България е опасно-пробита от червеите,който паразитират в управлението вече повече от 30 години.
  • 7 НАТО и ЕС

    10 5 Отговор
    видяха какви сме измекяри. Ако не вземат мерки, краят им е неизбежен. Справка - СССР.

    Коментиран от #8

  • 8 Справка

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "НАТО и ЕС":

    СССР се реформира в РФ. Т. с. отърва се от държави с по-малко от 50% Рус - Украйна, Литва, Латвия, Естония, Грузия, Арнения и Азербейджан. Тези не им трябват, бяха им само бреме.
  • 9 бай Даньо

    2 10 Отговор
    България е разграден двор и това е ясно на всеки с глава. Шпионите са шпиони и предателите са предатели те това правят - шпионират и предават. За 2000 лева как не ги е срам!? Но това друга тема. Виж руската медийна пропаганда е друго нещо . По българския интернет върви открита пропаганда в полза на чужда държава и тръшване на България по всеки възможен начин . Това се видя е добра тактика за москалите успяха да катурнат няколко про западни правителства у нас докараха "цара" ма той се оказа прозападен цара му с цар ... България е толкова жалка държава съставена предимно от предатели и полезни идиоти (срещу който Огнян Минчев няма шанс) че медийната хибридна атака работи и дори няма никаква ответна реакция... Лична моя теория е че руснаците пробваха и дори успяха да сложат манчуриан кандидата си Доналд Тръмп за президент 2016 като са инспирирани от изненадващия си успеха у нас. Изненадващ, кой да предположи че има държава на предатели и полезни идиоти а се оказаха две заедно с Америка... Но са се объркали ако си мислят че реакцията на Америка ще бъде като на България - няма реакция. Окончателния край на сибирската бензиностанция може да я сложи спящия Джо.

    Коментиран от #16

  • 10 Кой68

    7 0 Отговор
    Ние сме прочетена книга ...
    Дори няма смисъл да ни прелистват ..
    Всичко това със тоя шум и цирк щеше да е приключил,ако още в началото на "демократичните промени" бяха отворени досиетата .
    А вместо това умешаха разузнавачите/реално работили за България/със доносниците ..
  • 11 Павел пенев

    6 2 Отговор
    Минчев е прав. Откакто България влезе в НАТО и ЕС е пробита кошница от всякъде.
  • 12 Оги

    1 0 Отговор
    препоръчвам ти да не си спомняш с какви пари те изучиха ... ами един от притоците беше от ОК нА БКП -СЕКТОР "ПРОПАГАНДА И АГИТАЦИЯ"... ? и КОЙ БЕШЕ АСИСТЕНТ ПО НАУЧЕН КОМУНИЗАМ В СУ?
  • 13 Русия винаги пази МИРА от вандалите САЩ

    2 2 Отговор
    Жалко, че България и нанася обиди. Бог си знае работата.
  • 14 яяяя

    2 2 Отговор
    Ще запушим пробива с дебелия ти соросоиден з****к !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ха ха ха ха ха

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "бай Даньо":

    Ха ха ха, бай Даньо, да не би да страдаш от същата болест като спящия Джо? Предвид написаното от теб.... много е възможно! Какво има да се шпионира наа Бг, еле пък руснаците? Преди време руснаците шпионирали руските реактори в АЕЦ ни:)))) Това да се смееш ли да плачеш ли :) И вече и децата виждат, че САЩ се разпадат, но ти допуска, че видите ли Алцхаймера щял да сложи край на руската бензиностанция. Европа обърна гръб на САЩ и се отправи на Изток, за да не потъне с тях, но ти си бълнуваш.....
  • 17 Абе ,

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "расПутин":

    И твоя клифор не е малък ..
  • 18 Идиоти

    3 3 Отговор
    Страшни шпиони. Получавали мангизите в плик. Тъпи американски блюдолизци. Минчев, на чия хранилка си от години?
  • 19 Не струва

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "расПутин":

    Аман от тая фабрика за ...на! Винаги се вклячва неподходящо подготвен, ама да се ос...е пейзажа. Доцент бил - не знам каква му е доцентурата, ама може от нея да си направи тапети за тоалетна и да и да и се любува докато е там, че май повече от толкова не струва.
  • 20 Мираж

    1 1 Отговор
    Къде ги видя този спец защо не ги посочи тези наши "интереси" Може би ги бърка с чужди?
  • 21 Komunist

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "КРАВЕ ПОСОЛСТВОТО":

    заддунайска
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове