Last news in Fakti

29 Май, 2021 06:20 2 942 24

ВМРО: Не безплатна почивка, а ваучери!

  • вмро-
  • ваучери-
  • почивка-
  • туризъм

Войводите държат на предложените от тях ваучери за почивка в размер от 100 лв. за всеки осигурен български гражданин, пенсионер и учащ се

ВМРО: Не безплатна почивка, а ваучери! - 1
Снимка: БГНЕС

ВМРО реагира остро на предложението за отпускане на средства за почивка на учители и ученици по родното Черноморие, предаде NOVA.

"Ваучерите за почивка в размер от 100 лв. за всеки осигурен български гражданин, пенсионер и учащ се е радикалната мярка, която ще възстанови българският туризъм", категорични са от централата на партията.

Поводът за реакцията е позицията на МОН, представена на брифинг на министерство на финансите, в която образователният министър Николай Денков обяви, че всеки ученик и учител ще може да почива безплатно в рамките на седмица в българските курорти. Мярката беше представена като „нов подход по отношение на бизнеса и на хората, които са засегнати от пандемията“.

"За нас обаче това не е достатъчно", заявиха от партията.

"ВМРО предложи ваучери за всеки учащ се, пенсионер и осигуряващ за почивка в България. Целта на мярката е именно възстановяване на най-засегнатия бранш в страната. Неслучайно и това е заложено като стъпка в програмата за парламентарните избори.

Според прогнози на туристическия сектор „Лято 2021“ може да е с 20% по-слабо от „Лято 2020“. И в тази ситуация туристическият бранш може да се окаже „заключен“ още доста години напред. Все анализи, които икономическите експерти на ВМРО изработиха още в началото на пандемията.

Нека припомним също, че по тази причина патриотите в 44-ото Народно събрание още в началото на кризата, през 2020 г., наложихме и се прие намаляване на ДДС за туризма. Предложихме и се прие подкрепа за чартърните полети, от страна на държавата, по 35 евро на седалка.

Припомняме и, че по инициатива на ВМРО беше разрешено и отсрочване на кредитите за фирмите, засегнати от мерките, включително и тези в туризма. Ние още в началото на кризата предложихме най-важната мярка, която ще даде възможност за възстановяване на сектора, а именно - ваучерите за почивка в България. Нашето предложение беше частично прието, но в недостатъчен размер.

По тази причина още през август миналата година предложихме промени в Закона за туризма, в които е записано ваучери за почивка да се предоставят на всеки работещ български гражданин, плащащ осигуровките си, на всички пенсионери и на всички учащи се. С перспектива тази мярка да достигне до почти 5 милиона български граждани.

Размерът на ваучера е 100 лв. на човек, предоставен като ценна книга с възможност за ползване във всички туристически обекти в страната. Всеки един лев, подпомогнал туризма мултиплицира 2,5 лв. за икономиката. Мярката ще бъде постоянно действаща, а не само за времето на ограниченията. Сектор Туризъм остава водещ и за коалицията БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ, от която вече сме част", занършва позицията на ВМРО.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марко

    38 4 Отговор
    И тези у канала!Като Бялата Златка.
  • 2 глоги

    19 4 Отговор
    "Да не мислите, че съм се отказал да спирам вноса на отпадъци. Няма да се пропукам. Продължава подготовката, както си я бях замислим. Това съобщи на брифинг министърът на околната среда и водите Асен Личев." НЕ,КАК ЩЕ МИСЛИМ?! ЩЕ НИ ЗАДРЪСТИТЕ С ОТПАДЪЦИ ОТ ИТАЛИЯ И ГЕРМАНИЯ. БЪЛГАРИЯ Е КЛОАКАТА НА ЕВРОПА. ГОЛЕМИЯТ БРАТ ОТВЪД ОКЕАНА ГО Е ПРЕДВИДИЛ.
  • 3 Истината

    29 1 Отговор
    ...а вие сте??? Кой ви пита служителите на Била какво искате...??

    Коментиран от #4

  • 4 0808

    37 4 Отговор

    До коментар #3 от "Истината":

    ... а защо да подкрепя туристическия бизнес? Защо той не си плаща на държавата и на работниците си?. С 100 лв 7 дни? с 14 лв на ден? Смешници..Долу ПатрЕотите! Изчезвайте, негодяи..
  • 5 Леле

    21 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг:"... Денков обяви, че всеки ученик и учител ще може да почива безплатно в...." Значи за учители и ученици може по 500 лв., а другите да го ду...., така ли? Учителите на които им вдигнаха заплатите с 300% през последната 1-2 години сега да им плащаме и морето. И всичкото това обаче не е от загриженост за учители и ученици, а от загриженост хотелите на мутрите да не останат празни. А уж викаха "Мутри вън".

    Коментиран от #7, #9, #10

  • 6 Що сега бе,шкемби?

    24 3 Отговор
    Не можа ли да го прошепнеш на кауня в голямото ушо за 4 години?
  • 7 Мале

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Леле":

    Не, викаха "Матури вън" !
  • 8 хаберих

    14 1 Отговор
    Отива мъж в родилния дом. Посреща го медицинската сестра:
    – Честито! Имате момче, четири и двеста.
    – Скъпичко е… Може ли на разсрочено?
  • 9 Мдааааа

    4 13 Отговор

    До коментар #5 от "Леле":

    Той Минеков вика по улиците и площадите ама имаше защо - стана министър. Другите станаха депутати. Останалите и те искат да осребрят участието си в протестите. Да получат по някой лев от хотелиерите мутри по морето. От нашите пари, с които сме платили данъците си.
  • 10 любител

    16 0 Отговор

    До коментар #5 от "Леле":

    абсолютно си прав това е гилдията която пичива почити 6 месца в годината и която заедно с медиците на които един път им се наложи да се грижат за хората които през целия им живот ги издържат да ревът за пари те всичките вземат достатъчно и само те обикалят по островите. ако има пари то да е за друго а не за гушите на хотелиерите-милионери
  • 11 Туроператор

    11 1 Отговор
    Ние вашите бацови ваучери ги помним, изобщо не додоха
  • 12 Димитър

    12 2 Отговор
    Нищи не припомняй шкембе ояло се
  • 13 Хи хи хи

    18 0 Отговор
    На кого парите на кого ги давате??? Наши пари през нашите ръце да минат в ръцете на мутрите в бетономорието. Вместо да наказвате тези, които разрешиха унищожението на Българското черноморие вие искате народни пари да им раздавате. То ако е хубаво там всеки ще ходи, но народа предпочита Гърция и Турция, заради спокойствието и излишния стрес.... Не сте в парламента, по добре освобидете наеманите ви помещения, да не харчите излишни народни пари. Има Българи, Български деца, които имат нужда от тези пари
  • 14 Простак с джип

    9 0 Отговор
    Тия нямат думата
  • 15 Светослав

    4 5 Отговор
    Това се казва предизборен туризъм.... Сигурно децата ще са на 18+

    Коментиран от #18

  • 16 покруса

    7 0 Отговор
    ВМРО: Не безплатна почивка, а ваучери! ТАМОРЕ ШКЕМБО,ВАУЧЕРИТЕ ПО 120 ЛЕВА,ДАДЕНИ САМО НА ЕДНА ЧАСТ ОТ ПЕНСИОНЕРИТЕ, БЕЗПЛАТНИ ПОЧИВКИ ПО "КАУФЛАНД"-ИТЕ ЛИ БЯХА?
  • 17 Герака

    5 0 Отговор
    Интерсно ми е, какво ще излезе след една проверка във факти.бг - коя дума - България или Русия е била употребявана по-често в заглавията (без да броим рубриката България). По това ще разберем дали сте профажна медия
  • 18 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Светослав":

    Заключението го направи като съдиш по действията на гербаджийските крадци ли ? Да, някои от тях станаха ковид-милионери, но това правителство управлява с опоскан от гербаджиите бюджет , така че споко.
  • 19 популисти

    3 0 Отговор
    Шкембетата да не си правят предизборната кампания за сметка на нас пенсионерите !!!
    Парите да ги дадат на децата , ние старите трябва да се пазим , а не да ходим да се тъпчем по курортите. Пенсионерите ще си почиваме по градинките. Към 100 лева за почивка ще трябва да прибавим и месечната си пенсия з и всичко това за 5 дни почивка, а после какво ще ядем ??????????????????
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 селтак

    3 0 Отговор
    Е то нали даскалята се счупиха от работа тая и миналата година ,та безплатно и на моренце!
  • 22 7789

    2 0 Отговор
    Те,учителите,поне да си вършеха работата както трябва и да не оставят децата неграмотти...В Пазарджикхима един даскал по биология и на онлайн обучението,само продиктува точките на урока ,безхобяснения,без нищо,просто ги прочита,и Довиждане.То и аз мога да им ги чета на децата 5-6 точки и това е.Направо грехота.
  • 23 7789

    1 0 Отговор
    А ВМРО излъгаха за Закона за абсолютната давност,който Не обхвана всичките потърпевши от ЧСИ мафията в България.600 000 човека останаха извън закона,който се ппие да е давността след 2031г.Тоест проблемът се отложи за след 10г.! А над пол.милион хора останаха да бедстват в България.Лобитата на банките и чси и в лицето на Адвокатския съюз попеляхя хората
  • 24 Гост

    1 0 Отговор
    Парите за безплатните почивки ще са от парите на народа за да се дават на ресторантьорите и хотелиерите . Което значи инфлация и ред други неудачи.Зашо ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове