28 Април, 2021 22:34 2 566 36

Дончев: Не съм получил нито едно предложение за промяна на Плана за възстановяване

  • томислав дончев-
  • национален план за възстановяване и устойчивост

Планът ще се реализира през следващите 5 години и е редно той да бъде внесен от правителство, което има по-дълъг политически хоризонт, коментира Дончев

Дончев: Не съм получил нито едно предложение за промяна на Плана за възстановяване - 1
Снимка: БГНЕС

Планът за възстановяване и устойчивост вече е известен, повечето неща и параметри по него се знаят. До 2026 година очакваме около 12,6 милиарда лева безвъзмездни средства. Първата чернова беше публикувана още в края на миналата година. След това той претърпя редакция, при която съществената промяна беше, че се отдели по-малък ресурс за зелени политики - но се сложи конкретен фокус върху региона на Маришкия басейн, защото въглищните централи рано или късно ще спрат да работят на въглища.

Сега на прицел на дискусии и обсъждания е третият вариант, където отново има промени, например за зелена политика средствата отново са увеличени. Леко покачване има на средствата за саниране, за разработване на водород, също така и за цифровизация и дигитализация - и на бизнеси и на хора.

Спорът се заформи ще внасяме ли в срок плана към ЕК и най-вече кой ще го внася?

В регламента е записан един инструктивен срок до 30 април, той е направен, за да могат държавите членки по-скоро да се мобилизират и да работят в срок. Това заяви за БИЗНЕС.БГ вицепремиерът в оставка Томислав Дончев. Крайният срок, в който плановете могат да бъдат представени е средата на 2022 г. Няма нужда планът да бъде ратифициран от парламента, уточни той.

"Репликата ми, че не е редно Планът да бъде внасян от едно правителство, което вероятно има седмица или две срок на работа, беше породена от това че 5 от политическите сили, които участват в този парламент през последните два месеца направиха редица анонси, че този План не е добър, че те имат алтернативни планове, предложения за промени или предложения за ревизии. Планът ще се реализира през следващите 5 години и е редно той да бъде внесен от правителство, което има по-дълъг политически хоризонт. Не видях конкретни предложения за ревизия на Плана. От нито една политическа сила не съм получил конкретно предложение за промяна, алтернативен план или дори параметри, които трябва да бъдат ревизирани", обясни Дончев.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гетбераси сър

    28 13 Отговор
    Тоз уяк, що се пъне?
  • 2 Ново правителство

    23 7 Отговор
    Нов план.
  • 3 пройчо

    25 10 Отговор
    ".. Никой не ми каза ,че съм глупак--значи съм умник!" ?...дръвник.
  • 4 IDK

    23 7 Отговор
    Toва вече няма никакво значение. Предавате чернова и се отхвърля от ЕС, всички разбрахме. А следващият ще се оправя. Но нека да видим Майския пленум на ЦК на ГЕРБ. Неслучайно не е Априлски...
  • 5 koki

    21 6 Отговор
    Ма що да го променяме бе Дончев?Той е на академично ниво.Вие сте невероятни КАПАЦИТЕТИ!
  • 6 Да да Тики Тики, Да

    17 4 Отговор
    Беше хубав слънчев ден КОЙ слънчаса покрай мен ааа??
  • 7 ТаУмВзе

    16 5 Отговор
    Вратен алпинизъм ще изтитате, Томиславо долна.
  • 8 123

    6 13 Отговор
    Няма и да получиш, хората които правят критики ги правят само за да правят критики, без никакви познания по плана.
  • 9 Премиер лъжец

    21 4 Отговор
    Този е мега смешко.
    Неземен "капаЦитет".
    Един файл не може да ......... милиони за неработеща цифровизация.
    Една от многото калинки на ТИКВУН.

    Коментиран от #17, #19

  • 10 поне

    11 3 Отговор
    си призна за годината. Иначе нали уж беше до два месеца. И какво значи това "очакваме". Вие точно спрете да очаквате , каквото и да било!

    Коментиран от #13

  • 11 ХАН КРУМ

    14 3 Отговор
    ЕДНА ГОДИНА СТЕ ГО ПОДГОТВЯЛИ ,ДЕВЕТ ПЪТИ СТЕ ГО СЪГЛАСУВАЛИ С ЕК ИТАКА ИНЕ РАЗБРАХТЕ КАКВО СЕ ИСКА ОТ ТОЗИ ПЛАН. КЪДЕ ТОЧНО СА ВИ РЕФОРМИТЕ ,В КОЙ СЕКТОР???КЪДЕ СА ВИ МЕХАНИЗМИТЕ СРЕЩУ ЗЛОУПОТРЕБА СЪС СРЕДСТВАТА...КАТО НЕ ИСКАТЕ ДА ГО ВНАСЯТЕ ВСИЧКИ СИ ВРЪЩАЙТЕ ЗАПЛАТИТЕ ЗА ЕДНА ГОДИНА, НЕГРАМОТНИ БЕЗДЕЛНИЦИ!!!!!
  • 12 Ддд

    13 3 Отговор
    Е как, гражданите такива интересни допълнения направиха, преди да успеете да заключите файловете.... Неграмотноци такива. Прегледайте внимателно преди да го изпратите в Брюксел, че и без това сте за смях
  • 13 Тебе

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "поне":

    Пък кой те пита? Ти пари няма да видиш.

    Коментиран от #15

  • 14 Гост затворник

    9 4 Отговор
    Виж да се запознете с плана за евакуация на сцз, че изпитват от управата... Не че им пука за вас, по принцип за пред Ек, Ес.. в която участвахте и ви е
  • 15 пий

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Тебе":

    си хапчетата! Моите пари не са мръсни пари!
  • 16 Плановик

    9 3 Отговор
    Как да няма промени , бе цървул. Файловете ви бяха бъгави и хората от нета свободно го дописваха. Писаха какво ли не. Даже вкараха раздел Чекмедже, защото го бяхте забравили.
    Сигурен съм, че са се справили по-добре от вас!
  • 17 Запознат

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "Премиер лъжец":

    Файла-ПВ между другото е темплеит, раздаван от брюксел,те само тр да си поп данните... порнография.. Има няма час два работа
  • 18 абж

    1 4 Отговор
    българите хубав народ ли са
  • 19 123

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Премиер лъжец":

    Поправка - милиарди!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ziko

    6 1 Отговор
    План за възстановяване!!!!!!! Ха, ха! Честито! Едни отидоха в гробището, а други ще лапнат милиардите!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 НЯМА И ДА ПОЛУЧИШ

    5 2 Отговор
    КАКВОТО И ДА Е ПРЕДЛОЖЕНИЕ. ЩОТО СИ ГЕРБЕРАСТ НАГЪЛ, КРАДЯЩ ПРОСТАК!!! НЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ КАК ОТХВЪРЛЯХТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ОТ БСП И СЛЕД ДНИ ГИ ВНАСЯХТЕ СЪЩИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ, АМА ВНЕСЕНИ ОТ ГРОБ!
  • 24 789

    4 0 Отговор
    Дончев, Дончев, яэък ти эа големата кутлица и шапка не става да носиш на нея! Крадци беэобраэни!
  • 25 Анонимен

    1 3 Отговор
    Струва ни се, че г-н Дончев е направил щателен анализ, поради което е изразил своето мнение полагащо му се по конституцията на република България. Не случайно г-н Дончев е възпитан човек може би, според мен.
  • 26 Жалко за човека Дончев

    0 2 Отговор
    И за други жалко
  • 27 Фаро

    4 0 Отговор
    Вашият герберски план е за затриване на българите и България.Трябва нов план дори и със закъснение,но нов от нови хора в парламента.Никога повече герб бсп дпс мафията
  • 28 Габровец

    2 0 Отговор
    Кво го коментирате тоя съучастник в разсипването на Габрово и региона.Изсекоха горите на Трявна и продадоха незнайно къде а сеча още не е спрял.Хубави райски борови и дъбови гори разкатаха ги а тревненци гледаха като мушмороци иначе се за ербапи се имат ама повече са на опаки.Сега Трявна е опустяла нямат и болница, всичкото младо и можещо бяга по чужбините в Габрово е същото.Гербави нешасници Бог да ви накаже сурово до 9то коляно
  • 29 айде де

    3 0 Отговор
    ако планът е като електронното правителство, здраве му кажи, но Том, тряба а признаеш че за много неща ти се налага да не казаш истината, най-сетне начело с премира си обуйте гащите и работете...
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Единственото

    2 0 Отговор
    Предложение за ТЕБ Българоубиецо е ЦСЗ !!!
  • 32 Жална картина

    2 0 Отговор
    Е какъв план ще обсъждат сулювците!Да не са влезли за икономическото и антикризисно развитие на БГ или за хората.Новите,уж новите са поръчкови партии на задкулисието ,най вече на дуайена Черепухин.Тъй като предсрочните бяха планирани,вкупом се хвърлиха да изкормят изборния кодекс и след това на екс НПК за да помогнат на организираната престъпност да се стабилизира.Това е позор!И Слави участва в това извращение!Ше закривали точно сцец прокуратурата ,че кого пречи?На Иван и Петкан ли?Хайде,моля!
  • 33 ГОЙКО МУТРИЧ

    2 0 Отговор
    УПРАВЛЯВАЩАТА ХУНТА , БАНДАТА НА ЧЕТИРИМАТА ТОКСИЧНИ БОЛШЕВИШКИ МУТРИ - КУРНЕЛА , ДОГАН-СОПОЛА , МУТРОБОЙКО И ГЕШЕВ СЪС ЗЪБИ И НОКТИ ЩЕ ПАЗЯТ ВЛАСТТА СИ . ТАЯ ВЛАСТ СЪС КРЪВ СА Я ЗАГРАБИЛИ И С МНОГО КРЪВ ЩЕ ТРЯБВА ДА ИМ Я ВЗЕМЕМ !
  • 34 До 33

    0 1 Отговор
    Абе кои сте вие,сбърканите,с главни букви и плосък мозък?На дебилите не е разрешено да се бият,най много да тролят за някое пени,или да търкат павета в чест на мутрите скрити на юг,а някои в съседство.Нищожества!
  • 35 Дончев, каквото сте написали това

    1 0 Отговор
    Сте изпратили!!! Имате много експерти и Остриета!!! Ще се Чуе и види какво сте сътворили?? Ако някой ви се бърка в писането, щеше той дае виновен!!! Изцяло ваше дело е!!!
  • 36 Новите партийци

    0 0 Отговор
    Нямат изградени навици за четене
    Герб е виновен трябваше програмата
    За възстановяване да я направят под
    Формата на чалга песен тогава поне може би щяха да я чуят
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове