Last news in Fakti

19 Май, 2021 20:02 2 876 51

Христо Иванов към Фандъкова: Подайте си оставката, провалът с детските градини е срам

  • демократична българия-
  • христо иванов-
  • йорданка фандъкова-
  • детски градини

Ивайло Мирчев от „Демократична България“ изтъкна, че Столичната община се е провалила в планирането за броя на децата, които биха кандидатствали за прием в ясли и градини

Христо Иванов към Фандъкова: Подайте си оставката, провалът с детските градини е срам - 1
Снимка: ДБ

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов поиска оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова заради поредните проблеми с приема в детските градини.

„Отново хиляди български семейства са направени на маймуни и ние сме си платили за това. Станало е с парите от нашите данъци. Отново вместо да получат услуга и облекчение, получават унижение. Това е управлението на ГЕРБ, с което се опитват да се рекламират и върнат на власт“, коментира Иванов.

„Подавайте си оставката и си отивайте, защото това е абсолютна срамота!“, обяви той. И тази година приемът на деца беше белязан от редица проблеми. Първо се наложи електронната система да бъде отваряна повторно, защото се оказа, че ключова отметка е поставена на недостъпно място. Така над 4 000 родители не са могли да си попълнят пълноценно заявленията. Същевременно след първото класиране около 10 000 деца останаха без места в градини и ясли - проблем, който вече е хроничен.

„Най-важната тема – децата. Най-голямата криза – демографската. Милиарди се изливат къде ли не – в „Автомагистрали“, кръговете на Доган през ББР, къде ли не. Но няма пари, няма прогнози, няма работа за българските деца, както виждаме по примера на София“, каза Иванов. „Това е абсолютна срамота, г-жо Фандъкова.

Бойко Борисов ви вика в зайчарника да му показвате на телефона как стават билетчетата. Смятате да кандидатствате за управляващи на тези избори с темата за дигитализацията. Ето това ви е работата“, заяви още той. Ивайло Мирчев от „Демократична България“ изтъкна, че Столичната община се е провалила в планирането за броя на децата, които биха кандидатствали за прием в ясли и градини. „Общината няма прогноза за броя на младите хора, които ще живеят в столицата и броя на децата, които ще се родят. Няма адекватна оценка, на базата на която да се прецени какви ще са нуждите“, заяви Мирчев.

“Вечното оправдание е, че толкова много сме направили и сме построили, но в резултата детските градини като относителен дял са по-малко и за все по-малко деца, защото общината не може да си направи добре сметката.“, коментира още той.

Той припомни, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов през 2009 г., тогава кмет на София, обеща до две години проблемът с детските градини да е решен. Година по-рано тогавашният зам.-кмет Йорданка Фандъкова подаде оставка заради скандали с приема. Проблемът продължава да е актуален 12 години по-късно.

Божидар Божанов от “Демократична България” обясни, че системата е типичен пример за неразбиране на дигитализацията. Нови системи се правят на мястото на стари, но се правят по начин, по който не работят или не са функционални. Кандидатстването за ваучери също е можело да се автоматизира, но не е направено. Заради проблемите със системата за записване общинският съветник Михаил Паргов вчера поиска оставката на заместник кмета по дигитализация Генчо Керезов.

“През 2008 г. при подобна ситуация тогавашният зам.-кмет Фандъкова подаде оставка, за да изгърми като бушон на Бойко Борисов, тогава кмет. Сега никой не поема отговорност”, заяви Паргов. Христо Иванов днес призова гражданите да не позволяват повече ГЕРБ да управлява страната, тъй като не може да се справи с модернизацията ѝ.

„Това показва как ГЕРБ управлява София и как провежда дигитализацията за много важни услуги. Не трябва да даваме на ГЕРБ да си върнат София! Това е истинската битка за душата на тази страна. Става дума за децата на София и на България“, каза Христо Иванов. „Не трябва да допуснем тези разхитители, които пропиляха толкова много време и пари, които пропиляха толкова много от нашето бъдеще, да се върнат отново. Опитват се отново да ни заглавичкват. Няма да стане! Няма да им дадем София, няма да им дадем управлението на страната. Разкарайте се!“, завърши той.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 40 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илхан

    27 22 Отговор
    Виновниците на падението на Герб са: Р. Радев, Хр. Иванов и протестиралите цяло лято граждани.

    Коментиран от #27

  • 2 А аз

    19 8 Отговор
    искам жито да и подам
  • 3 Комунистическият ци😉ани😉 Ахмед Доган м

    29 6 Отговор
    Комунистическият ци😉ани😉 Ахмед Доган много лесно може да бъде премахнат като фактор от политиката с едно ново и обективно разследване на убийството на Ахмед Емин в неговите сараи.
  • 4 ГЕРБ=СИК=МАФИЯ

    31 10 Отговор
    =ТОЛУП=КОЧИНА!!!
  • 5 Изчегъртване ГЕРБ завинаги

    46 7 Отговор
    Ироничното е че точно Фънда беше служителка в детска градина! ГЕРБ мразят бледоликия си електорат за тях е важен цветнокожия, по-устойчив е и изисква по-малко грижи и най-вече гласува в индианска нишка за Вожда!
  • 6 Другарката

    40 8 Отговор
    Юрдана , като потомствена комунистическа , няма достойнство и възпитание ! Каква оставка от нея чакате ? Но в Сливен я очакват !
  • 7 Софиянец

    42 7 Отговор
    Оставка на мига, провалът е във всяка област, паркинги щеше да има, обикалям по два часа, пълна трагедия.

    Коментиран от #13

  • 8 От АСФАЛТА ПО ЛЕСНО СА КРАДЕ

    29 5 Отговор
    А ГРАДИНИТЕ СА НАБУТВАЦИЯ И ФАЙДА ЗА ДЖОБА НА ФАНДЪКА НЯМАААААА......

    Коментиран от #12

  • 9 Да,бе

    32 7 Отговор
    А,бе Ристьо,на герб деца не им трябват.Тях ги радват само пачки,кюлчета и имоти по всичките земни кълбета.У тая срам да търсиш е все едно да търсиш достойнство в Оная умната от Кърджали.Та те така.
  • 10 Давай

    25 11 Отговор
    Христо, да подава оставка, ако ли не ще трябва да я игоним ние... Фъндъкова - мутро вън!
  • 11 име

    10 18 Отговор
    едни шишковци с дълги носове си отидоха. сега виждам нови. нищо не се е променило. оставка на новите лъжци. не сте алтернатива.

    Коментиран от #48

  • 12 Аноним

    10 16 Отговор

    До коментар #8 от "От АСФАЛТА ПО ЛЕСНО СА КРАДЕ":

    Селяните на село работа в София нямат да им гледат невъзпитаните деца

    Коментиран от #17, #24

  • 13 CABIN in the WOODS

    8 11 Отговор

    До коментар #7 от "Софиянец":

    Аз си плащам платен паркинг имам до блока и подземен служебен паркинг.
  • 14 Фандъкова

    24 8 Отговор
    не става за нищо. От години го виждаме. Ако я махнем е добре за София.
  • 15 Аз Негодника

    13 10 Отговор
    РОБОТИТЕ НА КОСТОВ...Защо се крие КОМАНДИРА от народната любов...Зад тия очевидно слаби политици. Търсещи подкрепа от всяка, простотия излязла в публичното пространство... ГРАНТАДЖИИТЕ ОТ АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ...ОТ ЛЮБОВ КЪМ ПАРИТЕ...
  • 16 Мой

    23 7 Отговор
    Само това да беше, ако се ровне в СО ще стане страшно и данчето го знае, ама е безсилна, защото се клела във вярност към Сатаната от Банкя
  • 17 То май Умните граждани сичките

    10 6 Отговор

    До коментар #12 от "Аноним":

    Са върнаха на СЕЛУ ПЪК В ГРАДОВЕТЕ ИМА САМО АЙЛЯКЧИИ ДЕТ РЪЦЕТЕ ИМ СА ЗАЕТИ С ИНА БИРА И ЕДИН ТЕЛЕФОН.....
  • 18 Построете нещо вие

    9 15 Отговор
    Тоя па, кой ти е виновен, че се закачаш с една почтена жена, не само кмет,но и учителка с реален стаж. Не като теб да се мандахерцаш(по Тошко) безработен по жълтите павета, а лятото да пиеш кафе с Доган ага на Росенец,😂 Дали, ако ти станеш някакъв фактор в управлението, ще построиш детски градини и училища?!По скоро ще прогониш младите българи по чужбина защото едва ли биха издържали на Военната соросоидна, русофилска хунта😈
  • 19 гост

    12 8 Отговор
    Бойко си отива. Данчето вече няма да има на кой да слугува, така, че е време за оставка, но да мине през ревизия.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Учителката по руски

    11 8 Отговор
    Веднага оставка веднага ама на минутата
    Протежето на Тиквата Безгласната буква !
  • 22 Бой по гербавите нискочели плужеци

    10 5 Отговор
    И тази кратунка - ВЪНКА !
  • 23 Българка

    11 11 Отговор
    Много от рано започва предизборната кампания Иванов. Отчаяно се търси нов Росенец. Христо , от тоя храст няма да изскочи заек. БГ мама са силни само пред клавиатурата, на Костов гавазите са малко, а ония от "системата ги убива" нещо не са ти фенове. Този път си сам, търси си отново Доган, там на основание конфронтация с ДПС, ще си помогнете взаимно.
  • 24 изостаналост

    10 3 Отговор

    До коментар #12 от "Аноним":

    Да не живеем във феодализъм! Аман от изостанали типове, според които където си роден, там живееш цял живот. И какво да работят на село?! Нали внасяме домати от Испания и Хонландия, картофи мити с отрова от Франция и банани разбира се от Занзибар. И ти с какво си по-различен от другите, та ще кажеш кой къде ще живе. А тези като мен родени в София и напуснали България какво да правят според твоите правила идиотски?! Ама аз пък ще ти кажа, че в кочината София няма да се върна.

    Коментиран от #32

  • 25 Последен стадий

    9 5 Отговор
    Изчегъртване Изчегъртване Изчегъртване
  • 26 София ще е изцяло на Д Б !

    10 4 Отговор
    Това е положението ! Свиквайте кратуни !
  • 27 И ние знаем български езика

    0 7 Отговор

    До коментар #1 от "Илхан":

    Тя, госпожа Илхан, е най - право!
  • 28 Дора

    7 11 Отговор
    Като го видя този Христо Иванов,спирам да го слушам и си представям как змии и гущери излизат от устата му.Той си получава парите от когото трябва,а нас само тормози със злобата си.Около него само хаос!
  • 29 .......

    5 4 Отговор
    А ОФШОРКАТА ОТ БАРСЕЛОНА ,КОЯТО СТРОЙ МЕТРОТО
  • 30 Оставка на марионетката на Буда !

    5 1 Отговор
    И всички останали будисти....
  • 31 Скоро проверка в общината !

    9 1 Отговор
    Всичко ще си излезе наяве !!!
    Оставка на гербавата кметица !
  • 32 Аноним

    7 4 Отговор

    До коментар #24 от "изостаналост":

    В Занзибар като идеш си плащаш като дойде в София никой не му е длъжен да му осигури място на селянчето за това има часни градини 700-800 лв и там да прилагат претенции,защото работя тая работа и колкото по голями селяни са родителите толкова по голями претенции имат а децата им са мръсни с телефон пред очите не могат и да говорят
  • 33 СОФИЯ изцяло на Демократична България!

    11 3 Отговор
    Свиквате ли вече ?! А ? Гербави бастуни !
  • 34 Danail Danailov

    4 0 Отговор
    Всички бушони като пилето правят много контрабанда за да пълнях шкафа на Пеевски, Доган.. Гешев ги пази а др. Пари те са ясни КТБ, Автомагистрали, Пандемични Евро фондове и др.
  • 35 LIVERPOOL FOREVER

    5 3 Отговор
    Стига фандък ! За ФАНДЪКова !
  • 36 cpv

    7 4 Отговор
    Иванов,какво би направил ти,едно нищо,само се ежиш!Сигурно щеше да " построиш хиляди" детски градини само,че не знам как и с какви средства! Още не ми е ясно защо софиянците ти вярват,та не те от духат на следващите избори!Ти не ставаш и за чеп на зеле!
  • 37 ДБ СОФИЯ център

    8 4 Отговор
    Дами и господа ! София е наша !
    Герберугите на село !
    Работа Работа Работа !
  • 38 Христо

    2 5 Отговор
    Ти си бил голям палячо, много говориш, ама си без покритие! Нищо не става и от теб! Циркаджия!
  • 39 ROCK and ROLL ! BABE !

    6 4 Отговор
    Интелигентните и мислещи хора ще гласуваме за партията на г-н Христо Иванов . Това е София.

    Коментиран от #41

  • 40 Сезгин Мюмюн

    7 0 Отговор
    Самоубиха Ахмед Емин заради 200 млн. евро
    Хората около Доган забогатяха “на сметката” на загиналите български турци по време на “възродителния процес”.
  • 41 После Софиянец

    3 3 Отговор

    До коментар #39 от "ROCK and ROLL ! BABE !":

    Попе, ти ли си? Заработваш ли, заработваш ли, а попе? Да видим , коментари 25,,26,30,31,33,37,39 са твои, значи по 0,5 лева на коментар , прави 3,50 ще стигнат за едно PVC Ариана. Не се чуди, цената е ниска заради многото минуси които си събрал. Плюенето ти е добро, но много малко интелект. Наблягай на бройката, че с интелект е видно , че до никъде няма да я докараш. Един е Христо и негов пророк е Иван Костов.

    Коментиран от #42

  • 42 Протест срещу безобразията в България

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "После Софиянец":

    Кефиш
  • 43 класика

    3 0 Отговор
    Провал, гарантиран от Герпъ!!!
  • 44 .......

    4 0 Отговор
    А ОФШОРКАТА ОТ БАРСЕЛОНА ,КОЯТО СТРОЙ МЕТРОТО
  • 45 .......

    5 0 Отговор
    МОЖЕНБИ ТРЯБВА ДА СЕ ПОСТРОЙ НОВ ЖЕНСКИ ЗАТВОР ЗА КОРУМПИРАНИ КМЕТИЦИ
  • 46 кочо

    5 0 Отговор
    БАБА ФАНДЪКОБОРИСОВ ДИРЕКНО ЗА СКРАП.
  • 47 КРАДЛАТА

    2 0 Отговор
    ФAНДЪКOВA МOЖE ДA CE CПРAВИ C ВCИЧКO , ПAРИ ИМA , НO AКO ГИ ДAДE КAКВO ЩE КРAДE? ВEДНЪЖ КAЗВA ЧE CВOБOДНA ЗEМЯ НЯМAЛO , ДРУГ ПЪТ ЧE ПAРИ ЗA OТЧУЖДAВAНE НЯМAЛO A E РAЗПРOДAЛA ТAЙНO ДВE ТРEТИ OТ ПAРКOВEТE В COФИЯ И ЧAКA ДAE МИНE ВРEМE И ТOВA ДA CТAНE НEOБРAТИМO !
  • 48 Величков

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "име":

    O, да! ГРОБ нямат алтернатива! Грабители и некадърници сте и малко ви остава. На свобода де, в затвора ще ви се радват дъъълго, дъъълго...
  • 49 Ммдааа

    0 0 Отговор
    "Господата" другари в поредна акция за омаскаряване. А тарторите им Доган и Радев доволно потриват ръце.
  • 50 Мнение

    0 0 Отговор
    2/3 от районните кметове са от ДБ в момента, Христо на кого се кара? Тази в Красно село от ДБ, изяде парите на бездомниците. Защо не направи детски градини? Тука Ристе се изложи.

    Коментиран от #51

  • 51 Админ

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Мнение":

    Защото гербавата даскалица управлява 10 години и досега не е решила проблема и всяка година е едно и също, защото не го е решила да подава оставка, какво е чакала досега и сега си мие ръцета с кметове от ДБ.Та тя толкова години не е решила проблема а иска тия хора дето са кметове от година да направят чудеса.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове