Last news in Fakti

23 Април, 2021 10:25 5 996 66

Гаф! Парламентът не почете с минута мълчание арменския геноцид

  • арменски геноцид-
  • парламент

Председателят на Народното събрание Ива Митева не го допусна

Гаф! Парламентът не почете с минута мълчание арменския геноцид - 1
Снимка: БГНЕС

Парламентът не почете с минута мълчание арменския геноцид. Преди два дни депутатът от ГЕРБ - СДС Любен Дилов - син поиска днес, в петък, депутатите да почетат с едноминутно мълчание арменския геноцид.

Председателят на НС Ива Митева не прие предложение за едноминутно мълчание в памет на жертвите, защото правилника изисква такова предложение да бъде направено предишния ден. Секунди по-късно тя обяви, че работата продължава с разглеждане на внесените законопроекти за промени в Изборния кодекс.

Това доведе до конфузната ситуация едни части от пленарната зала да се изправят, а другата част да пита от пленарните банки какво да правят или да протестират решението.

Изказване направи народният представител Арман Бабикян от „Изправи се! Мутри вън!“, който заяви: Още през 1975 година долната камара на законодателния орган на САЩ призна геноцида над арменците. Гражданите на България узнаха за истината и ни изпратиха тук да я защитаваме. Парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“ обявява за геноцид избиването на арменците в Османската империя. Хиляди арменци очакват този акт на признателност. Трябва да сме признателни на българския народ, който прие потомците на оцелелите арменци. Това е народът, който спаси българските евреи".

След него думата взе председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който каза: „Всички ние дължим състрадание и съчувствие на жертвите, но в същото време трябва ясно да се разграничаваме от избирателен подход към историческите събития, както и теми, които могат да прокарат разделителни линии“. Според него не трябва да се прави разлика между раса, пол и занятие. Важно е също така да се запазят добрите отношения със съседските ни държави.

Цецка Бачкова от Демократична България прочете декларация от името на коалицията, с която направи преглед на трагичните събития в Османската империя. „Българите са били великодушни и състрадателни и отварят домовете си за бежанците. Хиляди арменски бежанци видели в гостоприемството на жителите решават да останат тук. С годините те станали част от българския народ.“

Тя съобщи, че арменският геноцид е признат от 16 държави-членки на ЕС. От името на парламентарната група на Демократична България заяви, че подкрепя заменянето на израза "масово изтребление на арменци", както присъства в българските документи, с "арменски геноцид".

За първи път българският парламент не почете с минута мълчание паметта на жертвите на арменския геноцид. Това стана по волята на представителя на "Има такъв народ" - Ива Митева.


Бел.ред.
Партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ" - още от първия ден на новоизбрания парламент отказа да се бори за основното си обещание - мажоритарни избори в два тура.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Севда

    71 32 Отговор
    Срам и позор за чалгарите !
  • 2 Севда

    62 25 Отговор
    Видях, чe eдни oт първитe рeшeния нa нoвитe дeпутaти e дa cи вдигнaт зaплaтaтa нa 10 хил. лв. Видях и другa пoрoчнa прaктикa - глacувaнeтo c чужди кaрти. Чухмe кaк трябвa дa ce рeжaт крaйници нa пoлитичecки oпoнeнти и кaк нe трябвa дa им ce дaвa думaтa!
  • 3 Даката

    44 16 Отговор
    Как иначе,има две партии на доган,ДПС и чалгата.

    Коментиран от #9

  • 4 3.14К

    45 1 Отговор
    Умишлено го предложиха с нарушаване на правилника, за да не.разсърдят Ердоган.
  • 5 Тошко Африкански

    44 25 Отговор
    Гаф! Не започват добре клоуните на Слави, издънка след издънка!
  • 6 Ганьо

    54 20 Отговор
    Да оставим в историята арменския, да си гледаме днес нашия...

    Коментиран от #41

  • 7 сара

    32 2 Отговор
    От всяко нещо се прави капитал, а всеки въпрос на едни изнася, на други не...ужас просто. Да се съставя правителство по-бързо, а още по-добре служебно.
  • 8 Яж п..ко

    5 4 Отговор
    Сирене
  • 9 Txt

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Даката":

    То от майтап на майтап, май така стана.
  • 10 ???

    31 7 Отговор
    А кой ще почете с минута мълчание НАТО геноцидите извършвани по цялата планета.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 кУмУнист

    23 12 Отговор
    Е как да се съгласят от чалгарската партия, нали после собственикът им Доган ще им скъса главите.
  • 13 Кучето Борко

    16 2 Отговор
    Халваджиян за сметка на това ще ни тормози много. Отново ще дегизира Рафи като Азис и ще го накара да си върти попарата в национален ефир в сутрешния блок на Нова тв.
  • 14 fiki

    15 14 Отговор
    Тая Митева с обратна захапка ли е?
  • 15 Корупция

    16 9 Отговор
    Факти явно бат Бойко ви дава от чекмеджета, предлагам бележката на редактора да е в началото и края - смешници
  • 16 Българина

    28 7 Отговор
    М дааа, дпс както винаги антибългарска позиция, спасили сме два народа евреи и арменци и това било прокарване разделителни линии. А Джезието и кръвния данък са знак на дружелюбност нали? Кога ще закриваме дпс това е въпросът на въпросите за България от 30 г!

    Коментиран от #34

  • 17 ХАСАН

    9 7 Отговор
    МАРИЙКЕ КЕ СТАНЕ, КЕ ГО ПОЧЕТАТ ГА ДАЙ ДЪН ПАМПЕРСА КАЖЕ. ОН ОЩЕ НЕ СЕ ИЗКАЗАЛ И НАЩЕ НЕМОЕ ДА ГО ПРЕДВАРЯТ. ТАКА ДЕЙСТВАТ СЛУГИТЕ НА КОЛОНИАЛНИЯ ДИКТАТОР В ДЕМЕНЦИЯ.
  • 18 яко а

    8 7 Отговор
    ДПС има 3 партии в тоя Парламент.
  • 19 Софиянец

    11 3 Отговор
    Такива неща не трябва да се пропускат
  • 20 Изумен

    15 5 Отговор
    А ние зрителите, дето търпим телевизионният геноцид на братя Магърдич??!! Кой ще ни защити?
  • 21 700

    8 0 Отговор
    НЕВЕЖИ ИДИОТИ
  • 22 БОЖЕ

    13 6 Отговор
    ЗА ТОВА ЛИ ОТИДОХТЕ ТАМ,ДА НИ ОТВЛИЧАТЕ ВНИМАНИЕТО,ОТ ВАЖНИТЕ НЕЩА,ДОКАТО СМЕ НА ДЪНОТО В ЕС ПО ВСИЧКИ КЛАСАЦИИ.
  • 23 Бацо Гацов

    21 5 Отговор
    Честит ви чалгарски парламент. За това ли протестирахме. Да няма мажоритарен вот!? Да си вдигнат зплатите!? Да не се почитат жертви на който и да е народ!?... Май парламента се превърна в чалгамент. Това ли заслужаваме? Май да.
  • 24 ПАК ЩЕ ПРОТЕСТИТИРА

    13 1 Отговор
    Народе внимавай какво си пожелаваш защото е се сбъдне.И с ГЕРБ беше така борци против корупцията и сега е същото че и със същите хора .Мая Корнелия Татяна Атанас и Лави отстрани. Тогава пак ревизии Батко братко Цанков камък врагът ДПС а сега като гледам същото.Тези които обслужваха мутрите сега са вътре.Поне тогава унищожиха мутрите опашката на гущера както се беше изразил работодателят на Татяна Дончева и Шеф на Мултигруп Павлов
  • 25 хаха

    22 4 Отговор
    Сега се видя кой дърпа конците на чалгаря, а именно Ахмед Доган. А Ива Митева е едно недоразумение, което не знае каде се намира . жална ни майка с такива продажници.
  • 26 В.В.П.

    8 6 Отговор
    Нашто турци,турчета,и туркини,трябва да благодарят дълбоко на Русия,за освобождението си..също и българите,арменците,албанците,и другата паплач дето е в България..Иначе щяха да са като кюрдите,..!!!.Бити и гонени.!!..Какво е общото между ДПС то и Отоманска империя???? Нищо..
  • 27 Избирател БГ

    16 4 Отговор
    Слаба работа на Парламента.Слаба работа на Председателя на Парламента.Гонят личните си интереси.Загърбват волята на избирателите си.Рейтингът му отново е "ОО".
  • 28 Милчо Зарчев

    17 1 Отговор
    В такъв случай трябва да не се отбелязва т.нар."холокоста"! Но едва ли. Всъщност, ДПС защр е против? Нейната членска маса са бгтурци, помаци и цигани. Те нямат абсолютно нищо общо с клането на армнеския народ през 1915 г. в източен Анадол.. Бълнария тогава е била извън границите на Османската държава..
  • 29 Ташунко сапа

    11 3 Отговор
    ''Всички са маскари. И тия са като ония''. Аксиомата е вярна. Народе.....!!!!Казвах ви че се извършва подмяна а не промяна , ама не ми вярвате. На ви сега.
  • 30 ПАТРИОТ

    7 12 Отговор
    Безспорно е че има арменски геноцид.И за пореден път ГЕРБЕРАСТИЯТА се опита да извлече политически дивиденти от случили се исторически факти.Забележете уважаеми, пиша го с големи букви.СЪГЛАСНО ПРАВИЛНИКА НА НС ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ТАКОВА ДЕЙСТВИЕ ОТ НАРОДНОТО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО Е НЕОБХОДИМО ТОВА ДА СЕ ЗАЯВИ В ПРЕДНИЯ ДЕН.Съвсем целенасочено Дилов-син прави заявление два дни преди обявеното действие.Ако Председателя на НС го разреши - нарушава правилника, ако не го разреши се тълкува, че е против почитане на геноцида над арменците. ГЕРБЕРАСТИЯТА трябва дълбоко и из корен да се премахне от обществено-политическия живот на държавата.
  • 31 В.В.П.

    9 3 Отговор
    Слав ,си прави предаването през годините,,със спонсор ДПС и Бг.Мутрите...Но,бегеица,си иска бандит на власт...Ето,,,тука е ..Имате го...
  • 32 Кучето Борко

    6 11 Отговор
    Борисов и правителството в оставка вместо да идат в парламента предпочетоха да идат при Арменска поп и да мълчат там при него.
  • 33 121 място

    8 6 Отговор
    Не е вярно, внушението на Бел.ред., че са се отказали, има много неща, който трябва да се направят, като подготовка, като преброяване на населението, изчистване на мъртвите души, нови райони, машинно или дистанционно гласуване, видеонаблюдение и т. н. Журналистите би трябвало да разясняват а не да заблуждават. Защо аз като ваш читател трябва да върша вашата работа! Затова сме на 121 място по свобода на словото от там и закономерно най-бедни.

    Коментиран от #50

  • 34 Fokoto

    10 3 Отговор

    До коментар #16 от "Българина":

    Тя държавата пред закриване, ти мислиш да закриваш партия. Ако нещата ще се оправят, нека Слави, Нинова, Манолова, Иванов и Борисов се обединят срещу ДПС. ДПС е необходимост. Някой трябва да носи вина за природните бедствия, за психичните отклонения на народа, за вилнеещите вируси, за глобалното затопляне и т.н., и тя е ДПС.
  • 35 Хуарбуса

    5 5 Отговор
    Мутрата осъждан ефективно за рекет и побои Станислав - Стъки преди часове е излязъл с нова декларация. В нея се подиграва с " немитата коса на Тошко Йорданов " от ИТН и сипе заплахи отново! Ако не се съставело правителство на ГЕРБ и ако не продължавал да получава Държавна субсидия " ще станело страшно в страната". Зад ГЕРБ и биячите му от федерацията стоял " целия демократичен свят и САЩ" и да приемат правителството на ГЕРБ в което отново бил спортен министър неговия приятел Красен Кралев ! И да действат бързо за да не се " налага скоро да излизаме и по друг начин да принудим да се гласува правителството на Даниел Митов от ГЕРБ"....Коментара е излишен наши?

    Коментиран от #45

  • 36 бай курти 45 г.-сгоден- 21 г.ваш ЛИДЕР

    3 8 Отговор
    От формацията "Изправи се! Мутри вън" са внесли резолюция в НС да се разследват полицаите които са нанасяли побои и използвали сълзотворен газ срещу протестиращите миналата година. Приятели! Съмишленици от Герб! Наши полицаи! Нема се плашите! Преди малко моя приятел Станислав - Стъки е излязъл с нова декларация! Успокоява полицейските служители! Като равносметката е че в побоите са участвали между 500 и 700 униформени. А останалите хиляди са били само наблюдатели. Та Стъки призовава тези 500-700 полицаи да не предават своите оръжия когато бъдат изправени на съд. А с тях да излизат и да се включат в Герберското въстание и опълчение. Заедно с него , с мен , с верните му биячи от ММА като Георги Валентинов ,Дани Илиев ( вчера дето посрещнаха Бойко и се снимаха заедно с тениски с неговия лик под мотото вечните победители се подкрепят), с Таньо рекета, с Нацо грабежа и останалите. Няма място за страх и паника наши верни полицаи. Подготвяме въстанието и вие се включвате! ПОБЕДА
  • 37 Начо

    8 3 Отговор
    Какво им пука,гласуваха си заплати по 10 бона,метнаха се на на мерцедесите и до там с революцията срещу статуквото
  • 38 кверти

    7 1 Отговор
    Не е точно така. Никой от онези в средата не стана. Всички от трите партии станаха. Гледайте Канал 1, бе! Пък председателката...На един петък председателка е. ТКП защо не стана и защо не си е на мястото. Вземете ѝ заплатата на зам.председател, бе. Защо мълчите! Що ще на банките долу. Днес даже не я виждам в залата.
  • 39 Мазаляк

    7 4 Отговор
    А Парламента почете ли Геноцида над българския народ 500 години турско робство...?

    Коментиран от #66

  • 40 яяяяя

    10 4 Отговор
    Този гаф, ясно показва, че Слави Трифонов и Тошко Африкански са етнически турци!
  • 41 кверти

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ганьо":

    Защо?! Върви в Аушвиц и няма да ги дрънкаш такива!
  • 42 Панов

    10 0 Отговор
    Важното беше да си гласуват заплати по 10000 лева
  • 43 Само ГЕРБ

    3 7 Отговор
    не го почете. Всички други партии станаха.
  • 44 Кучето Борко

    3 6 Отговор
    От ГЕРБ още не знаят че Османска империя вече НЯМЯ. И че Османската империя е била мулти национална и е наследник на източната Римска империя която също е била мулти национална и народа на балканите също е бил част от нея. Занимават се само с глупости тези простаци от ГЕРБ.
  • 45 яяяя

    7 2 Отговор

    До коментар #35 от "Хуарбуса":

    Ами няма да му навреди на Тошко Африкански, ако започне да се мие.
  • 46 Тредстоун

    7 3 Отговор
    Митева не става за мястото на което я инсталираха , трудно и тече мисълта , не е много наясно с правилника , няма добра дикция да не кажа фъфли , злобна и с явно ненаситно желание да е диктатор а не администратор който да осигурява гладката работа на парламента. Оставка

    Коментиран от #58

  • 47 Хахаха..

    3 3 Отговор
    А защо фъфлека и останалата герберастия не идат да мълчат ако ще и 1 час пред турското посолство,в знак на съпричастие с арменският народ? Ами защото ги вълнува интригата с опозицията,те 5 пари не дават за разни геноциди,ако ще и Баташкия да е! Чекмедже партия..

    Коментиран от #63

  • 48 брей тулупщини

    3 5 Отговор
    Герберастията май се зае да губи парламентарно време с всякакви номера. Сега нам ни е важно да се маха геноцидът върху българите от американските мекерета ГЕРБ. После ще отбелязваме , почитаме , показваме съпричастности и пр. Сега важното е да се освободим от некомпетентността , корупцията , пресата , въобще геноцида върху БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
  • 49 Кучето Борко

    2 4 Отговор
    Не сме биле под Турско робство. Биле сме част от Османската империя. А сега сме част от ЕС. И тогава и сега са ни управлявали все българи които народа нарича еничари.
  • 50 БСП в канала

    4 1 Отговор

    До коментар #33 от "121 място":

    Това което казваш , може да стане успоредно с обявяването на мажоритарни избори. Проблема е, че в момента се мотоляват и дават задна тия които с това обещание влязоха в Парламента, а именно ИТН на Слави.
  • 51 Мразя Мутри всякакви

    1 4 Отговор
    Тоя арменчето на Мая Манолова да мълчи. ИТН е българска партия и ни интересуват само българите. Не някакви си арменчета. Ако ИМВ не са мутри, да го докажат, но адвокатчето на мутрите къде е?
  • 52 Браво на Митева

    4 1 Отговор
    ООН отдавна се е произнесло по въпроса. Обявяването на дадено събитие за геноцид или не, не е работа на политиците, а на историците. Интересно защо историците обаче бягат като дявол от тамян от тази тема.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Когато обават 5 минутно мълчание в

    0 2 Отговор
    Парламента за Геноцида над Българския народ през последните10--11год тогава, някой да дава предложения за други народи!!! Политици наши с простотия и злоба ни смразяват с Русия, сега някой се сетил, че трябва да направим същото и с Турция??? Не малоумни политици!!!
  • 55 Обяват

    0 0 Отговор
    Обяват
  • 56 Охранителят

    1 1 Отговор
    Какъв е проблема?! Та ние ги почитаме !? Живеем с тях и ги уважаваме,скед като сме ги приели през годините! Героичен народ сме и сме давали много жертви за съществени каузи,но на нас никой не ни стои на крак и секунда!!! Неуважение!!!
  • 57 Учуден

    0 2 Отговор
    Арменския парламент почита ли с минута мълчание българския геноцид??? Ако почнем да почитаме геноцида над всяка една държава по света /особено африканските и азиатските/ депутатите дума няма да обелят през целия си мандат.
  • 58 Хахаха

    0 2 Отговор

    До коментар #46 от "Тредстоун":

    Друго си ПКП, нали:) Умна, интелигентна, красавица, знае няколко езика, дори знае столицата на Виетнам...е ходи без гащи, но никой не е съвършен:)))
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 куку чао

    3 0 Отговор
    Още един пирон в ковчега на ИТН.
  • 61 Наблюдател

    3 0 Отговор
    Ива Митева поредната доказала се като откровен слугинаж на чужди интереси! В случая турски!

    Коментиран от #62

  • 62 КуКу Къш

    3 0 Отговор

    До коментар #61 от "Наблюдател":

    Между чалгата и турските гюбеци почти няма разлика.
  • 63 Фарламента фана фандъка

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Хахаха..":

    Фъфлата се прави на активист
  • 64 До кога ще Ревете за Мажоритарни избори

    0 1 Отговор
    Сто пъти изревахте"!!! Не муе дошло Времето, колко и да Повтаряте товае!!! Мутрите си, Отиват завинаги!!!
  • 65 армен

    2 0 Отговор
    Браво ибрикчии и чалгари!
  • 66 Dr.mengele

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Мазаляк":

    Къде го видя тоя бг.народ?Тия са ни заличили генетично то за това се казва геноцид.Жалки сме поне някакво самосъзнание да имахме
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове