Last news in Fakti

13 Февруари, 2013 10:42 13 402 24

ДКЕВР допуснала техническа грешка при надписаните сметки

  • сметки-
  • парно-
  • дкевр

Има явна грешка при надписаните сметки за ток и топлоенергия, за която са уведомени представители на всички парламентарни групи и правителството и тя може да бъде поправена. Това заяви в предаването на БНР "Преди всички" енергийният експерт Огнян Винаров:

Българската търговско-промишлена палата е задавала въпрос: "Къде отидоха тези 11.1% намаление, договорени с Газплом за перода 1-ви април - 31-ви декември?". Никой не ни отговаря, нито ДКЕВР, нито министърът. Министърът ги остойности и каза, че това са 150 млн. долара и до края на годината ще бъдат компенсирани. Министър-председателят и министърът обявиха, че 20-22% намаление в цената на природния газ ще бъдат нови 300 млн. долара. Това не се случи. Къде отидоха тези пари? С решението от 21-ви декември ДКЕВР намалява цената на топлинната и електрическата енергия и от всички ТЕЦ-ове в България. Обаче цената на топлинната енергия се отразява към крайните потребители, а разликата, намалената цена, остава в тях.

Винаров нарече това "Брутална кражба" и заяви, че по казуса са уведомени представители на всички парламентарни групи и е подготвено писмо до премиера. Винаров заяви още:

Трябва веднага ДКЕВР, в тридневен срок, да се събере и да си поправи грешката. Това е явна техническа грешка. Има го в наредбата и в правилата. Има го и в съдебната практика, когато един съдия може, като си види грешката в решението, сам да си я поправи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай хой

    1 1 Отговор
    Техническа грешка ли е подкупването на държавни служители и политици за да се стигне до сегашното положение - заробващи договори, цени и такси необосновано високи, облагане на такси и данъци върху данъците.
  • 2 теди

    1 1 Отговор
    На всички им се изясни, че това с намалението няма да се случи. Не знам защо се правят на мишоци ото някой комисиики които тушират и все забравят да търсят сметка за обещанията. Явно политиката на ГЕРБ е такава ала бала и нищо повече. ДР. ББ знаеш ли поне ккво обещаваше преди изборите и кво стана след това бая я вапцахте с тез некъдърници и калинки ама неисе идат избори и тогава ще си покаже. Не ги пращай поне в чужбина щото в Англия последния министър яко се оака имаш ли парички имаш и женички , е и алкохол. Милиардери и милионери не вярват на бедния и прост народ.
  • 3 Саманта

    1 1 Отговор
    Как един път не направиха грешка да намалят цените.А грешката е все на гърба на клиента.Като е техническа грешка-щом са толкова неграмотни -ДА СИ ХОДЯТ.
  • 4 joni

    1 1 Отговор
    taka 6e kajete texniceska gre6ka,varnete ni parite,smotani
  • 5 к*р за ГЕРБ

    1 1 Отговор
    Каква е тази техническа грешка аз разбирам техническа грешка на едно две български семейства,а то в цяла България -*.аси грешката.До кога ще ни тъпчат и ще ни лъжат с нагли лъжи?
  • 6 Стар Българин

    7 1 Отговор
    Пак тъпи оправдания, било техническа грешка... Пуу, ш...ни крадци!
  • 7 6ibanqnko 6ibanqnkow

    0 1 Отговор
  • 8 кик

    3 1 Отговор
    идват избори и тиквата се нуждае оп пари за да ги манипулира и сметките за ток отопление драсти4но нагоре.....пак ще краде о народа за да фалшифициира изборите
  • 9 превъртял електромер

    1 1 Отговор
    Всички те са престъпници и са за панделата! нищо че са държавни служители.крадат лъжат и е...т нормалните хорица също като вратлетата!
  • 10 hellboy

    1 0 Отговор
    нека не се предаваме и да продължим със стачките пък дано някои ни чуе
  • 11 Катерицата

    1 0 Отговор
    Това, че Ангел Семерджиев си подаде оставката , не го оправдава за действията на ДКЕВР преди това. Органите да се самосезират и да направят пълен одит на агенцията от 5 години насам и всеки отговорен да си понесе отговорността. Друг е въпроса , и че пълен одит трябва да се направи на енергоразпределителите от началото на договорите им до сега. Не мога да си отговоря и защо са ни енергоразпределители?
  • 12 Ильо войвода

    1 0 Отговор
    Защо един път не се объркахте да поискате по малко бе? Ще отговаряте по списък като дойде видов ден!
  • 13 svoi

    1 0 Отговор
    техническата грешка ще се коригира на изборите
  • 14 НАНЕ

    1 0 Отговор
    НИЕ СМЕ РОБИ,ТОВА Е !
  • 15 омръзна ми

    1 0 Отговор
    Докато не излезат поне 100000 човека по улиците на "хубавата ни столица" и не светне парламента, политиците няма да спрат да крадат и грабят от всички нас.
  • 16 val

    1 0 Отговор
    стига с тез технически грешки на народа му писна все да го е.....е и все джобовете да си пълните докарахте държавата до резил. уж гърция беше по зле от нас а изглежда е мн мн по добре незнам вече колко милиона сме ама как все ний не можем да се оправим все ний, защо задайте си въпроса защото само се краде ето за това и не се правят нещата такива каквито трябва да бъдат. но стига вече вънннннн
  • 17 Ванко

    1 0 Отговор
    Този месец ще поправят може би Грешката, а другия, а до края на годината? Всичко като утихне ще си поправят пак Грешката, но за наша сметка! Ще добавят може би още някоя такса за пренос в дългата метър и половина фактура, без дори и да усетим. Тока трябва най-накрая да има цена, точно и ясно да се каже дневна и нощна. Все едно, като зареждаме бензин от Бургас да е 2.60, а от Пловдив да включат в касовата бележка: такси за превоз, амортизацията на камиона, за данъка на камиона, за винетката му, за заплата на шофьора и т.н. Тези такси много лесно се мислят, но Държавата оставя тези монополисти да се гаврят с хората.
  • 18 Благослав Тангъров

    1 0 Отговор
    Не знам защо, ама тая ситуация с тока и парното малко ми лъха на нагласена! Няколко месеца преди изборите изведнъж сметките на хората скачат двойно, тройно и четворно, хората се надигат и... о чудо - изведнъж някой веднага уж "оправя" нещата! Сменят се кадри, започват проверки... Еее, ма големи артисти са бе, нали идват избори!?! Сега ще замажат положението, до следващия път, за да мирясат хората. На някой друг не му ли прилича това на чисто политическа сценка, ей така, предизборно?
  • 19 Смока

    1 0 Отговор
    Аре стига бе тези за балъци ли ни взимат?Каква грешка може да е ,та на целокупна България сметките набъбнаха тройно?Защо правителството не ги контролира какви ги вършат или и то е в играта?
  • 20 sderf

    1 0 Отговор
    Това не е грешка,това е кражба от едно отиващо си правителство стремящо се да отмакне колкото се може повече,от народа естествено,то в хазната нищо не остана вече.
  • 21 Боян Тенев

    1 0 Отговор
    Не сте прави бе хора! Че то и с депутатските заплати стана техническа грешка пак в посока нагоре, но и те стоически си мълчаха, като целия наш овчедушен народ досега. Правеха се на приятноразсеяни и казаха, че се била вдигнала средната работна заплата, което означава че не са виновни те а системата. Системата, която други като тях (абонирани за властта) са създали. Сегашните биха могли да я променят, но не искат защото тя явно ги устройва, още повече че могат да се оправдаят с предишните. Защо във формулата за депутатските заплати няма включен коефциент за доходите на безработните. Нима те не са тяхна грижа, не са българи, не са избиратели. И какъв е депутатския интерес да се намалява безработицата, че хората да могат да си плащат тока. Всъщност прави са депутатите. Наистина е виновна системата - несъвършената демокрация. Тя не е нищо повече от една саморегулираща се система. А законите по които се управляват системите за автоматично регулиране са отдавна известни в техниката. Основополагащият принцип е, че те се управляват с отрицателни обратни връзки. Това пренесено към демокрацията означава, че избирателите трябва да имат право както на положителен, така и на отрицателен вот за даден кандидат. И ако даден кандидат събере примерно25- 30% отрицателен вот, да му се забранява да участвува в политиката завинаги. Същото важи и за политическите партий, но там просто процента трябва да е по голям - примерно 70%. Така ще се премахне професията депутат, политиците и партийте ще носят истинска отговорност, и системата много по-бързо ще се пречисва от политическите боклуци, което е всъщност смисъла на демокрацията. Уверявам ви, че тогава избирателната активност ще е наистина голяма и никой няма да ни убеждава колко е добре да гласуваме, защото ние и сами ще знаем, че всичко зависи от нас.
  • 22 Белия Ангел

    0 0 Отговор
    Много комунуиди брее. Ще се задавите от яд. Какво ли не измислихте да прецакате бъдещето на народа си. Ама ей на спря ви се далаверата от тока, Аеца, Горивата, Циарите, Алкохола, наркотиците. И в предсмъртните си гърчове се най - опасни. Отивате си и не ще забравим хората които избихте, парите които заграбихте, животите които опропастихте, сбогом комунисти ...
  • 23 за българия

    0 0 Отговор
    до белия .......Искам да му кажа къде отидоха 300 000 000,ако знае кое е това число. Отидоха за партито на бойко магистралния труженик по случай първия му спечелен милиард,а тебе поканиха ли те ангелче,не,защото ти си лакей.И всичкото това което изглежда като виц си е живата истина
  • 24 нормален

    0 0 Отговор
    къде са отишли тези милиони ли ? Отговора е лесен- пълниха си джобовете на продажниите министри, депутати, първо своите разбира се o.O O.o
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове