15 Юни, 2021 10:12 4 768 35

Министерството на финансите публикува разширен списък със санкционираните по закона "Магнитски"

  • министерство на финансите-
  • магнитски-
  • санкции

В разширения списък са включени физическите лица (ФЛ), които попадат и потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от OFAC, а именно – „всички съдружници, акционери, управители и членове на органи за управление и контрол на юридическите лица по буква „а“, включени към момента и за последните 5 години“

Министерството на финансите публикува разширен списък със санкционираните по закона "Магнитски" - 1
Снимка: БГНЕС

В изпълнение на Решение на Министерския съвет №441 от 04.06.2021 г. Министерството на финансите публикува списък на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на министерство на финансите на Съединените американски щати.

В разширения списък, който Министерството на финансите публикува днес, са включени физическите лица (ФЛ), които попадат и потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от OFAC, асоциирани лица по смисъла на т. 1, буква „б“ от РМС № 441, а именно: „всички съдружници, акционери, управители и членове на органи за управление и контрол на юридическите лица по буква „а“, включени към момента и за последните 5 години“. Списъкът е съставен на база информация, която е налична и проверена до момента от органа по т. 1. от РМС №441, и обхваща периода от 2016г. до 2021г.

Лицата, включени в списъка, са съдружници, акционери, управители и членове на органи за управление и контрол на юридическите лица по буква „а“ от РМС № 441, а именно: „всички физически и юридически лица, притежавани, контролирани или управлявани през последните пет години от лицата, включени в списъка на OFAC“. Лицата са участвали в повече от едно дружество и са с установена безспорна свързаност с физически и юридически лица от списъка по т. 1 „а“.

Списъкът може да бъде допълван или коригиран при получаване на нови данни или факти по т. 1, буква „а“ и „б“ от РМС №441, както и съгласно буква „в“ от решението - всички физически лица и юридически лица, допълнени по реда на т. 4, а именно: Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) и Националната агенция за приходите (НАП) предприемат постоянни мерки за установяване на степента на свързаност на лица с лица от списъка по т. 1 и предлагат на постоянната работна група допълване на списъка, в случай че се установи свързаност или изключване от списъка на лица, в случай че свързаността е прекратена.

Разширеният списък е публикуван в рубрика „Открито управление“, раздел „Прозрачност“.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мутри вън

    39 2 Отговор
    Няма ли да затварят Пеевския Техномаркет
  • 2 .......

    35 5 Отговор
    32 ГОДИНИ ЧАКАМЕ НАЧАЛОТО НА ПРЕХОД ,ТОВА Е ДОБРО НАЧАЛО СЛЕД УРОДЛИВАТА НЕДЕМОКРАЦИЯ

    Коментиран от #23

  • 3 Рашко Герасимов

    7 10 Отговор
    От утре почваме да санкционираме лица от децки пол, които вземат упойващи вещества по закона-магницки. Аз съм гл. педагогически инспектор от ГУ на ДАЗД към ДАНС и съм натоварен да проверявам за наркотици отворите на тези лица и да ги елиминирам физически – отговорна задача, която аз съвестно изпълнявам като юрист и експерт, писал Закона за противодействие на детето заедно с още един колега от Гара Левски, който загина при изпълнение на служевни задължения докато разследваше кражба...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 плюс минус

    21 11 Отговор
    Не съм юрист, но не е ли в правото първо съдът да те съди и осъди, а после да си носиш последствията.
    Не защитавам никого, но сега сякаш слагат каруцата пред коня.

    Коментиран от #7, #13, #14, #31, #34

  • 6 .......

    16 5 Отговор
    32 ГОДИНИ ЧАКАМЕ НАЧАЛОТО НА ПРЕХОД ,ТОВА Е ДОБРО НАЧАЛО СЛЕД УРОДЛИВАТА НЕДЕМОКРАЦИЯ
  • 7 сара

    15 5 Отговор

    До коментар #5 от "плюс минус":

    Принципно никой не те съди чрез вписването в тези списъци. Просто стопират дейността на лицата по Магнитски чрез блокиране на контактите им.

    Коментиран от #16

  • 8 За заблудените

    10 12 Отговор
    Заради мнение на американците дискриминираме собствените си граждани и бизнеси, вместо да протестираме и искаме разблокиране на финансови средства свързани с наши граждани и фирми. Не вдявате ли, че с блокирането на парите те просто ги крадат и ги ползват за собствени нужди.
  • 9 хаха

    7 10 Отговор
    На Васил Божков вече му трябват памперси
  • 10 Българка

    25 2 Отговор
    Защо в разширения списък не фигурират имената на физическите лица -Ахмед Доган, Бойко Борисов, братя Домусчиеви, Харизанов и още десетки свързани с Пеевски?

    Коментиран от #17

  • 11 Псевдоним

    10 2 Отговор
    Утре в този списък може да е някой от нас.
  • 12 зъл пес

    10 0 Отговор
    Май поливин България ще влезне в тоя списък.
  • 13 Рашко Герасимов

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "плюс минус":

    В Закона за противодействие на детето, не се предвижда съдебна отговорност, защото лицата от децки пол не могат да носят такава. Предвижда се профилактиране, изтръгване на показания, личен обиск, пенетрация и елиминация. Аз съм учил право шест пъти по различни области от правото и в различни юридически вузове: Бобовдолски, Врачански, Пазарджишки, Софийски и Ловешки университети.
  • 14 яяяя

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "плюс минус":

    Така се прави в нормалните държави. Ние, какво общо имаме с тях?
  • 15 Лелеле

    10 1 Отговор
    Хахаха Цеката на Гешев
  • 16 цървулан

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "сара":

    Просто стопират дейността им ,звучи по-човешки ли?Няма разследване,няма съд,директно обезглавяване.Ами я се постави на мястото на някой невинен от тоя списък,и кажи как се чувстваш?
  • 17 тъпа гъска

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Защото чаках точно теб.Да питаш.Е те сега вече ще ги включат.

    Коментиран от #20

  • 18 Ето кои са

    17 1 Отговор
    Цветомир Найденов е може би най-любопитното име в разширения списък. В списъка освен него влечатление прави включването на брат му Боян, както и на майката на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски - Ирена Кръстева.

    Сред останалите лица в списъка са Александра Стоянова, Александър Тумпаров, Александър Георгиев, Александър Ангелов, Борис Бекяров, Георги Попов, Димитър Ганев, Дора Спасова, Жана Канелова, Иванка Георгиева, Милен Стаматов, Мирослав Илиев, Пепа Гроздева-Михова, Петър Марчоков, Петър Ив. Стоянов, Татяна Димитрова, Стефан Найденов и Янко Раденков.
  • 19 2121

    12 0 Отговор
    Най-корумпираната страна,създава законът "Магнитски"По този закон сащ трябва да бъдат осъдени.Магнитски няма юридическо и наказателно влияние вън от сащ.Магнитски действа единствено на територията на сащ.Най-после го разберете и оразумейте!У нас действат Българските закони.В Европа,-европейските закони.Световният жандарм, сащ нищо не могат да направят на олигарсите Делян Пеевски, Васил Божков/той събира ,напоследък внушителен брой привърженици/,Цветан Василев.Ако се върнат в България/силно се съмнявам/могат да бъдат съдени единствено по Българските закони.И тримата са платили на корумпираната страна сащ и тя ,не виждам да ги закача или да е върнала парите ,дадени им от тях.Това са сащ.Най-престъпната и корумпирана страна в целия свят.Четете документи,има ги ,само трябва да ги потърсите.
  • 20 Смърфиета

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "тъпа гъска":

    Да включват, ша та качвам няма да та качвам ..
  • 21 mi6osp

    3 4 Отговор
    Така се осигурява ефективност на санкциите. Този списък е, за да не може6, примерно, санкционираният Пеевски да прехвърли бизнеса си на Ирена Кръстева и да продължи все едно че не е санкциониран. Правителството ни подпомага правителството на САЩ, защото разчита на подкрепа от САЩ в изчегъртването на мутрите, примерно със санкции по закона Магнитски и срещу корумпираните във властта.
  • 22 ПЕНСИОНЕР

    1 2 Отговор
    КАК Е ПЛИКА ПАУНОВА -ЩРЪКНАХА ЛИ ТИ МУСТАЦИТЕ ЗАЩО НЕ КОМЕНТИРАТЕ ХИТЛЕРА ИЛИ ВИ Е СТРАХ!!АААААААААА
  • 23 незнайко

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от ".......":

    Много точна дума НЕДЕМОКРАЦИЯ !!! По ясно казано АНАРХИЯ !!!
  • 24 незнайко

    4 0 Отговор
    64 български фирми със звучни имена в списъка !!!
  • 25 Българин

    6 0 Отговор
    Цяла торба бушони хвърлени от Вашингтон да изгорят за успокоение на тълпата . Нищо-всичките ни "бизнесмени" са за бай Ставри.
    НО не виждаме в тях нито имена на знакови мутри , нито на приближени до "атлантическите" кръгове...
  • 26 Мин Фин Валутен борд

    2 1 Отговор
    Трябва да се награди Стефан Софиянски с орден от президента Румен Радев за това че въведе валутен борд в България
  • 27 питащ

    6 1 Отговор
    Изчъгъртването на мутрите започна. А интернет троловете им кога?
  • 28 Рошко

    2 0 Отговор
    А министерството на правосъдието пачките ли брои от тях
  • 29 Рошко

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Асан":

    Тц, тука който е на власт ще ги изнудва да не ги пипат или с еднопосочен към дубай
  • 30 ПЕНСИОНЕР

    2 2 Отговор
    БОЙКО ЗА 12 ГОДИНИ НА ВЛАСТ НАПЪЛНИ САМО ЕДНО ШКАФЧЕ И ЕДИН ГАРДЕРОБ А ХИТЛЕРА ЗА САМО МЕСЕЦ НАПЪЛНИ ЦЯЛ ЕДИН ПЛИК. ЗАТОВА НЯМА ПО ДОБЪР УПРАВЛЕНЕЦ ОТ БОРИСОВ И СКОРО С БАБАТА С БАСТУНИТЕ ИЗЛИЗАМЕ НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ KAУНЯ
  • 31 оня

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "плюс минус":

    Че то в БГ-то всичко е наопаки:)) Пример: на запад по празници цените падат, а тука се вдигат. Както се казва: ден година храни:))
  • 32 Павел Пенев

    1 0 Отговор
    Закона Магнитски не е международен и няма екстериториялност а само препоръчителен характер.А децки се пише детски бе неграмотник.
  • 33 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    У-ф-ф, олекна ми, няма ме в списъка.
  • 34 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "плюс минус":

    Този закон се прилага за Лица,каито са ОВЛАДЯЛИ всички ВЛАСТИ в управлението на дадена територия!Ето защо не се разчита на Съда,а се действа!Който,от потърпевшите по този закон е недоволен,може да се съди с тях........Това"Магнитски" е много по тежко от присъда на съд....
  • 35 boiko

    0 0 Отговор
    хм да резнеш спонсора на лигата и отбори като цска и лудогорец май ще летят бомби към мф
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове