Last news in Fakti

1 Май, 2021 12:21 2 508 42

Ген. Атанасов: "Демократична България" няма да участва в мандат на БСП при никакви формулировки

  • атанас атанасов-
  • ген. атанас атанасов-
  • демократична българия

Относно промените в изборното законодателство след 13-часовото заседание на НС, депутатът заяви, че това е демокрацията

Ген. Атанасов: "Демократична България" няма да участва в мандат на БСП при никакви формулировки - 1
Кадър: БНТ

След изборите и тази конфигурация на НС си дадохме сметка че с този изключително шарен парламент е трудно да съберем мнозинство и трябваше да отидем да чукаме на вратата на БСП. Ние от "Демократична България" преговори с БСП няма да водим. При никакви формулировки с мандат на БСП "Демократична България" няма да участва. Това заяви в ефира на БНТ ген. Атанас Атанасов, зам.-председател на НС и депутат от "Демократична България".

"По някакъв начин бих казал че, този парламент прилича на началото на парламента от демократичните промени", коментира още ген. Атанасов. Според него по времето на Борисов парламентът е бил тежко неглижиран, а самият Борисов наричал народните представители "безделници".

Относно промените в изборното законодателство след 13-часовото заседание на НС, ген. Атанасов заяви, че това е демокрацията, тези правила са приети от мнозинството, а който иска, може и нека да атакува някои от нормите, за да се произнесе Конституционният съд.

На въпроса дали страната ни може да влезе в списъка на враждебните към Русия, ген. Атанасов коментира: Не знам и не мога да преценя, но ако такъв ход бъде предприет, това в някакъв смисъл ще бъде намеса във вътрешнополитическия живот на България и то в навечерието на предсрочни избори.

Българският обществен живот бъка от руски шпионаж, срещу който по времето на Борисов изобщо не се противодействаше, смята още ген. Атанасов.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Корнелия

    7 17 Отговор
    Правя си кабинет,и Бочко и карадЪя ще ми гласуват доверие..Да живеене новата тройна коалиция...

    Коментиран от #16, #39

  • 2 русенец

    36 3 Отговор
    Ако Атанасов, бивш разградски прокурор от времето на "голямата екскурзия" има някакви по-конкретни данни за шпиони да ги предаде на ДАНС, а на нас да съобщи откъде ги има. Иначе 30 години плямпалници поне на мен ми идват в повече!

    Коментиран от #12, #14

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 някой си

    22 6 Отговор
    Че, кой ви брои за нещо? И вас и На оловото политическо джудже?
  • 5 ха-ха

    26 8 Отговор
    На калпавият политик, шарения парламент му пречи :-)
  • 6 пак не разбрал

    25 3 Отговор
    БСП, покани ли ви, че отказвате преговори ?

    Коментиран от #13

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 хаха

    20 3 Отговор
    Сектата на костов си мисли, че е притрябвала на някой! Ще участва само в гейпаради, нъцки!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 слушах го

    7 9 Отговор
    много внимателно при Жоро Любенов. Не изпитвам никакви симпатии към този човек, но държа на обективността и казвам, че е прав. В една друга статия един форумец беше задал въпроса защо има руски агенти в България, а аз му отговорих да пита Боко, че е много вътре в нещата. Генерал Атанасов каза същото с твърдението, че ние "гоним" руски дипломати, чийто мандат е изтекъл. Така е стъпил Вовата на врата но онова, че мърдане няма. Сега де надявам да си нърнем нормалните отношения между двете страни. Сега дойде време да ви попитам ще върне ли Нинова мандата или не!!!

    Коментиран от #32

  • 11 Аспарухова

    17 4 Отговор
    Ще прощавате, понеже днес е Велика събота, а аз ще кажа лоши неща, но само малоумни, вманиачени и тежко комплексирани хора могат да гласуват за това лице! Отново се извинявам на засегнатите, но това е реалността!
  • 12 каза че

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    главата му е пълна с информация, но няма как да я предаде. Вероятно някои неща са засекретени.

    Коментиран от #17

  • 13 че някой

    15 1 Отговор

    До коментар #6 от "пак не разбрал":

    брои ли я за партия в този ѝ бутиков вид!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Много важно

    19 3 Отговор
    Те пък щото БСП са умрели за подкрепата на козяшките майко-продавачи. Аре, пътувайте! С вас и без вас за България е все тая, най-добре е без вас! Отивайте на Росенец да правите циркове. 12 години не посмяхте да стъпите на Росенец, но щом президентът поведе хората изведнъж се усетихте да се възползвате!

    Коментиран от #27

  • 16 И правилно

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Корнелия":

    Никакво статукво... туй комсомолците гаргамелчета на Костов, дето приватизираха цяла Бг трябва да се настанат при бай Ставри в съседна килия на ШАЙКАТА ...
  • 17 русенец

    11 1 Отговор

    До коментар #12 от "каза че":

    Главата му е пълна с бръмбари! Откъде я има тая информация? От 20 години е пред камерите и в някакви партийки.

    Коментиран от #26

  • 18 Чук и Гек

    10 2 Отговор
    Плямпайте си пристрастията, но ДБ и БСП са единственото нормално политическо нещо в парламента ви и като цяло. Ако могат да си взаимодействат срещу мафиотските проекти - добре! Ако не - Слави, Бойко и Разбойко! Хе, патриот за вот се стяга, пак за пълен цял мандат, не да бяга като Слави, крепи Бойко до откат!
  • 19 русенец

    16 1 Отговор

    До коментар #14 от "Пенсионер":

    За пенсийката на този и на останалите ще си позволя да докладвам закона. Всеки един тиквеник, заклел се като депутат ако ще и 1 ден да е бил такъв, получава пенсия в размер на 75% от текущата депутатска заплата, като пенсията не е ограничена по максимален размер както са останалите пенсии. Освен това пенсията е налична от навършване на 55 години на съответния депутат и може да се получава заедно с пенсията за прослужени години.
    ...
    А 1 500 000 пенсионери получавате по около 300 кинта, нали?:(
  • 20 Въй

    7 0 Отговор
    Относно промените в изборното законодателство след 13-часовото заседание на НС, депутатът заяви, че това е демокрацията. ТОВА НЕ Е ДЕМОКРАЦИЯ,А КЛАНЯНЕ ПРЕД СУЛТАНА. ДЕМОКРАЦИЯТА Е РЕД И ЗАКОН,А ТЕ СА СЕ ИЗПАРИЛИ ОТ БЪЛГАРИЯ. ЗАКОНЪТ НЕ ЗАЩИТАВА ПОЛИЦАИТЕ И ВОЕННИТЕ В БЪЛГАРИЯ. А ТОВА ВРЕДИ НА ОБЩЕСТВОТО. КРАЖБИ,ГРАБЕЖИ,УБИЙСТВА СЕ СЛУЧВАТ ВСЕКИ ДЕН. ДО СЕГА УБИЕЦ НЕ Е ОСЪДЕН НА ДРУГО ОСВЕН УСЛОВНО. В ДРУГИТЕ ДЕМОКРАТИЧНИ ДЪРЖАВИ,ПОЛИЦАИТЕ СТРЕЛЯТ НА МЕСО,КОГАТО Е ЗАСТРАШЕН ЖИВОТЪТ НА ЗАЛОЖНИК,ВОЕННИТЕ ПОДКРЕПЯТ ПОЛИЦАИТЕ ПРИ НАПЕЧЕНИ СИТУАЦИИ. В БЪЛГАРИЯ НЯМА ТАКОВА НЕЩО. ЗА КАКВА ДЕМОКРАЦИЯ СТАВА ДУМА? В ГЪРЦИЯ ХОРАТА ПРОТЕСТИРАТ ПРИ НАЙ-МАЛКИЯ ПОВОД ПРИ НАРУШАВАНЕ НА ПРАВАТА ИМ,А В БЪЛГАРИЯ СИ МЪЛЧИМ И СПИМ. ОТ СТРАХ И НЕСИГУРНОСТ,ЗАЩОТО ВСЕКИ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОСЪДЕН ОТ ТАКО И ВАКО.
  • 21 Да уточним

    12 1 Отговор
    Атанасов, а ти лично на коя дата се отписа и върна партийната си книжка от БКП?
  • 22 Сърп и чук

    10 0 Отговор
    Предните включвания говореше обективно! Сега говори предизборно, тоест - бори комунизма! И защо в МВР има повече генерали, отколкото в ,,армията, с една кавичка, все пак армия. От повече от 15 г. в МВР няма военни звания, а този, Бойко и цял полк самозвани се водят генерали!? Наричайте ги комисари, главни инспектори, старши полицаи, но не и по звания. Бъ ти феодалното труфене с благородни титли и перушини под натягане!
  • 23 Чегевара

    6 0 Отговор
    Това от снимката е лицето на мафията която от Тодор Живково време не се е променила.
  • 24 Един от народа

    1 1 Отговор
    Олекна ми
  • 25 Сър Пичук

    3 0 Отговор
    А бе всеки си плямпа каквото му скимне и изобщо не му пука дали има нещо общо с истината или не!
    Цитат: "Българският обществен живот бъка от руски шпионаж, срещу който по времето на Борисов изобщо не се противодействаше, смята още ген. Атанасов." - Хайде този генерал (аман от генерали - ама това е друга тема), да каже през последните 30г колко руски шпиони са били разкрити и при кои правителства.
    За промените - това е най-тъпото да приемаш на юруш противоконституционни и недомислени закони, само защото имаш болшинство и с това да внасяш хаос в обществото и безсмислено да занимаваш КС. Не, драги, това не е демокрация, а глупост!
    Колкото до депутатите - те днес не са безделници, а са калинки, некадърници и слуги на мафията.
  • 26 ти не

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "русенец":

    знаеш ли какъв беше ген. Атанасов?!

    Коментиран от #28, #36

  • 27 то пък

    8 1 Отговор

    До коментар #15 от "Много важно":

    някой умрял да преговаря с умряла партия!
  • 28 Маймуняка

    8 0 Отговор

    До коментар #26 от "ти не":

    Аз знам,знам и че прякора му е Жабата !

    Коментиран от #30

  • 29 РЕАЛИСТ

    8 0 Отговор
    И тоя пишман генерал тръгнал с шпионаж да се занимава. Помните ли, как една джебчийка от махалата го направи смешен в един магазин.
  • 30 Някой

    6 0 Отговор

    До коментар #28 от "Маймуняка":

    Чудна приказка една
    ми разказа снощи баба
    за една голяма жаба
    в нашата страна.

    Тя такваз голяма била
    с грозни, зинали уста.
  • 31 Хмммммм

    5 0 Отговор
    Мяза ми на настъпена жаба :(
  • 32 пешо

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "слушах го":

    той и драгалевският чудотворец така - нормализара отношенията, в резултат на което се появи "син поток". после тиквоний първий хипертоник ги донормализира и се появи "турски поток". и територията - все на далавера.
  • 33 КОЙ

    3 0 Отговор
    КОЙ каза КОЙ не скача е ЧЕРВЕН. СДС СДС СДС. Уууууууууууууууууууууууууууууууууууууууу. Аааааааааааааааааааааааа. ЕЕЕЕЕЕЕеееееееееееееее. ДЕМОКРАЦИЯ! Ужас и какво стана! ЦИРКаджиииииииииии
  • 34 за вас

    1 0 Отговор
    а и не само, е най- добре да не участвувате никъде, лично за тебе е задължително.
  • 35 Павел пенев

    6 0 Отговор
    Само името ви е демократично. Иначе сте обикновени Костовисти-национални предатели и крадци.
  • 36 знам

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "ти не":

    какъвто е и сега= нищожество.
  • 37 Пълноистинов

    1 1 Отговор
    Ех,Матросов не ти вярваме.Като всеки комунист ще продадеш и майка си и вярата си.
  • 38 Ако искаме

    2 0 Отговор
    нещо да се промени трябва да намерим нови хора. Някак много бутафорно ми изглежда хора били в съюз с мафията да водят война с мафията. Когато Бойко е бил във вихъра си на мутра този генерал е имал всички лостове да го вкара в затвора, ама не. После преди да се наложи да стиска зъби като коалиционен парньор на Бойко е имал цялата информация, за да вземе правилното решение, ама не. Мисля че всички вкупом са за пенсия. Трябват нови хора, ако ще правим опит България да я има. Има разлика между 30-40 годишен, който тепърва иска да живее и някой, който се бие за пенсия, като не иска много да му се променя света.
  • 39 Кака Кури

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Корнелия":

    През " катерицата" ми е дали тоя измислен " генерал" Атанас ще ме подкрепи!!!
  • 40 Чекмеджето

    1 0 Отговор
    А бе останалите пет партии не схванахте ли,че за да останете в Парламента, да получавате тлъсти заплати, въпреки ,че сте безделници,трябва да ми целувате ръка!! Щото който не целува ръка ще целува .... гъ.....з!!!
  • 41 1520

    0 0 Отговор
    вие нямате място в парламента
  • 42 възпитаник

    0 0 Отговор
    Атанасов гъб- Кривнянска смо---- през 1989г. в Разград беше шев на ОУ МВР после стана СДС-ар и какъв ГЕНЕРАЛ си женати отиде в Канада или Сащ като на ТИКВАТА и сте големите демократи,малкия от сегашната лакомница за пари като стане на 20г. ти ще си на 80-90г. мър--
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове