26 Април, 2021 10:20 1 985 34

Тодор Тагарев: България да излезе с позиция по скандала между Чехия и Русия

  • тодор тагарев-
  • русия-
  • украйна-
  • нато

За военните учения в Черноморския регион

Тодор Тагарев: България да излезе с позиция по скандала между Чехия и Русия - 1
Снимка: бТВ

"Важно е България да излезе с позиция по скандала между Чехия и Русия“. Това обяви бившият служебен министър на отбраната Тодор Тагарев в ефира на бТВ.

По думите му щом в дипломатическия скандал е замесено името на български гражданин – бизнесменът Емилиян Гебрев, трябва и България да има позиция по въпроса.

„Тази външна политика е въпрос на изпълнителната власт“, каза Тагарев. Според него трябва по дипломатическа линия страната ни да поиска информация за какво точно е участието на Гебрев и неговия бизнес.

„Имало е снабдяване с оръжия за Украйна, твърди се, че Гебрев е доставял такива боеприпаси. Това лесно може да се провери. Ние сме длъжни да обменяме информация с други държави“, допълни Тагарев.

Според него след публикацията по темата в „Ню Йорк таймс“ може да се очаква реакция по най-високите нива на държавната администрация.

Относно съобщенията от Кремъл, че Русия подготвя списък с „неприятелски държави“, Тагарев коментира, че ние вече сме в такъв списък. „Русия е обявила НАТО за враг, НАТО са 30 страни, ние също сме сред тях“, поясни той.

За военните учения в Черноморския регион Тагарев коментира, че всяка от страните е постигнала целите си – Русия се е утвърдила като политическа сила, докато демократичните държави показаха решителност. „Показа се, че Украйна като партньор на Европа ще получи сериозна подкрепа“, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 голям сеир

    17 3 Отговор
    цацаров и геша келеша с каскета да обяснят за отровната рукола която отроеила Гебрев , да не се окажат те руските шпиони хахахахахахаха
  • 2 Седесарят.

    33 4 Отговор
    Твоята позиция,не интересува никой..!!!. ПОЗИЦИЯ ТА на подлогите е НИЩО.!!!
  • 3 3.14К

    35 2 Отговор
    Много тиня е заляла нашата политика!
  • 4 Съдията Дред

    38 2 Отговор
    Да излязат и да кажат истината не да ослужват от РБ на краварските си господари като клеветят срещу Русия !
  • 5 Вова император

    35 3 Отговор
    Какво я грее България за тия, дето я увековечиха в една изложба като тоалетна. А тоя соросоид му е лесно да лае, когато липсва военен министър.
  • 6 Българка

    18 2 Отговор
    Бухалката на мафията не иска да се раздухва и обследва отравянето на тримата българи на българска земя, защото може да лъснат имена ная български политици, начело с Пеевски. А очиларката на външното мълчи не само по тая тема. Нищо не казва и за хакерската атака и източване на квалифицирана информация от външно министерство. Гшев пък си е нахлупил каскета така, че нито вижда, нито чува
  • 7 Мимч

    27 2 Отговор
    България,никаква подкрепа не трябва да дава насочена против Русия,щото нали знаете,че всичко ще ни се върне,като бумеранг...Ние дори трябва да си доразвием търговията с Русия,както ,Германия,Турция и др....
  • 8 ДОКО

    24 2 Отговор
    РУСИЯ СИ ПРАВИ ВОЕННИ УЧЕНИЯ НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ...ТЪПАНАР..КВО ТЕ ЗАСЯГА ТО ПРИ БЪЛГАРИТЕ ВИДИТЕ ЛИ ЕДНОТО ИМ ОЧЕНЦЕ Е ВИНАГИ В ДВОРА НА СЪСЕДА..А ЩО СЕ КАСАЕ ЗА КОНФЛИКТА ЧЕХИЯ И РУСИЯ..ДОКО КАЗВА ДРЪЖ ПАС...
  • 9 Двама когато си мерят оная работа...

    12 1 Отговор
    Е най добре при свалени гащи,да се стои на разстояние от спорещите....
  • 10 ЛЕОН

    15 1 Отговор
    Борисов корумпирания шпионин развали старата българо-руска дружба за да се харесва 10 години на господарите си от С. Америка !!!!
  • 11 Някой

    19 1 Отговор
    И поради що държавата България да се намесва в чужд конфликт? За да ѝ набият шамарите и от двете страни ли?
    Защото има и българска следа ли? Да, ама следата води до частна фирма. Вярно, че държавата трябвада я контролира. И може би сега на някои им треперят гащите, за да не се разбере как са продавани боеприпаси за ИДИЛ. Но това не променя факта, че държавата България не бива да се намесва в конфликта между две държави.
  • 12 Професора

    15 1 Отговор
    Всипки скандали в България са инсценирани под диктовката от Козяк, а в чужбина също под диктовката от Вашингтон! Краварите не могат да ориемат руските енергини газови проекти в Европа и ролята на Руската Федерация на световната сцена като лидер !
  • 13 предател

    14 1 Отговор
    Този платен шпионин на говедария, службите или прокуратурата веднага трябва да го прибере в затвора, за подбуждане към враждебни действия към друга държава. Мръсния предател ни призовава за военни действия към Русия, ама това лай.. ще се скрие първи. Нагльо, без да ни подстрекаваш, върви ти да се биеш с руснаците.
  • 14 В.В.П.

    11 1 Отговор
    Чехите са доказани мошенници,,Там корупцията е навсякъде...Девизът на чехо е..,,Ако не открадна,АЗ се ощетявам ,семейството ми също.!!,,След 7,г се сетили за Мишков и Чепиков..Взривяват склада,и готово,,Руснаците виновни..!!!..
  • 15 Антигерб

    10 1 Отговор
    „Имaлo e cнaбдявaнe c oръжия зa Укрaйнa, твърди ce, чe Гeбрeв e дocтaвял тaкивa бoeприпacи. Тoвa лecнo мoжe дa ce прoвeри. Ниe cмe длъжни дa oбмeнямe инфoрмaция c други държaви“, дoпълни Тaгaрeв.

    И каква да е позицията на България бе - трябва да излезем и да кажем че снабдявахме с оръжие украинските фашисти, терористите от ИДИЛ и кой ли не и за да заметем липсите гръмнахме складовете и в Чехия и в България а сега обвиняваме за това руснаците защото така са ни наредили господарите ни.

    Яката сме се ос.али а сега според теб да вдигаме вой че много мирише ли. То е повече от ясно защо мълчат нашите продажници ама по-хубаво да мълчат.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Кучето Борко

    4 1 Отговор
    ЕС да излезе с позиция за изявлението на Борисов пред Дувара в Банкя
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ЧЕЗ е достатъчен

    7 1 Отговор
    да се намръщиш на Чехия за десетилетия напред. Храним им пенсионерите,а на другите евро-деменции им сменяме памперсите,за да вегетираме някак си..
  • 22 България

    3 0 Отговор
    Да се оправят
  • 23 Павел Пенев

    10 0 Отговор
    Каква позиция бе мухльо? Вчера президента на Чехия г–н Земон ясно обясни,че няма доказателства за руско участие в експлозията. Това че си агент от резидентурата на САЩ в Атлантическия съвет е ясно на всички.Отчитай се на Мони плюнката и двамата колективно не се обаждайте. С нищо не можете да помогнете на Украйна.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Фактите

    9 0 Отговор
    Каква демокрация?
    Чел ли сте Цицерон, Платон, Кант, Кенън. Аристотел:"„Окончателният вид демокрация е тиранията”.
    Защото се дава власт на няколко процента, а жени, безправни, роби и т.н., нямат глас вклч. и Рим-"основател" на правото.
    Аман от българофобски "евроатлантически сектанти".
    Завършва „Н. Е. Жуковски“ в СССР, а през 1994 г. – в Командно-щабния колеж на ВВС на САЩ.

    "Български организации призовават президента на РБългария да оглави инициативата "България - Зона на мира", имайки предвид засилващото се напрежение и конфронтация в геополитически план между страните от НАТО и Руската федерация, в частност в Черноморския регион,Родината ни да се обяви за „Зона на мира“ – това означава, че нашето Отечество се обявява за зона, от която при никакви обстоятелства няма да се предприемат враждебни действия от какъвто и да е характер, както и няма да се разрешава нейното сухопътно, морско и въздушно пространство да бъде източник на такива по отношение на вероятен конфликт."

    България иска мир, а не НАТО, България и българите искат сами да взимат решения, дали да нападат чужди държави. Тече подписка, България да не участва в ученията на НАТО, и да не предоставя вода, небе, суша.
  • 26 офицер

    6 0 Отговор
    България да излезе с позиция и осъждаща декларация за нанесените на 28.04.1999 г. и 01.05.1999 г. ракетни удари от НАТО и САЩ върху столицата и територията на суверенна и независима държава България.
    Напомням: БЪЛГАРИЯ 1999 г. НЕ Е ЧЛЕН НА ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР, НА НАТО и ЕС. ТОВА Е ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ НАД СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА.

    Коментиран от #29

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "офицер":

    е поредното недоразумение. Аман от боклуци!
  • 30 Сандо

    6 0 Отговор
    Някои имат голям мерак да поставят България между шамарите!Каква ли е цената на такова предателство?
  • 31 Тъга рев

    5 0 Отговор
    Случаят е от преди 7 години? Къде са били службите? Ние сме в центъра на скандала, а се правим на незнаещи. Нищо не е ясно, а този специалист предлага да изразим позиция? Явно има предвид папагалската, но този път няма как дамине, защото разследването на Гебрев ще тръгне и тогава ще стане ясно кой пил, кой ял, кой спал и т.н. Пак се забъркахме
  • 32 123

    5 0 Отговор
    Егати скалъпената работа пълен цирк и чехите и бг политиците САЩ ги водят на кайшка и се излагаме
  • 33 2121

    7 0 Отговор
    Тагарев,като глупачката Ек. Захариева да не се изказва ,защото вреди и на без това определената от Русия България за неприятелска страна.Най-после тъпото правителство на Бойко М. Борисов/АГЕНТ БУДА/ни скараха окончателно с Русия.Нато било 30 страни.Това не вълнува Русия.Тя може да се справи и с 30-те наведнъж.Има и съюзници.Само глупаци ,като сащ и гей другарите от НАТО,могат да се заблуждават относно силата и възможностите на РФ и страните ,кито ще застанат на тяхна страна-ще бъдете изненадани и бройката..Естествено първо ще пострада България продадена за 30 сребърника на тъпите НАТО и САЩ.КарлVI, Наполеон, Хитлер също мислеха ,че Русия е безпомощна ,бе съюзници и накря рузултата го знаем ,от минала и по-близка история.Задайте си въпроса:защо американските т. нар. самолетоносачи напуснаха на бегом Черно море-просто можеше да ги няма/преди 10 и повече години ,около границата Русия Япония изчезнаха безследно войнски части,чужди японски ;за това се мълчи нали,защото руснаците знаят как да респектират,а и да ликвидират/.Никаква позиция България ,не трябва да взима за Чехия.Това е между Русия и Чехия.Тъпачката Ек. Захариева достатъчно навреди вече на българите и България.Ние винаги страдаме от предатели,такъв е и Тагарев.
  • 34 ХАН КРУМ

    3 0 Отговор
    С ПОЗИЦИЯ ЗА КАКВО– ЗА ПРОТИВОПЕХТНИТЕ МИНИ,ЗА ТОВА ,ЧЕ СКЛАДОВЕТЕ, КОИТО ГЪРМЯТ ПЕРИОДИЧНО ,ТРАБВА ДА СА ЗАЩИТЕНИ,ОХРАНЯЕМИ И ДА НЯМА НЕРЕГЛАМЕНТИРАН ДОСТЪП. ЗА ТОВА ,ЧЕ КАТО ИМА ПРОИЗШЕСТВИЕ СЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ ,ЗА ВСИЧКИ ПОДОБНИ ОБЕКТИ ,ЧЕ СЕ УСИЛВА ОХРАНАТА И Т.Н. АБЕ ,В ТАЗИ ДЪРЖАВА СА МО ПРАЗНИ ДРЪНКАНИЦИ И ФАЛШИВА КОМПЕТЕНТНОСТ....НИМА НЕ ОСТАНАХА 10 ЧОВЕКА ,КОИТО МОГАТ ДА СВЪРШАТ ЕДНА РАБОТА, КАТО ХОРАТА. САМО ПЛЯМПАЧИ!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове