4 Юни, 2021 11:51 2 270 31

Димитър Аврамов: Сигналът на САЩ е, че на България не може да се вярва

  • димитър аврамов-
  • корупция-
  • санкции-
  • магнитски-
  • делян пеевски-
  • васил божков

Прокуратурата дължи купища отговори на гражданите, категоричен беше политологът

Димитър Аврамов: Сигналът на САЩ е, че на България не може да се вярва - 1
Снимка: БГНЕС

„Какво следва, след като българи бяха санкционирани по глобалния закон "Магнитски", е много труден въпрос, защото той не е политически, а си е криминална дейност“, коментира пред БНР политологът Димитър Аврамов.

„Първият сигнал, който идва към България от страна партньор от НАТО, е, че при такава структура на отношения вътре в публичните институти на България, на България не може да се има доверие.

Вторият сигнал дойде от ЕС и ЕП – у нас идва мисия, която дискутира посочените проблеми, тоест проблемът е вече вътрешноевропейски и ще има конкретни въпроси към институциите у нас. И те трябва да дадат удовлетворителни отговор, за да не падне курбан цялата нация, това не трябва да се случва“, смята още Аврамов.

На въпрос за двамата българи от Агенцията да българите в чужбина и Манолев не са ли твърде дребни риби, Аврамов посочи, че една цяла политическа група в парламента беше обвинена в дейност, свързана с продажба на българско гражданство – и тези хора са свързани с тази група.

"От гледна точка на политиката и на политическия анализ за нас като граждани е важно, че някой е осигурявал чадър за корупция. И това се нарича политическа корупция. А това, че посочените хора от институциите се правят, че нищо не се случва, това, че от години държавата се ползва за частна полза, а не в интерес на гражданите, това кара хората да не вярват, че може да има промяна, и опитът да се изчисти държава се прави отвън", посочи Аврамов:

"У нас има една институция, която дължи купища отговори на гражданите и това е прокуратурата. Тя трябва да покаже ефективността и какви дела е спечелила", заяви още политологът.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васил

    24 5 Отговор
    Герб сринаха доверието в България.

    Коментиран от #31

  • 2 Че на Щатите пък кой им вярва?!

    18 2 Отговор
    Онуй от пирамидата се закле че няма да има СП-2,пък сега обърна палачинката.Абе я си ...........
  • 3 Reptile

    7 16 Отговор
    Що да ги дължи прокуратурата, ве, мекере червено!
    Тези повечето са ОБВИНЯЕМИ!
    Обясненията ги дължите ВИЕ, които искате да върнете Божков и съда, който е червен и НЕ осъжда никой олигарх!

    Коментиран от #9, #14

  • 4 Извод

    10 0 Отговор
    САЩ нямат приятели те имат интереси!

    Коментиран от #16

  • 5 Българка

    11 4 Отговор
    Продавачът на български документи за самоличност, брокерът на имоти на МО комисионерът Каракачанов не случайно мълчи. Надявам се, че няма да има загубили ума си българи да подкрепят шайката, която се нарече нови патриоти!
  • 6 така е

    7 10 Отговор
    С това служебно правителство и с партии като ИТН, ДБ, ИМВ наистина на България не може да й се вярва.

    Коментиран от #19

  • 7 Васил Ботев

    7 2 Отговор
    На кой не му стана ясно че българия е в основата на света. Щом цял свят зе занимава с нас значи работата е както трябва. Само новите да не са същите продажници.
  • 8 Пунта Канна

    7 15 Отговор
    Сигналът от САЩ дойде в момент, в който тече подмяна вместо промяна към по-добро. Правителството на Радев готви фалшифициране на изборите, за да докара служебно на власт партии защитаващи интересите на подсъдимите олигарси и Москва, а не на българските граждани.

    Коментиран от #11, #18

  • 9 Кан Крум

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "Reptile":

    Да те питам колега , Борисов мекере червено ли е или просто нагъл комунист? Че правиш впечатление на елегантен десен , закърмен с магна Харта човек , та само питам вас небесно синята птичка на родната демокрация , какъв е Борисов? Колко е червен - колкото дууупе на капуцин или класическо червено?
    П.С Ама ти май си гербераст?
  • 10 Сандо

    9 0 Отговор
    Стига сте приказвали празни приказки с измислени обяснения.Първото,най-важното и основно е,че САЩ винаги вършат нещата в свой интерес и по план.Ако има съвпадение и в интересите на някой друг,то това е страничен и обикновено случаен ефект.Така че всички експерти да не дават обяснения каква огромна полза щяла да има България,а да се постараят да открият какво са ни замислили американците.
  • 11 Пепо

    2 8 Отговор

    До коментар #8 от "Пунта Канна":

    Добър коментар ,браво !В този форум няма да те разберат , защото толкова им е акъла , виж , омразата им е в по вече.
  • 12 след

    6 0 Отговор
    Магнитски и упреците, че ЕС мълчи и прикрива далавери дойде новина току-що - ЕК изпраща мисия в България. Ха, да видим кой ще изчезне пръв!
  • 13 АВРАМЕ НЕЩО

    5 0 Отговор
    БЪРКАШ ИЛИ НИ ПРАВИШ НА ЛУДИ. НЕ Е СИГНАЛ А Е ЗАПОР НА АВОАРИ ФИРМИ ДРУЖЕСТВА КАКТО И ЗАБРАНА ЗА ПРЕБИВАВАНЕ ТА ТЯХ И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА, МАЙ ИМА ГОЛЯМА РАЗЛИКА, ТОВА ЛИ ТЕ УЧИХА В УЧИЛИЩЕ ДА ГОВОРИШ, ЛЪЖИ, А МОЖЕ И ХОРАТА С ЗАБРАНИ ДА СЕ ТЕ ПОДУЧИЛИ НА ТИЯ ПРОСТОТИИ.
  • 14 нещо за

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Reptile":

    мисията на ЕС? Тя не идва за Божков и Пеевски - проблемът е вече вътрешноевропейски и ще има конкретни въпроси към институциите у нас. А? А!
  • 15 КАЛИНКО

    5 1 Отговор
    НЯМА ДА ШАНТАЖИРАЖ ХОРАТА, ПОЛИТОЛОГ, ПОЛУИДИОТ.
  • 16 в случая

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Извод":

    ни спасиха от гражданска война след нахлуването на прокуратурата в МВР. Да не мислиш, че е било солова акция на Гешев. "Шефът" му беше наредил и добре, че го привика Херо Мустафа. Сещаш ли иначе какво щеше да стане.
  • 17 Ма как

    2 0 Отговор
    Да се вярва като мине , немине и хоп ДСта са на власт
  • 18 бабината

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Пунта Канна":

    ти! Сигналът от САЩ е, че биха шута на вожда ти и още по-ясен сигнал /при това изключително пренебрежителен/, че програмата на Херо Мустафа не предвижда среща с главния прокурор. За какво ѝ е след като натри сол на главата на "шефа" му, ама така, че и ЕС се раздвижи.
  • 19 вярвай си

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "така е":

    Пак прочети статията. Законът Магнитски и Рико задвижи такава вълнА, че връщане на ГЕРБ на политическата сцена нЕма вече!
  • 20 сноу

    2 2 Отговор
    Стига с тия магнити ,бандити и простатити бе ..видиотихте цял един народ с тия хамерски лакърдии..Има няма 2-3 ма измислени сенатори дето си въртят синджирчето и от време на време духнат някой празен лаф, колкото да им драснат в тефтера по някоя пачка и тука всички пребледняхте да се плюете, като като гавази на селски мегдан.
  • 21 българка

    3 0 Отговор
    Ех тия европейци, колко сигнали постъпиха към тях, колко протести на народа, колко извращения и чак когато от САЩ взеха категорична позиция, най-после се размърдаха! Защо ли?
    Не съм политик, но мисля следното:
    1. България като територия стои на стратегичческо място - по отношение на Русия и Турция;
    2. Европейските чиновници се стреснаха, че САЩ навлиза ударно на"тяхна" територия и везните на влиянията се разклащат сериозно;
    3. Станаха много явни недостатъците на това кьопаво обединение ЕС.
    Така че, уважаеми коментиращи, нашето мило отечество в момента е разпънато на кръст! Но мисля че ще възкръсне, трябва да бъдем умни, упорити и да вярваме в силата си!

    Коментиран от #26

  • 22 Република

    1 1 Отговор
    Аврамов тези санкции в Европа не важат.
  • 23 Васил

    2 1 Отговор
    Герб ни докараха до дъното
  • 24 Рошко

    0 0 Отговор
    Браво, откри топлата вода умнико
  • 25 МУНЧОТО

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: РАДЕВ СЪС СВОЕТО МЪЛЧАНИЕ ПО КАЗУСА РУСКИ ШПИОНИ И ОЛИГАРСИ ПЕЕВСКИ И БОЖКОВ СРИНА ДОВЕРИЕТО НА СВЕТА КЪМ БЪЛГАРИЯ.
  • 26 Хитър Петър

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "българка":

    САщ се размъърдаха защо ли..защото ще искат услуга от нас най скоро време ЕС също, става дума за Македония.
  • 27 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    НА САЩ МОГАТ ДА ВЯРВАТ : КОРЕА ;ВИЕТНАМ;ГРАНАДА ;ЧИЛИ; СИРИЯ ;ЕГИПЕД; ЛИБИЯ;ТУНИС;СЪРБИЯ ;ПАНАМА ;КУБА ; КАМБОДЖА; АНГОЛА; СУДАН;СОМАЛИЯ;ЕТИОПИЯ;НАМИБИЯ; ВЕНЕЦУЕЛА ;ГУАМ И НАУРО .И- КЮРДИТЕ И ЯЗИДИТЕ И НАСЛЕДНИЦИТЕ НА 120 ТЕ
    МИЛИОНА ИЗБИТИ МЕСТНИ ИНДИАНЦИ И НАСЛЕДНИЦИТЕ НА БИВШИТЕ РОБИ ОТ АФРИКА И ..........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????
  • 28 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор
    мммм СТРАННА ЛОГИКА!!!!!Амрика казва,,,на БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЯРВА,,,!!!!???? И КАК ,СЛЕДД КАТО ...ТЕ!!!!!!НИ ДАДОХА,,,демокрацията,,, И НЕПРЕКЪСНАТО НИ КОНТРОЛИРАТ!!!!!!!!Щ о така бе ...миме!!!!!!
  • 29 Димитър Аврамов?? Не може да се вярва на

    1 0 Отговор
    На Определени Институции в България! Назовиги, но не смееш и за по лесно казваш България!! Не сме съгласни!!! България нее няколко Институции и накой хора начело на тях!!! На които никой не Вярва и тук в страната!!
  • 30 Компиролог

    0 0 Отговор
    Митко, нищо не си разбрал, мойто момче ! Късай дипломата и оди на село да копаш картофи 😁

    САЩ не казват, че оттеглят доверието си от България, а че България трябва да се очисти – това са две съвсем различни неща, ама отде акъл за таквиз тънкости....
  • 31 Делян

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Васил":

    Кога сащ е имала доверие на веницуела или на сев корея За да има и на българия / заради руските мекерета /
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове