Last news in Fakti

24 Март, 2021 13:41 5 791 18

Ето какви са страничните ефекти на еднодозовата ваксина "Янсен"

  • джонсън енд джонсън-
  • янсен-
  • ваксина-
  • коронавирус

Министерство на здравеопазването публикува листовка и кратка характеристика на препарата

Ето какви са страничните ефекти на еднодозовата ваксина "Янсен" - 1
Снимка: БГНЕС

Листовка и кратка характеристика на препарата срещу COVID-19 Vaccine Janssen публикува Министерството на здравеопазването.

Това е втората одобрена от Европейската агенция по лекарствата аденовирусна ваксина след тази на "АстраЗенека", но първата, която се поставя в една доза. С нея одобрените ваксини от ЕМА стават четири, отбелязва dnes.bg.

Засега не е ясно кога ще започнат първите доставки от нея, но се очаква това да се случи през април. Тя е показана за активна имунизация за превенция на коронавирус при лица на възраст 18 или повече години.

Ваксинацията трябва да се отложи при лица, страдащи от остро тежко фебрилно заболяване или остра инфекция. Ваксинацията обаче не трябва да се отлага при наличие на лека инфекция и/или леко повишена температура.

В листовката пише още, че както при други интрамускулни инжекции, ваксината трябва да се прилага внимателно при лица, получаващи антикоагулантна терапия или такива с тромбоцитопения или някакво нарушение на кръвосъсирването (напр. хемофилия), защото след интрамускулно приложение при тях може да настъпи кървене или образуване на синини.

Продължителността на осигурената от ваксината защита е неизвестна, тъй като тя е в процес на установяване във все още продължаващи клинични изпитвания.

Защитата започва около 14 дни след ваксинирането. Както при всички ваксини, ваксинирането с COVID-19 Vaccine Janssen може да не осигури защита на всички реципиенти на ваксината.

Безопасността на COVID-19 Vaccine Janssen е оценена в едно текущо проучване фаза 3 (COV3001). Общо 21 895 възрастни на възраст 18 и повече години са получили COVID-19 Jaccine Janssen. Медианата на възрастта на участниците е 52 години (диапазон 18-100 години).

Анализ на безопасността е извършен след достигане на медианата на продължителността на проследяване 2 месеца след ваксинирането. Налично е по-дълго проследяване на безопасността >2 месеца за 11 948 възрастни, получили COVID-19 Vaccine Janssen.

Най-често съобщаваната локална нежелана реакция е болка на мястото на инжектиране (48,6%). Най-честите системни нежелани реакции са главоболие (38,9%), умора (38,2%), миалгия (33,2%) и гадене (14,2%). Повечето нежелани реакции възникват в рамките на 1-2 дни след ваксинирането и са леки до умерени по тежест и с кратка продължителност (1-2 дни).


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Експерименти няма да си правя.

    20 7 Отговор
    Никакви ваксини, дори и Руски, Китайски....
  • 2 проф Ушиков

    7 0 Отговор
    Ще има много странични ефекти ако я поставят такива като на снимката..
  • 3 честен ционист

    6 7 Отговор
    Ваксината на Johnson & Johnson 33&33 е с голяма ефективност и напълно безопасна за душевното ви здраве.
  • 4 Илюминат

    40 4 Отговор
    Ако продължителноста на действие е неизвестна , това означава , че би могла да е както завинаги , така и за 2 секунди !!! Защо бе хора се бодете с такива препарати? Не съм антиваксър , и аз като всички хора съм получавал ваксини, но наистина не разбирам как може да си инжектирате боклуци с неясен ефект? В човешката история никога не е правена масова ваксинация по време на самата епидемия! Това противоречи на чистата наука, това го знаят всички лекари! По този начин се създава мутационен натиск над вируса! Затова се появяват толкова щамове и затова се увеличават болните! Вие които се ваксинирате без да знаете колко защитени , само спомагате разпространението , защото гасите огъня с още огън !!! Безумни тикви!

    Коментиран от #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Възпирането на САЩ, ще ни освободи

    22 3 Отговор
    САЩ изнудват правителствата на ЕС и други държави да Участват в Учения и Война срещу Русия, срещу изграждането на Севеврен поток 2, срещу търговски отношения на ЕС, Китай и Русия, срещу ползване на Руски и Китайски ваксини. Това е диктатура на САЩ и е недопостимо. Колкото натискът на САЩ се Увеличава се Увеличава и заболевоемостта от Ковид. По всичко личи, че Ковид е свързан с натиска на САЩ срещу света.
  • 7 Docenta

    4 25 Отговор
    Само тоталния разпад на Руската федерация,ще ни направи свободни.Долу империята на злото и нейния император полу(идиот)ръст

    Коментиран от #9

  • 8 Гошо

    6 15 Отговор

    До коментар #4 от "Илюминат":

    Като си толкова отворен я ни припомни кога в човешката история е имало масова епидемия и в същото време е имало и ваксина и тогавашните учени на са я слагали за да не дразнят вируса. Стига писа тия глупости.

    Коментиран от #10, #12, #13

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 1357

    11 2 Отговор
    Изнудване от тъпите сащ.Могат да изнудват българите,поради предателството на Бойко Борисов и Герб.Но не могат да изнудват други страни,много по-умни и напредничави във всяко отношение.В сащ да умират, това е защото нямат и най-малката медицинска култура.Видяхме тъпия тръмп ,който ги агитираше да пият белина и други перилни препарати.Ходихме ,до сащ група българи.Толкова прост народ/ако сбирщината е народ/,без познания по география история ,физика ,химия никаква култура/ядат мазни и гнусни хамбургери, говорят с пълна уста, облеклото е като на клошари/.Нямат си понятие от класическа музика/да не говорим за Верди, Пучини, Росини Доницети, Моцарт, Бах/.Обикновено миришат,не се къпят редовно.Просяци -много.Спят по улиците или в някои изоставени каравани.За какви сащ говорите!Ако Израел не ги управляваше до сега да ги няма.Но евреите имат още какво да крадат и понеже сащ нямат вероизповедание /20 престъпни секти/си разиграват коня както си искат И тези Сащ/ще заплашват Русия Испания Италия та дори и Турция Венецуела ,Китай Малките тигри.Когато евреите вземат и последното камъче, от тъпите сащ няма да има и помен.За ваксините:руската ваксина /три/са безопасни.Другите имат силни странични ,алергични ефекти.Васкиниране,дори с безопасната руска ваксина ,само доброволно.Ако ,не се ваксинирате пак ще оцелеете.
  • 12 Имало е

    10 3 Отговор

    До коментар #8 от "Гошо":

    и много по - страшни. Вземи само чумните. За изготвяне на една ваксина са нужни 10-15г., а най - добре 25г. И друго - това въобще не е ваксина според международното определение за ваксина. Това си е чисто гмо - генно модифицирано оръжие.

    Коментиран от #16

  • 13 Илюминат

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Гошо":

    1920 Испански грип , както и всички други грипни щамове след това! И ако това не ти стига, ще ти припомня че има и теоретична наука ! Не е нужно да си гасил пожар с огнехвъргачка за да се сетиш , че ще разпространиш пожара ! Другия път задай по умен въпрос , а не се излагай ! Чиба куче !

    Коментиран от #15

  • 14 Бай Вълчан

    3 0 Отговор
    Не, не искам Жансен.
  • 15 гошо

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Илюминат":

    По време на Испанския грип още не се прилагат антибиотици, а за ваксина и теорията нищо не е казвала. Провери в чичко Гугъл по въпроса за епидемиите и ваксините, но се съмнявам, че дава отговори на въпроси зададени от ТИКВИ.
  • 16 гошо

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Имало е":

    Дали си си пил всички лекарства по обяд, не ми се вярва, провери бързо. За каква чума говориш, за колко века назад. Днес сме 21 век, а при теб е още 14 век. Виж за лекарствата все пак.
  • 17 ннбб

    8 3 Отговор
    Всички премълчават за тежките странични ефекти. И ни внушават, че най- често е болка на мястото на ваксинация и главоболие. Търговски трик.
  • 18 Българка

    5 3 Отговор
    Всяка една от тези ваксини УБИВА!!! Хората се отвориха какво им слагат и гадовете вече ваксинират с ТЕСТА,на върха на тампона!!!Четете,четете,не ги гледайте нашите,информирайте се по други начини,не от телевизията!!!