Last news in Fakti

3 Април, 2021 13:51 2 490 16

Гергана Николова: Ваксинирането е на принципа "колкото повече, толкова повече"

  • гергана николова-
  • ваксина

Системата е много добре замислена

Гергана Николова: Ваксинирането е на принципа "колкото повече, толкова повече" - 1
Снимка: БГНЕС

С фразата на Мечо Пух "Колкото повече, толкова повече" общопрактикуващият лекар Гергана Николова сравни наличието на ваксини срещу коронавируса у нас. По думите ѝ, ако има доставки на по-голямо количество дози, съответно ще бъдат ваксинирани и по-голям брой хора.

В ефира на предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ тя обясни, че ваксинационната кампания продължава, като интересът е голям. Николова увери, че системата е устроена така, че няма да може да се получават "машинации, манипулации и лъжи".

"Ако ми са предоставени 18 дози, аз няма как да впиша, че съм ваксинирала 19 души. Нито пък да запиша, че съм ваксинирала някого, а в същото време да не му е поставена ваксина. Системата е много добре замислена. Ние, лекарите, сме хора, които имат морал и съвест. Разбираме какво значи да допуснем пациенти, които са неваксинирани, да се движат свободно из обществото. Нито един лекар и сестра няма да си позволи да впише някого като имунизиран, но той да не е. За мен това е престъпление не само по служба, но и към хората и здравето. Да, ще има пациенти, които сигурно ще го коментират и ще питат, но няма да има лекар и сестра, които да го извършат", категорична е Гергана Николова. В заключение тя призова хората да бъдат отговорни, да се ваксинират срещу коронавирус и да спазват мерките.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гергана Николова, с тестовете върви

    35 2 Отговор
    Добре бизнеса, с с ваксините слабо, не вярва Народа ни на Политици, ни на доктори, а още по малко на статистики, физици-математици, и на всякакви анализатори и Лози!!! Не вярва,!!! Защо ли!!!

    Коментиран от #15

  • 2 Ууууууууух нинаяла съъъъ мафиотка

    40 2 Отговор
    Самата тя ни съ е ваксинирала ама иска да боцка безспир за парички.....
  • 3 ВирОсолог

    33 4 Отговор
    Който е ЛУД да се боде❗❗❗😡
  • 4 факт

    22 1 Отговор
    и тая е доктор!?
  • 5 Абе

    22 0 Отговор
    Друго си е,освен сигурните 4,60 лв за всеки " зачислен" на месец,без значение дали те посещава или не,НЗОК ти ги превежда всеки месец.В столицата тези нищоправници са около 900 кабинета.При над 1,5 милиона население,само през тях да минат 50% ,ще направят гуши като пеликани.Няма джипи под 6,-7,5 бона чисто месечно възнаграждение.Немалка част са много над тази сума.По двадесет пенционера на ден( предложиха веднага дори и почивни дни да боцкат,защото са много " загрижени) та при такъв минимум още 6 бона към заплатата.Боцване- десетачка.Боцване- десетачка! Ако ги задължат да ваксинират,но безплатно,един няма да се съгласи.
  • 6 мислещ

    18 1 Отговор
    Толкова повече, ама какво? Като гледам статистиките - заразени. И увредени (Повече и отколкото преди ваксинирането), ама за това повечко време да стане очевадно.
  • 7 Матей

    12 0 Отговор
    Интереса клати феса,докторите имат файда от ваксинациите,плаща им се тлъсто.Корона-кризата и ваксинациите се издигнаха в ранг на държавна политика,за сметка на всичко останало.Положително е единствено здравословния скептицизъм на населението,което долови със своето шесто чувство ,че нещо не е наред и може да пострада.Астра-зенека сменили името на ваксината си,това е толкова глупава постъпка,кого ще заблудят така.
  • 8 В превод:

    13 1 Отговор
    Повече в гробищата и крематориумите. Това искат и налагат с фалшификации и насилие над всеки обикновен човек.
  • 9 Да попитам?

    14 1 Отговор
    Някой да има познато Джипи,което да е заминало на гурбет,като доктор в чужбина? Аз не съм чул за такъв. Там ще получи-3- до 4 к евро максимум.И нито евро в повече.Няма потребителска такса,няма водени и регистрирани на отчет по хиляда,хиляда и двеста души.Мнозинство от който,дори не им помни физиономията- най вече младите,но всеки месец да получава петарка за всеки регистриран в компютъра и.Там е денонощен режим,няма делник,няма празник,на пълен работен ден.Тук работят пет дни,по четири часа! Няма нито в ЕС,нито в щатите,никъде за четири часа дневно,обикновен общ лекар да получи заплата над четири к в зелено.Няма никъде подобно,диво харчене на пари.

    Коментиран от #16

  • 10 100000000

    18 2 Отговор
    Не вярвам че има такъв интерес. Не вярвам че хората ще се решат на такова безумие като ваксинацията. Бъдете разумни.

    Коментиран от #11

  • 11 домакин

    20 1 Отговор

    До коментар #10 от "100000000":

    И утре да излезем всички от домовете и да гласуваме МАСОВО!!! Защото ако герберастите се доберат до 4-ти мандат....ще ни унищожат!!

    Коментиран от #12

  • 12 100000000

    13 0 Отговор

    До коментар #11 от "домакин":

    Никой не може да ме спре да гласувам, но мислиш ли че ще успеем да надвием системата? Последното нещо което ми е останало е Вярата. Дано я имате и вие. Успех желая.
  • 13 БОЛНИЦИТЕ СА ПРАЗНИ СТИГА ЛЪЖИ БЕЗОТГОВ

    10 0 Отговор
    БОЛНИЦИТЕ СА ПРАЗНИ СТИГА ЛЪЖИ БЕЗОТГОВОРНО ИЗБИХТЕ СЪРДЕЧНО,РАКОВО БОЛНИ И ДРУГИ С ЕДИНСТВЕНА ЦЕЛ ЛЕСНО ОГРАБВАНЕ НА ЗДРАВНАТА КАСА А ТОВА СА ПАРИ НА ВСЕКИ БЪЛГАРИ СЪД И ИЗТРЕБЛЕНИЕ НА ВСИЧКИ ВИ 10000 ХИЛЯДИ БОЛНИ СА ВАША МЕЧТА ДА КРАДЕТЕ БЕЗНАКАЗАНО
  • 14 ГОСТ

    7 0 Отговор
    Скоро ще се разбере колко струва тяхната съвест,чест и морал , скоро ще предлагат на пътуващите в чужбина зелени паспорти ,карти само сумата не е определена още . И изобщо няма да ги интересува ваксиниран ли е някой или не. А на черия пазар не използваните ваксини и имат цена.
  • 15 Инфекционистът

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гергана Николова, с тестовете върви":

    Защото " Ковид вирусът" е СВЕТОВНА ИЗМАМА!!!
  • 16 Чичо Гошо

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Да попитам?":

    Няма. Защото не стават. Тая Гергана Николова е всъщност Гергана Ганчева. Преди беше лекар в поликлиниката в Орландовци. Изключително некомпетентна, проста и алчна. Щеше да умори жена ми на 30 г от пневмония. Предписа й повече от 10 вида антибиотици един след друг. Не искаше да дойде на домашно посещение, но идваше в къщи да предлага да продава добавки. Тази е срам за професията