Last news in Fakti

20 Юни, 2021 13:20 2 336 38

Пешева: В програмата ни е заложено стимулиране на образованата раждаемост

  • елена пешева-
  • българските патриоти-
  • раждаемост

Тя посочи, че една от причините за обединението на трите партии са няколко основни заплахи

Пешева: В програмата ни е заложено стимулиране на образованата раждаемост - 1
Снимка: БГНЕС

Смятам, че млади, успели и образовани хора трябва да влизат в политиката, а не такива, които са провалени политици. Това каза Елена Пешева, водач на листата в 21 МИР-Сливен от коалиция „Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“, предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

Тя посочи, че една от причините за обединението на трите партии са няколко основни заплахи.

„Това, което ни накара да си подадем ръка, са две основни заплахи, които идват в нашето общество. Първа и основна, което според мен е абсолютно на дневен ред, е заплахата от тези чужди джендър идеологии, които навлизат в страната и българското образование. Аз многократно съм се борила по теми относно анкети за децата за определяне на пола и т.н. Смятам, че ние като българи трябва да защитаваме нашия национален интерес, не да слугуваме на определени държави. Второто много важно е обединението, именно безпринципно, на определени политически лидери, адвокати на мутри, които се показват с едно уж нови лица. Не смятам, че тези хора могат да представляват мен и съгражданите ни. Какво ново лице са те? Смятам, че млади, успели и образовани хора трябва да влизат в политиката, а не такива, които са провалени политици“, посочи Пешева.

По думите ти партията, с които няма как да проведат диалог при евентуално влизане в 46-ия парламент е ДПС: „Тук е въпрос на програма, която ние сме си поставили. Бихме се обединили с партии, които биха припознали нашата програма. Естествено, че ще се води диалог. Това са всички без ДПС. Ние категорично сме казали, че с ДПС под никаква форма не бихме участвали в каквато и да било коалиция“.
Елена Пешева посочи, че може да бъде полезна и в Сливен като водач на листата там.

„В предишния парламент имахме представител от град Сливен – именно нашият председател на групата г-жа Гергана Стефанова. Проблемите, които има за решаване, и тези, в които аз мога да бъда изключително активна и полезна, са проблеми както в Пловдив и в Сливен, така и във всяко едно населено място в страната. Основните проблеми в сливенска област, включително в община Котел и община Твърдица, е обезлюдяването на районите. Това е сериозен проблем, тъй като там има изтичане на млади хора, изследване от този район, емигриране в чужбина или местене в по-големите градове. Смятам, че там трябва да се осигури една много по-добра среда за работа и такива политики, които да задържат младите и образовани кадри в страната“, каза тя.

Елена Пешева заяви, че в програмата им е заложени стимулиране на образованата раждаемост.

„Нещо, което ние сме заложили в нашата програма, а и сме внасяли многократно в 44-ия парламент по време на всеки един то бюджетите, е стимулиране на образованата раждаемост. Става въпрос за хора/семейства, които са завършили минимум средно образование и са навършили 18 години, при раждане на първо дете да получават 2000 лв., при раждане на второ – 5000 лв., при раждане на трето – 10 000 лв. Нещо друго, което е изключително важно, е да има детски за всяко дете. До момента виждаме, че поради подоходния критерий обикновено определени групи се възползват от детските, а смятам, че всички деца са равни. Направили сме разчети.

Това би струвало няколкостотин милиона. Не мисля, че е толкова много на фона на всички останали харчове. Детските от няколко години насам бяха 35 лв., в момента са 40 лв. Вече с 40 лв. можем да си купиш буквално два пакета памперси. За да задържим младите хора, които са образовани, ние трябва да направим много такива стимули. Ще дам пример със семейно подоходно облагане, отпадане на ДДС при закупуване на жилище отново за млади и образовани семейства. Това е нещо, което в цяла Европа, е изключително популярно. На мен ми е много болно за това, че много мои приятели и състуденти предпочетоха да заминат в чужбина – там да учат и създадат семейство“, допълни тя.

„Смятам, че младите и образовани хора, които имат възможност, трябва по всякакъв начин да участват в политиката и управлението на страната, тъй като това е сигурният път, по който ние можем да променим бъдещето за нашите деца“, подчерта Елена Пешева.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рад

    14 2 Отговор
    Няма да стане! Веднага ще го обявят за дискриминация. И едните се е.... и другите да не би образованите да го правят по иначе, веднага ще ви оборят.

    Коментиран от #10

  • 2 Dok

    17 5 Отговор
    Тая е правена у грешната дупка
  • 3 тетка

    14 2 Отговор
    Образованите хора не искат да раждат, а да правят кариера. Затова неграмотното Айше ражда на 13 и до 30г. възраст вече ги е ***** 6-7, а ние много образовани и умни се затриваме.

    Коментиран от #30, #32

  • 4 Българка

    22 3 Отговор
    Популизъм, лъжи , с които псевдопатриотите се надяват да седнат на държавната софра и за пореден път да се облажат. Надявам се след 4 годишното им участие в управляващата до скоро разбойническа банда, че няма толкова слепи българи, които да подкрепят доказани мутри.
  • 5 Кво да стимулира

    15 0 Отговор
    Ние не можем да иЗхраним вас и команчите, сега още за хранене ли? Мерси! Имате си команчите, сега нека те да ви изхранват! Нас ни стопихте, сега вече гледайте към бъдещето на българия- индианците от племето на команчите!
  • 6 Аggression continuum

    10 0 Отговор
    Пари има само за м@н.г@лята!!!!
  • 7 надарена кака

    7 2 Отговор
    Дреме ми на сатененитепрашки!
  • 8 Циганин със знатно потекло

    10 1 Отговор
    Ехаааа колко пари за мене!

    Коментиран от #14

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 pbdan

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рад":

    Така е. Трябва да се нарече семейна помощ и да се дава ако и двамата родители са семейство и пълнолетни. Нали помощта е за да не работиш. Ако си малолетен или непълнолетен родителите ти те издържат, не си длъжен да работиш. Това, че си ги народила 4 чавета до 18г.- имаш си родители, а и забременител - те да те издържат.
  • 11 бушприт

    7 0 Отговор
    В политиката влизат не само провалени политици,а много и дебели връзкари. Затова сме на това дередже. Мамини и татови синчета и щерки,любовници,съпруги,проститутки и слуги,но да са от "НАШ ТЕ ХОРА".
  • 12 ЗиС 5

    3 0 Отговор
    Като онази в Брюксел,дето се прави на компютърджийка и лидерка на младежта.
  • 13 Кой68

    3 1 Отговор
    Във какво точно да са успели тези млади и образовани ?

    Коментиран от #19, #33

  • 14 Ще ти дам на тебе ланец

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Циганин със знатно потекло":

    От казанчето в тоалетната, като златен е бате, ще пращиш у маслата! Вземай го и бягай, да не те вържа с него до кучето!
  • 15 стих

    1 0 Отговор
    ПЛЕМЕ ЗАСПАЛО,СЪБУДИ СЕ ВЕЧЕ! БОЯТ НАСТАНА!
  • 16 Мюмюн

    5 2 Отговор
    Кат са уженихми, мойто Айша ми вика: "Мюмюне, сакам ут теби пуне три чавета!" Ази мигах на парцали и зяпах кат пукал , ми ко да прая, работих за мума, то ко стана-двама ливенти са пракнаха. Бехме на пу 16г.кат са зехми, хал хабер си немахми ут си.ки.ш и там разнити бримености и ражданиа. Пу идно времи викам на вудача на нашиа клан- Яла бре, гьонсурат такав, кажи на мене ко да прая, как да плущя мойто булка бе! Он ма зяпа кат разтрелян и вика...."Ша си придставяш чи са бориш сас смока, фащаш с две ръце змийчока и гу пахаш далбоко ватре. Лупаш докат фърлиш мятряла!" Ухаа, то било хубаву бре, кат са расгорищих, кат я прунизах с мойто копие.....напрау гармях ду тавана и саседната одая. После не чи не сайдисвах и чуждити булки, ама вечи бях опитин плющяч. Тай де, ни сам скромен.
  • 17 ГЕРБ=БСП=ДПС

    7 1 Отговор
    Той и бай Тошо имаше мерки за стимулиране на раждаемостта. Които продължиха да действат и след 1990 г. Бай Тошо даваше пари - месечни "детски добавки" за раждане на повече деца. И резултата се вижда от всеки, който не кон с капаци. Циг@ните започнаха са раждат по 8-10 деца и да жинеят от тези пари. И, когато тръгнаха да ги спират дегските циг@ните скочиха, че си искат детските надбавки и са против спирането им.

    Докато не се спре с този ПОПУЛИЗЪМ нацията загива няма деца, пенсиите и заплатите са ниски, здравеопазването е безплатно ... България няма да се оправи. 1 Не всички нямат деца, циг@ните имат по много по 5-8 деца на една циг@нка. 2. Не всички пенсии са ниски има пенсии по 1400 лева месечно, това е повече от средната заплата у нас. Само на половината пенсионери са им мизерни пенсиите 3. Не всички заплати са ниски, министри, депутати, кметове, общински съветници, банкери ... са им дори високи заплатите. А пък и незаслужени, защото за 2 стотинки работа не са свършили, а само кражби.

    Докато народа не започне да МИСЛИ и ДА ИСКА СМИСЛЕНИ НЕЩА. Ще продължаваме да живеем в кочина на Шиши и Тиквата и ще продължават политици мошеници да ни обират и яздят.
  • 18 завод

    3 1 Отговор
    Днеска пак видях един от тия,дето са ги нарекли като високоалкохолна напитка,с дебел златен синджир на врата,а на синджира наредени 5 дебели, златни пръстена.И с него ходеше една ниска,набита и в г...а развита пак от тяхното общество. Не дават на тяхните просяци нищичко.

    Коментиран от #28

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ккк

    1 1 Отговор
    Преди изборите вдигат заплати увеличават раждаемостта връщат хората от чужбина, след изборите Да намалим шума по черно морееее!!! Ъъъъ добреее никой не го е искал нооо добреее раждане заплати я да се захванем с нещо по лесничко така хаха
  • 22 шопо

    1 1 Отговор
    я па таа!
  • 23 То тъй, ама...

    5 2 Отговор
    Тя посочи, че една от причините за обединението на трите партии е, че не стават за нищо. И ако не е политиката, ''кучета ги яли''. А за ''образованата раждаемост'', трябват образовани хора. Някой, заглеждал ли се е, колко аборта се правят на ден в България .
  • 24 бабата

    6 1 Отговор
    Кой ще ти ражда мър моме - бабите не ставаме, а младите ги прогонихте точно вие. Тия, които могат да раждат е много трудно да се образоват, но пък си купувате гласовете им и си ге менкате между корумпетата.
  • 25 ПЕНКО

    4 1 Отговор
    ЗА МЛАДИ И ОБРАЗОВАНИ СЪМ СЪГЛАСЕН ...НО КАКВО ОЗНАЧАВА "УСПЕЛИ " ИЛИ "УСПЯЛ" --- УСПЯЛ СИ :-- КАТО ВЗЕМАШ ОТ ДРУГИТЕ -ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО ДАВАШ ...---ИЛИ СИ УСПЯЛ ,КОГАТО ДАВАШ НА ДРУГИТЕ -ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО ВЗЕМАШ ??????????????????!
  • 26 ПЕНКО

    4 1 Отговор
    ЗА МЛАДИ И ОБРАЗОВАНИ СЪМ СЪГЛАСЕН ...НО КАКВО ОЗНАЧАВА "УСПЕЛИ " ИЛИ "УСПЯЛ" --- УСПЯЛ СИ :-- КАТО ВЗЕМАШ ОТ ДРУГИТЕ -ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО ДАВАШ ...---ИЛИ СИ УСПЯЛ ,КОГАТО ДАВАШ НА ДРУГИТЕ -ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО ВЗЕМАШ ??????????????????!
  • 27 Чичо Сам...

    2 3 Отговор
    Раждаемостта ще се вдигне като се премахнат жените от работното място. Тази жена, вместо да си играе на политика, защо не роди 12 деца? Защото тогава вече наистина ще трябва да бачка, а не само да плямпа.
  • 28 Циганин със знатно потекло

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "завод":

    Ти мене си видел,ама язе имам шест пръстена.
  • 29 Антитрол

    4 1 Отговор
    "Смятам, че млади, успели и образовани хора трябва да влизат в политиката, а не такива, които са провалени политици."

    Ами трябва тогава първо да отлюспите водачите си че и тримата са "провалени политици" и нито са млади нито образовани. Виж за "успели" , успяха да се нагушат покрай банкянската тиква.

    Колкото и да се напъвате да лъжете вече никой не ви вярва.
  • 30 БазаДанни

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "тетка":

    Кариера се прави в нормалните държави, в руските кочини трябва не образование, а връзки. Назначават шеф, ако не може да си върши работата му назначават помощник, ако и той е тъп връзкар и на него му назначават такъв.
    И в крайна сметка този който работи взима най-малко и никога не расте, защото все някой трябва да работи за да храни маса де били около него.
  • 31 не думай

    5 0 Отговор
    А кво правихте 4 години в парламента, освен че бяхте патерица?
  • 32 www

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "тетка":

    Тетко Айша, в голяма грешка си! Образованите не могат да ви търпят пр0стотията и затова бягат.
  • 33 111

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Кой68":

    БИХА ВИ ШУТА, ЗА КОЕТО ЗАСЛУЖАВАТ АДМИРАЦИИ!
  • 34 Яшко

    1 3 Отговор
    С това изказване ми спечелихте гласа , но ако не дай си боже не го направите !!!!
  • 35 Хахаха

    2 0 Отговор
    Какви патриоти са Шкембето, Винкела и Махахахарешки ????? Слуги на Шайката
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Ох,ох

    0 0 Отговор
    Ех,Пешева.....близнаци!!
  • 38 Момчето

    0 0 Отговор
    Семейство с минимална заплата изхранва ли се също така да се изучават деца и то при негарантирани работни места?При такава ситуация само срещу чувал злато
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове