ФАКТИ.БГ

"Демократична България" обяви водачите на листите си

Съпредседателят Христо Иванов е лидер в 25 МИР София и 16 МИР Пловдив

Публикувана: 8 Юни, 2021 17:21
22 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2062
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.

Коалицията "Демократична България" обяви водачите на листите си за предстоящите парламентарни избори на 11 юли.

Атанас Атанасов 23 МИР София Председател на “Демократи за силна България” и съпредседател на “Демократична България”. Юрист, завършил “право” в СУ “Климент Охридски”. Работил като съдия и адвокат, бивш директор на контраразузнаването. Избиран два пъти за народен представител в 40-ото, 43-ото и 45-ото Народно събрание. Зам.-председател на 45-ото НС.

Христо Иванов, 25 МИР София и 16 МИР Пловдив. Председател на “Да, България!” и съпредседател на “Демократична България”. Юрист. Зам. министър-председател и министър на правосъдието в служебното правителство от август до ноември 2014 г. Министър на правосъдието в периода ноември 2014 г. - декември 2015 г., когато подава оставка, след като предложената от него радикална съдебна реформа не е приета от Народното събрание. Председател на парламентарната група на “Демократична България” в 45-ото НС.

Владислав Панев, 24 МИР София. Съпредседател на “Зелено Движение” Собственик на финансова компания и лицензиран инвестиционен консултант. Депутат в 45-ото Народно събрание, зам.-председател на ПГ на Демократична България.

Иван Димитров, 1 МИР Благоевград. Адвокат и общински съветник от “Демократична България”. Иван е от Разлог, на 47 г., женен, с две дъщери. Председател е на ДСБ-Разлог. Завършил е разложката гимназия “Братя Петър и Иван Каназиреви”. Магистър е по право с двадесетгодишен процесуален опит като адвокат. Член е на Адвокатския съвет към АК Благоевград. Народен представител в 45-ото Народно събрание, където бе излъчен от 1 МИР.

Ивайло Мирчев, 2 МИР Бургас. Той е икономист и маркетинг директор в две български IT компании. Член е на Изпълнителния съвет на “Да, България!” и е част от ядрото на IT политиката на движението. През 2015 г. се включва в инициативния комитет “Гласувай без граници“, който провежда независима кампания в подкрепа на възможността за електронно гласуване, а проведеният референдум завършва с успех (1 883 411 гласуват с „да”). Противопоставя се на решението на парламента (2015 г.) за намаляване на изборните секции в чужбина с кампанията #ИскамДаГласувам, изключително популярна в България и сред сънародниците ни извън страната. Ивайло Мирчев е един от създателите на платформата за честни избори “Ти броиш”, народен представител в 45-ото НС.

Стоян Михалев, 3 МИР Варна. Той е известен композитор, продуцент и изпълнител, написал едни от най-популярните български песни като “Вярвам в теб”, “Откакто ти” и “Цвят лилав”. От 2012 г. е избран за член на УС на дружеството за колективно управление на авторски права „Музикаутор“ и до днес е негов зам.-председател. Един от учредителите на “Демократи за силна България” и създател на химна на партията. Дълги години е член на софийското ръководство на ДСБ, а от 2018 г. е избран за член на националното ръководство на партията. Основен инициатор и организатор на протестите против построяването на АЕЦ „ Белене“ 2011 г., както и активен участник, и публичен защитник на гражданската инициатива за демонтирането на паметника на съветската армия.

Калоян Янков, 4 МИР Велико Търново. Калоян Янков е юрист, завършил е СУ “Св. Климент Охридски“. Работи като адвокат в областта на дружественото и вещното право и гражданския процес. Неговата цел е да допринесе за промяната, защото България може да има друга съдба. Неговият водещ принцип в политиката е почтеността. В 45-ото Народно събрание Калоян Янков бе член на временната комисия за проверка на мандата на Бойко Борисов. Преди това бе общински съветник от Демократична България във Велико Търново.

Любен Иванов, 5 МИР Видин, роден на 03.01.1979 г. Във Видин. Завършил СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Право“. От 2003 г. е адвокат към Адвокатска колегия - Видин. От 2015 г. е общински съветник в Общински съвет - Видин.

Владислава Лакова, 6 МИР Враца. Тя е областен председател на ДСБ-Враца. Има магистърска степен „Счетоводство и контрол”, специализация „Здравен мениджмънт”. Заместник председател на Общински съвет – Враца от Демократична България. 3 мандата заместник председател на Общински съвет – Враца. Директор агенция Враца на „Застрахователно дружество Евроинс” АД. Семейна.

Ивелин Стоянов, 7 МИР Габрово. Работи в Техническия университет в Габрово. Има дългогодишен опит в научно-изследователската дейност по проекти. Учредител е на “Демократи за силна България“ и председател на общинската структура на ДСБ, Габрово. Общински съветник от “Демократична България“. Има опит в местното самоуправление - четири мандата.

Албена Симеонова, 8 МИР Добрич. Албена е био земеделски производител, председател на Българската асоциация “Биопродукти”, която обединява всички биопроизводители в страната. Председател е и на една от най-старите НПО в България – Фондация за околна среда и земеделие, с която активно работи по редица проекти, свързани с проблемите на земеделието и околната среда, антиядрената политика, опазване на биоразнообразието в Дунав и т.н. Албена Симеонова е завършила е СУ „Св. Климент Охридски”, Биологически факултет, специалност биология и химия. Народен представител в 45-ото НС.

Вилдан Байрямова, 9 МИР Кърджали. Кандидат от гражданската квота на “Демократична България”. Тя е журналист в Кърджали. Завършила е Литературния институт "Максим Горки" в Москва. Работила е като регионален кореспондент на редица централни всекидневници, в информационна агенция БГНЕС, в електронната медия “Офнюз”, понастоящем - в сайта за разследваща журналистика “Биволъ”, работи и за “Дойче веле”. Преминала е обучения в пилотния курс на Училището за политика, в Университета по журналистика в Колумбия, Мисури, САЩ по програма на Държавния департамент, в Колежа на Европа в Брюж, Белгия и др. Носител е на първата за България награда за журналистика на ВКБООН. Майка на една дъщеря.

Николай Табаков, 10 МИР Кюстендил. Артист на свободна практика, музикант и художник. Живее в гр. Дупница, има галерия в София. Правил е изложби в България, Франция, Испания и Англия. Учител е по изобразително изкуство и трудово обучение. Общественик и активен участник в политическия живот на Дупница. Организатор е на местни протести за Пирин и за оставка на правителството и главния прокурор. Инициатор на идеята за паметник на Невена Коканова в град Дупница. Участник е като страна по делото за изгаряне на отпадъци срещу ТЕЦ Бобов дол.

Свилен Андреев, 11 МИР Ловеч. Политолог, магистър по „Дипломация и национална сигурност” от ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий”. Работи в “Сдружение Знание-Ловеч” - една от водещите неправителствени организации в Централна Северна България. Фокусът на професионалната му дейност е свързан с ръководене на проекти в сферата на образованието и развитието на гражданското общество. Има десет годишен опит като лектор и обучител по теми касаещи повишаване на гражданската активност, основно сред младежи. Автор на политологични анализи в електронните медии.

Цвятко Георгиев, 12 МИР Монтана. Цвятко Георгиев е водач на “Демократична България” в Ловеч. Започва работа в МВР през 1993 г., която последователно продължава в Национална служба – „Сигурност“ и ДАНС, от където напуска през 2009г . по собствено желание. Главен експертен сътрудник в Подкомисия за контрол на специалните разузнавателни средства към Правната комисия на Народното събрание.Заместник – министър на МВР, а преди това Съветник по въпросите на националната сигурност в служебния кабинет на проф. Близнашки. Учредител на Фондация „Институт по психология на групите“ и председател на УС на Българска асоциация по супервизия.

Антоанета Цонева, 13 МИР Пазарджик. Експерт по изборен процес. Учредител е на “Да, България!” и член на Изпълнителния съвет на партията. Част е от Управленската алтернатива на “Демостократична България” с ресор “Политики за българските граждани зад граница”. Антоанета Цонева е първият омбудсман на Столична община (2001-2004). Съосновател е на “Институт за развитие на публичната среда” – организация с богат опит и принос в оценката на изборното законодателство и наблюдение на избори. Нейна кауза е всички български граждани да могат да упражняват правата си на избиратели, без значение в коя точка на света се намират. Тя е съвносител на редица промени в Изборния кодекс в 45-ото НС, включително въвеждане на електронни услуги в изборния процес, които са вече част от практиката.

Зорница Стратиева, 14 МИР Перник. Зорница Стратиева е експерт в Асоциацията на парковете в България, където работи от 2012 г. Отговаря за проследяването на законовите процедури по екологични оценки, достъп до обществена информация и обществени консултации, свързани с прилагането на европейското и национално екологичното законодателство. Тя е член на Асоциация на парковете в България и на Коалиция „За да остане природа в България“.

Найден Зеленогорски, 15 МИР Плевен. Кмет на Плевен от 1999 до 2011 г. Народен представител в 38-то и 43-то Народно събрание. Висше образование по икономика от УНСС, специалност „Икономика и управление на индустрията”. Осъществяване на финансова децентрализация, гарантираща необходимите приходи за постигане на силна местна власт на общините и регионите, въз основа на ратифицираната Европейска харта за местно самоуправление. Смела регионална политика за бързо преодоляване на огромните междурегионални различия в качеството на живот.

Велизар Шаламанов, 17 МИР Пловдив-област. Доц. д-р Велизар Шаламанов е експерт по ИКТ и сигурност, член е на Националния съвет на „Да България“, народен представител от “Демократична България” в 45-ото НС. Председател е на Надзорния борд на Агенцията по комуникации и информация на НАТО, доцент в Института за информационни и комуникационни технологии на БАН, където е и зам.-директор по е-Инфраструктура и сигурност. Зам.-министър на отбраната в периода 1998-2001 г. От 2009 г.до 2012 г. е директор по сътрудничество с нациите в Агенцията на НАТО по консултации, командване и управление, а от 2013 г. до 2017 г. е директор по сътрудничество с потребителите в Агенцията за комуникации и информация на НАТО (NCIA).

Иво Димитров, 18 МИР Разград. Инженер по електроника и автоматика - Изчислителна техника, с магистърска степен „Приложни микропроцесорни системи“ във ВМЕИ Варна. Работи в частния сектор като едноличен търговец и управител. Бил е три мандата председател на групата на общински съветници от десницата. Председател на Местната комисия по управление на общинската собственост, приватизация и следприватизационен контрол, както и на Местната комисия по Устройство на територията и транспорт. Зам.-председател на неправителствената „Агенция за регионално развитие Разград“.

Стефан Тафров, 19 МИР Русе. Български дипломат, политик, журналист и преводач, един от основателите на СДС и на в. “Демокрация“. Тафров е първият завеждащ отдел „Международен“ на СДС и първият външнополитически съветник на президента Желю Желев. Посланик в Италия, Англия, Франция и два пъти в ООН – Ню Йорк, два пъти заместник-министър на външните работи в двете “сини” правителства. Член на Изпълнителния съвет на “Да, България!”, той отговаря за външната политика и европейските въпроси в Управленската алтернатива на “Демократична България”. Говори английски, френски, италиански, испански, полски и руски.

Златко Куртев, 20 МИР Силистра. Той е адвокат с експертиза в областта на гражданското, административно и наказателно право. Член е на Националния съвет на „Да, България!“. Като общински съветник от “Демократична България” в Силистра той е вносител на множество предложения и се откроява като последователен критик на

местната власт. Участва и в редица граждански инициативи за прозрачно управление на Община Силистра.

Димитър Сяров, 21 МИР Сливен. Роден в Сливен. Основно и средно образование e завършил в СОУ „Д-р Иван Селимински“. Юрист, адвокат. Живее и работи в родния си град. С дългогодишен опит в научно-изследователската дейност по проекти. Учредител на „Демократи за силна България“ и зам.-председател на ДСБ. Областен управител на Сливен от 2014 г., като през 2015 г. напуска поста си, солидарно с Христо Иванов и Радан Кънев. Народен представител в 45-ото НС. Женен, с едно дете.

Борислав Сандов, 22 МИР Смолян, е изявен природозащитник,експерт по устойчиво развитие и опазване на климата във водещи неправителствени организации. Той е съпредседател на “Зелено движение” и член на председателския съвет на “Демократична България”, откъдето бе избран за депутат в 45-ото НС. Има дългогодишен опит като организатор и говорител на кампании по опазване на околната среда и преход към зелена икономика, участва активно във всички значими природозащитни кампании от последните 15 години.

Д-р Александър Симидчиев, 26 МИР София-област. Специалист по белодробни болести, вътрешни болести и здравен мениджмънт. Началник на отделение по Функционална диагностика в Централната клинична болница при Медицински институт на МВР в София. Медицински директор е и на Центъра по електронно и дистанционно обучение при Медицинския университет в Пловдив. Автор е на първия в страната онлайн курс по дигитална медицина. Почетен член на Клъстера за дигитално здравеопазване. Има активна позиция по темата за опазване на околната среда като председател на Сдружение “Въздух за здраве” и като член на неформалната мултиекспертна група за климатични промени. Кандидат е от гражданската квота на „Демократична България”. В 45-ото НС бе председател на здравната комисия.

Доц. д-р Атанас Славов, 27 МИР Стара Загора, е юрист-конституционалист, преподавател по публичноправни науки в СУ „Св. Климент Охридски”. Доктор по право на Университета на Глазгоу и доктор по конституционно право на СУ. Член е на Изпълнителния съвет на “Да, България!”, както и на Настоятелството на Института за пряка демокрация и на Българската асоциация по политически науки и на други граждански и професионални организации. Съучредител на гражданската инициатива „Правосъдие за всеки“. Народен представител в 45-ото НС, където бе член на Комисията по правни въпроси.

Илина Мутафчиева, 28 МИР Търговище. Тя е докторант по икономика и се е посветила на по-активно участие на младите хора, включването на уязвими групи и развитието на гражданското общество. Има дългогодишен опит в сферите на образованието, устойчивото развитие, правата на човека и демократичното участие на гражданите. Участва в листата като представител на гражданската квота. Завършила е „Международни икономически отношения“ в УНСС, владее френски и английски език. Илина работи в Дружество за ООН в България по редица кампании и инициативи на местно, национално и международно ниво. Била е два мандата председател на Националния младежки форум - платформа, обединяваща младежките организации в България, експерт в редица граждански организации.

Катя Панева, 29 МИР Хасково. Катя Панева бе депутат в 45-ото НС, избрана от Хасково. Тя е магистър по европейска икономика и управление на администрацията. От 20 години работи в сферата на фармацевтиката. Има дългогодишен опит в местната власт и разработването на политики, свързани с местните общности. Председател и създател е на фонд „Ин витро“ в Димитровград. Участва активно в кампаниите „Гласувай без граници“ и „Искам да гласувам“, подкрепящи въвеждането на електронно гласуване и улесняването на българите в чужбина да бъдат част от изборния и политически процес в България.

Николай Христов, 30 МИР Шумен. Адвокат със собствена кантора от 11 години. Учредител е на „Да, България!“ и е член на Националния съвет на движението. Николай Христов се занимава активно с обществена дейност от протестите през 2013 г. Бил е член на сдружение „Институт за свободен капитализъм АТЛАС“, споделящо идеите и философията на свободата, либерализма и капитализма. Николай има амбицията в следващия парламент да работи за намаляване на бюрокрацията и различните пречки за свободна стопанска инициатива.

Веселин Калановски, 31 МИР Ямбол. Актьор, член на Изпълнителния съвет на “Да, България!” и общински съветник от “Демократична България” в Столичния общински съвет. Участва в десетки театрални, филмови и телевизионни проекти. Член на УС и зам.-председател на АртистАутор (сдружение за закрила на авторски и сродни права на актьорите). Съосновател и Председател на УС (до 2001 г.) на Свободен театър. Преподавател по актьорско майсторство (до 2004 г.). Участвал е като член в комисията за субсидии на театрални проекти към Министерството на културата. Активен участник в гражданските протести през последните 31 години. Работи активно за опазването на културното наследство. Семеен, с четири деца.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.2 от 11 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
честен ционист
1 Отговор
Козляк и Пентаграмът удобряват.

Коментиран от #9


Оценка:
-13 +14

2
Този коментар е премахнат от модератор.
Успех!
3 Отговор
Успех на ДБ, ИТН и ИМВ!
Никога повече ГРОБ!

Оценка:
-13 +20

така така
4 Отговор
Пак само мъже... нещо почна да ме съмнява тоя Ристьо.. жив зян ще е. Предния път му дадоха много гласове, но този път няма да има същия късмет.

Коментиран от #17


Оценка:
-9 +16

Очаквано
5 Отговор
Доказани соросоиди.

Оценка:
-12 +12

6
Този коментар е премахнат от модератор.
ПЕЕВ
7 Отговор
КАК МОЖЕ БИВШИ КОМУНИСТИ ДА СА ДЕМОКРАТИ.ГЛУПОСТИ .БОЙКО ЩЕ ВИ ОПРАВИ СЛЕД МЕСЕЦ.

Оценка:
-18 +10

Пич
8 Отговор
То от снимката става ясно кого виждаме ... Бившо червено ченге , което беше назначено за синьо такова , за да може Костов , чрез него да контролира мутрите . Всички гореизброени креатури - създадени от червеното ДС по заповед на БКП . И политическата креатура Христо Бойкикев - червено отроче , внедрено като десен политик в новосъздадените от ДС десни партии. Представяни като нови спасители на България , от старите червени архитекти... Абе... всички не сме на по 18 години бе ... Знаем кой сте , и каква ви е целта... Ако не ми вярвате - питайте Маджо...

Оценка:
-7 +13

нннн
9 Отговор

До коментар #1 от "честен ционист":


И Сорос одобрява.

Оценка:
-4 +13

като гледам
10 Отговор
листата на да България пълно с комуняги хр иванов а атанасов и още 10 комунисти това е бъдещето ще станат едно цяло тъмно червени комуняги и комуняги като нинова манолова дончева р петков все комунисти това я чака майка БЪЛГАРИЯ

Оценка:
-7 +9

ПИНОКИО
11 Отговор
ГЕЙ, ЗЕЛЕН, ГЕЙ, ЗЕЛЕН, МАДЖО ЛИ ГИ Е РЕДИЛ УМНИТЕ И КРАСИВИТЕ?

Оценка:
-5 +10

Нане
12 Отговор
адвокат до адвоката шматки тия отбират само от шума на кинти

Оценка:
-3 +9

Анонимен
13 Отговор
Скрийте ги ти джендэрски подложки еййй!

Оценка:
-5 +10

аааа
14 Отговор
Дай България на Сорус с аватар - ристю иваноФ, са либерално-фашистка турска партия, подкрепяна финансово от американо-чифутски НПО-та. Техните реформи, ще въведат всички отровните процеси, с които ерозира Западна Европа и САЩ. Те отричат християнската цивилизация и връткат свирки на исляма. Изпадат в делириум, при мисълтта да заселят България с парапитеци с главорезни наклонности. Обичат да раздават социални помощи на всички паразити и са за повече регулации на база идентичност - раса, религия и сексуални предпочитания. Симпатизантите на Дай България на сорос, тежко презреират собствения си народ, история и национални герои. Отричат най-тежкия и кървав период от нашата история - петвековното турско робство.

Дай България на Сорус осмива всяка проява на национална гордост и извърши тежко национално предателство, когато поискаха Турция да ни пази небето. Заклеймяваха всеки противник на миграцията на милионите главорези в Европа като “мръсен кремълски трол”. Показа и смайващо невежество и непознаване на геополитическите процеси, като войната в Сирия, Брекзит и избора на Тръмп, които те шумно обясниха с “хибридна руска атака”. Просто няма по-невежи, но пък истерични хора от симпатизантите сорос в България, така че никога не забравяйте колко опасна е тази сатанинска партия за националната сигурност на България. Неолиберализмът е рак, който разяжда цивилизацията. Най-новата евро-атлантическа ценност е, че ако си 100% хетеросексуален е хомофобско. Ако сте щаст

Оценка:
-5 +9

агент Ивайло
15 Отговор
Без изненади, отново няма хетеросексуални в листите!

Оценка:
-2 +8

ПЕНКО
16 Отговор
ОТ ТАКЪВ " ДРЕП " БАБА МИ ПРАВЕШЕ ЧЕРГИ /МАЛКИ /!!!!! РЕЖЕШЕ - РОЗВЛАЧАШЕ В ДАРАКА И ОТ ДРЕПА -ПЛЕТЕШЕ ЧЕРГИ --ДНЕС ДБ!!!

Оценка:
-1 +7

нашия
17 Отговор

До коментар #4 от "така така":


най-голямата изненада на предишните избори беше колко много хора се подведоха по на Ристо плямпането......

Оценка:
-1 +6

НОВИТЕ ЛИЦА
18 Отговор
Атанас Атанасов 23 МИР София -- КАК Е СТАНАЛ ГЕНЕРАЛ - ТА ТОЙ Е ЧИСТА ПРОБА МЕНТЕ ПО ВСИЧКИ ЛИНИИ ......... ОСВЕН ТОВА Е СЪТРУДНИК НА ДС ....................... МЕНТЕ КАТО БОЙКО И ПОДЛОГА НА КОСТОВ ! ТОВА ЛИ Е НОВОТО ЛИЦЕ , КАКВОТО Е И ХРИСТО ИВАНОВ ПОДЛОГА НА БОЙКО И БКП !

Оценка:
-0 +6

БРАВО
19 Отговор
НАИСТИНА НЯМА ХЕТЕРОСЕКСУАЛНИ В ЛИСТАТА !

Оценка:
-0 +4

КЪДЕ Е
20 Отговор
ВЛАДО КУЗОВ НЕ ГО ВИЖДАМ В ЛИСТАТА ЗАД ТАФРОВ !

Оценка:
-0 +5

Васил
21 Отговор
Водачите са без значение, когато народа знае, че играеш за олигарси и нямат място в управлението на държавата.

Оценка:
-0 +4

Го4о
22 Отговор
Всички ще гласуваме за Шкембака Мирчев! Ха ха ха ха....

Оценка:
-1 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове