Last news in Fakti

30 Януари, 2013 15:39 963 2

Франко Фратини: Готови сте за Шенген

  • шенген-
  • франко фратини-
  • борисов
Франко Фратини: Готови сте за Шенген - 1
Снимка: Министерски съвет

 

„България е изпълнила всички технически критерии за присъединяване към Шенгенското пространство и аз смятам, че Европейската народна партия трябва да подготви решение, за да могат да бъдат избегнати последващи забавяния, защото това, че някои страни в момента са против, това е политическа опозиция“.  

Становището изрази днес по време на срещата си с министър-председателя Бойко Борисов бившият външен министър на Италия и бивш еврокомисар по правосъдие Франко Фратини.  В момента той отговаря за координацията и въпросите, свързани с външната политика на ЕНП и е на еднодневно посещение в България и ще вземе участие в публична лекция на тема "Променящите се предизвикателства пред сигурността в днешния променящ се свят", съобщиха от правителствената информационна служба.

В рамките на срещата си с премиера Борисов Франко Фратини изрази своето положително впечатление от напредъка на страната ни в усвояването на средствата от еврофондовете, реализацията на големите инфраструктурни обекти, както и за стриктното спазване на финансова дисциплина и икономическа стабилност. Г-н Борисов запозна госта си и с изпълнението на проекти в сферата на екологията и археологията,  като отбеляза приноса на европейската солидарност за реализацията им. „Забележително, невероятно развитие за такъв период, а това е ясен сигнал и за тези, които са скептични по отношение на Европа“,  отбеляза Франко Фратини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оохххх

    0 0 Отговор
    охохохох--сега ще видите какво ще изпатим тия черните и незакони ще санапълним стях а същевремено и с болести
  • 2 муспи

    0 0 Отговор
    Малко по въпроса за трудовото законодателство:
    Приета е пагубната привичка останала от време социалистическо, което също беше дяволско, но обагрено днес с носталгия, да се говори за трудово законодателство? Това дърдорене по същество руши икономиката. Глупоста да се работи по осем часов работен ден, да има някакво си трудово законодателство, с какви ли не изгъзици - болнични, отпуски, майчински и бабински. Тази привичка дотам е лицемерна, че в някои по демагогски държави лънчтайма е включен в тези осем часа! Всички наши власти, от социалисти до демократи и от реформатори до официално популисти са се сякаш наговорили да е поне десетчасов. Но това значи богатите да издържат бедните на загуба!!! Господа, не е нужно да си Сашо Дянков за да пресметнеш че за да расте наистина икономиката, трябва четиридесетчасов работен ден. Но това е невъзможно - денят не е толкова дълъг и богатите не могат да стоят по четиридесет часа на ден на бюрата, а остане ли без контрол, все едно че не се е работило. Самият живот налага, заплатите да се намалят четири пъти. Само при такова разумно стопанство ще започнат тези натрупвания, на които Дянков разчита да минем Гърция, докато се свлича надолу със своя пагубен идеализъм да ходят на работа по осем часа? Но човекът така е устроен, че винаги му се вижда малко, - ще кряснат популистите - намалява се покупателната способност! Как да не се смееш че глупавата рая не се и сеща че дажбата е една било да работи четиридесет часа, било един. След като няма връзка между нас и вас, ние не ви плащаме заплати, а ви издържаме колкото да се подържа процса на взаимната изгода. Знаете че всичко правиме за да ви унищожим, но продължавате да се лигавите че било икономически неизгодно, - а човека не е създаден за икономиката, а икономиката за човека! За да не почнат пак извъртания, ще повторя за кой ли път - "човеците сме ние, а вие сте раята" - талмуд. Шалом приятели в заключителния стадий в усвояване на наследството.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове