Last news in Fakti

21 Юни, 2021 22:19 3 226 59

Зам.-министър: COVID кризата е управлявана безобразно

  • здравеопазване-
  • криза-
  • covid-19

Парите на държавата са харчени по най-безобразния начин, каза д-р Димитър Петров

Зам.-министър: COVID кризата е управлявана безобразно - 1
Снимка: БГНЕС

Здравното министерство, както и стурктурите окло него, щаба, правителството, са управлявали здравната криза на посоки, меко казано безобразно. Второ - покрай тази криза и извънредното положение и възможността да се купуват огромни количества мекидаменти, консумативи и апаратура, като че ли са забравено най-елементарни понятия как се харчат обществени средства.

Това коментира в ефира на 7/8 TV зам.-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров.

Парите на държавата са харчени по най-безобразния начин, докато европейските средства, за да се харчат, все пак е имало някакви правила. Примерно първите 50 респиратора са купени на двойно по-висока цена, от тези, които са купени по-късно. Т.е. не е имало никакви правила, по които са правени поръчките. Освен това първите апарати са били не особено качествени, без доокомплектовка, а и болниците не са ги искали, посочи той.

Ние сме си подали сигналите, но дали ще последва нещо, не знам, просто трябва да си подадем сигналите някъде, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Всеки нормален

    35 7 Отговор
    Човек знае това.
  • 2 3.14К

    46 7 Отговор
    Затвор за Киро пенкелера и ботокса с присадената коса!
  • 3 Вижте в Ютюб

    20 33 Отговор
    Имотното състояние на Рашков по ТВ скат.

    Коментиран от #28

  • 4 Jordo

    4 1 Отговор
    Настун.
  • 5 Кръгли нули

    22 51 Отговор
    Целта на фигурантското правителство е да вдигат пушилка преди изборите, а ние кашлящи и с насълзени очи да гласуваме за БСП. Ами няма да стане - вече не сме толкова прости. А какво са направите ТЕ за България? Ами едно голямо НИЩО. На кръгли нули не залагаме!

    Коментиран от #8, #13, #30

  • 6 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    33 9 Отговор
    Идиотски измислена, престъпно управлявана. Шайката граби и не пропуска. Не могат да повярват, че затворите са и за тях
  • 7 Миризлив пор

    11 14 Отговор
    Спокойно, на есен ще видим вие какво ще управлявате.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 пфу

    19 27 Отговор
    Ами в началото на епидемията всички страни по света я управляваха хаотично,налучкваха,опитваха илач,търсеха правилното лечение.Тия новите готованковци сега плюят,я да бяхте вие да ви видя какво щяхте да правите?Сега е лесно да се критикува,нали?

    Коментиран от #12

  • 10 Госあ

    9 9 Отговор
    Ще повторя #1, всеки нормален човек знае това. Също както и, че наказание няма да има.

    Коментиран от #18

  • 11 кллкмл

    6 11 Отговор
    ще ви видим и вас на есен

    Коментиран от #16

  • 12 Госあ

    14 6 Отговор

    До коментар #9 от "пфу":

    Грешен коментар. Някои бяха подготвени и действаха по план. А други се възползваха от хаоса.

    Коментиран от #15

  • 13 зъл пес

    7 7 Отговор

    До коментар #5 от "Кръгли нули":

    Браво,отличен коментар,харесвам и подкрепям.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 пфу

    7 8 Отговор

    До коментар #12 от "Госあ":

    И кои бяха подготвени?

    Коментиран от #25, #40

  • 16 цървулан

    7 12 Отговор

    До коментар #11 от "кллкмл":

    Е не искам да ги виждам ни наесен,ни напролет.Айде стига комунузъм,а?
  • 17 А пък Вие

    5 11 Отговор
    Изобщо не я управлявсте
  • 18 2 процента

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "Госあ":

    Наказание ще има.

    Коментиран от #26

  • 19 Майстор

    8 12 Отговор
    Никакъв майстор не си, ако не кажеш, тоя преди мен нищо не разбира. Нормален балканско-селски манталитет да си мислиш че изпъкваш, критикувайки свършеното от друг, преди самия ти да си направил нещо.
  • 20 Др Хаус

    8 20 Отговор
    Фигурантското правителство пак ни сервира специалитета си: поредния налудничав кьорфишек за преди изборите. Първите 50 респиратора по време на пандемия е напълно естествено да са на спекулативни цени. Този комунист опитал ли е да си купи спиртен дезинфектант в началото на пандемията ??? И това моля ви се е примерът му за "безобразно харчене".
  • 21 Безобразно ли

    7 17 Отговор
    Пример за "безобразно управление" е това на сегашното служебното министърче Кацаров което само с една "заповед" срази ваксинационната кампания. Да не забравиме да му благодарим през Ноември когато ще се наложи традиционния локдаун защото К19 ще се вихри сред неваксинираното мнозинство от населението.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Явно

    7 16 Отговор
    От ИТН продължават да залагат на омразата.По 7/8 ТВ говорят разни специалисти,чиято цел е да настроят хората срещу ГЕРБ.Ама то си има възмездие.Слави Трифонов наричаше хората мишки,страхливци и т.н,но после май не му беше много за смях.Аз бях от страхливите, но когато мой приятел през ноември почина от Ковид,на Слави ли да вярвам. Или на някой злобен специалист

    Коментиран от #29

  • 24 Ковид Кризата беше"наблюдавана" не

    13 6 Отговор
    Управлявана!!! А, според Политическата Обстановка е Активирах а да бъде нагнетен страх!! Така се процедира ше по време на Кризата!! Гонеше се Политическия Ефект, а, починалите, те бяха бройки за статистиката, и да бъдат прибрани парите по съответната Пътека!!
  • 25 Госあ

    5 4 Отговор

    До коментар #15 от "пфу":

    Южна Корея, Китай, Австралия, Нова Зеландия, Япония, Норвегия, Дания, Финландия, Исландия, Тайван, Сингапур на първо четене. Все държави с различни ценности от еврокапиталистическите. Нал'тъй баце ?

    Коментиран от #31, #35

  • 26 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "2 процента":

    Съмнявам се.
  • 27 Перо

    8 3 Отговор
    Хаоса в мутренското здравеопазване роди стадния имунитет! Липсата на каквато и да е отчетност на болните от КОВИД,лекували се при домашни условия със слаби симптоми,направи преболедували хора с анти тела,за над 50% от населението. БГ има 10% ваксинирани,но с по-малко заразени от Англия с 50% ваксинирани с две дози! Не говоря за починалите по стълбищата в БГ!
  • 28 гдвхжнвхф

    10 6 Отговор

    До коментар #3 от "Вижте в Ютюб":

    Абе стига с тази фалшива телевизия бе! Гледай си я ти да те манипулират като си глупав.

    Коментиран от #59

  • 29 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 6 Отговор

    До коментар #23 от "Явно":

    Стига бе,много приятели си завъдил.......Аз за 63г един не намерих,а при теб много нещо и все умрели от ковид.....Как си оживял!Сигур оня титулования те е ТЕСТуууууууувал ,а кантарджиев ти е Преливал ивермектин,да те спасяват.....Коо ша прайш,ако вземат да ги овапцат???Приятелите умрели,а спасителите ти в панделата....Малеее,за теб нема живот!Оди бегай,да вземеш дневната надница!

    Коментиран от #37, #38

  • 30 фсвпфтнп

    8 5 Отговор

    До коментар #5 от "Кръгли нули":

    Целта е да си отвориш очите, защото оня Тиквоч ни "оправи с 200". Голям лъжец и измамник, манипулатор и схемаджия.
  • 31 Чудя се

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "Госあ":

    От къде знаеш?Сигурен ли си,че е така?Или просто да си опозиция.

    Коментиран от #42

  • 32 Behemoth

    8 5 Отговор
    Е ,че той Тиквата я управляваше ...той влиза и галфоните стават и правят чупка в кръста....следва монолог на най подготвения....какво управление ...най висока смъртност на сто хиляди ндуши е Европа...

    Коментиран от #36

  • 33 666

    7 8 Отговор
    Как се управлява чума бе тъпак. Благодари се че още си жив. Чумата не е преминала сега вие я управлявайте. ☠️☠️☠️☠️☠️
  • 34 Кошмари

    7 9 Отговор
    Пази боже правителството на Фигурантов да ни покаже тази Есен как се управлява по време на пандемия. Тези некадърници сега не вършат нищо друго освен да фабрикуват фалшиви компромати. Не разбрах ТЕ какво правят в момента, освен Кацаров който провали ваксинациите, и Рашков който не го интересува че на практика нямаме южна граница и емигрантите си преминават като през нивата на съседа си.
  • 35 бай Стефан

    12 6 Отговор

    До коментар #25 от "Госあ":

    Специално за Китай,помниш ли филма в който не се виждаше жива душа навън?И ако някой вече изтерясал от дългите месеци изолация се опиташе да излезне,го разстрелваха???Ако в България ни затваряха както там,нямаше да има и един болен.Но тук както знаеш всички ревяха в хор само ако им забраниш и едно нещо.Разглезени до безобразие.

    Коментиран от #39, #41

  • 36 Забележки

    6 9 Отговор

    До коментар #32 от "Behemoth":

    Високата смъртност в БГ се дължи на 'протестиращите' които горяха маски и не спазваха никакви мерки, пропагандата и троловете на БСП като тебе, 'бизнесмени' искащи пачки за сметка на здравеопазване, самият Фигурантов каза 'вирос няма' горе на Шипка. Да не забравяме и гуруто Мангъров Менгелещайн който и досега твърди че мерките били безсмислени.
  • 37 Защо

    4 4 Отговор

    До коментар #29 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Дърпаш дявола за опашката.Поне по вестниците не прочете ли,че съпругата на Радев беше с усложнения точно от Ковид.То само с отричане не става.Ако искаш да си от групата,която бълва змии и гущери--твоя воля.Аз знам,че с това непознато зло,хората се справила достойно.Е..Във всяко стадо има мърша,но всеки отговаря за действията си.Но да слагат всички хора под един знаменател..Аз и хората покрай мен,искаме да чуем какво хубаво се готвят да направят партиите.Иначе са думи хвърлени в пространството.ИТН го правят със съзнанието,че няма как да се провери,защото няма време.
  • 38 Инджекция

    5 1 Отговор

    До коментар #29 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Че ти нямаш никакви приятели. Само "гласовете" ти говорят а те не са много приятелски настроени ....
  • 39 Култ Ким Чен

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "бай Стефан":

    Друг подходящ пример е Северна Корея. Там няма ни един "протестиращ" но има много АК-47! Ким Чен прави всичко правилно!
  • 40 Име

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "пфу":

    Тея дето предварително знаеха, те бяха подготвени.
  • 41 Госあ

    4 2 Отговор

    До коментар #35 от "бай Стефан":

    Малко над три месеца дисциплина и след това нещата се нормализираха, а жертвите несравнимо малко. Всъщност, в Австралия беше същото.
  • 42 Госあ

    2 3 Отговор

    До коментар #31 от "Чудя се":

    само на краварите и швабите може да се вярва, нали ?
  • 43 БКП=герп=сдс

    8 2 Отговор
    12 години държавата е управлявана от мутри.
    А за мутрата единствения интерес е да бъде напълнено чекмеджето!
  • 44 пенсионер

    8 3 Отговор

    До коментар #14 от "Другия с коня":

    Ей и д и о т не внушавай ЛЪЖИ!
    Точно пожарникарят мутра не направи нищо за да се ваксинират възрастните хора и много от тях починаха!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    За разлика от Франция, Сърбия, ........................

    Коментиран от #54

  • 45 Речник

    1 0 Отговор
    Госпожице Ингилизова,освен да си слагате червило,научете и правилен български - окло него,мекидаменти...
  • 46 Страничен наблюдател

    8 3 Отговор
    Има нещо вярно. Григор Здравков показа при Диков фактурите, с които Борисов закупи от Китай 1.2 милиона маски по 1.5 евро бройката - при условие, че абсолютно същите маски в Али Баба се продаваха по $0.8 дузината! И отгоре на това маските се оказаха не медицински, а строителни!
  • 47 ганев

    1 5 Отговор
    ДО набеденият зам министър ти досега да не би си бил КЕНЕФ МАИСТОР че не знаеш за уж големите безобразия ЗНАЧИ СИ МЪЛЧАЛ А ТОВА ПО ЗАКОН ОЗНАЧАВА С Ъ У Ч А С Т И Е ТОЕСТ ЗАТВОР ЗА ТЕБ
  • 48 Гост

    4 4 Отговор
    СЛУЧИ СЕ ТОЧНО ТАКА КАКТО ТРЯБВАШЕ ДА СЕ СЛУЧИ. ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ. НЕ САМО У НАС. Гледайте Event 201, прочетете книгата на Клаус Шваб "The Great Reset" и ще се уверите, че конспиративни теории за пландемията няма. Всичките така нар.конспирации са истина. А пък вие си се дърляйте тука за кое било грешно, кое правилно в ковид кризата.
  • 49 Аз Негодника

    1 2 Отговор
    Служебният кабинет на КОСТОВ...Не спря с пропагандите,те не се виждат тях си,олигарсите ги събирали от кол и въже,кой нормален и кадърен човек ще се занимава с тях...Само корумпета и слагачи,наемници...Ма и да се качите на власт,чрез новия проект ИТН...Колко време,ще дотътрите...2 -3 г.После какво...Нова партия,донор...От цялата,авантюра на президента...Е че партията БСП отива в историята...Руснаците няма да ги финасирата,гаранция.Народа няма доверие,вече в тях.Не гласува за тях...Ще си сменяват надписите,като Костовите партии.Няколко години..И накрая ще изчезне...БСП и в момента търпи загуби от РАДЕВ...А преди това от НИНОВА
  • 50 Каза тъпото същество

    3 4 Отговор
    Радев е военен това е напълно достатъчно за да знам колко му е акъла
  • 51 ЧОЧО

    3 0 Отговор
    Вълка козината си мени но нрава не.Тоя зам.министър на времето беше член наСДС, избраха го за депутат и замина за големия град, след това се намести в здравната каса беше и шеф.Сега е в служебния кабинет , накъдето духа вятъра,вярвайте на такива те ще оправят БГ.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 80 процента

    2 4 Отговор

    До коментар #52 от "Дедо Пене":

    За това са виновни разни "протестиращи", антиваксъри, мангъревци, радевци, чорбановци и други кукута. Те подриваха мерките, искаха отворени заведения за да слушат чалга, отворени училища за да могат внучетата да се заразят и да го донесат на баба и дядо и т.н. Жертвите нямат нищо общо с правителството а с ниското умствено ниво на народа като цяло. Направиха много протести но НИТО един протест да затегнат мерките. Получихте каквото си поискахте.
  • 54 Сенилност

    5 0 Отговор

    До коментар #44 от "пенсионер":

    Ти май не си в час! Точно Бойко пусна зелените коридори защото ваксините стояха в хладилниците а групите които трябваше да се ваксинират се помайваха и почесваха. На другият ден имаше опашки пред ваксинационните пунктове. Или ти плащат по едно кафе да драшиш глупости или вече те е хванал Алцхаймера и Паркинсона.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 И сега

    2 2 Отговор
    Ти ще ще я управляваш перфектно.Така ли да го разбираме!?Червен дебил.
  • 57 маймуни

    2 4 Отговор
    Ако не беше Бойко, сега щяхте да сте със Спутник 5 и да сте редовни клиенти на болниците!
    Харчели са се пари, все едно при БСП болниците бяха перфектни.
  • 58 Наблюдател

    1 3 Отговор
    Поредният глупак, световно неизвестен.. се изказва по ТВ на чалгаджията. Аман от поръчкови изказвания
  • 59 ТИТИ

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "гдвхжнвхф":

    САМО ПРОСТОТИЙ ЯВНО СТЕ МНОГО НАИВЕН
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове